Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 5
(Read 28196 times)
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Kakšen je za vse enak prostor?
26.06.2003 at 21:38:20
 
Včeraj sem začela razumevat, zakaj se padajo kritike na naš račun, pa zakaj bi se ljudje lahko počutili izločene pa zakaj mogoče take kritike na administratorje.

Recimo, tak kot gledajo eni na nas kot administratorje, sem po svoje tud jaz gledala na admine na kakih drugih forumih. Nikjer razen tukaj se nisem počutla doma, iz določenih razlogov:
Na vsakem forumu se ustvari ena skupina, vedno, ena posebna, ki se malo bolj sveti. Finta je, da ni nič tako posebnega, v njej so ponavadi ljudje, ki jim je forum malo bolj mar, nekaj je vedno šikiniranja, imajo malo več moči, ki je večinoma ne izrabljajo, nekateri pa tudi.  

Ljudje, ki na istem forumu sodelujejo pa so ponavadi tudi prima. Ljudje na mestu. Vsak se trudi dat nekaj dobrega, izrazit iz sebe neko kvaliteto, za čemer se ponavadi skriva dosti časa, volje, da to deliš z nekom in duše tega človeka. Ki pa je velikokrat v tem svojem izrazu prezrt. Ker ni del skupine. Jasno je, da vsi ne morejo biti del skupine, se pa velikokrat dogaja, da je nekdo iz skupine podprt ob povprečnosti in nekdo, ki ni, prezrt ob resnični kvaliteti. Ko pridejo trenutki, ko so dnevi čudni in iščejo ljudje podporo in varnost, se ena skupina, ki ima drug drugega, takrat strne, podpre, tolaži. Ljudje, ki v to skupino niso padli, se lahko takrat počutijo izdane, prezrte, zatrte. Politika skupine je običajno kruta do zunanjih. Večinoma je skupina prva, zaradi osnovne varnosti nekako, in harmonija skupine je lahko kdaj tudi pomembnejša od Resnice. Dejstvo je, da je v skupino včasih težko prit. Ponavadi moraš za sprejetje pokazat nek poseben talent, se izkazat, se potrudit, da te drugi spoznajo in sprejmejo v svoj krog. Na miselni ravni ni težko delovat harmonično in odprto okolju. Na čustveni ravni pa se lahko dogajajo nehotene velike razlike. Vedno obstajajo zelo posebni ljudje, ki niso v skupini, konflikt pa se lahko pojavi, ker si vsak človek želi priznanja, po naravi, ker je tak kot je, in se mu zdi za malo (v čemer ima prav), da bi se moral za vstop v skupino dokazovat. V idealni skupini bi recmo moral vsak v vsakem trenutku imet svoje (spoštovano) pravo mesto, že po sami naravi tega, kdor je. Krutost skupine se skriva tudi v tem, da je skupina tako čustveno samozadostna, da lahko postane neobčutljiva za čustvene potrebe zunanjih. Bolj je skupina čustveno zadovoljena, težje je vanjo prit in vedno moraš nekaj naredit za to, da te sprejme. Če nek človek ne ostane v okolju, kjer deluje skupina, lahko to pomeni tudi,  da ga je energija skupine odbila. Da skupina ni tako duhovno široka, da bi se lahko sam po sebi, brez večjih sprememb v svojih pogledih, vanjo vključil.
Tako sem jaz nehala hodit na marsikateri forum, saj se mi je osnovna skupina zdela pocukrana, preveč zazrta vase, preveč determinirana na neki svoji poti, preveč značilna in nesposobna globalnih (resničnih) sprememb v dojemanju.  

Hotla sem povedat, da se mi mogoče ne zavedamo, da smo postali preveč skupinski. In da je mogoče to tisto kar ljudi dejansko moti, ko se začnejo pritoževat nad administratorji. Mogoče se predobro poznamo in predobro razumemo med sabo in smo se preveč začeli zanašati drug na drugega. Res je da smo dovolj odprti, da bi vsak lahko prišel do nas (se mi zdi), ampak eni ljudje enstavno ne pridejo na pravo pot, da bi prišli do nas. Recimo ten-nay jo je našel brez problema, Vida pa je nikakor ne more. Andresa smo sprejeli takega kot je, Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij. Tudi za Mirota se mi zdi, da je mogoče problematičnost v nas, in ne v njem. Določenim ljudem so torej neke možnosti odprte same po sebi, medtem ko nekim drugim niso, pa mogoče ni problem v tem, da je to zato, ker se mi nismo potrudili zato, da odpremo širše možnosti, ampak je mogoče naša skupinska energija taka, da nekaj omogoča drugega pa za nas enostavno ni.  
Torej, kaj je narobe? Do kje smo dejansko pripravljeni sprejemati, ne da bi nas razbilo in ali s tem morda nehote siromašimo sebe in forum, saj determiniramo duhovni in čustveni izraz v svoji okolici?
Moje videnje tega foruma je prostor visoke mentalne in čustvene zrelosti. V tem trenutku se mi zdi, da s svojim (lastnim) čustvenim in mentalnim nivojem nisem niti senca tega, kar si na tem forumu želim uresničit. Namreč prostor enak za VSE, z za vse enakimi možnostmi in enakim sprejemanjem, je pa to tako širok pojem, da ga trenutno čustveno nisem v stanju sprejet in izražat.  

Smo se mogoče preveč čustveno poenotili in se čustvom drugih ne znamo več odpirat? (to je kot če imaš dolgo istega partnerja in si navajen sprejemati ljubezen samo na določen način... vzorec).  

Oki, to mi je padlo na pamet. Je samo razmišljanje, prek lastne zaznave, ni kritika, je samo vprašanje.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #1 - 26.06.2003 at 22:53:22
 
Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Bolj je skupina čustveno zadovoljena, težje je vanjo prit in vedno moraš nekaj naredit za to, da te sprejme.

Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Arsko smo zavrnili

Shocked
Devi,
kaj pa je ARS naredila za to, da bi prišla v vašo skupino, med administratorje?

Če bi Arsko vprašali,
ni za to naredila niti enega samega giba in niti ene črke preko tipkovnice; nikoli!
Med drugim tudi zato ne, ker je "prave energije" vaše skupine niso in ne vzburjajo.

Edino, kar drži, pa je, da sem tvojo tozadevno e-idejo vljudno zavrnila,
kot tudi A.-jev "off line" predlog, da naj se pridružim soustvarjanju Pozitivk.

Skratka, priznam, malce težje razumem,
kako lahko zavrnete nekoga, ki za sprejetje v vašo skupino ni naredil prav ničesar.
Sicer pa, samo da vi lahko.

Pa "srečno roko" pri sprejemanju vam želim,
Roll Eyes
ARS


PS: Na tvoje gornje razmišljanje in vprašanja so pa najverjetneje najbolj pomembna in zanimiva vaša (administratorjev) razmišljanja in vaši odgovori. Oziroma bodo. Zagotovo.
Back to top
« Last Edit: 27.06.2003 at 02:11:30 by ARS »  

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
kreden
Ex Member
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #2 - 26.06.2003 at 22:55:56
 
Grin Grin Grin  Odgovor na vprašanje.

Z vprašanjem ?

In zakaj bi nekdo lezel vam, v vaš brlog ?

No seveda se najdejo tudi takšni, ki bi radi bili nekaj, v ključni fazi, smo pa le vsi eno.
Seveda ste si poslali svoj brlog tako kot vam paše in se spoznali, seznanili in tudi do neke meje povezali, s tem ste pa naredili dvoje :
Prvo : Postali ste malo bolj vzvišeni in gledate na druge obiskovalce foruma malo z viška.
Drugo : Normalno početje je, da se boste branili med seboj, tudi, če eden vaših nima prav, branili ga boste in s tem se boste oddaljili in se oddaljujete od obiskovalcev foruma.

Kar se tiče samih administratorjev je moje mnenje, da ni slabih, le zakaj, so vsi bolj kot ne dobri in ne težijo, kar je lahko razvidno samo, če stopiš na drugi forum in vidiš kaj šele tam počnejo, kakšne peruti imajo šele nekateri tam.

Takole bi rekel, več dela na odnosih z vsemi obiskovalci, tudi obiskovalec foruma, se pravi naveden tipson ali tipica ima lahko in ima prav in če se le vidi, da eden od administratorjev le nima prav mu ne stopat v bran za vsako ceno, ampak ga opozorit, da sam vidi, da le ni imel prav.

Drugače pa, živeli administratorji, vendar, prvo jaz   Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Devi, tole zgori si pa dober napisala, tebe bomo proglasili za administratorko leta.   Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #3 - 26.06.2003 at 23:05:18
 
Quote:
Prvo : Postali ste malo bolj vzvišeni in gledate na druge obiskovalce foruma malo z viška.


Kdo? Na koga? Argumenti.

Quote:
Drugo : Normalno početje je, da se boste branili med seboj, tudi, če eden vaših nima prav, branili ga boste in s tem se boste oddaljili in se oddaljujete od obiskovalcev foruma


Kdo, kdaj, primer?

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #4 - 27.06.2003 at 02:08:58
 
Quote:
Kdo? Na koga? Argumenti.
Kdo, kdaj, primer?

A šta se praviš glup, kad nisi?  Grin  Aja, sej res, eni gledajo z viška, vsaj včasih ...  Wink

Sicer pa, lahko si greš pa mal "zgoščenko" argumentov in primerov kar na "End of ends" prelistat,
predvsem prva polovica do sedaj nastalih strani je nadvse zgovorna, Miro in A. pa sploh:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=forumi;action=display;num=1055179...

Kiss
ARS
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #5 - 27.06.2003 at 10:19:56
 
to je primer  Grin, miro in A. sta oba admina in kaj se zato razumeva, si zato stojiva ob strani, ali se podpirava, če kdo kaj naredi drugače kot on predlaga, daleč od tega.

je kdo od naju vzvišen, ne pač pa direkt pove kar misli o tisti stvari.

to nas od obiskovalcev ne oddaljuje, pa tudi ne zbližuje, ampak ostajamo pa zvesti sami sebi.

sem pa že enkrat reku ARS, admini so tolk "carji", da vsak dela in stoji za tem kar čuti, drugač ne bi bil niti za hip z njimi in mislim da tudi oni ne, in to je prav, če se ti enkrat zdi, da potegnemo z enim se ti zdi narobe, to bi naredil ne glede na to ali smo admini ali ne.  Wink

to je naš način življenja, naše vrednote in to zagovarjamo vedno in povsod, sploh pa smo kritični do sebe in frendov, tko da...

se pa res naše vrednote in pogledi velikokrat dopolnjujejo in hvala bogu, da je tako.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #6 - 27.06.2003 at 13:21:45
 
ARS wrote on 26.06.2003 at 22:53:22:
Shocked
Devi,
kaj pa je ARS naredila za to, da bi prišla v vašo skupino, med administratorje?

Če bi Arsko vprašali,
ni za to naredila niti enega samega giba in niti ene črke preko tipkovnice; nikoli!
Med drugim tudi zato ne, ker je "prave energije" vaše skupine niso in ne vzburjajo.

Oprosti, malo grobo sem se izrazila v zvezi s tabo, pa ni bil v bistvu namen, da govorim o ločenem, "tvojem" ali "našem", zavračanju.
V bistvu si pa odgovorila že sama... če bi bile "prave energije" na pravem mestu, potem se o tem sploh pogovarjali ne bi.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #7 - 27.06.2003 at 13:56:13
 
Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij.

Devi wrote on 27.06.2003 at 13:21:45:
Oprosti, malo grobo sem se izrazila v zvezi s tabo

Temu, kar si napisala, rečem jaz kar laž ... ali pa neresnica, kot ti je ljubše.

A ne glede na to, tvoj zapis je zelo zgovoren ...


O "pravih energijah" pa v bistvu ne bi - so tvoj besednjak, ne moj;
tako kot ta replika, ki ni bil moj odgovor, temveč je tvoj:

Devi wrote on 27.06.2003 at 13:21:45:
V bistvu si pa odgovorila že sama... če bi bile "prave energije" na pravem mestu, potem se o tem sploh pogovarjali ne bi.

Ja, (ne)sprejemanje ima različne "pojavne oblike" ...

Kiss
ARS
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #8 - 27.06.2003 at 15:41:59
 
ARS, zadnje čase kako stvar hudo slabo razumem in včasih tudi hudo slabo povem, kaj bi rada.
Tak da ne samo da nisem dobro razumela, kaj si mi hotla ti sporočit (zdi se mi samo, da sem te razjezla), tud jaz sem prejle tolk slabo sporočila, se mi zdi, da tudi ti mene nisi prav razumela, vsaj ne tako, kot sem hutla povedat Undecided

"Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij."
Tole je blo v bistvu namenjeno nam, ni karakteriziralo tebe. Sprejemanje ali pa zavračanje energij je vedno dvosmeren proces, al pa ga sploh ni. Vendar ga običajno vsak pove iz svojega gledišča, se pa ve, da je vedno dvosmeren. Čigave so te "(ne)prave energije"? Če nekdo pride na nek forum, je prvo, kar sreča, energija foruma (ki podpira ali zavrača tisto nekaj v njem), na kar tisti, ki pride, reagira, se opredeli in si ustvari mnenje in tako se začne. Nanaša se na tole:
"Če nek človek ne ostane v okolju, kjer deluje skupina, lahko to pomeni tudi,  da ga je energija skupine odbila. Da skupina ni tako duhovno široka, da bi se lahko sam po sebi, brez večjih sprememb v svojih pogledih, vanjo vključil. "
Če si razbrala v tem kar sem napisala karkoli žaljivega, lažnivega, do tebe osebno kritičnega ali opredeljujočega, je to moja verbalna napaka, ki res ni bila namerna.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #9 - 27.06.2003 at 15:46:51
 
Quote:
posvečeni so za uredit in to hočem da se.

Quote:
in da ne boš rekel, da sem na posvečene pisal:
Želim, da se posvečeni uredijo, v skladu z tem zakar so bili postavljeni (za soustvarjanje na projektih in urejanje foruma) in da se vsi, ki ne delajo na projektih oz niso admini foruma zbrišejo iz tam.

in to do 1 julija, v nasprotnem primeru se bom zbrisal jaz, iz celega foruma...

Quote:
stvari premikam po občutku, tko je blo in bo.

Quote:
je kdo od naju (Miro in A. op bp) vzvišen, ne pač pa direkt pove kar misli o tisti stvari.

to nas od obiskovalcev ne oddaljuje, pa tudi ne zbližuje, ampak ostajamo pa zvesti sami sebi.

sem pa že enkrat reku ARS, admini so tolk "carji", da vsak dela in stoji za tem kar čuti, drugač ne bi bil niti za hip z njimi in mislim da tudi oni ne, in to je prav, če se ti enkrat zdi, da potegnemo z enim se ti zdi narobe, to bi naredil ne glede na to ali smo admini ali ne.  Wink

to je naš način življenja, naše vrednote in to zagovarjamo vedno in povsod, sploh pa smo kritični do sebe in frendov, tko da...

se pa res naše vrednote in pogledi velikokrat dopolnjujejo in hvala bogu, da je tako.


???

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #10 - 27.06.2003 at 18:34:01
 
Evo to predlaga Aleš:
(Topic: pravila za postanje na DA)

Ostalo si preberite tam, tukaj pa samo dve cvetki...

Quote:
TO so pravila iz DA mogoče bi lahko mi kdaj naredil te stavri na nek podoben način?

11.) DA UBB konferenco vodi skupina administratorjev in moderatorjev, ki si pridržujejo absolutno pravico do urejanja, popravljanja in brisanja prispevkov iz kateregakoli razloga.

12.) Besedilo določb Pravil in smernic postanja se lahko spremeni brez predhodnih najav. Ažurirano besedilo Pravil in smernic postanja je objavljeno in vsem uporabnikom DA UBB konference ves čas dostopno v prvem postu vsakega foruma.To bi torej tudi Aleš. In še marsikaj drugega. Sla po oblasti, pa čeprav samo virtualni, je očitno brezmejna.
----------------------------------------------

Devi, že nekaj časa čutim, da razmišljaš o teh stvareh in sem ti hvaležen za ta prispevek, še posebej zato, ker sem sam vedno naletel na spotikanje ob moj način podajanja problemov, problemov samih pa so se vsi na daleč izogibali ali pa poskušali preusmeriti tok drugam.

----------------------------------------------


Quote:
Edino, kar drži, pa je, da sem tvojo tozadevno e-idejo vljudno zavrnila,  
kot tudi A.-jev "off line" predlog, da naj se pridružim soustvarjanju Pozitivk.


Evo, jaz pa nisem zavrnil, na začetku sodeloval, dokler ni vsepovsod začelo zaudarjati po poceni ezoteriki, zdaj bi me pa najraje križali.

No, pa me ne bodo, saj se ve, komu je na tem forumu  namenjena vloga Jezusa...
Back to top
 
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #11 - 27.06.2003 at 18:38:11
 
Iz enega samega topika:

Quote:
Svašta. In jaz bebec se še ukvarjam z vami.

Quote:
če bo šlo tako naprej, boste ostali tukaj samo ADMINISTRATORJI in nekaj zakrnelih duhovnežev.

Quote:
A veš da sem enkrat prej hotel nekaj podobnega napisat. Res vse kaže na to.

Quote:
v popolni svobodi je več omejitev kot v totalitarnem sistemu, omejen si s svojim dejanji in zavedanjem, kljub temu da ti damo vso svobodo pisanja, razmušljanja in ustvarjanja to ni lahko še menj ni kar brezvezno.

Quote:
Evo ga, A.! Pa se je končno pojavil v vsej svoji gloriji in nas poučil, kako to gre.
Rad bi vas opozoril, da niti z besedico ni omenil tistega, nad katerim se je himi očitno najbolj pritoževal:
hipokrizija in zahrbtnost, ki ta svet pogovorov vse bolj spreminja v nekakšno duhovno greznico.

Katarina wrote on 09.06.2003 at 18:14:08:
Absurd, ki ga zaznavam kar naprej je, da razlagate prepozno in kar je bistveno....do dotičnega pride na koncu.
Ljudje odhajajo,forum pa je vedno manj interesanten.
Zakaj? Zaradi iskrenosti,ki jo kar naprtej opevate in nameravate...

Quote:
sej veš miro, ob tvojih postih, se lahko samo nasmehnem ...
ravno ti si se oglasil na moj post in to spet z obsojanjem in zaničevanjem, ravno ti ki nikol na tem forum(oz si pa da jaz ne vem?) nisi stopil koraka nazaj in sprejel svoj del odgovornosti, nikdar nisi sprejel nikogar, ki je drugačnega mneja od tebe, ravno ti ki si strašansko pristranski in ki vedno samo eno zadevo goni, ravno ti, ki nikoli nisi naredil koraka k zbližanju strani in ki se nikdar nisi nič naučil iz nobenih postov, ki v vsakem postu, ki ga odpišeš vsem neki zahrbtnega očitaš in namiguješ, ja ravno ti zdej tle neki predavaš o temk kao zbližat stališča in uredit kar se je zgodilo ...

Quote:
In s takimi žaljivkami ter na koncu z zahrbtnim smajlijem potem resno pričakujete kredibilnost in večji obisk foruma? Iz tega citata se jasno vidi, da imate sami več osebnih kompleksov kot katerikoli drug uporabnik.

gape wrote on 10.06.2003 at 23:55:12:
in to ne glede na to kolk drugi opozarjate na naše napake, na neše ege. bolj opozarjate, manj vas je.

Quote:
Vem, vedno je lažje nekoga drugega obdolžiti, kot samega sebe. Ljudje se pritožujejo, nekateri gredo tudi s foruma dol, vi pa se jim le zahrbtno posmehujete in trepljate svojo vest.

Quote:
A., a v zlatih priporočilih obnašanja kaj piše o tem, naj administratorji ne prenašajo threadov nekam v poden, na čimmanj vidno mesto.
Predvsem tistih threadov, ki govorijo problematičnem delovanju taistih administratorjev, v konkretnem primeru tebe?

Quote:
drugač je tko če maš men kaj za povedat me poklič, ni treba v javnosti težit še ostalim.
isto priporočam drugim, zmente se med sabo na kavi, ne obremejujte ostalih z vašimi obsodbami.
tle gor pa sodelovanje, ustavrjanje in ljubezen za vse!   Wink Kiss Grin

gape wrote on 19.06.2003 at 01:23:55:
pravil pač ni in ker jih ni, se jih ni treba držat. kar ti sistem omogoča, to delaš. če želiš. lahko to moč, ki ti jo sistem podarja, izkoristiš za dobra ali slaba dela. choice!

ARS wrote on 19.06.2003 at 17:19:18:
Fletn bi pa blo, A., ko bi se manj v drugih početja vtikal ... Ma, kontrol frik si, ni kej.

???

Sicer pa, A., sam da me 'maš rad ...

8)
ARS
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #12 - 27.06.2003 at 19:01:13
 
Devi wrote on 27.06.2003 at 15:41:59:
... včasih tudi hudo slabo povem, kaj bi rada.

To boš pač ti pri sebi "glihala" … in (ne)uspela ubesediti drugim.  Wink
(In ponavadi gre najlažje, ko zmoremo in želimo reči "bobu bob", oz. vsaj brez (pretirane) uporabe celofana.)
Za druge pač ostane to, kar in kot napišeš.

In kontekst tvojega začetnega pisanja (ne le spodnjega citata) podaja skupino kot administratorje:

Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Mogoče se predobro poznamo in predobro razumemo med sabo in smo se preveč začeli zanašati drug na drugega. Res je da smo dovolj odprti, da bi vsak lahko prišel do nas (se mi zdi), ampak eni ljudje enstavno ne pridejo na pravo pot, da bi prišli do nas. Recimo ten-nay jo je našel brez problema, Vida pa je nikakor ne more. Andresa smo sprejeli takega kot je, Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij. Tudi za Mirota se mi zdi, da je mogoče problematičnost v nas, in ne v njem. Določenim ljudem so torej neke možnosti odprte same po sebi, medtem ko nekim drugim niso

mene pa uvršča med "prosilce", ki so si želeli oz. želijo do/med vas, v vašo skupino administratorjev.
In ker to nikoli nisem bila, pa tudi ničesar tozadevno nisem storila, je tvoja izjava, da "ste me zavrnili",
zame laž. In tistim, ki mi niste ravno "miljama daleko", bom v takem primeru zagotovo replicirala.

Če si pa želela povedati povsem kaj drugega, ti pa – tokrat – res ni uspelo. Ampak zdaj me, upam, razumeš.

In ne glede na to, komu si želela povedati, da me "administratorji ne sprejemate, ker vam ne vzbujam pravih energij", naj te spomnim zgolj na to, da so katerikoli občutki in pogledi last tistega, ki jih govori, ne pa tistega, ki jih sliši. Je pa res, da se tudi na dejstva včasih takisto "gleda". Žal. Ali pa tudi ne.

Devi wrote on 27.06.2003 at 15:41:59:
Če si razbrala v tem kar sem napisala karkoli žaljivega, lažnivega, do tebe osebno kritičnega ali opredeljujočega, je to moja verbalna napaka, ki res ni bila namerna.

Žaljivega do mene - ne, lažnivega do mene – ja (replicirano), do mene osebno kritičnega - ne,
do mene osebno opredeljujočega - vsekakor. Namerno ali pa ne, zgovorno je vse.

Brez iluzije "pravih energij",
Kiss
ARS


PS: Se pa vsekakor temu mnenju in občutkom pridružujem:

Quote:
Devi, že nekaj časa čutim, da razmišljaš o teh stvareh in sem ti hvaležen za ta prispevek, še posebej zato, ker sem sam vedno naletel na spotikanje ob moj način podajanja problemov, problemov samih pa so se vsi na daleč izogibali ali pa poskušali preusmeriti tok drugam.

A se močno "bojim", da bo večina tvojih tukajšnjih kolegov zopet nema ostala, se bistvu topika izognila
(čeprav morda celo kaj povedala), ali pa tok preusmerila ... pa ponovno in zgolj s "celofanom" šumela.
Back to top
« Last Edit: 28.06.2003 at 00:54:59 by ARS »  

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #13 - 27.06.2003 at 20:10:47
 
miro, način podajanja problemov je pomemben in pomembno je da jih podaš, samo to delamo vsi, vedno podamo predloge in ideje kaj in kako bi lahko, sej pravim stvari vidimo in se jih zavedamo vsi in verjemi tolk kot sem jaz podal predlogov in idej kaj in kako jih vsi ostali pomoje skupi niste.  Grin

je pa neki drugega res, zanima me način reševanja problemov? tega pogrešam že dlje časa o določenih tle gor. pa samo reševenje problemov tudi, lahko je sam opozarjat to znamo vsi, težje je delovat, še težje ustvarjat in to omogočat tudi drugim, tu se vas rabi.

če maš namero met drugačno ezoteriko, začni delat na tem, če bo komu sedl se ti bo pridružil in bosta skupi delala(jaz en bom men sede os&os in osebna rast ostalo ne tolk) bomo pa sodeloval če boš za, ali ustvarjal skupi, če tud to ne bo šlo, te bomo podprl če le lahko, sam sej veš, začni delat...

vrjetno bomo pol mi teb podajal probleme  Wink

glede arske je tko tud men se zdi, da je prav da se ji opravičiš devi, jebi ga se pač zgodi da hočeš napista neki, pa neki drugega ven pride, to je treba pol priznat in popravit.

ARS povabil sem te res da napišeš kakšen članek kdaj kot avtorico knjige in če se ti zdi to preveč pol ne vem kdo je vzvišen... je pa tud tko res da je tvoj način podajanja odgovorov je včasih mal aroganten(sam ne mi zdej kvotat full mojih text, tud moj je včasih vem, sam jaz priznam) in tud ti bi lahko namest da ostale jahaš naredila korak proti njim (mene izpust ker si ne dopisujeva, sam včasih te ravno preberm, če si kje vmes.) al pa kaj več naredila namest da tolk govoriš kaj vse veš in znaš.

bp: moj predlog aneksa, dodat pravila za izstop  Wink
ne gre za mnenja in to ali se strinjamo ali ne, niti za koga osebno, tu gre za to ali so stvari urejene v posvečenih in da se ve kaj in kako, če čist mal volje pokažeš da bi mal pomagal, da bi bolje šlo vsem skupi, je vsak dobrodošel.

aneks: sam ga imenujem zlato pravilo posvečenih. ker je to tolk dragoceno ane?  Grin

evo gre pa tako:
1. v posvečenih imajo pravico delovanja in branja, vsi ki izpolnjujejo pogoje, ki so potrebni za vstop.
2. začasno pa se sme zapreti dostop do posvečenih, vsem, ki en mesec(gape predlaga več, se strinjam dajmo dva mesca z obrazložitvijo zakaj) ne ustvarjajo na nobenem od projektov uss, to velja tudi za moderatorje.
3. začasno se zapre dostop do posvečenih, tudi vsem, ki so izrazili željo, da se jim dostop zapre.  

to določilo pa predlagam za prehodno obdobje:
4. začasno se zapre dostop do posvečenih, tudi vsem, ki že več kot dva meseca naredili nič na projektih,  
če ne izrazijo resnega namena, da bodo ustvarjali na projektih uss.  

tu velja prehodno obdobje dva tedna do 1.7.2003 pol se zaključi in sprejme sklepe.

uss = ustvarjalna skupina sonce.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Reply #14 - 27.06.2003 at 20:20:20
 
Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
ampak eni ljudje enstavno ne pridejo na pravo pot, da bi prišli do nas.

Quote:
mene pa uvrša med "prosilce", ki so si želeli oz. želijo do/med vas, v vašo skupino administratorjev.  
In ker to nikoli nisem bila, pa tudi ničesar tozadevno nisem storila, je tvoja izjava, da "ste me zavrnili",  
zame laž. In tistim, ki mi niste ravno "miljama daleko", bom v takem primeru zagotovo replicirala.


Imaš prav, res sem to napisala. Sej sem še marsikaj drugega misla, ko sem to pisala, sem pa tudi to misla, kar sem napisala in šele zdaj opazla, kako sem fokusirana.

Dejansko na tebe nikoli nisem gledala kot na "prosilca", ki bi imel željo po administratorstvu (čeprav sem očitno tako napisala). Se ti opravičujem zaradi tega.

Si pa ustvarjalna ženska, ki bi v idealnem okolju, v katerem bi našla ljudi, s katerimi bi se lahko ujela, mogoče lahko z njimi ustvarila nekaj več (če bi to želela), ker so stvari vedno lahko boljše. Sedanje okolje očitno ni idealno, ker narekuje neke pogoje oz vzdušje, ki tega ne dovoli. Pa ne samo tebi, tudi drugim. Prepričana sem, da se da kaj naredit, da se to spremeni.
Vidim pa, da se moram najprej naučit drugače videt, da bom kaj več razumela.

Drugače pa je bilo tole že objavljeno med administratorji in tudi zaradi njihove želje dano ven.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5