Samson wrote on 17.11.2002 at 00:24:03:Mogoče sem tudi uvidel. Pa nimam toliko vpliva, da bi to zadevo ta hip spremenil, čeprav delam na tem. Toda, če ne bodo začeli delati na tem še mnogi drugi, do sprememb ne bo prišlo tako kmalu. Gotovo ne že jutri. Toda razvoj gre v tisto pravo smer, zato mislim, da se le pretirano razburjaš. Brez potrebe, ker to vendarle škoduje zdravju. In tebe je vendar škoda!
Prijateljski pozdrav!
Samson
Samson

Hvaležna za te lepe misli. Samo s predpostavko, da je etika človeka pred ustaljenimi normami, pravili, institucijami, se lahko človečnjaštvo razvija brez "lomljenja lastnih udov". To smo uvideli. In to je naloga današnjega časa, da postavi tak proces uporabne etike, predvsem na področju medicine, prava in znanosti. Verjetno je večji problem ozavesčanje vzorcev, ki so del človeka in njegovega vsakdana v instituciji ki obstoji tisočletja in posega v ustaljene norme. Tukaj se ozavešča--mo.
Posameznik pa ima neposreden vpliv lahko samo na posameznika in ker gre tu za vprašanje kontracepcije, bo ob takem času pa že vsaj kakšna podrobnost prihranjena nam trpečim dušam. No, vernim ljudem. Koliko časa pa je potrebnega, da se en tak vzorec umakne novemu

je zares odvisno od presoje vpliva posameznika v določenem trenutku. Jaz tukaj predsodkov v zvezi z mano in tabo (skupaj) Je pa prav pri tem vprašanju treba gledat nanj v kontekstu okolice, kot pri vsakem drugem predlogu in to: Ali je vprašanje, da ga je posledično potrebno tudi uresničit? (saj če se mamca, ki se odloči za evtanazijo pred sprejetjem zakona o takem postopku lahko tudi umre v veri, da je sama določila dan svoje smrti.)
Ker je nesigurnosti že po naravi v življenju človeka vedno več, bi pa ravno in predvsem na področju družine bilo zlato pravilo razreševanja konfliktov.
(v primeru priznanja evtanazije, se tak pogled res "izkaže")
Kar vem delamo na tem forumu dosti na vprašanju lastne etike in jo potem poskušamo vpenjat čimbolje v stvarno življenje, real life. Kdo ne dela ??? In kako veš, da se taka korenita sprememba ne bi mogla zgodit že danes, (da se papežu odklopi in izreče ugrap?

)
Razvoj gre vedno v pravo smer, ker gre naenkrat lahko samo v eno. Me skrajno veseli, da ta razvoj zapažaš ti Samson.
Ja Samson tukaj pa ne vem, če nisi z odgovorom malček pretiraval, a je zdaj enega človeškega življenja že lahko tudi bolj škoda

. Aha ti si se medtem vame malo zacopal in me tako še osvajaš sproti

8)
Vračam prijateljski pozdrav, Samson!