Quote: problem je sam, ker vi se zmeri mislite da je Bog kot ena psiholoska "stvar" ki naj bi pomagala za naso lastno "uporabnost". Bog obstaja v non-dual realnosti, se prav nad umom, cutili in raznoraznimi spekulacijami. vids ga lahko s posebno metodo meditacije. mi smo mu vecno podrejeni. zato je tud meditacija primerno temu zastavljena, drgac ne gre.
Kaj pa je meditacija na non-dualno realnost boga drugega kot 'uporaba' boga za preseganje te naše dualnosti, s katere se brez veze poistovečamo z uporabo čutil uma in raznih špekulacij? Vprašujem drugač: a bog ne 'uporablja' prav našega trpljenja v dulanosti kot sredstva, da se zatečemo v meditaijo, skoz katero naj bi častil njegovo nadrejenost? Jest samo sprašujem, kakšno vlogo ima po preseganju dualnosti, npr. pri vzdrževanju enosti? V tem, da se transcedntira v obliko meditacije?
Quote: in ko prestopiš vrata četrtega nivoja, od tam naprej je ljubezen vseskozi tvoj spremeljevalec, saj je bambus prazen od prvega pa do četrtega nivoja, od takrat naprej si ves čas lahko na vseh nivojih hkrati, al pa naeni bolj na enih manj ...
za višje nivoje kuriš energjo, za dostop po do njih, za delovanje skozi njih.
Jest v tej razlagi slutm ljubezen kot eno čistilno sredstvo za pucanje kanalov med nivoji 8)

, kar sovpada z mojo tezo (ki sem jo itak ozavestu prek gapeta), da ljubezen sredstvo za odvezovanje od navezanosti in da se ljubezen v bistvu na ta način tud sama sebe preseže oz. se potrebe po same seb osvobodi, se izprazni/skuri ( se pretočnost ne omogoča več skoz ljubezen, ampak skoz luknjo/kanal v bambusu 8)).
Zdaj je vprašanje, kaj je potrebno, da bomo na tej zemljici končno presegli navezanosti, izvirajoče iz dualnosti in bomo vsi berzpogojno pretočni oz. se bomo imeli vsi z vsem brezpognjo radi (ostanmo na tem četrtem nivoju):
- da vsak posazmeznik izpolni v transcedentni ljubezeni z meditacijo na boga?
- da se vsak posameznik izpolni z izpraznjenjem potrebe po ljubzeni z meditacijo na praznino?
Jest mam še zmeraj ti dve dilemi okrog poslanstva ljubezni, okrog prakticiranja niti ne tolk. Se z realbijem strinjam , da prakticiranje deluje v taki ali pa drgačni obliki, če je le moč vere zraven.