Quote:titud : jz se ne strinjam s tem, da objektivne realnosti ni, oz. da obstaja samo subjektivna. ce obstaja sam subjektivna ali "kolektivno-objektivna" realnost kaj je pol tist ki definira to subjektivnost. ze s tem k si reku "subjektivno" si indirektno definiru tud neki kar definira to subjektivnost ali iluzijo. iluzija je definirana s pomocjo realnosti. svetloba je definirana s pomocjo teme. znanje je definirano s pomocjo neznaznja itd. kaj je pol tist ki oznacuje ali definira to naso subjektivno ali "objektivno-kolektivno" realnost.
Sem bil namenoma grob pa površen, ko sem hotu poudart neobstoj nam prijazno/neprijazno organizirne 'zunanje' realnosti. Si tud prov razumu, da t.i. objektivna realnost samo kolektivna iluzija.
Pač verjamem v eno paradigmo, po kateri zunanje relanosti ni oz. je kar neki in šele naša zavest naredi iz tistega nekaj, kar je za nas dobro pa slabo, iz kaosa red, iz enih vseh vrst vibracij ene zakone, ki se jih na trenutni stopnji zavesti moramo držat, da bomo zavest lahko o vzdrževal pa razvijal. Naša zavest torej določa in kreira to zunanjo realnost, brez zavesti te realnosti ni, jo skreiramo mi torekoč iz kaosa enih vibracij delcev in energij in v tem smislu jo tud pojmujem kot iluzijo, ki si jo sami ustvarmo. Nismo pri tem z ničemer drugim omejen kot s trenutno stopnjo razvitosti zavesti, ki rab do določene stopnje razvoja fizično telo, naprej pa morda tud ne. Tko da avtosugestija je lahko čist legitimen pripomoček pri razvoju zavesti in je lahko pomeben sokreator in dodaten napihljievc iz izkrivljevalec te iluzije, za kar pa ne vidim nobenga problema, če le prispeva k razvoju zavesti v smsilu preseganja ene telesne pa tud umske omejenosti zavesti. Če ne, nam igračanje z njo v tem smislu škodi in boljš da to psihično orodje za širjenje zavesti pustimo pri miru.
Da je 'zunanja realnost' v bistvu res iluzija priča naš družebni svet, ki je zgrajen iz pojmov, ki zgledajo sicer trdni, a se lahko reorganizirajo z neverjetno lahkoto na v posem nove kulturne obrazce, pojmi dobijo povsem nov pomen, vrednote izginejo .... T.i. 'objektivna kolektivna realnost' je samo kopija našega kreiranja iluzije zunanje realnosti, ki jo vzdržuje samo zvest s svojo psihično mašinerijo v ozadju ion čisto nič drugega.
Če tega tko ne sprejemaš, aryan, nč hudga, nobene panike. Si pač men pomagov, da sem se utrdu v svoji iluziji jest pa morda teb, da si se utrdu v svojih pogledih na realnost in vlogi avtosugestije pr njih.