Quote:Ja, seveda – vendar mi potem povej, kdo čuti tisti pravi notranji mir? Kdo je osvobojen vseh vzorcev preteklosti? Kdo je na koncu poti?
A je to sploh pomembno ?
Le zakaj bi se to spraševal ?
Takšno razmišljanje naredi mojo pot popolnoma nesmiselno. To spet kaže le neko željo po nekem vzorcu in varnosti. Če bom tako razmišljal, bom še vedno le sledil, ne bom pa osvobojen vzorcev preteklosti.
Takšno razmišljanje povzroča začaran krog in zmedo.
Po eni strani bi se rad osvobodil, po drugi strani pa si zaprem vse poti.
Če kdo je na koncu poti, je potem na koncu SVOJE poti.
Za MOJO pot, pa moram poskrbeti jaz sam.
Čakati na to, da bo nekdo drug prišel do konca poti in nam dal vse odgovore, ter nas osvobodil, je le izguba časa.
Quote:Je pa res, da vsakdo včasih začuti tisto mirnost v sebi… Na trenutke je dana vsakomur izmed nas. In to je tisto, ko si rečeš: hej, to je to! In vredno je…
To je takrat, ko smo resnično osredotočeni na ta trenutek. Ko si dovolimo, da le smo in zaupamo, ko ni potrebna nobena borba, nobeno razmišljanje. Takrat je v nas mir in ta mir predstavlja vse, predstavlja resnico.
Torej smo že vsi spoznali resnico, ampak kaj, ko se bojimo izgubiti svojo preteklost, ker mislimo, da bomo s tem izgubili sebe. Vendar bomo izgubili le laži, saj so nam drugi lagali, sebi smo lagali....
Ko bomo odvrgli vse te laži, bo ostala le resnica in v tej resnici, bomo našli resničnega sebe.