Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 10
(Read 86569 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #30 - 24.01.2003 at 23:08:37
 
to love god
Quote:
materialno telo je kot kocija. 5 konjev ki vlecejo to kocijo so cutila, um pa so vajeti. voznik je inteligenca, potnik pa je dusa.

ce voznik (inteligenca) drzi vajeti (um) trdno in kontrolira konje (cutila) pol je mozno da se gre v pravi smeri. ampak ce voznik (inteligenca) spusti vajeti (um) pol bo vsak od 5 konjev (cutila) vleku v svojo smer in skupi z njimi bojo potegval tud vajeti (um) vsak na svojo stran in pol ves kaj se zgodi.

is to understand
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #31 - 09.02.2003 at 09:50:08
 
ixtlan wrote on 08.02.2003 at 14:31:46:
picola ah, privosci si malo miru noooo (verjetno so to tudi besede tvojega fanta)  Grin

veš, da ni v redu, če se ne sprostiš
veš, da bi rada uživala v trenutku
veš, da te to neprestano razmišljanje izčrpava (!)

vse veš
in čutiš, da ni v redu

razmišljanje, analiziranje... čemu? - sem bil ne dolgo tega postavljen pred dejstvo

predpostavka:
če nekaj razumem, potem se mi poveča meja tolerance
ne obsojam stvari, za katere razumem, zakaj so se zgodile
razumevanje pripelje do večje strpnosti
in to drži

moja strpnost se je z razumevanjem sčasoma povečala za 100000%, iz česar sledi tudi, da precej lažje živim sam s sabo in z okolico

tako sem prišel do zaključka, da je "poskušati razumeti" zelo fajn način delovanja v življenju

in če ti je poleg ostrega razuma kot orodje na voljo še močna intuicija, potem lahko raziščeš in razumeš praktično vse kar se razumeti da
in nadalje raziskuješ še občutke in tudi občutke natreniraš tako, da so ti v veliko pomoč v življenju

vse lepo in prav

pa če se vrneva k razumevanju pa strpnosti

iz strpnosti pride sprejemanje, iz razumevanja strpnost, torej iz razumevanja pride sprejemanje, ampak, bodiva natančnejša, LAHKO pride sprejemanje in NI EDINI vir sprejemanja

lahko ne razumeš in ne sprejmeš (najbolj logično)  Grin
lahko razumeš in sprejmeš (logično, fajn)
lahko razumeš in ne sprejmeš (npr dejanja, ki zadeva tebe in je različno od tvoje izbire)
lahko pa tudi ne razumeš in sprejmeš

zadnja možnost je ljubezen
ne razumeš in sprejmeš

ki te ne izčrpa, ampak celo napolni z energijo (!)
in če lahko privzameš nek način delovanja, boš izbral takega, torej ljubezen... razumevanje potem postaviš na drugo mesto

začneš pri sebi in to ne z razumevanjem in razmišljanjem "kako sebe izboljšati", ampak z ljubeznijo

ljubiš se, to pomeni, da se ne izčrpavaš
če to pomeni, da ne smeš toliko razmišljat, je to to

lahko narediš kompromis in razmišljaš občasno
medtem se pa razvajaš (privošči si čokolado, savno, pojdi v kino), raziskuješ in počneš tisto kar te razveseljuje, napolni z energijo
ja, z energijo je treba previdno delat

in potem privzameš tak način delovanja tudi do drugih
ne poskušaš v prvi fazi razumet očeta ali mame, ampak želiš čutiti kako teče energija iz srčnega centra proti njima... poskušaš razumeti situacijo, z namenom, da jo boš rešila, pa lahko še vedno kasneje.. pa kar naenkrat je manj za rešit Wink

in si samo ena mala "picola", ki ne more SAMA rešiti celega sveta... ah, kar objel bi te in držal toliko časa, da ne bi mislila na nič  Smiley kar pa res lahko stori mala deklica, je to da napolni svoje srce z ljubeznijo in z zgledom nauči tega še svoje bližnje...

medtem pa nabiraš energijo (razglabljanje te ne izčrpava več), s katero lahko storiš še več... ogromno lahko stori posameznik (praktično vse, kar se nam je kdaj zgodilo, so "zakuhali" posamezniki)

in ne skrbi, nič ti ne bo ušlo... razvajej se, občuti toplino srca in bodi pozorna

vse tole sem pisal tudi zase Wink hvala za vzpodbudo!

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #32 - 09.02.2003 at 22:01:36
 
am wrote on 09.02.2003 at 21:54:10:
ASTRALNO TELO IN CHAKRE


ASTRALNO TELO je razdeljeno na 7 delov ali slojev, ki jih predstavljajo energetske valovne dolzine razlicnih barv in vibracij, ki ovijajo fizicno telo. Vsako od njih ureja doloceno funkcijo cloveskega telesa.

Povezava med astralnim in fizicnim telesom se odvija preko energetskih centrov, imenovanih chakre. Sedem jih je in lahko bi se reklo da so gumbi, ki povezujejo oblacilo z njenimi gumbnicami, ki so sloji. Glavna se nahaja v soncnem pletezu, pod grodnico. Njena funkcija je sprejemanje in porazdelitev vitalne energije ostalim sekundarnim porazdelitvenim centrom, to je ostalim sestim ckakram, ki se nahajajo na strateskih tockah nasega telesa in ki so hkrati povezane s sestimi glavnimi zlezami, ki so zadolzene za vnos zapletenih kemicnih sestavin, kot hormoni, v krvni obtok, in tako avtoregulirajo nase telo in povzrocajo fizicne in custvene reakcije.

Zelo blizu koze se lahko zazna linijo modro vijolicne barve, ki jo povzroca toplota, ki jo oddaja telo in ki ne pripada astralni energiji.

Energetski sloji, ki sestavljajo astralno telo z nizje proti visji vibraciji so naslednji:

1. SLOJ: Najbolj gost. Nekatere religije in filozofije ga poznajo kot ETERICNEGA DVOJCKA, kajti predstavlja natancen energetski dvojnik fizicnega telesa, s katerim ima mocno vibracijsko sorodnost. Je rumene barve in glede na to, da je njegova valovna dolzina zelo blizu materiji, je lahko viden za nekoliko izsolane in obcutljive osebe. Njegova funkcija je uravnavanje kostne, misicne in kozne zgradbe. Sluzi kot zascita pred zunanjimi vplivi, prilagodujoc se zunanjim medijem.

Prvi sloj je najlazje zaznati okoli glave, kajti tukaj se nahajajo mozgani, ki so najvecji potrosnik in pretvornik vitalne energije.

Povezava s fizicnim telesom se vrsi na TILNIKU. Pripadajoca zleza je SCITNICA.

2. SLOJ: Odgovoren za uravnavanje krvnega sistema in proizvajanje protitelesc. Je oranzno rdece barve. Krvni obtok je mocno povezan z vnosom kisika (funkcija dihalnega aparata).

Povezava se vrsi na ZGORNJEM DELU PRSNICE. Pripadajoca zleza je PRIZELJC (notranja prsna zleza).

3. SLOJ: Ta sloj uravnava vnos kisika v kri. Je modre barve in je odgovoren za energetsko kotrolo vseh procesov dihalnega sistema.

Povezava v GRLU. Pripadajoce zleze so NADLEDVICNE ZLEZE.

4. SLOJ: Je odgovoren za uravnavanje celega zivcnega sistema, Je zelene barve in kontrolira usklajeno delovanje vseh prejsnjih funkcij.

Povezava na DIMELJNICI. Pripadajoce zleze so SPOLNE ZLEZE.

5. SLOJ:  Ureja mentalne procese, tako zavestne, nezavestne ali podzavestne, tako da dovoljuje vhod mentalne energije do vseh organov mozganskega sistema. Doprinasa dolocen tip energije, da se lahko zgodijo vsi prej nasteti fizicni procesi na najboljsi mozni nacin. V svojem izvoru je rdece barve, vendar zaradi blizine 7. sloja (ki je bele barve) in njegovega vpliva, postane roznate barve.

Povezava MED OBRVMI. Pripadajoca zleza je HIPOFIZA ali MOZGANSKI PODVESEK.

6. SLOJ:  Je sloj, ki odseva manifestacije ZUNANJE OSEBNOSTI cloveka. Njegova barva se spreminja glede na tendence osebe in je okoriscen ali oskodovan z delovanjem ostalih slojev, tako da se posvetli ali potemni. Je tesno povezan z mentalnimi procesi, ki jih regulira 5. sloj, predvsem z ZAVESTJO, kjer se nahaja SVOBODNA VOLJA; subtilen mehanizem, ki omogoca sprejemanje odlocitev in zatorej doloca spiritualno teznjo.
Cilj tega sloja je priblizati se beli barvi 7. sloja, ki se nahaja poleg zato da mu sluzi kot referenca.

Povezava na SREDINI CELA. Pripadajoca zleza je EPIFIZA ali CESARIKA.

7. SLOJ:  Je bele barve. Predstavlja sloj najvisje vibracije. Njegova naloga je uravnavanje povezave CELEGA BITJA z IZVOROM ali NOTRANJIM JAZOM. Sluzi kot referenca ostalim slojem. Globoko je povezan z ZAVESTJO ali glasom DUHA.

Povezava tega sloja s fizicnim telesom se nahaja v SONCNEM PLETEZU. Nima pripadajoce zleze.

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #33 - 09.02.2003 at 22:04:20
 
ixtlan wrote on 14.01.2003 at 22:25:04:
Lani sem bil na zelo pogljobljenem šamanskem treningu v New Mexicu. Bila je fanastična izkušnja in sem zelo hvaležen, da sem bil del skupine 20 ljudi, katerim je bilo to znanje posredovano. Rad bi z vami delil delček tistega kar smo se naučili. Večina dela na treningu je bilo praktične narave (kar je seveda naredilo največji vtis), nekaj pa tudi teorije - v olajšanje in veselje 3. telesu... Smiley

SEDEM TELES

1. telo: FIZIČNO
Je središče substanc vseh teles, vsa ostala telesa ga obdajajo. Daje jim obliko in prenaša energijo žarkov (o žarkih kdaj drugič) skozi čakre, ki jih predstavljajo različni notranji organi. Je najgostejše. Obstaja samo v trodimenzionalnem času in prostoru. Sedež fizičnega telesa je spodnji konec(začetek) hrbtenice.

2. telo: ČUSTVENO
Ni omejeno na čas in prostor. Odziva se zelo hitro… Ima "senzorje", ki so kot ene tipalke in štrlijo navzven. Je zelo raztegljivo, sicer pa je njegov obod oddaljen 2 do 6 cm od oboda fizičnega telesa, obroblja fizično telo. Uživa v intenzivnosti in spremembi. Zaznava bolj fine vibracije. Obseg kapacitete občutkov gre od živalskih strasti do nesebične ljubezni. V povezavi s tretjim telesom prevaja občutke v dejanja na fizični ravni, privabljajoč potrebne substance za manifestacijo(?). Sedež ima v solarnem pleksusu.

3. telo: NIŽJE MENTALNO
To je logični, trdni, stvarni um. Sprejema misli z višjih ravni (tudi o ravneh morda kdaj drugič) z namenom implementacije v fizično. Podvržen je iluzijam in kontroli. Ustvarja mislene vzorce povečini iz skupinskega uma (ang: mass-mind). Razdeljen je v pod-ravni (ang: sub-planes) oziroma razdelke(?). Sedež ima v fizičnih možganih. Po obliki se prilega fizičnemu, zunanja meja je oddaljena od fizičnega od 6 do 20cm.

4. telo: ETERIČNO
To je prečiščeno fizično telo (dvojnik). Povsem enake oblike, malce večje, za 1 do 3cm na vse strani. Vsebuje eterične zapise in svetlobno telo, astrološke energije in čakre. Je izvir vitalnosti. Omogoča nam, da se naučimo obvladati vtise / odzive. To telo je MOST med višjimi in nižjimi vibratornimi frekvencami. Je vozilo za izventelesne izkušnje, potovanja. Povezano je z mentalno in emocionalno zavestjo. S fizičnim je povezano s srebrno nitjo.

5. telo: VIŠJE MENTALNO
Je nad dualističnim razmišljanjem. Je intucija, vedenje. Osvobaja nas vibracij fizične ravni. Vendar je tudi to telo lahko podvrženo iluzijam. Obnaša se kot posrednik med Kristusovo zavestjo in osebnostjo (človekom). Sedež ima v tretjem očesu. 30 do 60cm od fizičnega, ohranja obliko.

6. telo: VZROČNO (casual)
Poznano tudi kot Kristusova zaves. Je skladišče zakladov in talentov z vira. Izpopolnjeni jaz. Sedež, ki je v tretjem očesu, se razteza navzven pred glavo in nad glavo. Je ovalne oblike – ne ohranja več oblike fizičnega in zunanji rob pa je cca 80cm od fizičnega.

7. telo: ELEKTRONSKO (electronic)
Idividualizirana prisotnost vira vse energije. Izžareva čisto in neopredeljeno energijo za uporabo v vseh telesih. Polje elektronskega telesa se razteza najmanj 9 metrov od vrha glave navzgor. Ima obliko velikega podolgovatega valja.

še full tega pol
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #34 - 03.03.2003 at 00:02:46
 
gape wrote on 05.08.2003 at 21:00:42:
recimo iz četrte se zihr spuščaš v nižje za trenutne užitke v 2 in 3 in zihr za delo in za preživetje v 1.

gre se pa tuki bolj za bambus ... votel bambus

drgač si pa lepo napisu kreden


lepostopnje so, zato da se o njih lahko sploh pogovarjamo in se jih spomnemo in se po njih premikamo (pot) in sprožimo namero proti njim, proti 'višjim' filingom.
one u bistvu so zvezne, so pa prehodi med njimi precej ostri, precej zaznamujejo življenje človeka (jih težko spregledaš). res pa je da se ti prehodi nekomu vlečejo dlje nekomu pa manj časa.

 
vse so samo metafore ... da se spomnimo ... kdo smo*praksa enkrat govori v prid razuma, drugic pa ne. kaj zdej narest? *
uporabljat razum tm k je nujno in samo takrat, ko je nujno ...


*po eni strani razum obtožujejo za vse mogoče probleme, po drugi strani pa je vse v kar verjamejo produkt razuma in njegovega dela. *
jest verjamem v tisto kar izvira iz izkušnje, pravzaprav, to vem. verjamem pa tudi v tisto kar sem z razumom, s pomočjo intuicije, uspel raztolmačit na osnovi tega kar vem.


*Nivoji so (obstajajo samo in predvsem za razum - to so razumske kategorije), vendar pa ostajajo daleč od kakršne koli "globje" resničnosti.*
s tem bi se tud jest strinju ...


*men se pa zdi da kdor je v tisti 4. skupini niti ne dela meja med skupinami, ker ima vse ljudi za sebi enake in mu tako predalčkanje ne pride niti na kraj pameti *
meja ni, čeprov so, meja je prehod, obstaja en šaman, ki te zna zapeljat skozi vseh sedem iniciacij (mej) na eni delavnici. ko te iniciacije doživiš in jih ozavestiš, dobro veš kako in kaj je s temi prehodi in kako je s stopnjami ... zavesti.


popolno znanje obstaja, v akaši ... problem je dostop do tega. to znanje obstaja kot potencial, do katerega se da dostopat. ponavadi ko dostop dobiš, ne greš in hočeš vse znanje spoznat, ampak ti preprosto rata jasno, da popolnoma nič ne veš.
se reče
potencialno imaš dostop do vsega znanja, obstaja tudi čas ko dobiš dostop do tja, ne obstaja pa čas, ko bi bilo možno vse to znanje katerega odsev je tudi v auri, osvetlit in ga potem uporabit. namreč ko ta čas nastopi, časa več ni. je enost.


zanimivo ... obstaja odgovor na vprašanje zakaj ima osebnost samo 5 stopenj vida?

je lepo tud petrovič povedu

u evangeliju pa ne vem kje je to napisano ... dej mi povej na kateri strani je to.tisto na mirotovi strani je blo pa kuitak prvo kar sm prebral  po baršku in njegovirazlagi.
in je res.
so središča zavesti in kolkr štekam so ta tam, kjer so čakre pripete na taglavni kanal, kanal, ki povezuje prvo in sedmo čakro. ta kanal naj postane votel bambus. ko postane tak ... potem se energija zemlje in neba poveže v eno in se manifestira skozi edino preostalo čakro ... srčno.
središč takrat ni več ker je celo telo in vsa telesa eno samo središče.
središče se mu reče zato ker od tam najbolje opravimo določeno nalogo (energijo kanaliziramo tam skozi). fizične zemeljske reči počnemo iz prvega središča ... sex in podobne reči počnemo iz drugega ... iz tretjega ... niti ne vem kaj točno ... strah nas je, se mi zdi ... smrti ... iz četrtega ljubimo ... iz petega delamo umetnost in učenje drugih ... iz šestega jasno vidimo ... v sedmem smo eno z bogom.
zdej to je blj po baršku in extra poenostavljeno
vsako središče je odgovorno še za morje reči.

po teozofski igri so to žarki, vsak žarek ima svojega mojstra ... tibetanci majo tud mal zamenjan vrstni red ... kitajci majo tud mal manj čaker recimo ...

pr mirotu je to tko
1. Središče varnosti
2. Središče čutnosti
3. Središče moči
Višja središča zavesti - tuki ego (osebnost) mora past razumu pa kuitak nč druzga ne preostane.
4. Središče ljubezni
5. Središče obilja
6. Središče samozavedanja
7. Središče kozmične zavesti

teh klasifikacij je še malo morje in več al manj pravijo isto, so male razlikice, kot so tudi dejanske razlike v konfiguracijah nad-fizičnih teles ljudi in da to razumejo, dobijo razlago in ko razumejo jim je lažje.

se reče
nivoji so samo za to, da jih razumemo. in da se odločimo it proti višjim nivojem ... ko se odločimo ... potem smo zelo hitro tam ... odločiš se (če se) v trojki za štirko, v štirki je pa tkole nekako:
*Ko pogosteje bivamo v središču ljubezni, postanemo bolj odprti do ljudi in življenskih okoliščin. Navezujemo prijateljstva, o katerih prej nismo mogli niti sanjati. Življenje postane paradoks, niz "čudežnih" dogodkov, ki sledijo eden za drugim. Bolj, ko se razdajamo, več bogastva prihaja v naše življenje.*
zdej jest sm dobesedno to doživel, ampak za to moram očitno bit v štirki ... nism v njej še 100% ... ampak naj bi tam bil ... (miro recimo je en tistih katere sm spoznal 'čudežno' - kao po na-ključ-ju)


ja ... tko kt sm reku ... mirotova središča so res razumljiva in komur ni jasno kaj in kako ... kaj češ ...


naj povem še to ... središča so in nivoji so okrog njih ... slikico sm precej nazaj že šeru ... beta seveda.
dejansko obstajajo meje, ki pa ne obstajajo ... mislm ... dejansko se prelivajo reči eno v drugo ... tko da črta res ne obstaja ... v času bi to zgledal nekako tko, da si v nekem času v dveh nivojih hkrati (v bistvu pa ves čas prestopaš med njima in vsako prehajanje te 'zmatra') ... to je prehod.
bi lahko reku ... dokler imamo vzorce na nižjih nivojih obstaja celo čuvar, ki nas ne spusti na višje nivoje ... čuvar preceni, če je trenutna vibracija dovolj visoka za obisk naslednjega nivoja.
tko da dejansko je možno met popucan bambus do nekega nivoja in it na obisk (kratkotrajen) na višje nivoje od že doseženih ... dočim ... tiste ki presežemo, do tja lahko gremo kadarkoli in več ko jih je na voljo več različnih stvari lahko delamo, brez da bi pokurl preveč energije v katerikoli obliki.


hec pa je v tem, da je vse to samo priprava na potovanje.


se reče ... se najdemo ... ampak drugi nam dajejo vtis, da ni mogoče, da smo tukaj kjer se najdemo (po teoriji njih naj ne bi več bilo okrog nas, ko smo mi na tem nivoju).
jest pač mislm, po tvojem opisu vida, da sm v četrti ampak opazim še kakšen ostanek iz trojke.
recimo
po mirotovem pač ... glih tko ...

Back to top
« Last Edit: 05.08.2003 at 21:06:31 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #35 - 06.03.2003 at 20:25:04
 
gape wrote on 06.03.2003 at 20:20:46:
recimo zavest in kolektivna zavest

una fora s prstom in prtom na mizi
prt je meja med energijo ki jo imamo kot kolektivna zavest nabrano nad slovenijo. miza in dol je slovenija.
in zdej postav sebe notr ... pod prt ... postav notr prst in ga obrn navzgor ... in dviguj prst.
prt se dviguje.
spodaj je vedno več prostora, vedno več luči (če gledaš od spodaj) ... ker skozi prt se ne vidi.
skupna zavest je taka.
to se ve.
ego to VE. to MORA VEDET ... TAKO GA NAUČIJO.
gor na višjih nivojih seveda so podatki bolj 'u jedro'.
Quote:
Evo najkrajše možno.
EGO JE SKUPEK VZORCEV.
Še ena grafična razlaga, nariši krog, notri vzorec Dalmatinec (kuža). Vsak črni flek je Vzorec, vsi črni fleki skupaj - EGO. Tudi ta način je zlo enostaven. En vzorec-en flek je lahko sebičnost, lakomnost, samovšečnost, vsako čustvo ki ga osebno privzameš nase.  

http://www.gape.org/gapes/prispevki/files/zmaj.htm
SIMBOLIKA ZMAJA
Namen tega besedila ni opisovati zmaje v navadnem pomenu te besede, temveč simbolno sprožiti v vas, bralcih, miselne povezave, ki bodo porodile t. i. 'aha doživetje', ter vas pripeljale do globljega, nadrazumskega dojemanja vsebine prispevka.

Za simbol je zelo pomembno, da se smisel simbola in mita spreminja glede na sposobnost dojemanja. To je tudi razlog, da so simboli večplastni in večpomenski. Ne obstaja torej »pravilna« ali »nepravilna« razlaga nekega simbola, temveč so samo različne ravni in različne globine razlag. Vsaka razlaga je na neki ravni pravilna, toda popolna razlaga ni mogoča. Popolno dojetje simbola je dejanje, ki daleč presega razum in kakršno koli razlago ter prehaja na področje neizrekljivega.*

Zmaj nam torej pripoveduje gnostično zgodbo o tem, da so se bogovi spustili v materijo, v svet časa in prostora, vzroka in posledice in se tu zaigrali. Igra jih je tako pritegnila, da so sčasoma pozabili, kdo v resnici so. Ko jim je zavest o lastni božanski naravi potemnela, so ostali ujeti v iluzijo, pozabili so, da so bogovi.

ZMAJ KOT VARUH ZAKLADA
Bistven vidik simbolike zmaja, ki je posebno pomemben iz ezoteričnega zornega kota, je, da je v številnih mitih zmaj varuh zaklada. Da bi prišel do zaklada, se mora junak bojevati z zmajem in ga po hudem boju tudi premagati, ali pa mora pred zmajem rešiti devico. Ta zgodba ima velik psihološki pomen, in na to je zelo dobro opozoril Jung. Junak je v resnici zavestni jaz, ki se bojuje s senco, z instinktivnim, nezavednim delom sebe, da bi ga ozavestil in skozi proces individuacije, kakor ga imenuje Jung, včlenil v zavestni organizem. V tem pomenu je torej zmaga nad zmajem ozaveščanje sence, dvig zavesti in razširitev zavestnega jaza.


S popolno prebuditvijo energije kundalini pride na individualni ravni do dokončnega razsvetljenja, do samouresničitve.

Poti pravzaprav ni.  
Pot ni nič drugega kot ozaveščanje resničnosti, takšne, kakršna je že zdaj, v tem trenutku.

Back to top
« Last Edit: 05.08.2003 at 21:04:30 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #36 - 17.03.2003 at 14:15:59
 
Gru Gru wrote on 18.02.2003 at 20:07:29:
Ker bo borba tudi človek z živaljo ki jo imaš v sebi. To pa ni neka mala žival, kot je ta mačka, ki je nežna. Žival se ne bo pustila, kar tako izbristati iz tebe. Tudi če si močnejši, je lahko tiger v tebi, s katerim se boš moral boriti. V imenu te borbe so se mi ze mnogi javili. Vendar je za osnovo to ze prepozno, zdaj je to samo še za olajšanje. Sedaj je lajšanje za tiste, ki so spreobrnjeni. Spustilo pa je vse tiste, ki bi lahko rešili zivljenje.

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #37 - 10.04.2003 at 19:12:01
 
Quote:
Spolno energijo je treba osvoboditi (ne pomeni) spustiti s kontrole), saj le svobodna teče skozi čakre. Ista energija, ki ji v spodnjih dveh čakrah rečemo spolna, ista energija je občutek v pleksusu, ljubezen v srcu, namen v grlu, resnica v tretjem očesu in božanska energija v kroni. Vse je ista energija. Edina stvar, ki se okrog nje spreminja, je naloga, ki ji jo damo na njeni poti navzgor. Zato je nevarno zatirati spolno energijo v spodnjih čakrah, saj s tem omejujemo za zgornje čakre potrebno količino energije.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #38 - 21.04.2003 at 10:47:18
 
a_hero wrote on 13.07.2003 at 12:23:02:
Temu skrita krscanska terminologija, ki se boji povedati prevec, zaradi prevelike moznosti zlorabe, pravi Negativno zlo. To zlo nima popolnoma nobene veze s Pozitivnim zlo, ki je domena crnih mojstrov.

Negativno zlo se rece, ker omejuje tisto kar je slabo, Pozitivno pa se rece zato, ker siri tisto kar je slabo. Tko cist na kratko povedano.
****************************************


Quote:
Zelo jasno mi je, da je moj razum samo računalnik, ki deluje na ustaljene, podedovane ali pridobljene miselne programe. Recimo, če storim nekaj narobe, kar moja družba, moji starši ali moj partner običajno obsoja, se sproži moj »pre-loadan« programček imenovan krivda.

Možgančki začnejo pošiljati signalčke žlezam, ki začnejo spuščati iz sebe točno tiste hormončke, oziroma strupe, ki povzročijo mojo slabo voljo in moje slabo počutje.

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030420140947961
Back to top
« Last Edit: 14.07.2003 at 21:49:56 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #39 - 23.04.2003 at 00:44:58
 
t wrote on 22.04.2003 at 19:22:06:
Še malo teorije:

Tantra je popolnoma budistična iznajdba (hinduisti so celtno stvar prevzeli šele kasneje in priredili po svoje - čeprav veliko "strokovnjakov" meni, da so jo prevzeli budisti).

Beseda "tantra" se nanaša na pojem in celoten koncept tkanja (nit, prepletenost, tkanina, statve . . .) in tako poudarja prepletenost stvari in dejanj, soodvisnost vsega, kar obstaja, neprekinjeno verigo vzrokov in posledic; tantrični spisi (ohranili so se predvsem v Tibetu) pa poudarjajo predvsem notranjo povezanost vseh stvari: paralelizem mikrokozmosa in makrokozmosa, duha in materije, notranjega in zunanjega (tako zunanji kot sta  tudi notranji svet posameznika samo dve strani iste tkanine, v kateri so niti vseh moči in dogajanj, vseh oblik zavesti in njegovih objektov, stkane v neločljivo mrežo večnosti).

Bistvo budistične tantre je torej znanje, medtem, ko je bistvo hindijske tantre šakti (pojem božanske moči kreativnega ženskega vidika boga Šive). V budizmu je šakti maya, ki ustvarja iluzijo v kateri smo, iz katere nas lahko reši samo prajna. Cilj je torej rešitev iz te moči (podobno kot pri Castanedi, kjer je cilj svoboda); gre za doseganje razumevanja in  preobrazbo te moči v ogenj spoznanja.


Recimo, če je za hindujce "iz združenja Šive in Šakti ustvarjen svet", si budist nikakor ne želi ustvarjanja novih svetov, temveč vrnitev k "neustvarjenemu in brezobličnemu".  Obstoj zavesti o tej sunjati (praznina, ki ni nič) pa je prajna (najvišja modrost) in doseganje tega znanja v življenju, je razsvetljenje. Torej, če je prajna (ali sunjata) pasivno, vseobsegajoče žensko načelo iz katerega vse izvira in v katerega se vse vrača, združena z dinamičnim moškim načelom aktivne ljubezni in sočutja, ki predstavljata sredstvi za uresničitev prajne in sunjate, se doseže Budovstvo (v bistvu gre torej za združitev intelekta s sočutjem, znanja z ljubeznijo in doseganje popolnosti).

Sam proces razsvetljenja pa je nato predstavljen z najočitnejšim in najhumanejšim ter hkrati najuniverzalnejšim simbolom: združitvijo moškega in ženske v ljubezenski ekstazi - v kateri je aktivni element predstavljen kot moški, pasivni pa kot ženska (za razliko od hindu-tantr, v katerih je ženski vidik predstavljen kot Šakti-aktivni, moški pa kot Šiva - kot čisto božansko stanje zavesti "obstajanje", kot pasivno načelo "ki počiva v lastni naravi").

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #40 - 27.04.2003 at 12:41:14
 
ego by stojči

Osvobajanje od ega
http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030420140947961

Osvobajanje od ega ll
http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030422221614865#comm...

Q
'Ne diraj lava, dok spava'.
Torej uspavaš ga lahko.
Svojega negativca pustiš tam kjer je, lepo nekje v podzavesti, naj tam mirno spi in čim manj drezaj vanj, ker te zna ta lev ob pretiranem vsakodnevnem draženju, na koncu prav lepo rakasto požreti.
Q
tuki bi se kr strinju s tabo ... tud jest verjamem, da je to pravi pristop. nastane pa minimalen problem, če hočeš furat to tehniko. osama. tukaj kjer živimo, vedno nekdo pride od nekje, ki ti ta ego, ki si ga uspaval, da si nabereš novih moči, zbudi. spet in spet. ta tehnika je tukaj in zdaj kr zakomplicirana ... mislm ... kot vedno ... najt srednjo pot, med spanjem ega in njega čiščenjem. delovanje skozenj, pač ni opcija. delovanje  skozenj se uporablja samo za njega transformiranje. drugega nič.
kot je reku stojči, bolje da nedeluješ in spoznavaš sebstvo, kot pa da deluješ skozi ego.

če deluješ deluj mimo ega!
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: EGO
Reply #41 - 30.04.2003 at 21:55:35
 
Zanimivo.

O Učitelju in Učencu

Ko se Učitelj začrta na pojavnem nivoju je On prva oseba v kateri bomo prepoznali samega sebe, resničnega, ne projiciranega. Z resničnim spoznavanjem ene osebe hitro spoznamo tudi ostale. Učitelj pride pred samim koncem potovanja, toda to je hkrati tudi najtežji del poti. Posnemajoč učenje, mnogi pričakujejo od Učitelja rešilne mantre, tehnike in navodila, kako naj se ravnajo na poti. To ni bistvo učenja. Ni tehnike, ni napotkov; vse to so zablode. Učenje se dogaja z dotikom, s prenosom milosti. Tehnik se ne uči, one se odkrivajo in prepoznavajo. Učitelj je Bog v človeku, On navdihuje, spodbuja, budi, dviga v nas potenciale in ne išče niti daje svojih, da se nanje obešamo. Z učenjem se ne ustvarja odvisnosti, temveč se zdravi.Vse dokler spimo, ne vemo kdo nas budi, a ko se prebudimo je prva oseba, ki jo zagledamo, Učitelj.

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030428132352500
Back to top
« Last Edit: 30.04.2003 at 23:55:10 by gape »  

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: EGO
Reply #42 - 02.05.2003 at 10:25:39
 
Osvobajanje od EGA part III. by Stojči

»Ah si rečeš,
res je da je moja temna koliba ega,
znotraj nekega drugega prostora,
ampak tu ni zame prav nobenega izhoda.«
In iz tvoje notranjosti pride nov namig.
Notranja vrata in notranja kljuka.
Kako si boš predstavljal ta vrata, če niti ne veš, kako izgledajo, kako si boš predstavljal to kljuko, če je nikoli nisi niti prijel in sploh ne veš, kaj bi sicer z njo počel?
In iz tvoje notranjosti pride nov namig.
Prepusti se intuiciji, zaupaj vase in stori to, kar boš takrat začutil.

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030430154825614
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: EGO
Reply #43 - 02.05.2003 at 20:53:57
 
nadaljevanje:

Greš spet lepo okoli teh okroglih notranjih sten in spregledaš kljuko. Zdaj sicer veš, da je tu nekje izhod in da je samo še vprašanje časa, kdaj ti bo končno to uspelo. In ti res.
Uspelo ti je najti to kljuko
in ne samo to, s svojo ponižnostjo sam pred sabo, ti jo je uspelo celo potisniti navzdol
in ne samo to, na vrhu vsega, ti je uspelo poriniti ta vrta svoje nevednosti celo navzven. Lahko si čestitaš.

Prišel si v nov prostor. Najprej te od svetlobe zabolijo oči, a se hitro navadiš in z velikim navdušenjem raziskuješ nov prostor. Tu je toliko zanimivih stvari, da bi najraje kar za zmeraj ostal tam, a se vprašaš, kaj pa če je tudi iz tega prostora kak izhod v kak nov prostor, kjer je še bolj svetlo in kjer je še več bolj zanimivih stvari?
Zdaj že obvladaš sceno in se kadarkoli hočeš, vrneš nazaj v svojo malo kolibo ega, vrata v večji prostor pa odpiraš že na pamet.
Tudi v drugem prostoru po daljšem času najdeš okroglo steno in zdaj že veš, da moraš samo lepo okrog ob steni in boš našel naslednja vrata spoznanja. Najdeš jih.

lepo so se ti prehodi zapisali ... res lepo.

hvala


mi je pa smešno ... v začetku sm meu filing da greš vase ... prehodi pa so zunaj, vedno bolj zunaj.


glej če mal skrajšam:

spoznanje vsi ljudje iščejo zunaj sebe, ON pa je tu samo zato, da jim pokaže, da se ta nahaja znotraj vsakega človeškega srca.


ZUNI - ZNOTRI ???
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
stojchi
Ex Member
Re: EGO
Reply #44 - 03.05.2003 at 11:25:34
 
dobro si to napisal gape.  Smiley
To je tudi bistvena razlika med religijo in učenjem mojstra.  Smiley
Religija te uči sprejemati boga od zunaj,  Angry
mojster pa ti pokaže, da se iz sebe razvijaš,  Roll Eyes
v sebe se vračaš. Smiley
Medicina te uči, da se zdraviš od zunaj navznoter, ??? mojster pa, da se zdraviš iz sebe navzven.  Smiley
na pozitivkah imaš še en odgovor, Smiley

zdaj pa se moram izlogirat
lp Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 10