Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 13
(Read 41414 times)
lola
5
*****
Offline


Posts: 1056
Maribor
Gender: female
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #90 - 04.11.2003 at 09:22:37
 
Ob vsem tem pisanju o krščanstvu in vztrajanju pri posebnem direktoriju zanj mene kar malo mrazi. Zato ker  se skoraj vsepovsod, kamor se obrnem, želi krščanstvo vsiliti in uveljavljati svoj prav, sedaj tudi na ta forum. Pa se kristjani niti med sabo ne morejo zmeniti glede svoje vere. V Sloveniji prevladujejo katoliki, ki želijo svoj prav uveljeviti na vseh področjih (politika, šolstvo, kultura) in močno nasprotujejo vsaki pobudi drugih verstev, kot je npr. graditev džamije v Sloveniji. Katoliki so tako močno prepričani v svoj prav,  da se to  na mnogo načinov odraža  v njihovem vsakdanjem življenju.  Ko se dva, od katerih je eden katolik, odločita za poroko, je ta nujno katoliška. Njuni otroci so vzgajani kot katoliki, sicer pride do spora v zakonu in tudi širšem sorodstvu. Vse katoliške praznike je seveda nujno praznovati, o drugih praznikih, npr. dan reformacije, slišiš omalovažujoče in posmehljive pripombe (sem slišala na lastna ušesa, večkrat, iz različnih ust). Starejša generacija že odrasle otroke še zmeraj nadzira, ali se redno udeležujejo obredov. Če se kdo, ki ni katolik, vključi v njihov pogovor o veri, ga takoj izključijo kot nekompetentnega. Bolj izobraženi (ali bolj manipulativni) se sicer pogovarjajo bolj strpno, vendar z istim ciljem: dokazati, da imajo edino oni prav.  In tako je tudi tukaj, in zato me zmrazi. Ker to zopet doživljam kot vsiljevanje edinega pravega načina razmišljanja, življenja, vere.

Zato, dialog, DA, žal pa ga od katolikov ne v zgodovini, ne v današnjem času v javnosti in med znanci, sorodniki, nisem doživela. Torej se katoliki najprej naučite sprejemati druge, drugačne, različne življenjske nazore in vere, šele nato imamo lahko dialog.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #91 - 04.11.2003 at 09:56:14
 
Quote:
Devi, samo ti ne o ljubezni in tolerantnosti, saj si znana provokatorka, ista si kot te mumije iz RKC-ja, kakor ti kaj ali kdo ne paše uprizoriš napad nanj in potem seveda tisto hinavsko kao neko; se opravičujem, če se motim.
In, motiš se.

No, sej veš kako je, kreden, nestrpnosti se vedno najdejo skupaj. Moja do RKC, tvoja do mene... Jaz nisem ponudila ljubezni in strpnosti tebi, ti je nisi meni in sva, kjer sva.
Če si ne bi bili v tem podobni, se zihr ne bi ujeli v to, v kar smo se. Ali bomo to spucali ali bomo ostali v konfliktih, pa je odvisno od pripravljenosti, koliko si pridemo blizu in začnemo drugega razumevat in sprejemat. Običajno je v napade zavita prošnja po ljubezni in sprejemanju. V temle trenutku, ko nisem jezna, se zavedam svoje, tvoje in Samsonove.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Jakob_Ostrjan
4
****
Offline

Samo srce
Posts: 471
Kranj
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #92 - 04.11.2003 at 10:20:50
 
No, počas bomo ugotovil, da so v prejšnji inkarnaciji kredena zažgali na grmadi, ta glavn inkvizitor je bil pa samson! Devi in gape sta pa od daleč gledala in molila za oba... DylanDog je pa vse v kroniko popisal... Stojči je pa bil spovednik od vseh...

Ljudje božji, no!

V RKC je toliko vsega, da se čisto vsak lahko obesi na tisto, kar mu najbolj gre v nos: od Frančiška Asiškega do milijone pobitih ljudi!

A nimamo svobodne volje za to, da bi se odločali za dobro? V vseh pogledih, ne samo tko mal na splošn...

To naj bi bilo menda vse, kar nas Višja sila prosi. Kdor to dosledno upošteva, je naredil vse, kar se na tem svetu da narediti...

Ogroženost, mrazenje itd itd itd...

Vsem tistim, ki se bojite tako klerikalcev, ki so vedno bolj glasni kot raznoraznih hare in ostalih krišnov, ki veselo zvončkljajo na tak ali drugačen način po naši ljubi nam deželici, bi rad povedal, da vsaka stvar od zunaj na nas kot posameznike vpliva samo toliko, kolikor ji/mu/jim mi sami dovolimo.

Še enkrat: strah se premaga z ljubeznijo, le-to pa menda učijo vsi, ki so v tem špilu. Do ljubezni se pa pride z zaupanjem in vero v dobroto.

Kdor misli, da stoji, naj gleda, da ne pade!
Back to top
 

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #93 - 04.11.2003 at 13:23:24
 
Quote:
Tudi, če ti vsi na temu forumu verjamejo, JAZ TI NE in ti NIKOLI NE BOM.
Kajti tvoja vera je naredila preveč zla, da bi si zaslužila svoj direktorij na temu forumu.


Zanimivo Kreden. Kot sem razumel delujes na tistem forumu ki ima muslimanske linke.   Mustang forum.  Tam je popolnoma svoj direktorij krscanstvo, medtem ko je direktrorij Islam celo zaklenjen. Pred kom neki?

No. Na Samsona si se povesil, da te izpodbija. Ne gre pozabita, da tvoje samooptozbe vedno letijo na nekoga. Nekdo te vedna nabija, cetudi te ne. Kot vidim, te po vecini nihce ne nabija, to se tebi dozdeva in vzrok tega je ze drugic brisanje postov.

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #94 - 04.11.2003 at 13:40:30
 
Spoštovani

Hvala vsem, ki ste bili v stanju izraziti svoje magari nasprotujoče mnenje na spodoben način. To ste seveda absolutna večina, tako da nad nivojem kulture govora večine na tem forumu človek sploh ne sme biti razočaran. Zato toliko bolj štrli iz te največkrat dokaj uglajene množice ta naš ubogi kreden, ki bi se rad izražal vljudno, pa mu zadeva uide tje do iznemoglega cinizma, sami zapisi pa mu neznansko zaudarjajo po dimu in žveplu. Njegovo negativistično natolcevanje in načrtno blatenje je zunaj meja slehernega okusa. Kaj naj rečem? Kreden, predvsem se mi smiliš, kajti te tvoje umazane floskule preprosto ne kažejo sledov kakršne koli uporabne civilizacije. Citirati Spiegel pa je nekako ista, ko da bi citiral naše Slovenkse novice, ki so se menda po Spieglu zgledovale, vendar mu niti do stopala ne sežejo po ostudnostih in neresnicah, ki jih je sposoben sproducirati sodobni skrano liberalistični tisk ala Spiegel. Torej objava v Spieglu prej govori za dvom ko pa za to, da bi človek mogel verjeti. To sem zapisal za tiste, ki vidite v tem argument, saj si včasih tudi s Spieglom umažem roke, vendar zgolj iz raziskovalnih razlogov! Redno pa takšne tiskarske gnojnice nebi mogel dolgo zdržati.

Gape

Hvala za trud. Vsekakor si klasa, čeprav se s tvojim izvajanjem preprosto ne morem strinjati. Res je, da ne odgovarjam na vse, pač na tisto, na kar je najprej potrebno odgovoriti, vse ostalo pa lahko pride na vrsto kdaj drugič. Da bi se spuščal v kredenovo scavnico, ej, škoda mojega še kar spodobnega okusa. Cinizem me namreč prav tako odbija kot očitna grobost, oziroma nesramnost, s katero običajno kreden razglaša svoje "resnice". Jaz njega pač jemlje kot takega, človeka, ki načrtno širi laži o krščanstvu, ti, gape, pa to imenuj ali slepoto ali pokvarjenost, kar je tvojemu razumevanju bliže.

Osebno še kar mislim, da mnogim tukaj preprosto ni do resnice. To neprestano ponavljanje satanističnih laži o neki strašanski Cerkvi je zunaj slehernega še tako širokega dojemanja dejstev preprosto nemogoče kar požreti. Tako mislim, da ste nekateri le premalo pogledali v tisto pravo zgodovino, kaj vse je kdo zares počel, in za kaj vse je sedaj v očeh mnogih izmed vas kriva Cerkev. O tem bi bilo potrebno mnogo več govoriti in v okolju bolj umirjenega pisanja, sicer je vsa zadeva kredenovsko izkrivljena, popačena, začinjena z žveplom in dimom, ki me spominja na izpuhe iz nekega deveta kroga...

Še to bi rad omenil, da je mojster kreden pri svojem žongliranju s svetopisemskimi citati običajni zlonamerni rokohiterc, ki seveda nevedne frapira z neverjetnim "znanjem" poznavalce pa frapira s svojo nevednostjo ali pa mogoče celo s svojo arogantno zlonamernostjo. Takšno mešanje starozaveznih in novozavezni tekstov je praktično nedopustno in izkrivlja objektivni pogled na dejansko sporočilno vrednost Svetega pisma.

Zahvalim se vsem, ki ste mi izrazili zaupanje. Imam pa še en predlog: Za kredena odprite direktorij Peklensko brezno, kajti včenina njegovih prispevkov bi bolj sodila tja kot pa na spodoben forum, kar bi ta vaš (naš?) želel biti.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
stoychi
5
*****
Offline

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Posts: 1616
Postojna
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #95 - 04.11.2003 at 13:58:20
 
Smiley
samson je zapisal:

"Osebno še kar mislim, da mnogim tukaj preprosto ni do resnice."

samson samsin:

vsakemu človeku na obličju te zemlje je do resnice,

če verjameš to, ali pa ne,

kaj pa je resnica, če ne vseobsegajoča ljubezen???

kaj pa je resnica, če ne mir,

ki ni od tega sveta, ???

kaj pa je resnica, če ne blagoslov,

ki nam ga vsem podarja naš dragi Bog???

in kje je tvoje usmiljenje do drugače mislečih???

Kredenov Bog je tudi tvoj Bog o dragi samsin Kiss
Back to top
 

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley
 
IP Logged
 
kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #96 - 04.11.2003 at 14:10:35
 
Andres wrote on 04.11.2003 at 13:23:24:
Zanimivo Kreden. Kot sem razumel delujes na tistem forumu ki ima muslimanske linke.   Mustang forum.  Tam je popolnoma svoj direktorij krscanstvo, medtem ko je direktrorij Islam celo zaklenjen. Pred kom neki?

No. Na Samsona si se povesil, da te izpodbija. Ne gre pozabita, da tvoje samooptozbe vedno letijo na nekoga. Nekdo te vedna nabija, cetudi te ne. Kot vidim, te po vecini nihce ne nabija, to se tebi dozdeva in vzrok tega je ze drugic brisanje postov.

AndresSeveda delujem in to intezivno in me ne moti, če ima Muslimanske linke, kajti večino sem prav jaz predlagal Mustangbijelemu, vidim in opažam, da tebe pa moti ?

Islam je zaklenjen, zaklenil ga je on ne jaz, zakaj ?
Zaradi tega ga je zaklenal, ker so tako prijazni ljudje v tej mali Sloveniji, da so napisali v ta direktorij ali kako se že temu reče, preveč lepe stvari, ni za objavo tukaj gori.

Ne vem o kakem nabijanju govoriš, pozadinskem ? nisem tavroči, žal, s Spoštovanim Samsonom si pa samo izmenjujema mnenja o krščanstvu in če je to slabo, mislim, če ti jemlješ to za slabo, je tvoj problem, jaz samo hočem pokazati Dragemu Samsonu, da je ta cerkev med vsemi mnogimi stvarmi naredila preveč groznega, slabega.
Je to nabijanje ?
Je to slabo, če se pokaže tudi na to plat RKC-ja ?

Mislim, da se tebi že urng vse narobe dozdeva.
Čeprav te spoštujem kot sogovornika, tukaj si udaril popolnoma mimo.

Zato se usedi na mirno mesto, globoko zadihaj, dvakrat premisli o vsem in potem, preden boš ponovno odgovoril ali kaj napisal, še desetkrat prej premisli kakšno neumnost boš napisal.

Nabijanja in ostale podobne stvari, pa že enkrat pospravi na smetišče svoje zgodovine.

Naslednjič, ko bo Dragi Samson hotel in ko bo pripravljen bom pisal pa o dobrih delih te cerkve, katerih je tudi velko, ker tudi sam sodelujem v enem dobrem delu preko RKC-ja.

Trenutno smo pač na tisti, taslabi strani.

Pozdravčka tebi Andres.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #97 - 04.11.2003 at 14:26:58
 
stoychi wrote on 04.11.2003 at 13:58:20:
Smiley
samson je zapisal:

"Osebno še kar mislim, da mnogim tukaj preprosto ni do resnice."

samson samsin:

vsakemu človeku na obličju te zemlje je do resnice,

če verjameš to, ali pa ne,

kaj pa je resnica, če ne vseobsegajoča ljubezen???

...

Se opravičujem! Nisem bil dovolj natančen. Strinjam se s teboj v celoti, dragi Stojchi, kar zadeva ta primer.
V bistvu bi moral zapisati, kot sem tudi mislil: Osebno še kar mislim, da mnogim tukaj preprosto NI DO RESNICE O KRŠČANSTVU!

Hvala za opozorilo. Ne smem tako hitro pisati o tako pomembnih stvareh. Vsekakor bom bolj pazil. Smiley
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #98 - 04.11.2003 at 14:36:23
 
Quote:
Zato se usedi na mirno mesto, globoko zadihaj, dvakrat premisli o vsem in potem, preden boš ponovno odgovoril ali kaj napisal, še desetkrat prej premisli kakšno neumnost boš napisal...

To je pa ko nalašč zate, Spoštovani kreden. Fino, upam, da boš v bodoče tako delal. Prepričan sem, da se ti bo nivo pisanja takoj dvignil.

Quote:
Naslednjič, ko bo Dragi Samson hotel in ko bo pripravljen bom pisal pa o dobrih delih te cerkve, katerih je tudi velko, ker tudi sam sodelujem v enem dobrem delu preko RKC-ja.
Eh, kakšno besedičenje. Doslej še nisem prebral od tebe posta, ki bi imel o RKC povedati karkoli dobrega. No, pa daj začni že enkrat, če že potrebuješ za to mojo osebno prošnjo. Pa da vidimo, kako je videti pri tebi lepo ličece RKC.

Quote:
Trenutno smo pač na tisti, taslabi strani.

Na taslabi strani si predvsem ti, Dragi Kreden, mi zanesljivo nismo.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #99 - 04.11.2003 at 14:36:28
 
Samson wrote on 04.11.2003 at 13:40:30:
Spoštovani

Hvala vsem, ki ste bili v stanju izraziti svoje magari nasprotujoče mnenje na spodoben način. To ste seveda absolutna večina, tako da nad nivojem kulture govora večine na tem forumu človek sploh ne sme biti razočaran. Zato toliko bolj štrli iz te največkrat dokaj uglajene množice ta naš ubogi kreden, ki bi se rad izražal vljudno, pa mu zadeva uide tje do iznemoglega cinizma, sami zapisi pa mu neznansko zaudarjajo po dimu in žveplu. Njegovo negativistično natolcevanje in načrtno blatenje je zunaj meja slehernega okusa. Kaj naj rečem? Kreden, predvsem se mi smiliš, kajti te tvoje umazane floskule preprosto ne kažejo sledov kakršne koli uporabne civilizacije. Citirati Spiegel pa je nekako ista, ko da bi citiral naše Slovenkse novice, ki so se menda po Spieglu zgledovale, vendar mu niti do stopala ne sežejo po ostudnostih in neresnicah, ki jih je sposoben sproducirati sodobni skrano liberalistični tisk ala Spiegel. Torej objava v Spieglu prej govori za dvom ko pa za to, da bi človek mogel verjeti. To sem zapisal za tiste, ki vidite v tem argument, saj si včasih tudi s Spieglom umažem roke, vendar zgolj iz raziskovalnih razlogov! Redno pa takšne tiskarske gnojnice nebi mogel dolgo zdržati.

Gape

Hvala za trud. Vsekakor si klasa, čeprav se s tvojim izvajanjem preprosto ne morem strinjati. Res je, da ne odgovarjam na vse, pač na tisto, na kar je najprej potrebno odgovoriti, vse ostalo pa lahko pride na vrsto kdaj drugič. Da bi se spuščal v kredenovo scavnico, ej, škoda mojega še kar spodobnega okusa. Cinizem me namreč prav tako odbija kot očitna grobost, oziroma nesramnost, s katero običajno kreden razglaša svoje "resnice". Jaz njega pač jemlje kot takega, človeka, ki načrtno širi laži o krščanstvu, ti, gape, pa to imenuj ali slepoto ali pokvarjenost, kar je tvojemu razumevanju bliže.

Osebno še kar mislim, da mnogim tukaj preprosto ni do resnice. To neprestano ponavljanje satanističnih laži o neki strašanski Cerkvi je zunaj slehernega še tako širokega dojemanja dejstev preprosto nemogoče kar požreti. Tako mislim, da ste nekateri le premalo pogledali v tisto pravo zgodovino, kaj vse je kdo zares počel, in za kaj vse je sedaj v očeh mnogih izmed vas kriva Cerkev. O tem bi bilo potrebno mnogo več govoriti in v okolju bolj umirjenega pisanja, sicer je vsa zadeva kredenovsko izkrivljena, popačena, začinjena z žveplom in dimom, ki me spominja na izpuhe iz nekega deveta kroga...

Še to bi rad omenil, da je mojster kreden pri svojem žongliranju s svetopisemskimi citati običajni zlonamerni rokohiterc, ki seveda nevedne frapira z neverjetnim "znanjem" poznavalce pa frapira s svojo nevednostjo ali pa mogoče celo s svojo arogantno zlonamernostjo. Takšno mešanje starozaveznih in novozavezni tekstov je praktično nedopustno in izkrivlja objektivni pogled na dejansko sporočilno vrednost Svetega pisma.

Zahvalim se vsem, ki ste mi izrazili zaupanje. Imam pa še en predlog: Za kredena odprite direktorij Peklensko brezno, kajti včenina njegovih prispevkov bi bolj sodila tja kot pa na spodoben forum, kar bi ta vaš (naš?) želel biti.O dragi Samson, čustveni naboj te je tako prevzel, da so mi skoraj pritekle solze ob tvojem velikodušnem pisanju kateri je po večini namenjen prav meni.

Takole Dragi samson, ko ne boš pod takim čustvenim pritiskom, ko se boš omiril in ko boš poln sveže, igrive energije, ti bom mogoče odgovoril.

Drugače pa Dragi Gospod Samson, ne jemlji vsega pisanja kot osebno namenjeno tebi, to sem jaz pisal o RKC-ju ne o tebi, če pa to jemlješ tako osbno, potem pa, bog ti pomahaj.

Se beremo, dragi Samson.

Čao.
Back to top
 
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #100 - 04.11.2003 at 16:00:28
 


po temeljiti logični analizi dejanskosti povedanega, smo se gospod doktor te-nay odločili, da smo proti


Gospodu Samsonu je namreč jako dobro uspelo pokazati svojo pravo pobožnjakarsko naravo: pri vsem užaljenem obračunavanju z antikristi mu ni uspelo podati niti enega konkretnega argumenta in odpreti niti enega  dodatnega topica v katerem bi povedal svojo krščeno resnico o kateri jako rad pripoveduje.

(prav tako, kot so tudi določeni argumenti in dokazi antikristov majavi so njegovi samo še eno stopnjo slabši)


Časa za odpiranje krščanskih tem je veliko, prostora pri gapetu pa še več. Prav tako kot je veliko ostalih tem, ki so večni kamen spodtike in kjer so se mnenja zakresala v še večji meri kot pri edino pravi veri.


In če bi gospodu Samsonu resnično šlo za resnico, bi jo lahko povedal. Če pa nima za povedati drugega kot to, kar je povedal tukaj pa svojega posebnega foruma po mojem skromnem mnenju ne potrebuje.


pa


Bog požegnaj!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #101 - 04.11.2003 at 16:01:37
 
Zdravo, ste spisal full velik sploh sproti ne moreš brat.  Wink

aja hvala vsem ki ste pohvalil moje razmišljanje, res je prišlo iz srca, tko kot je nastalo vse skupi tu gor, forum pozitivke, delavnice... iz brezpogojne ljubezni do znanja in tega da damo svoje izkušnje in to svoje spoznanje drugim in sprejmemo spoznanja drugih, ki nas bogoatijo.

Reku  bi še sledeče, naše izhodišče vsaj teh s katerimi smo ustvarja te stvari, je blo to da dobimo uno res uporabno znanje pa, da skupi kaj delamo in da ga damo naprej, ne da bo naše pravilno pač pa če hočete uporabite nam je dobro naredilo.

zdej osnova našega soustvarjanja in prijateljstva, ljubezni in deljenaj le te, z vsemi vami je to, da smo enakopravni, bom reku bolj enakopravni v učenju kot v čem drugem.

namereč zame je osnova vsega to, da se učimo, dozorevamo postajamo boljši, včasih skozi težke izkušnje, včasih skozi dobre, a vendar postajamo. Zato je forum narejen tako, da nam daje spoznanje o učenju, da dobimo to kaj smo se prišli mi sami učit, pospravit pred sabo, spozant sebe ne pa razlagat drugim.

Kdor je hotu bit pameten in razlagat drugim je vedno dobil svoje sporočilo, sam dal mu ga je svet, ne mi, četudi skozi naključja, ki so pripeljala do tega, četudi skozi pisanje koga od nas a ni bilo naše, saj isto besedilo vsak zastopi kot ga mora zastopit in skozi svoj pogled, zato nima smisla razlagat drugim, smisel ima delit spoznanja.

bom rekel po domače bog se kaže ljudem skozi različne stvari, cil je to zastopit, ne razlagat. Naj se krščanstvo dokaže drugače naj se dokaže skozi običajen tekst, naj se dokaže naprimer skozi izkušnjo, ki si jo imel samson ko se bomo pogovarjali vsakdanje stvari, in boš rekel fantje tole sem jaz doživel tako, o tem je tudi jezus govori, to bo tist kar bo dal vrednost, da bi razalga sveto pismo pa ni potrebe, kdor bo hotel razlago bo najdu pot do nje, dejstvo!
velik jih je ane?

je razlagal drugim velik ljudi s foruma, pa velik jih je dobil svoje delo nazaj. ne bom imenoval večina se nas tle not full najde.

kaj pa je osnova, osnova je življenje, je to kar se učimo in to kar postajamo, znanje recimo kot je stavek ljubi svojega bljižnega kot samega sebe, ali v vsakem dobrem je nekaj slabega in obratno je privinsko zanje, ki ne glede na to iz kej izhaja daje neko večno sporočilo.

odprti sistemi, ki so vodilo foruma deluje tako da vse zanje združijo in omogočajo različnim generatorejm spoznaj, da komunicirajo med sabo, največ imajo od tega prav bralci, ki aktivno sodelujejo v tem, saj se sami učijo in dobivajo stvari, ki jim pomagajo biti boljši.

sam mislim, da verstva direktorij čist zadostuje, se ne bojimo krščanstva, sprejemamo ga, enkopravno s spoštovanje, z ljubeznijo, kot eno izmed poti, to ja, več ne rabiš, če bi rad več odpiraj nove teme, odpiraj svoje pogelde, pokaži skozi navadne poste svojo veličino in velik ljudi boš pritegnil, ne bodo sledili, ampak pomoje je tudi tvoj cilj da sami spoznajo, zato ne razlagaj. nas sam odvračaš.

enako bi nasprotnikom reku, spoštujte velik dobri stvari je v vseh vas.

je mel velik ljudi tle gor idejo da bi drugim razložil, da je vegetarjanstvo edino pravilno, pa niso uspel, zakaj ne, ker se ljudje učimo vsak svoje stvari in je treba met izkušnje včasih. So pa uspel enim dat sporočilo in smo ga uzel.

tu gor pa je nekak point v tem, da spoznamo sebe in da dojamemo kaj nas uči svet pa če iz različnih poti, damo stvari skupaj napredujemo si pomagamo, smo boljši, ne rabmo en poti.

lahk sem not nalepiš linke do vaših forumov, ki se ukvarjao s tem, lahk maš večer na chatu, sam upoštevej os, recmo verstva bi bil dober naslov.

al pa samson namest da razlagaš nam o vas, poveži stvari skupaj drugače, organiziraj okroglo mizo, sestanke, predavanja dveh različnih skupi vašo in anšo z istim naslovom, dialoge, tam je morda tvoja pot, morda je to tvoje poslanstvo?

glede tega da bi se lahko odprl in drugač naredil stvari na forumu, sem ti hvaležen za idejo, o poganstvu, ta šamanizem je res malce preozek in bi blo ga fino razširit s kelti, vilinci... kao dobrimi znanji za evropo in svet.

pa res glede osnov, bi blo prav da naredimo en direktorji o angelih, intuiciji, vodnikih

to je tudi stvar, ki jo vsi imamo in se vsem dogaja.
če prebereš zgornji stavek ponovno boš spoznal še eno izhodišče foruma.

zanimajo me kot vidiš res te osnove kako dela svet, kako gre življenje, kaj je res pomembno?

glede krščanstva, ene par dobrih idej ma dr.susma se lahko domenmo enkrat, poznavalec krščanstva u max, je bil vatikanski knjižničar full let, 14 se mi zdi, neki njegovoih pogledu je v pozitivkah daš srč susman in bereš.

glede tega ali nas je strah ali ne bom reku ne je pa tako da je sigurno vedno ena distanca do vsega dobrodošla in da ko otrok en dan odrašča in gre po svoji poti, tako smo šli mi bom reku po svoji poti, in cerkev je nekaterim dala svoj del naše vzgoje, nek največji so dal starši pa sami skozi izkušnje smo se usmerjal, samo kot to vidim je pol namen staršev da pripravijo otroka za samostojno življenje z brezpogojno ljubeznijo, otroka pa da brezpogojno spoštuje starše ne glede na to ali so popolni ali ne. ne upošteva spoštuje!

vsak ma napake in te večinoma hitreje najdeš, kaj pa dobre stvari, tu smo zaradi teh.

in dobre stvari se lahko enakopravno soočijo in nikomur nebo nič in ne bo narobe in ne bo nihče užaljen zato, če se skupaj soočijo in da vzamemo in dodamo še druge dobre stavri.

ane? to je najvišji in najplemenitejši namen foruma in mene.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #102 - 04.11.2003 at 18:24:02
 
t wrote on 04.11.2003 at 16:00:28:
po temeljiti logični analizi dejanskosti povedanega, smo se gospod doktor te-nay odločili, da smo proti

He, gospod doktor ten-nej, ti si pa zares veliko povedal, ufff! Shocked Le kam si skril tisto svojo "temeljito analizo", očitno je nikjer ni, kajti tvoj namen ni bil nekaj povedati, ampak, kot običajno pri vseh stvareh, biti proti.

Mislim, da sem na tem forumu v nekajkrat manj postih, kot jih imaš ti, povedal nekajkrat več. Če bi ti moje poste bral, bi zvedel še kaj pametnega, pa bi mogoče tudi tvoj "doktorat" prišel do svojega opravičila.

Poleg tega se ne potegujem za SVOJ direktorij, ampak za NAŠ direktorij s posebnim namenom, da bi končno sistematično razblinili ta tvoj strah in trepet pred krščanstvom in da bi te malo podučili, ko ti je vendar prav krščanstvo tak bavbav. Mislim, da bi se s temeljitim pogovorom mnogim pomagalo priti do srčnega miru, ko bi slišali besedo krščanstvo, s tem pa tudi do lepšega življenja.

Sem pa z mastnimi, zelo razločnimi črkami zapisal nekaj osnovnih razlogov, zakaj je takšen direktorij potreben. Glede na to, da ti tistega nisi opazil, dvomim, da si sploh delal kakšno drugo "analizo", kot to, kako povedati, da bi izzvenel čim bolj v prazno. Eh, dragi moj, ti boš govoril o vsebini mojega pisanja? Kaj ko bi raje prej svoje malo obogatil!
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #103 - 04.11.2003 at 18:45:49
 
Quote:
vsak ma napake in te večinoma hitreje najdeš, kaj pa dobre stvari, tu smo zaradi teh.

in dobre stvari se lahko enakopravno soočijo in nikomur nebo nič in ne bo narobe in ne bo nihče užaljen zato, če se skupaj soočijo in da vzamemo in dodamo še druge dobre stavri.

ane? to je najvišji in najplemenitejši namen foruma in mene.

Ja, čudovit finale bogatega sporočila, dragi A. Res so napake bolj vidne, bolj nam bodejo v oči, toda strinjam se, da tukaj nismo zaradi napak, ampak zaradi dobrega, ki ga sleherni izmed nas zanesljivo nosi v sebi. Se strinjam, če bi soočali dobre stvari, nebi bilo razlogov ne za užaljenost, ne za zvišanje temperature, toda sam vidiš, kako nekateri pisci tu na tem forumu sistematično širijo o krščanstvu le negativo, načrtno iščejo tu resnične, tam popolnoma neresnične škandale in škandalčke v Cerkvi, da bi kazali s prstom nanje in menda s tem postali sami boljši, kaj vem. Vidim, da je tvoje razmišljanje dobro orožje proti takemu načinu obravnavanja. Mislim pa, da se motiš, ko praviš, da problem krščanstva ne potrebuje posebne obravnave. Potrebuje jo najprej zato, ker je tu na tem forumu edino sistematično blateno, je edino verstvo, o katerem mnogi govorijo z nesramnim prezirom in poniglavim podcenjevanjem, ko da bi sami zmogli vsaj delček tistega, kar bogato krščanstvo nudi. Ker krščanstvo pretežna množica sodelvacev tega foruma skuša dobesedno linčati, so potrebni prav posebni posegi, da takšno vandalsko početje preprečimo. To je vendar pomoč prijateljem, da se zberejo, da se ozavestijo, da začno na svet kot celoto gledati bolj pozitivno. Ne vem, kako da glede tega še nisva enakega mnenja, ko se vendar tako v svojem pristopu kot v osnovni življenjski filozofiji zelo strinjava, da ne rečem dopolnjujeva.

Torej sprejmem tvoj predlog, da sledimo predvsem pozitivne stvari. In v tem smislu pričakujem, da se tudi o krščanstvu piše pozitivno, ne pa da se na sleherni pozitiven post o krščanstvu vsuje plaz negativnih, čemur si priča ti sam, kot tudi vsi ostali. Razen mogoče ten-nej, ki niti opazil ni, da sem npr. tudi jaz marsikaj napisal...

Hvala za nove lepe misli!
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Lance
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #104 - 04.11.2003 at 19:04:56
 
Quote:
sam mislim, da verstva direktorij čist zadostuje, se ne bojimo krščanstva, sprejemamo ga, enkopravno s spoštovanje, z ljubeznijo, kot eno izmed poti, to ja, več ne rabiš, če bi rad več odpiraj nove teme, odpiraj svoje pogelde, pokaži skozi navadne poste svojo veličino in velik ljudi boš pritegnil, ne bodo sledili, ampak pomoje je tudi tvoj cilj da sami spoznajo, zato ne razlagaj. nas sam odvračaš.Jaz tudi mislim, da naj se teme o krščanstvu odprejo pod direktorijem verstva, religije, filozofije, kulture.

Samson, odpri takšne teme, o katerih bi želel, da se razpravlja. Saj ni važno ali je to v svojem direktoriju ali ne. Naj se začne nekaj dogajati.
Jezus na začetku tudi ni imel ogromne publicitete, marketinške podpore..., ampak je hodil v manjših skupinah, prinašal je sporočilo ljudem - besede je polagal v njihova srca.

Mogoče se kasneje tako razvije, da bo prispevkov toliko, da se odpre svoj direktorij. Naj se forum oblikuje in spreminja glede na dejanske potrebe, glede na njegovo evolucijo in ne, da oblikujemo najprej spremembe in potem gledamo ali je zaživelo ali ne.

Exorcist je dostikrat odprl kakšno krščansko tematiko pa nekako nisi bil najbolj aktiven. Samson, vzami pobudo v svoje roke in začni.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 13