Titud me je zadnjič izzval, da napišem, kje so vržena moja sidra, v kaj pa jaz verjamem, kaj je tisto oziroma ali je sploh kaj, česar se lahko oprimem, ali pa sem morda eden od tistih amorfnih (hudobnih zelenih:)) postmodernih relativistov, ki so sposobni sesuti vse, naredit pa za nikogar nič. No Andres je to zadnje tako še bolje poimenoval -- poljski glumac

.
Rekel sem že, da nisem ravno do konca skeptik, razlog temu pa je, da sem verjetno prelen, da bi brez upanja na odgovor v neskončnost vrtal v kakšna "velika življenska" vprašanja, pa sem ker se hitro naveličam, izbral nekatere odgovore, ki so mi bili iz nekega razloga bolj všeč od drugih, torej so bolj "moji" in rekel, dost mam, to so stvari v katere pa verjamem.
Upam, da se bo še komu drugemu dalo kaj podobnega napisat, vsaj od tebe titud, bi si rad kaj prebral.
Jaz sem, to je zelo enostavno trdit in pri tem celo ostat skeptik. Ampak opustit demonovo ščegetanje, sprejet drugega, njegovo avtonomnost, njegovo subjektivnost pa je gotovo stvar moje vere. In ta vera me po mojem vodi stran od enosti, zato pa najdem poseben užitek pri spoznavanju podobnosti ali pa tudi razlik.
Prav tako verjamem, da nisem sposoben zaznati, razumeti in vedeti vsega. Skratka, da se kaj lahko zgodi mimo mojega zavedanja in mimo moje zavesti. Kar pomeni, da lahko drevo pade, tudi če mene ni zraven, da bi ga videl.
Verjamem, da me po moji smrti ne bo več. Ali bo za mano ostala duša, ali samo prah, s tem se ne ukvarjam. Ker vem, da je moje telo tako pomemben del mojih zaznav, mojih predstav, želja, hotenj, spominov in mojih misli, da tisto, kar bo ostalo po propadu mojega telesa, vsega tega ne bo moglo ohraniti. Kar seveda izključuje vero, da sem ustvarjen po božji podobi. Tako da nisem nevemkako drugačen od opic, rib, trave ali kamnov.
Svet je moje igrišče, prostor v katerem lahko raziskujem in se učim, pri čemer mi lahko marsikje lahko marsikdo pomaga in zato tudi jaz drugim. Pri tem ne iščem nekega absolutnega spoznanja. Veliko reči je, ki se jih lahko v tem svetu naučim. Drugi so pri tem moji partnerji ki preverjajo, spreminjajo, dopolnjujejo in delijo moja iskanja.
Nikomur ne bom služil, brez, da bi imel za to dobro motivacijo. To vključuje religije in božanstva, inštitucije, vključno z društvom Sonce

. Je v nasprotju z mojo vero

Resnica in resničnost je koncept oz. bolje kontekst (ali iluzija, če hočete), ki ga lahko ustvarim z drugimi. Je navadno potrebna za to, da lahko komuniciramo in vzpostavljamo odnose. Kot sokreator lahko na resnico in resničnost vplivam, ne pa tudi poljubno spreminjam. Podobno menda velja za druge.
Pri tem je svoboda vse tisto, kar me usmerja, ljubezen je vse tisto, kar me poganja, resničnost je tisto, kar omejuje moja iskanja. Dobro je vse, kar pripomore k mojemu spoznavanju sveta, dobro je tisto kar mi omogoča to deliti, in še najboljše je ustvarjati resničnost v kateri bomo bolj svobodni v svojih iskanjih. Kljub temu, pa zame ni univerzalnega merila za svet, pa naj zveni še tako pomembno: resnica, dobro, denar, moč, lepota, vera, ljubezen, svoboda. Vsakič ko s kom soustvarjamo resničnost, lahko izberemo svoje enote, svoje vrednote, s katerimi ga bomo merili.
Navadno bolj slabo predvidevam, kakšni bodo rezultati mojih dejanj. Nekatere stvari znam predvideti, včasih rečem temu izkušnje, včasih logika, drugič intuicija, verjamem pa, da lahko obstaja tudi kakšen drug način spoznavanja in predvidevanja, verjamem pa tudi, da pa se vsega ne da spoznati, še manj predvideti.
To je zaenkrat vse. Za marsikoga morda hudo malo, zame morda celo preveč.
Evo titud, na vrsti si.
lp bp