Quote:enkrat v prejsnih postih sem ze pisu neki podobnega.
nben na tem svetu ne misli da je to telo, ki ga opazujemo in kontroliramo. ce jaz nekoga ubijem me bojo zaprl policaji kao da sem naredu neki narobnga. ce pa jaz ustrelim ali pokopljem ali zazgem ze mrtvo telo mi nben ne bo nc naredu. zakaj je to tako, saj so vednar vse iste kemikalije in materiali ki so bli v zivem telesu in mrtvem ostali tam kjer so bli v telesu. duhovni praktikanti nam razlozijo da to zarad tega ker je "zavest" zapustila telo, ali "zivljenje". nekateri pravijo da se zavest po koncanju telesa izblini, nekateri pa pravijo da se ta "zavest" seli v novo telo (reinkarnacija). s pomocjo duhovnih praks lahko izkusimo to resnico. in tud nam se zelo nemogoce zdi, da nas enkrat pa kar ne bo vec. te ideje nas um ne pozna, zarad tega si vcasih z avtosugestijo pomaga pr strahovih ki mu jih povzroca vidna zaznava (ki nam kaze da ljudje umirajo vsak dan). strah nas je zarad tega, ker se "zmotno" poistovecamo s telesom. ce bi mi vedli in realizirali da smo zavest, ki obstaja vecno, tud po zapustitvi telesa, bi nas bilo manj strah. to je tko kot ce bi vedu da ce sleces obleko, da bos ti se zmeri obstajal. ko ze enkrat s pomocjo raznih duhovnih vaj in tehnik ugotovimo, da je zavest bolj popolna kot telo, in kot taka tud blizja nam, oz. se nam zdi da smo "mi" to, se zacnemo bolj ukvarjat rajs z razvojem "zavesti" kot telesom. ceprav ga ohranjamo, vemo da to nismo mi in se nam velik skrbi izlusc. ratamo "bolj" mirni. ampak ce raziskujemo to zavest se naprej ugotavljamo znotri le-te tud vec elementov. vsi se strinjamo tud to, da "osvoboditev" pomeni odstrant vse strahove in jih spoznat za "lazne" iluzorne. zakaj nas je strah? od kje prihaja strah? pa zakaj se ne zavedamo, da je strah iluzoren? nekateri bojo rekl, ker nimamo se dovolj znanja. ampak nekaj kar je "brez" znanja si ne more zelet vedeti, a ne? od kje prihaja zelja po vedenju? a si lahko nekdo ki je brez znanja zeli vedeti? a si lahko nekdo brez obstoja zeli postati vecen? zakaj nocmo umret? od kje prihaja ta zelja? vse te zelje so ideje v nasem umu. vse te zelje pa se zdijo neizpolnjive v svetu ki ga opazujemo z nasimi ocmi. vidmo da ljudje umirajo, da so bolj malo "pametni" in se manj srecni itd. enkrat damo pozornost in potrdimo kot resnicnost temu kar nam um govori, enkrat damo pozornost temu kar vidmo. avtosugestija je tehnika ki te "drzi" na idealisticnem (pozitivnem), umskem ali miselnem dojemanju sveta. toda, kok dolgo ali sploh lahko ostanemo izkljucno na tem dojemanju sveta, brez da bi nas zmotlo in "onesreclo" tud cutno dojemanje?
idealisticno ali realisticno? a je idealisticen um, al cutila, al obratno? kaj je res? a je mogoce oboje res, al je oboje iluzija? vse te odgovore hocmo dobit. od kje prihaja zelja po tem znanju?
Samo toliko kot lahko napreduješ v telesu, lahko tudi v umu in se s tem približuješ Absolutu. To razlago lahko kamot preneseš potem na čisto "materialističen" ali "poduhovljen" svet, ker gre za enak princip.
To da ne ubijaš in ne uničuješ življenja pa se ti godi spontano, ker je tvoje telo vodilo in ne rabiš niti vedet, kaj vse razlagajo izkušnje. In sugeriraš to tudi nam naprej.
Kdo ti je sugeriral, da nočmo umret?

Če je vse mišljenje rezultat naše volje in čustvovanja, so naše želje, potreba po užitku, strah, misel ... celo ljubezen svobodne zato, ker že vsebujejo svoje nasprotje kot bolečina, nasilje, dvom, spomin...smrt.
Zavest je višja po substanci in samo zato "bolj popolna", ker kot materija pre-živi v eni kodi izven "našega" telesa, kjer se v nebesno čistem zraku ohranja. Kot zelo zapleten, celosten in še nepojasnen vzorec. Kar pa še ne pomeni, da ni realen..??? In potem naseli spet telesca, ki sledijo... predvsem zaradi ljubezni, ki jo Zemljani še vedno zelo radi medsebojno raz-delijo.
Sem se malo razgledala naokoli, pa ker je glih danes en mesec odkar sem na tem pl.netu, se na temle trgu pod tvojim branjem največ dogaja aryan. Meni nič znanega in en kup teme sicer. Edino pri tisti primerjavi avto in telo bi si upala dopolnit - iz lastnih izkušenj, da ni čudno, če take enostavne primerjave takole medejo. Sem še pri tamali gaji preverila in prav ciz isto: da se na tem planetu tako prigovarja samo bolnikom. In v tem uživaš aryan vso podporo. 8)
Potiho sicer ker drugač ne znam ti še prišepnem, da sem eno "vozilo" že imela čast vozit (v drugih pogojih gravitacije tudi). Avto bi bil kamot zato na vodo gnan, telo pa zaradi samoprigovarjanja na led.. No zakaj še ni, sam bolje veš. Z mojega gledišča bi pa tale topik kamot preimenoval v fotosugestija.
plp Iris