Primerjava jabolka, ki, ko je dovolj zrelo tako samo odpade in na tleh zgnije, če ga kdo ne pobere- Samson, z zakolom mladih svinj, telet, piščancev ........ne vem kaj naj rečem no ... ???
Da se izognem kasnejšim nesporazumom, se moram popraviti- sem veganka- to se pravi, da živalim ni potrebno umreti niti zaradi moje hrane, niti oblek ali obutve.
Quote:27 Bog je ustvaril človeka po svoji podobi, po Božji podobi ga je ustvaril, moškega in žensko je ustvaril.
28 Bog ju je blagoslovil in Bog jima je rekel: »Bodita rodovitna in množita se, napolnita zemljo in si jo podvrzita;gospodujta ribam v morju in pticam na nebu ter vsem živalim, ki se gibljejo po zemlji!«
Jaz "gospodujem" mojemu psu, štirim mačkam, ribicam v akvariju in ribniku, vendar to ne pomeni, da jih žrem, pač pa da sem prevzela za njih ODGOVORNOST- s tem sem jim postala "gospodar"!
Zdaj pa še enkrat preberi KAJ je dal BOG prvima človekoma V HRANO !!!!
Quote: Bog je rekel: »Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji, in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vama bo v hrano. (I.Moj. 1, 29)
Pa preberi še enkrat, pa še enkrat ..... 8)!