Je že dan, kar pomeni da ni videt več polkroga rinke, na kateri je visela ena zvezda - kot obesek okrog vratu. Če ima luna svojo temno stran vedno obrnjeno stran od sonca, jo pa zagotovo večkrat kaže na zemljo.
SSKJ = strah/sovraštvo/jeza
Jaz verjamem, da vas fantje prav ljubezen drži tukajle gor, zato ni govora o kakih atributih zgoraj. (mogoče samo tisti nujni delež)
Bog pravi, da je vsa etika / morala dinamika zreducirana na skalni lestvici od lepo do grdo, staro in mlado in vmes - na sredi Ravnovesje; Lepota? Mir? in navzgor do + Dobro, + Čisto pa v obratni smeri do - Grdo in - Umazano? Kako pa se pride po taki poti od mladega guruja do starega guruja? Vmesni del najprej preskočiš zato, da greš lahko še enkrat po poti nazaj preverit, če je res, se potem nekje pri središču (=0) ustaviš in Zdaj!?
Bi to morda šlo kvečjemu k popravku po pristopu brown, originala bergsonovega četrtega eseja o smehu..?
?
Kadar me je strah nisem jezna, se moram pa zato znebit čustev čimprej, da lahko normalno naprej diham. Veri izi. In to mi telo pove; mi nažene strah v kosti ob pravem času - stiku. Pa pol vidim, da ni bil brezveze, .... Ali je res...
Quote:...da mora, tak kot je, umret. Da ni šans, da bi se odciklal, če bi bil mal drugačen kot so drugi. Ker uni drugi so itak zmeraj on sam, le mal drugačen kot prej, preden se je 'spremenu'. Gre za časovni zamik, ne spremembo. Za dejnasko spremembo je potrebna smrt, totalna kavlitativna trasformacija. Adijo, me ni. O, kdo pa si ti? A ti da si jaz? O madona, nisem vedu, da si/sem tko lep. Pa ti tud....
Kako se znebiti enega zopernega nebodigatreba občutka distance do - lastne? - krvi. Pa kakšna da je - Ali je nekje od Modre do Lila? Pa Rdeča? Never.
Meni kreativnost na/u/gaja? Ali to pomeni, da iz kamna iztiskam vodo ali pa čisto nič več kot to težnja po biti enega namalanega izkoriščevalskega "ženščeta"? Odgovora na to jest po moje ne rabim tolk zelo, razen v primeru, da me lastno stanje začne ogrožat. Včasih je lahko tud bad ampak večinoma si - očitno tle - uspem celo koristit.
Če bi vedela, kaj je blo hudiču, da je hotel pod hrib pogledat, kaj se tam skriva, bi vam povedala; pa ne zato, ker bi rada bila izdajalka svojega spola ali še manj ker na vsak način hočem bit prva. Al ja?
Ali pač preprosto iz tega razloga, da bi lahko debata šla naprej, da se ne bi že tukaj cilklal. Povem vam pa tudi to lahko, da je ostala od teh hudičevih prizadevanj ena prepoznavna oblika in vi tukaj tudi vsi to Okno poznate. Zdaj pa, če ste kljub temu (da ste ob varnost, fizično ugodje itd.), zadržali sposobnost me še naprej dojemat kot enakovrednega kolega (ker to nisem po naravi, pa se zato zelo dobro počutim z vsem spoštovanjem moškega spola), vam bo morda tak pogled simbol za svet in luč, ne pa za podzemlje in mračnost. Kako pomembno je simbolno doživetje, pa bo titud zelo dobro vedel. Tukaj na tej točki ste (smo - popravljam) vsi isti - sami moralisti, (rkcjevci, budisti, marsovci še najmanj; pa še to samo zato, ker so zeleni in je rdeča njihova šibka točka.) Samo tega titud in Jst nikoli ne bosta razumela, pa je zato povsem brezpredmetno, da vlagata trud. Edina šansa je zdaj, da vama bp to prevede; pa kakor se bo njemu zazdelo.
No pa da ostanem še malo pri kreativnosti. Če vprašam, zdaj, kaj imata skupnega Dioskures in cinober, bom - za Jsta kot razumem - izrazno neslana? Lahko da je res.
Meni je cinober živo rdeča, karmin pa živa - od nekdaj.
Če pa to zdaj pomeni, da spadam v kategorijo sivih ali kako drugače barvno umazanih psihičev?
Ni problema. Tukaj sem dokler ne naberem vedno po en post več. (Samo tega stavka si nisem jest izmislila, pa čist n´č bp ne zveni.) Eh, materinščina.
Še velik več sem hotela povedat, pa ne vem zdej ali sem sploh kaj.
Ja Mel Gibson je na začetku kariere posnel en čist drugačen film (ne vem naslova, pa sem ga 3x gledala s kolegicami v kinu - pri mojih 15 še ni bilo tolk izbire); Hannibala čist prenesem danes, takrat pa Noč čarovnic nisem (mi je šlo na bruhanje, danes me prej dolgočasi); ah, Jagenjčkov nisem gledala. Prah je zame čisti užitek in prava sprostitev za tak medij.
Ali imamo na poti prebijanja skozi duhovni materializem kako obremenitev do soljudi? bp ja, kaj pa Jst in titud?
Pozdrav vsem Anuk Karmen.