Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 8
(Read 31862 times)
Someone
3

Love and be loved.

Re: Smisel življenja
Reply #15 - 20.06.2002 at 06:26:43

Amstel wrote on 19.06.2002 at 23:41:35:
A sem res "draga" zate,  al je to ironično rečeno?

Ne, je bolj spoštljivo mišljeno kot karkoli drugega. Smiley

Quote:
To o napaki nisem razumela. Kaj to misliš?

Napaka - slaba beseda ali dejanje, vzrok zaradi katerega bi lahko postal jezen, a se kasneje izkaže za nenamerno ali drugače mišljeno kot sem sam dojel.

Quote:
Ti msilš, da če te nekdo ne vpraša, kaj je narobe, pomeni, da mu nisi pomemben? A ni možno, da oseba pač čaka, da se ti izjasniš?

Hmm, tukaj je bil mišljen bolj težji primer... recimo, primer: si na nekoga jezna, ker te vedno podjebava, najraje v družbi... zaradi tega ga začneš ignorirat, ker si mu že prej nekoč povedala kaj te moti, a kljub temu se stvar ponavlja. Potem od nekoga drugega, ki se s tem človekom tudi pozna, izveš, da "se on tebi ne bo klanjal", ker je on pač na "višjem položaju" in ne vem kakšnem nivoju.
Tukaj pa mene vse mine. Pri meni noben položaj ne definira človeka! Nobeno službeno mesto, nobeno denarno stanje, nobeno materialno imetje - to deluje mogoče le pri weak minded. Človeka spoštujem po karakterju, tu jaz določam razrede - po notranjosti človeka in po ničemer drugem. In če se nekomu zdi malo vredno načet z mano pogovor, zato ker se ima za nekoga "višjega", naj potem kar tak ostane, ampak brez mene zraven.

Quote:
Men se dogaja, da je res precej mučno se pogovarjati o nekih zadevah, in takrat bi rekla, da je to slaba izkušnja..

Meni je slaba izkušnja, ko nekomu povem kaj me moti, kaj naj bi on popravil v odnosu do mene in mogoče drugih in potem dobim v nos nekaj kot "a ti si pa popoln al kaj? pa ti še tega nimaš, pa to ti manjka, itd."... le kje hudiča sem kdaj rekel, da sem popoln? Prav nikjer in nikoli. Vem, da delam napake tako kot vsi drugi, pripravljen sem tudi sprejeti utemeljene očitke, le puhlic ne. In ko mi kaj takega nekdo reče, spet vidim, da ni pripravljen do sporazuma in spet ne vidim druge rešitve kot ignore.

No, pa komentiraj kaj še ti misliš o vsem povedanem. Smiley
Back to top

To love means to understand, to hate means not to.

IP Logged

Miska
5

Reply #16 - 20.06.2002 at 07:42:39

Someone wrote on 19.06.2002 at 13:49:12:
... saj mi ta oseba ni storila še nič slabega in nimam popolnoma nobenega razloga za to prenašanje jeze...

Someone, hvala. V bistvu me je zanimal prenos tvojega trenutnega razpoloženja z ene osebe, ki je bila »soudeležena« pri oblikovanju tvojega trenutnega razpoloženja, na drugo osebo, ki je slučajno naletela nate in seveda s tvojim trenutnim razpoloženjem nima popolnoma nobene zveze. Z mojega vidika in če ti to uspeva v vsaki vsakdanji situaciji - pohvalno!

Je pa to, da svojo jezo znesemo nad prvim revčkom, ki nam nehote in nevede prekriža pot, najslabša in na žalost najpogostejša varianta. Druga, po mojem mnenju ravno tako slaba varianta pa je, da te jeze sploh ne izrazimo in jo kopičimo v sebi. Če jo kopičimo v sebi – veš, kakšen kup jeze nosimo s seboj? In prej ko slej enkrat poči, ker enostavno mora počiti – zatajevana jeza mora nekje in na nek način ven. Prej ko slej. Ne govorim samo o jezi, sem po mojem mnenju spadajo prav vsa močna čustva.

Baje se je najbolje na nek način »spucati«. In ne kopičiti čustev v sebi…

M.
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #17 - 20.06.2002 at 08:01:20

Jejhata, jejhata, kolk znate preproste stvari zakomplicirat.

Celo zivljenje ne odstopam od svojih brezobzirnih dejanj, ko vedno povem, kaj mi lezi na dusi. Sicer je to lahko vcasih sebicno dejanje, ko svojo tezo prenesem na drugega, samo vseeno. To pocnem, da folk okol sebe informiram o svojem stanju. Da bi se mulil in nekaj namigoval... se mi najbrz prej strga, preden bi dosegel zeljeno, da oseba dojame moje migljaje ipd. Wink

Smisel zivljenja?
Sam ne kompliciram okol tega, ker sem cist povprecen mozakar in si ne delam nobenih utvar, da zdej morm pa neki narest, da bom najdu smisel svojega zivljenja v nekem (bog ne daj) duhovnem stanju. Sej vem. Eni boste rekl, da sem prazen, drugi, da nisem vreden pol kurca. Tak sem in tak prou uredu shajam skozi lajf in moja bljizna okolica se nic kaj dost ne pritozuje cez moja dejanja. Zato res ne vem, cemu iskat neki smisel zivljenja, ko se da preprosto uzivat v tistem, kar nam je dano oz. kar imamo.

Sem spet koga sprovociral? Se globoko opravicujem.  Embarrassed
Back to top

IP Logged

Someone
3

Love and be loved.

Reply #18 - 20.06.2002 at 09:02:38

Miska wrote on 20.06.2002 at 07:42:39:
Je pa to, da svojo jezo znesemo nad prvim revčkom, ki nam nehote in nevede prekriža pot, najslabša in na žalost najpogostejša varianta.

Hmm, jaz jo ne znesem nad nikogar, ki si je ne zasluži. Možno je, da bom izkazoval to jezo ali sporočilo, da mi nekaj ne paše, v obliki milega sarkazma, več kot to pa ne. Je pa še primer, da če mi ta oseba Y sama da razlog za jezo, potem je možno, da bo dobila dvojno dozo stresanja (še prenos od X), izjemoma v tem primeru.

Quote:
Baje se je najbolje na nek način »spucati«. In ne kopičiti čustev v sebi…

Ja, bo že držalo, da se je bolje "spucati" jeze, a to ne gre vedno kar tako. Kot sem rekel, nad nedolžnim se ne bom znašal, nad krivcem pa brez pričakovanih boljših rezultatov tudi nima smisla, ker ponavadi vsako stresanje povzroči še slabše rezultate in many ways, ne glede na to kako obrneš. S tem tudi dobi nasprotnik nadalje še en argument več, zakaj ti je tisto slabo prej storil.

John, whatever works for you. Delaj kar ti duša dovoljuje in nič več. Wink
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #19 - 20.06.2002 at 09:10:31

Someone wrote on 20.06.2002 at 09:02:38:
John, whatever works for you. Delaj kar ti duša dovoljuje in nič več. Wink

Hja... to sploh ne bi blo slabo. Sam kaj, ko je dusa ze zdavnej zabarantana in prodana. vcasih je pac to cena prezivetja.
Pac pa zdej obremenjujem svoj mozgan in pac delam tako, kot mi on veleva. Sicer pa... a koga sploh to zanima? Najbrz ne.  Lips Sealed
Back to top

IP Logged

Someone
3

Love and be loved.

Reply #20 - 20.06.2002 at 09:28:50

John_Doe wrote on 20.06.2002 at 09:10:31:
Hja... to sploh ne bi blo slabo. Sam kaj, ko je dusa ze zdavnej zabarantana in prodana.

Hehe John, to si verjetno veliko lažje stipkal tukaj na forum, kot pa sam sebe prepričal v to, da nimaš več duše. Wink

Quote:
vcasih je pac to cena prezivetja.

Tudi možno... kaj pa vem, navsezadnje imaš mogoče še celo prav. Tu ti ne bom ugovarjal. Wink

Quote:
Pac pa zdej obremenjujem svoj mozgan in pac delam tako, kot mi on veleva.

Hehe. Povej mi potem, te nikoli nič ne stisne v prsih, ko nehote rečeš kaj slabega svojim bližnjim (ko poslušaš "možgan")? Ali nekomu, ki ti pomeni zelo veliko?

Quote:
Sicer pa... a koga sploh to zanima? Najbrz ne.  Lips Sealed

Hehe, saj verjetno tudi nikogar ne zanima kar jaz pravim, ali pač? Nikoli ne veš... pač poveš kar misliš in ko slišiš mnenja še ostalih, lahko opaziš kaj delaš narobe in to popraviš... ali pa nekomu tudi celo pomagaš pri do sedaj neodgovorjenih vprašanjih. Wink

P.S.: Tvoj avatar se nam ne prikaže (server blokada?). Smiley
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #21 - 20.06.2002 at 09:55:22

Johnny Doe, praviš...

... Sam kaj, ko je dusa ze zdavnej zabarantana in prodana. vcasih je pac to cena prezivetja...

Te smem vprašat komu ali čemu je prodana? Ne pripada več tebi? Smisel najdemo ravno v tem, da jo očistimo, najdemo mir (resnični)...
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #22 - 20.06.2002 at 10:51:25

Someone... no, pa da odkrijem par stvari o sebi.

O zabarantanju in prodaji duse bom rekel le to, da je bila zgolj prispodoba. Dusa sicer je in se neki na pol miga, samo taka pac je, ker so jo zivljenske poti ustvarile tako kot je in zato recem, da je prodana - cena prezivetja pac.

Od tod vcasih tudi moja brezsrcnost. Sem mogu kr ornk pomislt, kdaj me je nazadnje pri srcu stisnilo, ko sem koga svojih bljiznjih ali tistih, ki naj bi jih imel rad prizadel in sem ugotovil, da se ne spomnem.
Na zalost ali sreco so se dogajale stvari, ki so me prisilile v to oz. sem se sam, da sem se naucil uporabljati zgolj in samo mozgan in ce kdaj ze izkazem kaka globja custva je to posledica mozgana in ne duse.

Ma zabluzil sem zdele cist u maloro. Mal pregloboka tema je tole, da bi jo lahko razlozil samo s pisano besedo. Mogoce bom kaj bolj jasen v odgovoru Little Star.

Little star.
Kot sem ze rekel, je bila moja izjava zgolj le prispodoba.
Ce bi definiral svojo prodajo spet s prispodobo, bi rekel, da sva z Luciferjem naredila kokr tolk dober deal. Najbrz me bos zdele sklincala in zmajevala z glavo, ko bom napisal, da sem probal marsikaj, da bi duso ocistil in in nasel resnicni mir. A glej ga zlomka, ko v dobi vec kot deset let to ni uspelo.
Lahko temu recemo tud, da sem vrgel pusko v koruzo ali pa cist preprosto soocenje z dejstvi in uporaba le njih v svoj prid za ceno potlacenja duse v pozabo in uporaba mozgana.

Ce se lahko izrazim na bolj preprost nacin. V vsej svoji "borbi" sem spoznal, da mi je lazje ziveti le s komandami mozgana in ce sem zaradi tega navadna pizda, tud OK.
Meni je lazje in na svoji poti (kakrsnakoli ze je in bo) se prebijam lazje od tistega dne, ko sem rekel dusi, naj se mi pobere v svoj kot in naj me neha jebat v glavo, ker pol se mozgan pritozuje in posledica tega je zmedenost, bolecina, strah, obup itd...

Zdej eni boste rekl, da se motim in je moja dusa ociscena in je nasla svoj mir. Lahko bi tko rekl. Lahko pa recemo, da je se vedno umazana in nemirna, le da se lepo nahaja v svojem kotu v okovih in nima pravo glasanja.

Zajeban to razumet? V moji kozi sploh ne in prosim vas, ne me obsojat, ce sem nasel malce drugacen nacin rinjenja skoz lajf, kot naj bi ga imela vecina in kot naj bi bil tisti - edini pravi. Wink

PS. Kako se avatar ne vidi? Hudica, no! Gape, a ti ga lahko posljem na kak mail in ga ruknes direkt na server? THX Smiley
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #23 - 20.06.2002 at 11:15:26

John, ko berem, kaj in kako pises, se vprasam, ce ne vidis, kako bolj ko zanikas svojo dobro duso, bolj jo izrazas. Vsi jo vidimo, samo ti je ne vidis. A je to mozno?

Se pravi da nekje vseeno je in da ne glede na to, kaj ti vidis, ona se vseeno miga Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #24 - 20.06.2002 at 11:32:53

Ma Devi... ni dusa tista ki je dobra, ker ji lahko recem, da je navadna pokvarjna packa. Smiley
Mozgan je tisti, ki razsoja oz. dela dobro. Ali pa ce malo popustim v svojih trditvah, za splosno dobro, da se ne boste vsi zgrazal, pa recem, da je dusa razdvojena in da jo je dobre ostal sicer zlo mal in da una se mal miga in kdaj naredi s pomocjo mozgana kej dobrega.
Kompromis pac. Bo uredu tko?  8)
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #25 - 20.06.2002 at 11:45:40

Tak ko ti reces, tak je zame v redu.
Sej, kdo pa sem, da bom tebi tebe razlagala   Grin
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Someone
3

Love and be loved.

Reply #26 - 20.06.2002 at 12:23:04

Devi wrote on 20.06.2002 at 11:15:26:
John, ko berem, kaj in kako pises, se vprasam, ce ne vidis, kako bolj ko zanikas svojo dobro duso, bolj jo izrazas. Vsi jo vidimo, samo ti je ne vidis. A je to mozno?

Se pravi da nekje vseeno je in da ne glede na to, kaj ti vidis, ona se vseeno miga Smiley

Hehehe, tukaj je Devi zadela terno, se čisto strinjam. Wink

Daj John, open your eyes and see, you still have a soul. Pa ne mi zdaj rečt, da nisi nikol več zmeden, pa da nikol več ne čutiš bolečine, straha, obupa... mogoče je to le tvoje trenutno prepričanje in rad hitro pozabiš na to. Smiley
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #27 - 20.06.2002 at 12:36:43

Someone...
Da je Devi zadela terno? Could be nice... No sej sem napisal en kompromis.
Drugace pa...
Zmedenosti v tisti meri, kot je bila prej ni vec.
Bolecine ni vec.
Obupa ni vec.
Strah? Strah je pa vedno, ceprav potlacen, a vseeno vedno prisoten, ker drugace bi bil pa res le rastlina. Smiley

Da bi bilo trenutno prepricanje, to glih ni, ker je bil pac tak cilj zastavljen in tudi dosezen, da je zaradi prezivetja volje bilo potrebno narest taksne in drugacne poteze, ki so privedle do tega stanja. Da bi pozabil se trudim, samo saj sam ves, da ne gre...

No, pa pustmo zdej mene. bo treba nov topik odpred, da me bomo analiziral. Smiley
Back to top

IP Logged

Someone
3

Love and be loved.

Reply #28 - 20.06.2002 at 12:45:49

John, lej, ravno ti posti tukaj so več kot dokaz, da ti nekaj leži na duši in ta sedaj govori, ne "možgan". Mogoče je to nekaj kar želiš deliti, mogoče nekaj za kar želiš dodatne razlage, tolažbe... ali karkoli. Nekaj ti "leži" in ti ne da miru.

Upam, da boš tej stvari prej ali slej prišel do dna in boš imel duševni mir. Smiley
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #29 - 20.06.2002 at 13:01:33

Sej noben ne zdrzi v praznini, a ne?
Si reces, ne bom vec mislil pa cutil pa me ne bo vec strah, ne bo me vec sram in tud obupan ne bom, vse bo boljse.
Sam zivljenje pa ni tako, a ne, zmerom te postavi pred nekaj, na kar moras reagirat, sej lahko se tud samo branis, pa si mislis svoje, ampak slej ko prej ne mores vec vegetirat ko rastlinica. Mora prit nekaj ven, moras spet nekej zacutit, pa rad met, moras spucat iz sebe, sej zivljenje ni lahko pa zabavno zmerom, boli tudi ko sto vragov. Ampak bolecina je tud dobra. Ti pokaze, da si ziv, da si clovek, da se nekej v tebi se premika, da moras nekje si pomagat nekaj razumet,  da se ni za obupat, da se se vse lahko spremeni, ker se zmerom vse spreminja, vcasih na slabse in dostkrat na boljse.
Prides iz nekje in gres nekam. Vmes pa cutis, zivis, se zavedas, trpis, mahas okoli sebe, vse dokler ne vidis, kako je vse skupaj smiselno in v redu in kako je dobro, da si tukaj.

Mira se ne da kar zazelet, pa si ga izborit, pa izsilit od sveta in samega sebe. Pride enkrat potem, ko ga vec ne isces na silo, pa ko razumes, da v guzvi, ki jo imas v sebi nima prostora se raztegnit. Mu moras najprej prostor naredit.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 8