titud wrote on 26.07.2005 at 09:16:53:Zadnjič sem zasledu eno novo teorijo, da se jaz ne izgubi ampak cepi in preliva v naslednje generacije kot tok reke oz. rokavi te reke , tko da se v vsakkemu od nas prelilva množica takih rokavov, ki se zlivajo v moj
naš jaz kot skupen tok teh rokavov, ki se potem spet cepi v rokave ... Tko da vsaj men taka našemu (demokratičnemu/ nedetermenističnemu?) družbenemu prostoru in času prirejeno pojmovanje 'reinakrnacije' bolj ustreza dost bolj kot tista hard indijska varianta...
Bom skušal najt več o tej teoriji, če mogoče koga zanima...
jest se spomnem tega
igra je v tem da vsakdo svoje vzorce, ki jih prisluži v situacijah, 'odda' v 'temno morje zavesti', verjetn isto kot akaša - skupna zavest ...
pred reinkarnacijo, si vsakdo iz tega 'morja' nabere vzorce, katere rabi za učenje ne zemlji ...
najverjetneje je da bo pobral vzorce katere je v prejšnjih lajfih tud sam pomagu sestavljat - vzorčit ...
vsak vzorec je sestavljen iz več manjših ... vzameš lahko katergakoli iz iste 'vrste' ... al čist tazadnjega, al neki umes, al pa korenskega ... začetnega, z odpravo katerga odpraviš tud vse manjše ...
eto zapisa ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=100101...al si kej druzga zasledu?