Someone, 06/18/02 at 10:57:27
Kristali da pomagajo, mi lahko razložiš kako in po kakšnem principu? Po katerih zakonih?
Po mojem skromnem mnenju je to le še en način praznenja žepov obupanih ljudi, kateri so pripravljeni poskusiti VSE, samo da bi doživeli enkrat srečo v življenju. Ampak na koncu ostane vse isto, oz. se spremeni le tisto, kar se bi spremenilo tako ali tako, ostanemo edino bolj praznih žepov.
Na vprašanje, kako in po kakšnem principu delujejo ter posledično pomagajo kristali, ti ne znam odgovoriti. Jih ne uporabljam. Nosim sicer verižico in prstan, v katerih so vdelani kamni, to je pa tudi vse. Oboje sem izbrala sama, ker sem čutila, da mi pašeta. Nosim ju že par let in le redko ju dam dol.
Ne pripisujem jima neke čarobne moči ali kaj podobnega, le rada ju imam. Imam pač hecno navado, da vse jemljem, kot da je živo. Naj gre za kristal ali avto.
Kar se tiče praznih žepov, bi rekla, da so si ljudje sami izbrali ta način, da si pomagajo. Poudarila pa bi (moje mnenje!), da namesto mene nihče ne more razrešiti oz. rešiti nekega mojega "problema", kakršnegakoli izvora že je. Lahko pa mi pomaga!

Včasih itak potrebujemo le nekoga, da nam pokaže stvari v drugi luči... Verjamemo in delamo pa potem lahko tudi sami!
Obrazloži tole bolj podrobno, prosim. Ti praviš, da si bolj srečna, ko vsak dan spoznavaš več ljudi kot pa bi bila, če bi imela le eno osebo, kateri pomeniš ves svet in ona tebi enako?
Zdaj jaz razumem tole na dva načina: 1.) V svoje življenje znaš sprejeti več ljudi in ko se z nekom zbližaš, ni rečeno, da se ne boš še z nekom drugim istočasno (varanje); 2.) Za posameznega človeka si ne vzameš časa, privlači te bolj množica kot en sam posameznik, ljudi imaš za predmete/orodje, ko lahko vsakega za nekaj uporabiš ob določenem trenutku.
Seveda se lahko motim...
V mojem Življenju je v danem trenutku kar nekaj oseb, ki jih imam rada. Govorim o prijateljstvu. Nisem govorila o ljubezenski zvezi - domnevam, da si tako razumel?
Kar se tiče varanja - tudi varanje je beseda, katero je mogoče razumeti na več načinov. Varanje v "klasičnem" pomenu besede pomeni, da sem v partnerskem odnosu z nekom in poleg te osebe sexam še z nekom, brez da bi partnerju povedala oz. brez da bi imela dogovorjen odnos v tej smeri. Hm... V taki situaciji še nisem bila. Bila pa sem v podobni. Bila sem z moškim, ki je bil v zvezi, jaz pa samska. Nisem čutila kake krivde ali česa podobnega. Pač, tako je bilo!
Zbližati se z nekom meni pomeni, da se lahko z nekom pogovarjam o vsem, lahko povem, kar želim, v glavnem: mi je "dovoljeno" biti jaz, brez, da bi se morala sekirati ali obremenjevati, kaj smem in česa ne. Odkritost in iskrenost! Predvsem pa: SPREJEMANJE, da smo si različni. Mogoče je pa moje dojemanje, pogled na to resničnost tu res precej drugačen... ???
Srečna sem, ker se z vsakim danim trenutkom bolj zavedam, kako se je moje Življenje spremenilo in koliko čudovitih ljudi deli sebe z menoj oz. mi dovoljuje, da jaz delim sebe z njimi - nimajo vsi te "sreče"...

V resničnosti se da doživeti sanje/pravljice? Daj mi prosim povej kako priti do tega brez splošnega ugleda, brez stvari, ki so naštete že zgoraj v mojem postu? Povej mi, kaj pomeni zate "živeti"? Jaz živim že od kar sem se rodil, vse to je življenje, vendar to še ne pomeni, da je to življenje moje sanje - daleč od tega, vsak dan si želim, da bi se zbudil iz njega, odprl oči in videl, da so stvari čisto drugačne in je vse to bilo le en bad dream. Ampak kot sem rekel, pravljic ni, lahko se še tako trudiš, vedno se bo našel nekdo, ki te bo spotikal. Pač človeška narava. Sam sem drugačen! Nikoli nisem tisto, kar sovražim.
Sicer pa nimam nič proti, če mi razložiš to tvojo pot do sanj bolj podrobno - reality included.

Moje sanje so včasih bile, da bi bila srečna, da bi imela v svojem Življenju osebe, ki bi mi bile posebno posebne,... In tu sem! To sem "dosegla".
Sanjala sem o spolnosti, da mi bo nekoč v užitek in veselje. Potrebovala sem nekaj let, vendar sem to dosegla!
Sanj, ki so povezane z materialnim svetom (kakšen izraz!

), uresničujem.
Doživela in živela bom svoje sanje!