picola ah, privosci si malo miru noooo (verjetno so to tudi besede tvojega fanta)

veš, da ni v redu, če se ne sprostiš
veš, da bi rada uživala v trenutku
veš, da te to neprestano razmišljanje izčrpava (!)
vse veš
in čutiš, da ni v redu
razmišljanje, analiziranje... čemu? - sem bil ne dolgo tega postavljen pred dejstvo
predpostavka:
če nekaj razumem, potem se mi poveča meja tolerance
ne obsojam stvari, za katere razumem, zakaj so se zgodile
razumevanje pripelje do večje strpnosti
in to drži
moja strpnost se je z razumevanjem sčasoma povečala za 100000%, iz česar sledi tudi, da precej lažje živim sam s sabo in z okolico
tako sem prišel do zaključka, da je "poskušati razumeti" zelo fajn način delovanja v življenju
in če ti je poleg ostrega razuma kot orodje na voljo še močna intuicija, potem lahko raziščeš in razumeš praktično vse kar se razumeti da
in nadalje raziskuješ še občutke in tudi občutke natreniraš tako, da so ti v veliko pomoč v življenju
vse lepo in prav
pa če se vrneva k razumevanju pa strpnosti
iz strpnosti pride sprejemanje, iz razumevanja strpnost, torej iz razumevanja pride sprejemanje, ampak, bodiva natančnejša, LAHKO pride sprejemanje in NI EDINI vir sprejemanja
lahko ne razumeš in ne sprejmeš (najbolj logično)

lahko razumeš in sprejmeš (logično, fajn)
lahko razumeš in ne sprejmeš (npr dejanja, ki zadeva tebe in je različno od tvoje izbire)
lahko pa tudi ne razumeš in sprejmešzadnja možnost je ljubezen
ne razumeš in sprejmeš
ki te ne izčrpa, ampak celo napolni z energijo (!)
in če lahko privzameš nek način delovanja, boš izbral takega, torej ljubezen... razumevanje potem postaviš na drugo mesto
začneš pri sebi in to ne z razumevanjem in razmišljanjem "kako sebe izboljšati", ampak z ljubeznijo
ljubiš se, to pomeni, da se ne izčrpavaš
če to pomeni, da ne smeš toliko razmišljat, je to to
lahko narediš kompromis in razmišljaš občasno
medtem se pa razvajaš (privošči si čokolado, savno, pojdi v kino), raziskuješ in počneš tisto kar te razveseljuje, napolni z energijo
ja, z energijo je treba previdno delat
in potem privzameš tak način delovanja tudi do drugih
ne poskušaš v prvi fazi razumet očeta ali mame, ampak želiš čutiti kako teče energija iz srčnega centra proti njima... poskušaš razumeti situacijo, z namenom, da jo boš rešila, pa lahko še vedno kasneje.. pa kar naenkrat je manj za rešit

in si samo ena mala "picola", ki ne more SAMA rešiti celega sveta... ah, kar objel bi te in držal toliko časa, da ne bi mislila na nič

kar pa res lahko stori mala deklica, je to da napolni svoje srce z ljubeznijo in z zgledom nauči tega še svoje bližnje...
medtem pa nabiraš energijo (razglabljanje te ne izčrpava več), s katero lahko storiš še več... ogromno lahko stori posameznik (praktično vse, kar se nam je kdaj zgodilo, so "zakuhali" posamezniki)
in ne skrbi, nič ti ne bo ušlo... razvajej se, občuti toplino srca in bodi pozorna
vse tole sem pisal tudi zase

hvala za vzpodbudo!