Sem vtipkal v "search" besedo ljubezen, ker me je zanimalo če imamo sploh podobne predstave oz. kaj to je. Namreč, kot sem že nekje v tem topicu omenjal, je gledano iz "božje" perspektive in glede na Vedske spise možno prenest in uporabit ljubezen, ki jo občutimo "tukaj in zdaj" tudi na večnost. Kajti gledano iz te perspektive smo tudi mi večni...torej naša duša. In da bi ta duša(oz. mi) ki je večna/smo večni lahko tud večno ljubila/ljubili. In edina smiselna ljubezen se tukaj pojavlja ljubezen do Boga. In prav zaradi tega se mi zdi smiselno, da razčistim/o kaj sploh ljubezen je oz. kaj le-ta komu predstavlja. Izpisalo se mi je nekaj misli forumovcev:
Andres wrote:
###Tukaj je precej žensk na temo ljubezni pisalo. Po moje sploh nobena vključno z mano ne ve kaj ljubezen je. Pač najlažje je napisat ljubezen in to besedo raztegovat kot kurja čreva. Tisto "rad jo imam, rada ga imam," je spet druga stvar. Jaz mam tudi rad full ljudi. Ampak samo rad jih imam pa nič več.. Koga pa ljubim? Sem bolj pri ta zaprtih. ###
titud wrote:
#### Ugotoviš, da otrok v bistvu ne rab skor nč drugega kot ljubezen, da je tista barbika pa lego kocke pa kar je še tega nekaj vredno samo v kontekstu ljubezni in da se na račun nikakor ne sme ljubezni zastavit, da bi do teh dobrin pršov... ####
titud wrote:
#####
Potreba po iskanju temljev se je spet pojavla, ko se ko so otrc zrastl, ko se je vsakemu od nas začel prebujat očitno ne do kraja preseženi individualizem, ko je ljubezen začela postajat vse bolj abstraktna kategorija in ko se notranja solidranost ni več utemeljevala s potrebo pred zaščito na ljubezni utemljene skupnosti pred brezčutnim al pa vsaj indiferentnim zunanjim okoljem. ####
A. wrote:
#####
Ozaveščanje mi torej na nek način pomen več kot to da si ozavesten kot nekdo ki se zaveda(ima jasno zavest) tega da je treba ohranjat naravo, skrbet zanjo, mi poemni tudi neko globjo vrednoto. Vredsoto zavedanja pomena in bistva vsake stari, s tem sprejetja odgovornosti in posledic in hkrati veselja, ki ga vsak dan užijemo ob njej.
oba imata isti vir ljubezen####
se ena titudova iskrica:

####A je možno, da je to ene vrste biznis: da dokler se bodo zemljani zarad ega odrekal ljubezni, bodo vesoljci velikodušno na račun trpljenja spoznaval ljubezen in zemljane zadovoljevali z znanjem?####
EvaZh wrote:
#####
Delati moram tako, kakor da bi to popolno svobodo že čutila, delati moram tako, kakor da bi to popolno ljubezen že čutila. In iz tega: Vaja dela mojstra (kako so bili modri tisti, ki so kovali te reke in pregovore). Če se hočem naučit kuhat, moram že kuhat, moram čimveč kuhat, čimveč različnih receptov čimveč različih živil... = če hočem ljubiti, moram čimvečkrat ljubiti, v čimveč različnih situacijah čimveč različnih ljudi: se zavedat, da je čas za sprejemanje, ker je v svojem najglobjem bistvu vsak človek dober, prav tako kot jaz sama, ker je vsak sposoben ljubiti in ker nam mora itak uspeti VSEM, če hočem, da uspe meni.#####
ixtlan wrote:
#####
ljubezen je tista, ki nam pomaga začutiti, včasih pa nas naveže ####
Še kaksno mnenje je dobrodošlo, čeprav je jasno, da je občutek skoraj nemogoče ubesedit.
LP