stoychi wrote on 05.11.2003 at 14:42:42: 
(tkole od oka bi reku),
da samson zaenkrat s svojim direktorijem tukaj še nima šans. Mislim, da je aleš rekel, naj se fant najprej malo izkaže, naj začne odgovarjati na tu njemu zastavljena vprašanja...
Dragemu Stojchiju in vsej administratorski cenjeni SMETANI !Najprej hvala Stojchiju za njegovo mnenje, ki sicer s samimi razlogi za ali proti direktoriju o krščanstvu nimajo nič skupnega... Izraža pa izrazito odklonilno stališče do krščanstva, čeprav bi rad prikazal, da temu ni tako. To, kar si zapisal, je predvsem pokazatelj, kako nekateri od administratorjev niti osnovnih kriterijev za oblikovanje foruma, ki bi naj določali, katero področje je potrebno izpostaviti in katero ne, ne poznate. Vaš edini veljavni kriterij, ki mu pač vidim legitimnost glede na vašo večinsko miselnost, je, da je vredno direktorija predvsem tisto, kar bi utegnilo oslabiti ali rušiti dosedanje vrednote in postavljati neke nove, po vašem nerazumno ozkem gledanju 'bolj napredne', 'boljše', kar dosežejo predvsem s tem, če so protikrščanske in čim manj oprijemljive, prepojene z neko dozdevno »novo znanostjo« (zelo dobrodošle z nekimi svetobežnimi blodnjami). V bistvu sem s to temo dosegel, kar sem hotel. Hotel sem namreč svoje že prej pridobljeno mišljenje o vodilnem timu tega foruma, ki se je oblikovalo ob mojem občasnem sodelovanju na forumu in ob prebiranju ter po ten-neju 'analizi' prevladujoče miselnosti, ki jo administratorji s svojim dejanskim pisanjem in odnosom branite, podpirate in spodbujate, testirati. Spoznanje namreč, ki se kaže tako drastično očitno, da ste kot vodeča ekipa odločno protikrščansko usmerjeni in da pač pišete tako, da bi krščanstvo čim bolj onemogočali in mu jemali dobro ime. To sem hotel na ta način nekako potrditi, ali pa (plaho sem upal, da se bo mogoče le izkazalo, da sem se motil) ovreči.
Zato mi je razumljivo, da so pri vas vredne direktorija le tiste teme, ki namenoma s svojo vodeno vsebino nastopajo proti krščanstvu, ali ki nekako vsaj poneumljajo mlade, nekritične ljudi. Na tihem sem si le mislil, da bi mogoče gape, pa Harry, pa še kdo lahko bil toliko iskren iskalec resnice, da bi hotel na tem forumu omogočiti pravičen odnos do vseh različnih svetovnonazorskih skupin obdajajoče nas stvarnosti v ustreznem razmerju do aktualne pomembnosti za nas tukaj in zdaj, med katerimi smo vendar kristjani zanesljivo tukaj v Sloveniji daleč najštevilnejši, absolutno večinski, toda temu ni tako. Mislim, da nekdo, ki bi pomembnost islama, budizma, konfucionizma, šamanizma in vse mogoče druge različne včasih tudi dokaj plehke vsebine, ki jim namenjate lastne direktorije na tem forumu, enačil z dejasko pomembnostjo krščanstva za večino od nas, preprosto ni zrel za objektivnega razsodnika, torej niti ne za administratorja, ki bi bil sposoben odločati o vsebini nekega resnega foruma. Torej mislim, da ta forum ne vodijo niti za silo kvalificirani ljudje, ali pa ga vodijo namenoma tako, kot je videti njegov koncept, to je protikrščansko. Tu na tem forumu je nekako takšna demokracija, kot je sicer trenutno v Sloveniji na oblasti, pa si ne morem kaj, da nebi v meni bile zelo žive določeneč asociacije...
Glede na mnenja, ki prevladujejo v tej temi, ugotavljam, da gre, razen nekaterih izjem, za zgolj 'administratorsko' nasprotovanje brez posebnih navedenih razlogov (A., Stojchi...), ali pa za izmikanje, češ, za to mora biti neka 'amorfna' večina (gape).Glede na to, da je ta forum vaš, imate za to vso pravico. Bi pa rad opozoril, da s takšnim izkrivljanjem dejanske situacije tukaj in zdaj na slovenskem, delate silo lastnemu narodu in kot forum kvarno vplivate na našo mladino in s tem pripomorete k ogrožanju naše skupne prihodnosti.
To, koliko se moram jaz 'izkazati' in koliko ne, sploh ni pomembno, saj sem že večkrat naglasil, da vendar nočem "svojega" direktorija, ampak "NAŠEGA". Toda tukajšnja avantgardna administratorska smetana ima raje vse mogoči trač, ko pa nekaj resnega. Od vseh razlogov, ki jih navajate proti uvedbi takšnega direktorija, je še najbolj neumen ta, kako bi se jaz moral ne vem kako izkazati. Ko da se je kdorkoli izmed vas toliko bolje izkazal, razen nekaj redkih izjem, ki pa ne prevladujejo v administratorski skupini. In ko da bi bilo to pomembno. Ko da ni nikogar več, ki bi rad pisal v krščanske teme. Povedal sem razločno, zakaj je to potrebno. Ker mislim, da sem najmanj toliko kvalificiran za ocenjevanje vsebinskih porazdelitev nekega foruma, kot kateri koli izmed vas administratorjev, trdim, da so moji razlogi vredni upoštevanja in da je vaše administratorsko nasprotovanje predvsem izraz strahu pred krščanstvom, ki vas očitno spravlja v zadrego, ali pa je celo osnovni namen tega foruma krščanstvo blatiti.
Ne ravno vsi, gape, Harry, nekdanji vaš sodelavec v administratorstvu g. Andres, pa še kdo ne, toda večina ste prestrašeni, počutite se nelagodno in postanete nekateri zelo popadljivi, čim vam človek pokaže simbol križa z mirno in preprosto gesto, namesto da bi ga vrgel ob tla in pohodil.
Ste pač očitno nastali zato, da bi izpodkopavali krščanstvo, za kar mi daje odločilen namig tudi ta vaša družna reakcija na moj predlog.
Ne mi zamerit: Toda vsa ta umišljena duhovna širina mnogih sodelavcev, seveda tudi večine administratorjev, je v bistvu nedoločena, je v bistvu ni, je neverjetna ozkost, prazna tiste prave vsebine, ki jo sicer vendarle imate zatrto nekje globoko v sebi kot nosilci bogate krščanske slovenske kulture, in ki ste jo mnogi zatrli z zelo lahkotnim in nekritičnim »sodobnim poganstvom«. To mnoge dela deplasirane, napadalne, in zato Bog ne daj, da bi se na tem forumu o krščanstvu govorilo primerno izpostavljeno.
Enega od svojih namenov sem pa vseeno dosegel: Zvedel sem tisto, kar sem med drugim tudi hotel zvedeti. Kajti že vnaprej sem bil prepričan glede na poznavanje duha tega foruma, da neka taka vsebina preprosto
ne sme biti zares vidna, kajti prav krščanstvo je sovražnik številka ENA sodobne ultra liberalne avantgarde, kar bi nekateri tako radi bili...
Za zdaj ste me prepričali, da je sicer na tem forumu vredno sodelovati, saj je kljub načrtni neprimerni usmerjenosti na njej mnogo sodelavcev, katerih razmišljanja spoštujem zaradi njihove iskrenosti, čeprav se s kom celo pogosto ne morem ravno strinjati. Torej bom rad še kaj napisal, nebi pa niti pod razno hotel sodelovati v tako nekritični in v doličenih pogledih nepravični administratorski skupini.