Evo ga! Pa se je končno pojavil v vsej svoji gloriji in nas poučil, kako to gre.
Rad bi vas opozoril, da niti z besedico ni omenil tistega, nad katerim se je himi očitno najbolj pritoževal: hipokrizija in zahrbtnost, ki ta svet pogovorov vse bolj spreminja v nekakšno duhovno greznico.
Pa ne mislim tukaj toliko na opravljanje tistih češpelj, kot na splošno stanje duha na tem forumu. Hipokrizija in zahrbtnost sta prisotna skoraj povsod.
Če se bo kdo odločil prebrati A.jev tekst, mu priporočam, da si gre po končanem branju k zdravniku izmerit nivo sladkorja v krvi in urinu.
Jaz pa sem izbral nekaj njegovih misli, ki bodo nekoč gotovo zapisane v vsaki pomembnejši duhovni knjigi.
K vsaki sem dodal svoje primitivno, negativno videnje stvari takšnih, kakršne so. Samo toliko, za primer pripadnika vrste, ki ne hodi po poti razsvetljenja in prav zdaj, v trenutku vzpona nove dobe, nezadržno izumira in pušča svoj prostor pod soncem višji obliki obstoja. Zdaj veste in vedite, kako "spraviti Slovenijo na pravo pot" in da bo svet res sledil.
Velike misli velikega modreca Quote:modrec bo porabil le toliko lesa kolikor bo nujno potrebno in ostalo pustil za to da bo lahko nabiral gozdne sadeže in vsake toliko časa mogoče podrl kakšno staro drevo ki se je odločilo za to in ga prodal in gozd se bo sam obnavljal.
Kot kaže, se je modrecu nabralo kar nekaj starih dreves, ki jih namerava izruvati. In seveda prodati.
Quote:kreden ima enak vzorec kot sem ga jaz mel na drog artu, enak, ti bom povedal kr eden... (rezultat 1 leto sesuvanja na forumu, 6 mesecov sestavljanja nazaj komplet vseh stvari) boleče a poučno...
pučno... tolk da lahko setavmo nazaj to kar se dogaja.
Evo. On je spoznal. Kreden, ti pa imaš srečo, saj očitno hodiš po njegovi poti, sicer boleči a poučni, a na koncu te čaka razsvetljenje in takrat boš razumel, zakaj je hruška v resnici paradižnik.
Quote:vedno je večina obiskovalcev tle gor, ki ji je do lepih trenutkov in druženja z prijatelji tle gor rekla zakaj greš? ampak se ve kreden ima svojo pot tako kot vsak in na določeni točki mora it.
samo on s vrača, stvar je v tem da ima tipičen vzorec, sam ga mogoče vidi, mogoče ne, sam definitivno ne zna ven. to se vidi že po tem ko krivi admine in jih neki obtožuje, da bi s tem postavil sebe na eno pozicijo ko bi bil enakopraven in bi lahko začel znova ali drugače, namesto da bi se potrudil da bi skupaj uredili stavri, saj smo vsi samo običajni ljudje.
Ja, samo, da so eni bolj običajni, kot drugi.
Sicer pa briljantna psihoanaliza, ni kaj. Ker sam ne more ven, mu je pač treba pomagat. Evo kreden, samo nekaj klikov te loči od odrešitve. Samo klikat mora tisti, ki ve, tisti, ki je spoznal.
Quote:večinoma se to da uredit s tam da se ustavimo vsi, si prznamo svoj del tega da smo zablodl tolk daleč in pol si oprostimo(edino tako lahko zbrišeš tisti del postov kreden) nato pa da skupaj ustvarimo to kar nas je prineslo sem gor, na prijateljski osnovi.
Prednost kolektivne krivde je v tem, da se z njo ne da ugotoviti odgovornosti posameznika.
Kar pa se mene osebno tiče, nimam komu kaj oprostiti, ker nikomur nisem nič zameril. Komentiram samo to, kar vidijo moje neduhovne oči, vodene od mojega primitivnega ega. Če pa je kdo meni kaj zameril, naj pa še odmeri - ali pa tudi ne, kot želi.
Quote:himi je tud uredu dečko, (sej je kr eden tud sam ga je odnesl oz je bil prej tak, zdej upam da bo drugačen, drugače bo to lekcijo vrjetno dojemal še kej drugje, želim mu da na boljši način), in prav se mi zdi da gre, za določen čas ali za vedno drugam.
himi kot tak ma prav da gre, v tem primeru, sicer kot ga gledam je res pesimist a ima svoj stil in dojemanje stvari, a se mi zdi da kljub vsemu se bolj zaveda in trudi uredit stvari.
Bravo, himi! Ti si res uredu dečko (je rekel On) in kot takemu je zate najbolje, da izgineš. Ko boš pa izgubil svoj stil in način dojemanja, pa te bo Veliki Modri prav rad sprejel v svoj duhovni objem.
Quote:včasih je res tado: eden se mora umaknit da drugi ostane sam s sabo in tako dojame kaj je delal, himi bo tudi v odmiku dojel in je doljel svojo lekcijo, zdej s tem ko gre to omogoča tudi drugim, enostavno je to skrajni ukrep ampak tudi v real lifu gre tako, mislimo da si lahko vse dovolimo, a je odnose med prijatelji treba negovat, ko gre šele vidiš kaj si delal...
Ja, odnose med prijatelji je treba negovati. Ampak prijatelj, ki zahrbtno deluje proti prijatelju, ni prijatelj.
Tak bo svoj odnos prej ali slej plačal z mastnimi obrestmi vred.
Kdor deluje tako, bo na koncu ostal brez vsakega prijatelja, čeprav mogoče obdan z bogastvom in močjo in nekaj zvestimi podrepniki, ki bodo komaj čakali, da mu zarinejo nož v hrbet.
Kakor jih je pač šef naučil.