Magla wrote on 19.05.2002 at 21:07:57:Glede osvobajanja pa je tko, da dokler se boste osvobajale in primerjale in jezile in upirale in ne vem na kakše vse načine skušale spremeniti moškega v en miselni vzorec...ne boste svobodne...p.s. velja tudi obratno
Hm, veš, ugotavljam, da sem prav morala to temo sprožiti, ker očitno procesiram in pospravljam ene zadeve v glavi

...
In vedno bolj štekam, da ne rabim spremeniti moškega, zato, da se spremenim jaz.

Nadvse zanimiva mi je ta debata, ker zgleda da se ženske veliko bolj ujamemo v neke vloge.... O.k., bom govorila zase.
Se mi zdi, da sem preveč prilagodljiva. In, da ste moški res bolj freh v tem. Da vas prav malo briga, kaj kdo pričakuje od vas........ In s tem nadaljujem odgovor Andresu....
Andres wrote on 19.05.2002 at 21:25:39:A je to prvo priznanje, da evolucija poteka po stopnicah biti prvo zenska in sele potem moski.
Andres... ne vem, če se zavedaš, ampak s tem govoriš o verjetju, da obstaja evolucijska razlika med moškim in žensko. Torej, sploh ne gledaš, da smo kot ljudje na isti evolucijski stopnički...
Viš, to pa zna bit nevarno. Namreč, pomankljivo zavedanje svojega resničnega mnenja.
In, Andres, NE, nimam kaj "priznati"... ker enostavno nisem takega mnenja.
V prejšnjih postih sem hotela povedati to, da mi je kapnilo... da sem od teh vaših "moških" odgovorov zaštekala, da se vi sploh ne ozirate kaj dosti na vloge, pričakovanja družbe, partneric... oz. da se ne počutite ujete. Da vloge precej premišljeno igrate. In premišljeno tudi nehate igrati. Se menda res ne počutite utesnjene.
Namreč nihče se ni razpisal.... kaj vse ga moti...
Le to, če se partnerica "vtika" v službo... pa še neki, k se ne spomnim.