Ste tolk napisal in tko fletn debatiral, da bom počas, pa z andahtjo ...
ARS wrote on 15.01.2003 at 22:42:38:Nobene želje po trajnem občutenju ljubezni nimam; ljubezen preprosto je. Zatorej boš "moral" sam zase ugotoviti, od kje tebi ta želja, zakaj ti ni izvedljiva v praksi ... - če boš hotel.
mind wrote on 16.01.2003 at 11:25:26:hmm, se mi zdi, da je to možno samo če je ne poznaš (prave ljubezni), če pa jo poznaš pa to pomeni, da ignoriraš samo sebe....ali pa še tretja varianta-da nisi tako mislila, kot si napisala
če bi ljubezen preprosto bila, torej možna brez našega truda, dostopna vsakomur kjerkoli kadarkoli, bi se vsi med seboj ljubili....ker bi ljubezen preprosto bila.....ja mogoče čez par reinkarnacij
jaz bi rekel ljubezen preprosto je ali pa ni (it`s up to us)
Poglej, MIND, sem čisto tako mislila, kot sem napisala. In kar sem napisala, ne vsebuje niti tega, da ne poznam ljubezni, niti tega, da sebe ignoriram. Je pa res, da »zgoščeni« stavki, ki so hkrati (lahko) tudi zelo precizni, včasih pri bralcih lahko povzročijo prav zanimiva, celo diametralno nasprotna razumevanja od dejansko napisanega.
Izpostavljeni moj stavek lahko razumeš tudi tako, kot je bil mišljen, in sicer, da nimam želje po trajnem občutenju ljubezni, ker ljubezen preprosto je; v vsakem trenutku. Kako naj imam to ŽELJO, če ljubezen tako ali tako občutim v vsakem trenutku? In kako naj imam željo po TRAJNEM občutenju ljubezni, če pa je ljubezen tako ali tako vseeskozi prisotna?
In, mimogrede, meni želja po »nečem« pomeni, da tistega »nekaj« nimam. In kako naj si potem želim nekaj, kar že »imam«? Ma, pazljiveje brat zna biti povsem koristno ...

Seveda pa drži tudi to, vsaj iz mojega zornega kota, da ljubezen preprosto je. Tako kot sonce, ki preprosto je. Oba preprosto sta. A drži - na primer -, da za nikogar od njiju ne vem, ali sta »tu« za večno ... ali pa ne. Se nekoč javim, če sem večna, in povem, ali res sta ...

In ti, MIND, a si se zdaj še odločil, kateri od tvojih dveh stavkov je tebi bližji, srednji ali zadnji – »če bi ljubezen preprosto bila« ali pa »ljubezen preprosto je«?!

Sicer pa, kaj pa je zate »prava« ljubezen? ???