MalaZvezdica
Nocoj je nebo malo bolj Prazno ....

Nekatere najine sestrice so se odločile, da me ne bodo "ubogale", včeraj so pri štetju manjkale in sem jih malo oštela - danes jih pa ni...

Ampak, vem kje so...

Tebe vedno najdem in to mi je lepo...

Ti si Najbolj svetla in Posiješ v vsej Svoji lepoti, kjerkoli Zažariš. ...
Danes si mi Posijala toliko, da je NEKDO našel pot iz teme...
O vem, da veš kdo to je... 
In vesela sem, da veš... V temle trenutku vem, da ne rabiš pametovanja, temveč nekaj, nekaj, čeprav ne veš kaj - nekaj, česar bi se oprijela, nekega stavka ali misli, KI BI TI DALA vedeti - TO JE TO.
Tako moram in BOM.
Malazvezdica, Tudi pri meni je bilo tako.
Ko sem ISKALA pomoč je nisem našla, DOKLER V sebi nisem bila dovolj prepričana, da SI JO ŽELIM, želim kot - Sprejela bom vaše napotke in misli in skušala delovati po njih.
Sprva sem se obotavljala, ni mi bilo lahko.
Ker me je bilo strah večjih mest in ljudi, predvsem to, čeprav mi dobršen del ljudi to ne verjame, ker tega na svoji koži niso občutili - pa to niso lepi OBČUTKI - lažje je dajati napotke, kot pa to doživljati. In neverjeti, da se je to res zgodilo.
Saj pravim, morate doživeti.
In Malazvezdica, res ti POLNA in ISKRENA Hvala, ker si se tako lepo delila in seveda odgovorila na zastavljena vprašanja.
Z vsem žarom sem prebrala kar si napisala in upam, da si kaj medtem, ko si napisala tudi spoznala. Več kot boš napisala, več boš spoznavala, tudi pri meni je bilo tako, še posebno, ko me sprašuješ za moj "notranji zlom", ki sem ga doživela.
VEš kako je to bilo...
Pisalo se je leto 2001. Prvič, to je že vse na tem forumu. In zgodi se ravno v nakupovalnem centru. Prvič, takrat sem ga prvič začutila. Nikoli prej.Prej sem z veseljem tavala po centrih, kjer so bile gneče ljudi, pa mi ni bilo nič, še celo cel dan bi lahko vandrala med njimi. A bil je samo trenutek, ki ga še vedno pomnim, a ga sproti čistim. In nikomur nisem povedala, kako je bilo, le to, da mi je bilo slabo in to je vse... pa temu ni bilo tako. Notranje sem si TAJILA, da me je strah, notranje ubijala moje misli, DA ME NI IN NI, a je z meseci, ko sem bila samo doma in nikamor nisem šla, če me niso prosili, pa še takrat s težavo, da se mi bo spet tisti občutek povrnil - bilo le še huje. Vedno, vedno, ko sem šla ven sem dobila enak napad - enkrat sem skoraj " omedlela" a sem se obvladala. NI se zgodilo, lahko pa bi se. In kar je bilo najhujše. Zaradi teh občutkov sem se zelo zaprla vase in "pristala v bolnici", tam pa so me zdravili čisto za nekaj drugega. Tajila sem še vedno, v sebi Držala. Vedno bolj sem bila tiho in nihče me ni premaknil iz mesta. Stala sem in Obtičala - V Sebi. Nekje so me opazovali, in ker sem po naravi zelo mirno dekle so mi svetovali, da obiščem PSIHIATRA. A sem se podzavestno, odločila, da ga ne potrebujem, čeprav bi bilo dobro. In še vedno HODILA pot, V Sebi...In še kamorkoli sem šla, sem potrebovala nekoga ob sebi, takrat je bilo lažje, manj pristotnega strahu...
In kaj se zgodi...
Prijatelj me je nekam vabil - da bi bilo lepo in vse... Jaz pa... Povabilo nisem sprejela, ker sem se bala tega, da bi "se mi to zgodilo ravno ob njem" in sem jOKALA, dva dni Skupaj... Bila sem na moč objokana in ...
Dobim občutek, da je čas, čas, po 2-eh letih in pol, da Le POVEM, da ne skrivam več...

Napišem pismo, dva in tri... Dobim nazaj veliko spodbude in kar je najbolj pomembno - o tem sem bila zmožna od tega trenutka, ko sem NAPISALA in oddala in dobila nazaj veliko razumevanja - povedati tudi domačim.
Potem pa samo še pogovori...
In sedaj nekje še hodim pot, pot spoznavanja - le, da si želim, da mi stojijo samo ob strani, če v danem trenutku ne bi zmogla - ne pa da mi vedno govorijo KAKO in KAJ moram, ker me to najbolj muči in še bolj zlomi.
Malazvezdica, če imaš prijatelja, ki mu zaupaš - ZAUPAJ, osebno, pogovorno, razgovori se, čimveč, daj ven...
Meni je to pomagalo, in še ko so se smejali, da TO PA RES NIČ ni, naj se neham delat pa to, da je to tako, kot govorim in veš kaj...
Ko se spomnim njihovega smeha, se še jaz smejem in si dajem vedeti, da je vse skupaj RES ENA velika UGANKA,, zdravim pa jo s smehom in spozavanjem
S strahom sva bila soočena in veliko delala v tistem v čemer je ON največ UŽIVAL - aha, to je Prestrašiti Star12, ko Hodi po mestu in ko hodi po kakem centru... Pa sva sem se mu začela smejat...
Sedaj vem in delujem, nisem še obupala, ker vem, da to ne IZGINE čez noč...
Spoznavam...
Quote:Stavek Rada se imej! je tako preprost, ko je temu resnično tako.
Stavek je res Preprost, ampak če boš to nekaj časa vadila, predvsem pa pred ogledalom, boš videla koliko boš napredovala. Jaz tudi v tej smeri delujem. Lažje mi je, pa še smejem se veliko. Poskusi. Stavek v takem trenuku kar ZAVIBRIRA. Dobi podobo, ki jo mora. To je v bistvu tisto, ko ne znaš ravnati s seboj, Se moraš pogledati Iz Oči v oči in Je bolje. Vedno bolj se, verjemi mi, iz tega tudi jok ni izključen, pri meni ni bil. Lažje mi je bilo..
Oh,poglej kaj ti tvezim, Ti mi samo deluj kakor ti je želja, jaz sem tako in še vedno TAKO!
Rada se imam, poln stavek, ko si zreš iz oči v oči - SEBE zreš.
Malazvezica, ker te ne poznam zelo dobro, ampak, ker si tako lepo napisala del tega, kar sama spoznavaš, da bi zmoglo botrovati tvojemu Strahu, sem zelo vesela, da SI.
Tudi jaz sem si na sledi in spoznavam!
Tebi pa želim, da se ne posvečaš DAJENJEM, marveč sprejemanjem. Menim, da imaš veliko prijateljev, ki bi ti prisluhnili, ti samo govori in lažje ti bo. Ne pusti, da bi te bolečina razjedla, to je natežje - moraš sedaj...
Prijatelju povej, da bi se rada sprošečeno pogovarjala, o vsem lepem, naprimer o dnevu, ki si ga ti ali on najlepše preživel/a. Deli se z njim in naj se on s teboj. Nikakor pa se ne sili, da bi DAJALA, če v danem trenutku res ne moreš.
Quote:Po drugi strani pa mu ne upam rečt, da naj neha živet od podpore drugih, ker mi gre na živce.
Za to pa potrebuješ POGUM, in ko boš pripravljena spregovoriti o tem na glas, bo vse lažje. Sprejemala boš ti drugače in lažja boš v sebi, ker te ne bo nič bremenilo, kar se nabira...
Torej, malazvezdica. Še vedno te podpiram.

Jaz Hodim in spoznavam

Ti Hodi in spoznavaj, predvsem pa DELI SE. Opusti pomoč drugim, sedaj jo TI potrebuješ.
Govori in piši...

Star12
P.s;himynameis; ku-ku ...