Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
[color=Blue][/color]Gapetu ne upam oporekat! Je prepameten zame...Kar nekaj pa je razlag in gore knjig so napisali ljudje, da bi spoznali skrivnost smrti in življenja po njej...meni najlepša je razlaga v <Tibetanski knjigi mrtvih>...Pisali smo že o njej tudi tukaj. Lepa razlaga... ...Ko umremo, pustimo za seboj vse to, kar mislimo, da smo mi sami. Tedaj iztopi iz nas oni strašni, temni tujec, ki smo mi sami, in nič več nimamo možnosti, da bi se z njim soočili, pogovorili, ga izprašali o vsem, kar nas je skozi vse naše življenje mučilo, preganjalo, vznemirjalo...kajti z našo smrtjo tujec nepreklicno postane mi. Naš navidezni jaz, osebnost, naši bližnji in naša lastnina so ostali onkraj črte, navidezno ločujoče življenje in smrt in tako smo prvič soočeni sami s seboj. Soočeni s tujcem, ki ga za časa življenja nismo hoteli, zmogli spoznati, prepoznati. Ko zapustimo fizično telo, ostane samo še naš UM. In tedaj se šele izkaže narava našega uma. V času smrti vrtinec kaosa zgrabi naš um in postanemo žrtve njegove nestanovitnosti, njegovega beganja in zbeganosti... Se opravičujem, vem, da ne maraš citatov. V bistvu ima Gape prav...tudi če bi razumeli kaj se takrat dogaja, bi ne znali opisati...in zakaj bi morali ravno vse razumeti? Klinično mrtvi ljudje pa vedo o tem povedati tako različne razlage, da resnično ne veš, komu bi potem verjel...Mislim, da se nadaljuje vse tisto, kar nismo v času življenja razrešili...ni konca. Slabo in dobro ostaja vedno z nami. Tako je samo moje osebno mnenje. lp Angel
|