titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Aryan, špekuliram še mal na tezo, da je tvoj bog absoluten a hkrati oseben, vseprisoten a hkrati lokaliziran, vseprilavčen a hkrati poseben.
Če prav razumem, te razjeda dvom v smislenost (uspešnost/škodljivost) avtosugestije v primeru, da npr. moj bog ni tak kot tvoj al pa celo, da sem samemu seb absolut, da osebnega boga nimam. Predpostavljam, da smiselnost avtosuestije, ki je namenjena tvoji komunikaciji z bogom (skoz meditacijo ali molitev kot oblikama avtosugestije), zate ni vprašljiva, ampak zavestna, legitimna in celo nujna oblika utrjevanja lastne religioznosti. Če je tko, pol te jest vprašam, kako npr. lahko ti lahko dvomiš, da bom jest, ki kao nimam boga (niti v monoteističnem niti budističenm pomenu) samemu seb škodoval z avtosugestijo, ker ti itak veš, da bog je (bil in bo) 'absoluten a hkrati oseben, vseprisoten a hkrati lokaliziran, vseprilavčen a hkrati poseben', torej je v tem kontekstu tud men kot neverniku na tak al pa drugačen lokalizirano vseprisoten. Ne morem v bistvu nč storit, da ne bil.
Če dvomiš vame, v moj pravilen kontekst uprabe avtosugestije, po moje s tem izražaš dvom v vseprisotnost a hrano lokaliziranost tvojega osebnega boga. Res ne vidim razloga za skrb, da bi se ravno men ne mogel razodevat skoz tako al pa drugačno obliko avtosugestije ???
|