Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Izventelesne Izkušnje >> Reinkarnacija
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1018357661

Message started by Hana on 09.04.2002 at 15:07:41

Title: Reinkarnacija
Post by Hana on 09.04.2002 at 15:07:41

Saj najbrž ste to temo že obravnavali, pa vseeno....Kako vemo, da obstaja ta reč? Pustimo zdaj indijsko filozofijo in njej podobne, pa to kar smo prebrali ali slišali. A ima kdo kakšne osebne izkušnje na tem področju?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Kali on 09.04.2002 at 15:43:24

Poišči link Astrologija in si naroči zastonj horoskop za preteklo življenje (indra...horoskop).

To si preberi in boš videla, če je to to!

Drugače preberi kak intervju z Dalaj Lamo in boš videla, da je ON svoja 14. zaporedna reinkernacija in se spomni teh življenj za nazaj!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by LittleStar on 09.04.2002 at 15:46:00

Ja, ampak najbolj ironično je, da ravno on dopušča možnost, da znanost dokaže, da reinkarnacije ni.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by 1.Angel on 09.04.2002 at 16:34:18


Hana wrote on 09.04.2002 at 15:07:41:
Kako vemo, da obstaja ta reč

Vsak se mora do tega sam dokopati. Ko je čas zrel. Ni treba slepo verjeti, si je pa pamtno prizadevati za duhovni razvoj. Verjeti moraš šele takrat, ko preprosto moraš, ko ti življenje ponudi  toliko dokazov, da ti to postane dejstvo, ko preprosto čutiš, da je tako in sploh ne moreš več misliti drugače. Ko je vse kot 2+2. Nikoli več se ne vprašamo, če je res 4, ker preprosto vemo, da je. Dokazov je nešteto. En pogled na svoje neanimirano telo, kako negibno leži pod tabo (astralno potovanje), da ugotoviš, da smo duhovna bitja, da je duh zmožen živeti izven telesa in da tudi “drugo življenje” ni več tako daleč. Ko ti nekdo posreduje sporočila tvojih duš vodnic in se v njih razkrivajo precizni podatki o tebi, ki jih nihče ni mogel vedeti in morda o tvoji prababici, ki jih še sam nisi vedel. Ko nekdo umira in reče: “O glej, glej, tudi gospa Štefka je tukaj”, pa tej osebi zaradi slabega zdravstvenega stanja sploh nismo povedali, da je gospa Štefka že pred pol leta umrla… Ali res lahko na vse to ostanemo gluhi, ali se res lahko še naprej ignorantno valjamo v poenostavljenih prepričanjih današnjega časa? To seveda niso absolutni dokazi, nam pa lahko nakažejo pot.    

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gape on 09.04.2002 at 22:04:38


wrote on 09.04.2002 at 15:46:00:
Ja, ampak najbolj ironično je, da ravno on dopušča možnost, da znanost dokaže, da reinkarnacije ni.

itak, to je izziv, mogoče se ga bo kdo oprijel, če se ga bo, dokazat drugega kot da je itak ne more, ker da je ni, to je pač nedokazljivo. in če je to nedokazljivo, je resnica da je res, da reinkarnacija JE resnica.
al kako to že gre, če ne moreš dokazat da to je res dokažeš da to ni NeRes in s tem dokažeš da JE res.
takih 'dokazov' kolkr vem kr mrgoli v današnji znanosti, ki naj bi bila kao neka Resnica.

sicer pa

taff kueščn

osebnih izkušenj nima noben k bi ga jest poznal, sicer pa ... tud če en uleti in ti začne razpredat use une zgodbe k so u unih knjigah o potovanju duš in to, da jih je doživel/a ... a boš verjela?
a boš pol vedla?
to tko je: lahko verjameš v reinkarnacijo, lahko verjameš krščanarjem - raj in pekel, lahko verjameš da če se boš borila za alaha da boš na njegovi desnici sedela po smrti ... ... ... ... in še mnogo takih.
kaj verjameš je ap 2 u.
zaenkrat pa je največ (posrednih) dokazov in pričevanj - razna obsmrtna doživetja, regresije, ta hude hipnoze (regresijske), za varijanto reinkarnacije.
sicer pa neglede na to kaj verjameš, v vsakem primeru ti je rezultat isti ... živi čim bolj 'srčno', če živiš v zahodni civilizaciji se zgleduj po vzhodni, če živiš v vzhodni se zgleduj po zahodni, hodi po srednji poti, povzročaj čimmanj trplenja drugim in sebi ... ... ... ... ... navodila so jasna. živi po njih in prideš v nebesa, v bolj preprosto drugo življenje, na desnico pa pomoje ne, čeprov če ti je to cilj (namera), ti bo alah tud to zrihtu :)

če verjameš, veruješ, veš, (ne)deluješ ... v tej smeri je to to. če ne pač deluješ v drugi smeri, ego smeri.

(upd)
reinkarnacija - različnost
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=1026556277;start=28#28

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Hana on 10.04.2002 at 11:36:16

Moja radovednost pravzaprav ni izražala dvoma v te reči, ampak sem želela vedeti, če se recimo kdo spomni, da je tukaj že bil ali kaj podobnega iz osebnih izkušenj. Kali šla sem na link Astrologija in si naročila horoskop, bomo videli, hvala!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Devi on 11.04.2002 at 09:21:29

Zdravo:)
Dobro vprasanje, ni kaj...
Reinkarnacija tudi mene zanima ze dolgo in na nek nacin sem vedno zelela na svoji kozi preverit, koliko je stvar samo hipoteticna in do katere mere je navadnim smrtnikom dovoljeno, da jo raziscejo.
Par stvari se mi je utrnilo ob tem.
Probala sem ze regresijo in to nehipnoticno. Za mene je bila to zelo zanimiva izkusnja predvsem zaradi tega, ker sem takrat spoznala nekaksne nove, zelo subtilne obcutke, ki jih do takrat se nikoli nisem zacutila. Med samim procesom je bil nekako utisan glasni glas razuma in so prihajala sporocila z nekje drugje, zelo tiho in precej jasno, vendar si se moral maximalno umirit, da si jih slisal in bila so nekako neverjetno znacilna, ko si enkrat dobro dolocil frekvenco, s katere prihajajo. Poznam vecino svojih notranjih glasov in ta mi je bil popolnoma neznan, zato se mi je zdelo, da si nekako ne morem tega, kar vidim, izmisljevati sproti. Je pa res, da zato se ne morem trdit, da si moja podzavest ni izmisljevala, ker, kdo od nas pa se res do konca pozna? Torej to ne more biti nek dokaz reinkarnacije.
Druga stvar, ki me pri regresijahi muci, je ta, da mi nihce ne more jamcit, da so prejsnja zivljenja, ki sem jih videla, res moja. Dobro, jaz jih ze cutim kot svoja, ampak lahko so to prejsnja zivljenja celega mojega rodu, kaj vem, recimo moje prababice, ker v druzinah je dostikrat tako, da dolocene znacajske vzorce podedujes, se ti privzgojijo in to kar potem vidis v regresiji, opisuje zivljenje, v katerem je vzorec nastal, ni pa nujno, da je bilo to zivljenje zares tvoje. In ce to razsirim, lahko da to zivljenje ni bilo niti od nobenega mojega prednika, lahko je bila samo idejna forma, ki mi je omogocila vpogled v dolocen problem. Saj, ce pisemo na zemlji knjige, kdo pravi, da tudi v astralu ni dolocene "knjiznjice", v kateri lahko najdes nek zapis, ki opisuje ravno tvoj problem.
Kolikor vem, je ena (in edina?) zares dokazana reiknarnacija opisana v knjigi o Shanti Devi. To je neka deklica, ki se je svojega prejsnjega zivljenja spominjala do potankosti in se je rodila ponovno takoj po smrti, tako da so lahko njene "spomine"preverili, ker je njena prejsnja druzina se zivela.
Kar se tice obsmrtnih izkusenj in tunela, je to dozivel tudi moj dedek (po pripovedovanju moje mame). Vendar sam tunel se nic ne govori o ponovnem rojstvu, kvecjemu o obstoju posmrtnega zivljenja.
Sama sicer verjamem v reinkarnacijo. Mogoce zaradi njene logike. Si pa zelim, da bi se dalo o teh stvareh vec razpravljat in jih boljse preverjat in da se cloveku ne bi bilo potrebno zanasat samo na neke obcutke. Ob vseh iluzijah v katerih zivimo, je vcasih res tezko locevat dejstva od domisljije.

Uh, sem se razgovorila:) Me bo zelo veselilo, ce bo se kdo od vas kaj povedal. Vec ljudi vec ve in vsak od nas vidi in dozivlja drugace.
Lep pozdrav:)
Devi

Title: Re: Reinkarnacija
Post by MIKE on 11.04.2002 at 10:37:16

Evo, bom še jest povedal. So napisane knjige, so vaje, so delavnice, ki te pripeljejo v stanje, spomine prejšnjih življenj. OK.
Torej lahko ugotoviš, ali pa tudi ne, ali pa se v teh tehnikah samo spodbudi tvoje misli, tvoje spomine, ki že v sedanjem življenju imajo tolk informacij, da ti iz njega naredijo film, o tvojem prejšnjem življenju, in v to lahko verjameš. Lahko te to celo začne bremeniti, lahko ti je vseeno, vsekakor je to tvoja pot.

Trudijo se šamani, guruji to dokazati z besedami, vendar vsak na koncu pove, da mora to biti tvoje izkustvo, doživetje. In pravi pošteni guruji nikoli sami od sebe niti ne govorijo o reinkarnaciji. Razen če so vprašani, izzvani.

O čem govorijo. Njihovo bistvo je ljubezen, razsvetljenje, sedanji trenutek, ....

Torej, če si prizadevaš priti na to pot, v to stanje je dovolj. Imaš že dovolj dela za to življenje. In zgubljanje časa, s tem, da ugotoviš, da si nekoč, davno nekoč bil nek paramecij, je nepomembno, nepotrebno. Kajti dovolj je biti sedaj, to kar si. In odgovori pridejo sami. Ljudje pa hodijo od delavnice do delavnice, in so vse bolj zbegani.

Moje mnenje je, da se drži tega osnovnega pravila. Priznam, je zanimivo, je privlačno, toda če vse to vržeš na en kup, maš dela za 100 življenj ne za eno. In smisel življenja naj bi bil en sam. Tega smo pa že v enem threadu opisali.

Tako jest mislim in vsak je svoje potke tlakovalec.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Hana on 11.04.2002 at 10:53:17

Prav gotovo je pomembno življenje, ki ga živimo sedaj, ta trenutek in seveda kvaliteta tega življenja. Vendar radovedni smo pa vseeno, ali je kaj na tem, kaj je za smrtjo?! Včasih se vprašam ali se reinkarniramo vsi ali samo nekateri. Kakšni ljudje bi jaz rekla, si kakšnega ponovnega življenja prav ne zaslužijo, saj so že v prejšnjem dovolj škode naredili. Kaj pa vse mravlje in muhe....a se tudi one reinkarnirajo? Take reči si je pač težko predstavljat.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by MIKE on 11.04.2002 at 11:51:47

Ja saj zato pa pravim, če te to zanima je treba delat samo na tem. Boš postala mojster in boš vedla. Pri teh zadevah rekreacija, zgolj radovednost, hobi, redko prinese prave rezultate, velikokrat celo škodo. Prijatelj zdravilec, mi je pripovedval kako škodo je takrat naredila tista Kitajka v Ljubljani, kolk zmedencev je prišlo do njega. Tko je, ljudje se včasih lotijo zadev ki jih preprosto odnesejo. Meni neki čut pravi da sem previden. Ne vem je to odgovornost, al kaj.
Naprimer ob koncu srednje šole nekje sem dobil knjigo o hipnozi, strokovno, poglobljeno, samo delaš po receptih. Pa vendar, sem takrat vedel, da dokler ne bom, oseba tista prava, da se s hipnozo ne bom ukvarjal. Pa je blo in je zanimivo, še zlo fino. Toda etika ali morala mi pravi, da še ni čas. Tko nekatere stvari vidim.

In če se lotiš raziskovanja reinkarnacije -  To je lahko življensko delo.  

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Hana on 11.04.2002 at 12:04:26

Jaz se čisto strinjam s teboj, prevsem zaradi  tiste kitajke, ker je tudi moja bivša šefinja hodila k njej, tako malo za šalo ;D Jaz se s temi rečmi ne nameravam ukvarjat niti za hobi niti za res. Ne da me ne zanima, ampak enostavno imam premalo časa za te reči in si raje svoj borni prosti čas vzamem za kaj drugega. Sem pa vseeno radovedna in me zanima, vem pa da se s temi stvarmi ne moreš kar po domače ukvarjat, kot z enim vrtičkarstvom. Nekaj časa nazaj sem se ukvarjala z astrologijo, preštudirala sem ogromno literature in bolj ko sem se poglabljala v to reč, bolj sem ugotavljala, da manj vem in bi rabila vsaj še eno življenje, da bi prišla do konca. Potem sem nehala, tudi za to, ker me je začelo to preveč psihično obremenjevati, kot si rekel, ni vsak za vse.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by MIKE on 11.04.2002 at 13:27:17

Je, vsak je za vse. Seveda če se trudi biti to kar je. In takrat si za vse. Seveda ima vsak svoje talente, sposobnosti, nagnjenja, to dela unikatnost vsake osebe.

Toda, v ljubezen lahko vstopimo vsi!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by MIKE on 11.04.2002 at 14:37:39

Dobra iztočnica za naprej Zvezdica, same znane osebnosti, same ekstremne osebnosti, bravo, še nisem slišal, da bi nekdo reku, da je bil v prejšnjem življenju navaden kmet v Panoniji ali ribič v Dalmaciji.


Title: Re: Reinkarnacija
Post by comp on 11.04.2002 at 14:39:45

Tudi sam zagovarjam,da je treba delati predvsem na teh miselnih vzorcih,po katerih razmišljamo zdaj.
Možno je iz raznih regresij in prejšnjih življenj izvedeti veliko stvari.Vendar nas lahko to samo še bolj zmede,saj niti ne vemo ali obstaja reinkarnacija,ali ne in tako ne vemo,kaj je naše ali ni naše.
Svojo usodo in življenje si krojimo s tem programom,po katerem živimo ZDAJ.
Zato je treba ozavestiti miselne vzorce,ki so del nas,saj šele,ko ozavestimo vzorec po katerem živimo,ga lahko tudi spremenimo.
Lahko,da  nek dogodek v preteklosti močno vpliva na naše življenje,vendar je prepričanje,ki smo si ga ustvarili na podlagi tistega dogodka,ZDAJ del nas.Saj,če ne bi bil ZDAJ in tu del nas,potem ne bi na nas vplival.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by samonekdo on 11.04.2002 at 21:12:26

Ja, tudi jaz sem se včasih spraševala, če sem kdaj izživela življenje,
zdaj se pa sprašujem, kako bi čimbolje živela življenje.

Ah, pa še to. Ali ni noben katolik?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Andres on 11.04.2002 at 22:27:08


MIKE wrote on 11.04.2002 at 13:27:17:
Je, vsak je za vse. Seveda če se trudi biti to kar je. In takrat si za vse. Seveda ima vsak svoje talente, sposobnosti, nagnjenja, to dela unikatnost vsake osebe.

Toda, v ljubezen lahko vstopimo vsi!


Ja Mike. To tudi mene moti. Vsi so bili neki naj naj faraoni pa "cesarice". Tudi mene to moti.  Možnost do pravega ključa je le ena.  Kmetje so ostali kmetje  berači so ostali berači in nizko razviti so ostali nizko razviti, zato se tudi to življenje za reinkarnacijo, regresijo ipd ne zanimajo.


Andres

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Andres on 11.04.2002 at 23:03:30

Pred časom sem dobil email, s prošnjo za pomoč deklici, ki je duševno bolana že od rojstva. Starša sta poskušala vse metode priznanega in alternativnega zdravljenja, toda deklica je še vedno vse prej kot zdrava.
Starša sta našla mojo stran, pogovor s psihoterapevtko Bryndis Hrolfsdottir  http://www.nenavadno.com/bryndis.html in tako navezala z menoj stik, saj jima ostane le še upanje, da bi se hčerino bolezen dalo odpraviti na nek način z dostopom do njenega prejšnjega življenja.

Tako. Včeraj sem se po osmih letih ponovno srečal z zgoraj omenjeno psihoterapevtko in na podlagi fotografije je pogledala v dekličino prejšnje življenje.  Čez kako minuto je dvignila glavo in močno zamižala njen pogled hip zatem pa je bil tak da nisem niti vedel če vidi kaj dobrega ali slabega.

Bryndis je videla puške, topove, orožje in s tem nekega visokega officirja, generala, polkovnika, skratka neko zelo močno vojaško osebo, bržkone iz Napoleonove vojske. Obenem je bil ta, recimo mu general še zelo zloben imel pa je tudi grozno rušilno moč do okolice.

Če gre verjeti Bryndis Hrolfsdottir je ta oseba  danes deklica, ki se že deseto leto ne zaveda svoje okolice in je v celoti odvisna od pomoči staršev in ostalih negovalk.  

Andres

Title: Re: Reinkarnacija
Post by comp on 12.04.2002 at 09:25:26


Quote:
Ah, pa še to. Ali ni noben katolik?


Jaz sem raje samo človek. :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Devi on 12.04.2002 at 09:34:04

Strinjam se z vami vsemi. In v resnici je precej vprasljiva smotrnost raziskovanja prejsnjih zivljenj, ker je sedanje edino pomembno. Ampak tedaj tega nisem jemala na tak nacin. Vse skupaj mi je izzvenelo kot prebrana knjiga, s to razliko, da sem v tej knjigi nasla dosti podobnosti s sabo, zato lahko o tem razmisljam se leta po tistem.
V enem zivljenju pa sem dejansko bila kmet, se slabse, bila sem samotar, ki se je do svoje smrti izogibal ljudi, v nekem drugem sem bila eden od 8-ih otrok zelo revne in zgarane vdove. Hocem reci, ni res, da smo bili sami princi in princese in bog se nas usmili, siromakov :)
Zdi se mi prav, da se ravnam po nekem Swamijevem nacelu, ki pravi: ne sledite mi zato, ker mi slepo verjamete. Ne verjemite mi na besedo, razmislite, prepricajte se in mi potem verjemite.
Na koncu pa se tako vsi zavedamo, da so vsi odgovori, ki jih dobivamo, samo odgovori na vprasanje: kdo sem. In da vsak dobiva take odgovore, kot jih je sposoben razumeti. Mogoce eni prek takih senzacij kot je regresija, samo boljse razumemo in nam je tak nacin drazji.
Pravzaprav mislim, da je prav, da se vsak loteva tistega, k cemur ga vlece. In ce te ne, je tudi to edino prav za tebe.

Pa srecno :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by samonekdo on 12.04.2002 at 12:48:53

Tudi če bi bilo prejšnjo življenje, kaj bi nam koristilo, saj je ja PREJŠNJE!!!!!!!

Comp., če imaš vero, imaš uteho.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Trisha on 12.04.2002 at 13:09:17

[font=Verdana][/font] ;D

Večkrat se zamislim,le kakšno živlenje sem jaz živela,kaj sem sploh bila..
V glavnem nekaj sem sigurno mogla  dobro špičit...in to pošteno ...heheh

In V kaj bom odfrčela..?? Upam da v ptico.....

Title: :)Re: Reinkarnacija
Post by Kali on 15.04.2002 at 02:39:16

Dalaj Lama ve, da tega se ne da dokazati, da reinkarnacuje ni! Zato se je verjetno zopet smehljal, ko je izgovoril te besede.

Glede horoskopov, če vas zanima, si naredite vse na unem linku, ki so zastonj.

Glede faraonov, lepotic, dobrotnikov in svetnikov/
Najprej je treba sebe sprejeti z vsemi napakami in jaz sem si že odpustila, ker sem bila sigurno tudi morilka, kurba, samomorilka, psihopatka, beračica, pijanka, narkomanka... Pač vse, česar ne rabim več biti, da sem sedaj to kar sem. Vsi smo bili že vse. Iz slabega se tako največ naučimo. ;)

Naj povem le, da še nikoli nisem bila v regresiji, ker me niti ne zanimajo neke podrobnosti iz svojih življenj, imam še dosti dela v tem!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by LittleStar on 15.04.2002 at 09:22:07

Kali, praviš, da Dalai Lama ve, da se ne da dokazat, da reinkarnacije ni, in se je zato smehljal. V knjigi Moč budizma je kar nekaj besedi namenil reinkarnaciji in znanosti in nič se mi ni zdelo, da bi odražal jaz VEM. Mislim, da je ravno tu njegova največja veličina..., ravno v resničnem dopuščanju, da se lahko motimo o čemer smo prepričani, se kaže največja vera.
Title: Re: Reinkarnacija
Post by Kali on 16.04.2002 at 13:56:09

Folk, ne smemo drug drugega loviti na besede...Poskusimo skupaj priti do nekega bistva, se drug od drugega učimo.

To se jaz vsaj sama trudim početi, čeprav mi ne ratuje vedno.
Pač moje osebno mnenje je in bo, da ne sprejemam smrti kot konca življenja, ker sem jaz energija, energija pa samo spreminja obliko...

I love You ALL! :-* :) :-*

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Angel on 24.04.2002 at 17:32:51

Kako zanimivo vas je bilo brati...nekoč sem naletela na zanimivo razlago mojega prejšnjega življenja. Nasmejala me je do solz. Baje sem bila v prejšnjem lajfu moški (bi si želale biti tudi v naslednjem, ker potem boge ženske), alkimist, znanstvenik in svečenik...ma ja, ja in to bi si želela tudi v naslednjem...after...Kaj pa vem, mamljivo je bilo brati... verjamem ali ne, saj je tako vseeno, ker me žal ni še nihče v to prepričal. Po branju raznih knjig, pa me razveseljuje dejstvo, da nikoli ni ne konca...potovanj in menjav oblik...naj se le moja energija spreobrne v neko drugo, potovanje bo pa res zanimivo. Naj pišem potovanje, čeprav me najbolj skrbi razlaga neke mračne in temne dežele v katero lahko padem na poti do nebes...naj bo pekel, kaj pa morem, vse je treba poizkusiti, da prideš na cilj...najboljša razlaga takega potovanja je v knjigi "Pot do nebes"...potem me v drugi deželi čakajo isto misleči ljudje, podobni meni, prav nič ne bom obremenjena z različnostjo, saj bom podobna ostalim...Ni to osrečujoča misel? Potem se mi ni treba prav ničesar bati, saj vem, da me čaka nekaj lepega...no, lahko pa, da se je avtor omenjene knjige želel z menoj le malo poigrati, pa mu še zamerim ne...
lp
Angel
Angel

Title: Re: Reinkarnacija
Post by veronika on 02.05.2002 at 14:58:50

Kdo je tu katolik? Kaj je sploh to važno?
Jaz sem bila vzgojena kot katoličanka, imam opravljene vse zakremente, v popisu sem se opredelila kot rimo-katoličanka, a če me vprašaš katere vere sem, ti bom rekla, sem kristjanka, muslimanka, budistinja,... in nič od tega. Sem vse kar je dobrega v vseh verstvih tega sveta.

V prejšnjih življenijih pa nisem bila ne slavna, vprašanje tudi, če bogata. Bila sem pa posiljena, obglavljena in utopila sem se v morju. Mislim, da če imaš razpucan sam s sabo, veš da niso bila prejšnja življenja postlana z rožicami, no ne za vse. Vedeti pa moramo, da nekateri pa so dejansko bili pricese in slavni in bogati. A treba je ločiti plevel od zrnja.

8) ta slikica mi je pa najbolj všeč, pa zato ne mislim, da sem bila mafijozo v prejšnjem življenju.  ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by comp on 02.05.2002 at 17:01:46

Zdaj mamo priložnost,da spucamo svojo karmo :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Magla on 02.05.2002 at 20:06:33

Izkušnje
... ko sem se gledal v ogledalu...sem videl sebe kasneje pa se nisem več prepoznal... pogled je ostal enak, obraz pa sem mel od enega starca, malo kasneje obraz nekega azijca in pri tem sem bil v pol-zavestnem stanju... ko pa sem še začutil en dvig energije so se mi začeli v zrcalu kazati najbolj različni obrazi. Med njimi tudi ženski. Vse skupaj je trajalo par minut... na koncu sem videl namesto svojega obraza samo še oči vse ostalo pa je blo bl magli (energiji) podobno...končalo se je tko da sem se pošteno vstrašil ogledala...

Par dni mi ni bilo jasno, kaj se je takrat v kopalnici zgodilo dokler nisem obupal - razum ni mogel sprejeti, da sem to jaz...

Izkušnja 2. - Rebirthing
Najprej spomini iz otroštva in pa istočasno močna bolečina v desnem zapestju, kasneje pa ko sem dihal v zapestje...je blo grozno... bolečina je bla neznosna in roke nisem čutil... začel sem jokati zaradi izgube roke in nato zaspal v najnaj lepši spanec, ki je trajal samo kako minuto (v tem času sem pol zvedel, da nisem dihal)... Zdej kako to povezujem z reinkrnacijo... Verjetno sem mel izkušnjo, kjer se nisem sprijaznil z izgubi desne roke in sem sedaj spucal to blokado...baje se že rodimo z vsemi nalogami, ki jih nismo dokončali v prejšnih lajfih
in seveda vsem tem dodamo še nove iz tega lajfa...

Izkušnje kjer bi pa brez pardona vedel, da sem to jaz samo v prejšnem življenju...ne to pa še nisem ozavesil - že nekajkrat sem se pri rebirhingu močno vstrašil...kakor, da nisem še pripravljen na kak tak podvig...

Zakaj to delam? Zakaj se hočem spomniti prejšnih življenj...? Enostavno matra me firbec...zakaj sem kar sem, zakaj sem izbral določene stvari v življenju, zakaj govorijo razsvetljeni ljudje o reinkrnaciji... ja želim en dokaz, da smo neskončna bitja in želim odkriti mojo pot,  mojo razlago reinkrnacije, mojo zvezdo... in čas, ki ga porabim za odkrivanje sebe...je najbolje porabljen čas - to pa že vem  8)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ana on 22.05.2002 at 10:39:23

še en nov, malo drugačen pogled na reinkarnacijo
Iz knjige Maitreya, avtor Adrian Predrag Kezele


Parashara govori:

»Ko duša zapusti telo, se vrača k Paramatmam – Graham, in sicer v enakih odmerkih, kot je bila iz njih sestavljena. Če se mora zaradi karmičnih potreb ponovno utelesiti, se Paramatme, da bi ustregle zahtevam karme, premešajo v novih razmerjih. Razumeti moraš, da takšnega procesa osebni ego ne more preživeti, zato izgine, z njim pa tudi osebni spomini. Ljudje težko razumejo nekaj takega: upajo, da bo njihov ego nekako preživel telesno smrt. Res je, da oni, njihova duša in Bit, preživijo, toda ego ne. To je tisto, kar običajen človek težko dojame. Ko se duša ponovno utelesi, se rodi nov ego. Vse, kar si v življenju lastimo, od materialnih dobrin do intelektualnega znanja, po definiciji pripada egu. Duša ostaja brez ega.«

»Mar to pomeni, da se pravzaprav ne moremo spominjati svojih prejšnjih življenj?«

»Svojih,« je poudaril Parashara. »Ali ne vidiš, v čem je težava?? Čigavih svojih? Ego ne pozna preteklih življenj. Duša se velikokrat utelesi, ego pa ne.«

»Toda v mojem času živijo ljudje, ki se spominjajo svojih preteklih inkarnacij. Tega ne dokazujejo samo subjektivni dokazi, tako se mi vsaj dozdeva.«

»Ne,« je odločno dejal Parashara. »Ne spominjajo se svojih preteklih življenj. Duša ne pozna ničesar svojega. Njihov ego morda zaznava karmične podobe, ki jih v tistem trenutku potrebuje. Toda to še ne pomeni, da pripadajo preteklemu utelešenju te duše. »

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Devi on 22.05.2002 at 10:47:34

Hvala ti za tole, Ana :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Angel on 24.05.2002 at 20:45:21

Popolno se strinjam z Devi! Ana zelo lepo napisano, mi je bilo všeč, na moč! No, omenila bi eno zelo zanimivo knjigo na to temo avtorja James Van Praagh:
<Pot do nebes>, oziroma duhovno potovanje skozi življenje in smrt. Jo je mogoče kdo od vas prebral? Meni je bili všeč, razmišljanje avtorja pa še posebno. Zelo lep in enkraten stil pisanja ima. Aha pa še nekaj. Čeprav nisem versko vzgojena <avtor omenja Boga,  kot največjo, vsemogočno in popolno  Bit>, mi je bila knjiga všeč. Zanimiva razlaga reinkarnacije, ni kaj.
Lep pozdrav vsem!
Angel

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mici on 12.09.2002 at 20:56:00

Preberite knjigo Potovanje duš in še nadaljevanje Usoda duš !!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Valentina on 13.09.2002 at 00:07:59


Smo bral. A ni fajn, da je tko?


Title: Re: Reinkarnacija
Post by veronika on 23.09.2002 at 14:53:03

Ma kaj naj, vse knjige sem prebrala, im so mi bile zelo všeč. Priporočam, kot obvezno čtivo, za vse, ki jih zanima posmrtno življenje.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Kali on 26.08.2003 at 13:07:19

Once when you were Pharoah...      
"One life leads to another," says hypnotist Irv Mordes and so on and so on
BY ERIC ALAN BARTON
feedback@newtimesbpb.com
News
Dying to Be Thin
Like other "super morbidly obese" people, Marc Patterson would do almost anything to slim down

Tailpipe
Dead Man Driving
A hawker pays a high price. A drunk driver tries to pay a deep-fried bribe.

Bob Norman
Don't Drink the Water III
An underling becomes the sacrificial lamb, but Bill Flaherty must go

Letters
Letters for August 21, 2003
An artistic conflict

Irv Mordes has a manuscript under his wrinkled and spotted hands, but he doesn't want to open it yet. It's too soon. He needs to build up anticipation for that four-inch-thick text of his life's most important work. So he ponderously goes through his story the way old men do, hitting the highlights to emphasize how successful he's been in his 84 years, first as a nobody salesman and then in a second career with its asterisk of fame. He'll end his story with that secret he's selling in his book, the one about living forever.

He begins back during World War II, when the Army rejected him because of a bad back and he ended up making some quick money taking pictures of servicemen. He'd approach the GIs in Baltimore parks, making as much as $1,000 a week just snapping photos for a buck. He'd mail the pictures to the soldiers' sweethearts and parents. The snapshots often arrived not long after word came that the men had been gunned down. "I'd get letters saying 'Thank you, thank you. This is the last picture I have of my son,'" Mordes recalls, his eyes widening behind large bifocals. But business slumped after the war, so Mordes started selling Venetian blinds to the ex-GIs. The work made him a living into the 1960s, when Mordes wanted something more. He doesn't say things so bluntly, but, really, judging by the story he tells, Irv Mordes wanted immortality.

In 1963, he opened a business that promised clients they could lose ten pounds with little effort. He simply hypnotized them, gave them subconscious messages to lose weight, and sent them off with a newfound ability to refuse food. It sounds simple now, but back then, hypnotism was a field akin to carnival sideshows. When his female clients started losing pounds, though, Mordes became popular. "Women would go to their friend and say, 'Oh my god, what happened?' And they'd say, 'I went to Mr. Mordes,'" he reminisces, using a high-pitched female voice to imitate his clients. "Next thing I know, I've got 12 offices all over Baltimore, then Pennsylvania, then Texas. I couldn't believe it."

http://www.newtimesbpb.com/issues/2003-08-21/feature.html/1/index.html

Title: Re: Reinkarnacija
Post by otok31 on 30.08.2003 at 21:45:31

Hi

Sem prvič tukaj in se bom se velikrat vrnil  ;D

Sicer pa sem pred nekaj dnevi prebral knjigo MEMENTO,
ki mi je dala nov zagon za iskanje sebe in notranjega zadovoljstva predvsem pa iskanja duše in življenja.

Vse preveč se mi zdi, da živimo kar neko življenje,
z ljudmi katerimi imamo največrat dobre ali slabe izkušnje.

Sicer pa, če kdo pozna knjigo in metode v njej, me lahko kontaktira na mail.  ??? zapisan je nekje  :)

Pa lep dan vsem na forumu !

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ViSiON on 08.09.2003 at 08:47:35

Jaz osebno verjamem v te stvari, sicer jih nebi tocno definiral ker se bom potem sam izgubil.

Pa vendar tako kot reinkarnacije ne moremo dokazati, tako tudi ne moremo dokazati da ne obstaja.  :-*

Title: Re: Reinkarnacija
Post by aryan on 09.09.2003 at 09:13:34

reinkarnacija je. je tudi dokazljiva, le ce smo pripravljeni pri tem tudi sami iskreno sodelovat. tuki ni nbenga dvoma. problem je le v tem, da nam ni se ciz tocn jasn cemu sluzi ta reinkarnacija, v cemu je njen smisel, in nenazadnje, kako iti onkraj tega cikla rojstev in smrti, ki nam stalno povzroca polno nadlog. teh si pa nben ne zeli. torej pademo v dilemo. na nekaj upamo v srcu, po drugi strani pa drugo opazujemo navzven. kako to dvoje zdruzit, sharmonizirat? to je umetnost delovanja, ki jo v bistvu ze vsi znamo, ampak je le uspavana nekje globoko v nas. iskra ognja se razplamti ko pride v stik s primernim okoljem.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ten-nej on 09.09.2003 at 09:46:22


wrote on 09.09.2003 at 09:13:34:
reinkarnacija je. je tudi dokazljiva, le ce smo pripravljeni pri tem tudi sami iskreno sodelovat. tuki ni nbenga dvoma.Se pravi:


Reinkarnacija je tudi dokazljiva, ni dvoma, samo če verjameš. (najbrž v dokaze, ki to sploh niso - tudi najbolj iskrena vera ni dokaz ničesar; razen naivnosti tistega, ki verjame)


lp

Title: Re: Reinkarnacija
Post by aryan on 09.09.2003 at 09:57:53


t wrote on 09.09.2003 at 09:46:22:
Reinkarnacija je tudi dokazljiva, ni dvoma, samo če verjameš. (najbrž v dokaze, ki to sploh niso - tudi najbolj iskrena vera ni dokaz ničesar; razen naivnosti tistega, ki verjame)

no, se mi je zdel, da se bos ti taprvi oglasu ten-nej.

ce teb ideja o reinkarnaciji ni vsec, ti pac ni vsec. sam s tem nisi dokazu se nicesar. tko kot ti verjames in druge prepricujes v neka svoja verjetja, za katere nimas dokazov, tko tudi jaz in ostali verjamemo v nekaj kar ti ne mormo dokazat, ce ti noces sodelovat pri tem. zdej, a je to koristno za nas ali zate pa bo seveda pokazal cas, ki je vrhovni in neodvisni sodnik nad vsemi nasimi "prepricanji".

ce te reinkarnacija ne zanima, potem pogovore o tem pac preskoci, razen ce bi nam rad iz "socutja" to izbil iz glave, ker se ti zdi, da nam to le skoduje. najbrz se ti zdi, da nam misel in verjetje v reinkarnacijo onemogoca neomejeno uzivanje, ki nam ga stalno propagiras in ponujas ti, ker se prevec po nepotrebnem bojimo, da bomo zeli tisto kar bomo sejali (vkljucno z naslednjimi zivljenji).  

v tem primeru si seveda vabljen, da predlozis svoje dokaze, razloge in podobne reci... sej mogoce ti bo pa ratal. nikol se ne ve. dokler pa so ti dokazi le neke tvoje sentimentalnosti, pa se mors zavedat, da ne bo vsak tega kar na slepo kupu.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ten-nej on 09.09.2003 at 10:12:25


wrote on 09.09.2003 at 09:57:53:
no, se mi je zdel, da se bos ti taprvi oglasu ten-nej.

ce teb ideja o reinkarnaciji ni vsec, ti pac ni vsec. sam s tem nisi dokazu se nicesar. tko kot ti verjames in druge prepricujes v neka svoja verjetja, za katere nimas dokazov, tko tudi jaz in ostali verjamemo v nekaj kar ti ne mormo dokazat, ce ti noces sodelovat pri tem. zdej, a je to koristno za nas ali zate pa bo seveda pokazal cas, ki je vrhovni in neodvisni sodnik nad vsemi nasimi "prepricanji".Če ti o nečem govoriš, kot da je in da imaš za to tudi dokaze, potem moraš te dokaze najprej predstaviti ti.

(Zame je dovolj, da te o tvojih dokazih povprašam in se zabavam ob tvojih izpadih, ko ugotoviš, da teh dokazov nimaš )  ;D ;D ;Dlp

Title: Re: Reinkarnacija
Post by aryan on 09.09.2003 at 10:16:01


t wrote on 09.09.2003 at 10:12:25:
Če ti o nečem govoriš, kot da je in da imaš za to tudi dokaze, potem moraš te dokaze najprej predstaviti ti.

kot sem ti ze reku. ko bos pripavljen sodelovat bos lahko "verjel".

ce nekdo rece, da elektrike ni, brez da bi sprejel proces s katerim jo lahko spozna, bo pac zivel se naprej v svojih dvomih ali trditvah. ce pa npr. prime z eno roko plus in z drugo maso, pa bo elektriko "dozivel" in vanjo tudi verjel. njegova izkusnja mu bo njegov dokaz, ki ga drugi lahko ali pa tudi ne sprejmejo.


Quote:
(Zame je dovolj, da te o tvojih dokazih povprašam in se zabavam ob tvojih izpadih, ko ugotoviš, da teh dokazov nimaš )  ;D ;D ;D

tudi jaz se zabavam ob tvojem "pogumnem" igranju na "blef".  ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ten-nej on 09.09.2003 at 10:18:56

Aryan, če ti meni razlagaš, da si srečal smrkce, potem ni moja dolžnost, da sodelujem in ti verejamem, temveč da te vprašam, če mi lahko to dokažeš - prav tako mi tudi ni potrebno dokazovati, da smrkcev nisi srečal.

(tvoje nedokazovanje je zadosten dokaz za neobstoj smrkcev ali reinkarnacije)


lp

Title: Re: Reinkarnacija
Post by aryan on 09.09.2003 at 10:23:44


t wrote on 09.09.2003 at 10:18:56:
Aryan, če ti meni razlagaš, da si srečal smrkce, potem ni moja dolžnost, da sodelujem in ti verejamem, temveč da te vprašam, če mi lahko to dokažeš

lahko ti dokazem, ce si pripavljen sprejeti proces s katerim se to lahko spozna. v nasprotnem primeru pa ti "jaz" tega ne morm dokazat, kot sem ze parkrat zgori napisu. bos pa zihr dozivel, ce ne prej ob trenutku smrti, in to ne enkrat.


Quote:
- prav tako mi tudi ni potrebno dokazovati, da smrkcev nisi srečal.

zakaj se pa potem na vse pretege trudis vsem povedat in jih prepricat v to, da reinkarnacije ni, ce to ni tvoja dolznost? zdej, al delas to iz socutja do "manj-vednih", al pa delas to iz strahu, da se ti hisa iz kart katero si dolg casa postavljal podre pred ocmi drugih, ceprav si bil vedno preprican v njeno trajno trdnost.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ten-nej on 09.09.2003 at 10:28:28


wrote on 09.09.2003 at 10:23:44:

lahko ti dokazem, ce si pripavljen sprejeti proces s katerim se to lahko spozna. v nasprotnem primeru pa ti "jaz" tega ne morm dokazat, kot sem ze parkrat zgori napisu.Pravila dokazovanja so jasna: dokaze gor pa pa je  ::)


bp

Title: Re: Reinkarnacija
Post by aryan on 09.09.2003 at 10:39:09


t wrote on 09.09.2003 at 10:28:28:
Pravila dokazovanja so jasna: dokaze gor pa pa je  ::)

odpri "oci" najprej. ;)

kam "gor" ti jih nej dam, ce pa ti zanalasc gledas "dol"? ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ten-nej on 09.09.2003 at 13:54:28


wrote on 09.09.2003 at 10:39:09:
odpri "oci" najprej. ;)

kam "gor" ti jih nej dam, ce pa ti zanalasc gledas "dol"? ;)na tem svetu so temelji česarkoli na (v) zemlji

čeprav tudi brez neba ne gre


lp

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 20.12.2004 at 20:31:48

Reinkarnacije NI.
http://home.att.net/~meditation/soul.html

Si bi pa jaz tudi želel, da bi bila.  :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ixtlan on 20.12.2004 at 21:19:45


gemba wrote on 20.12.2004 at 20:31:48:
Reinkarnacije NI.
http://home.att.net/~meditation/soul.html

Si bi pa jaz tudi želel, da bi bila.  :)


V besedilu na zgornjem linku med drugim piše tut:

No one can honestly say that it is impossible that human beings have souls or immortal karma.  You cannot prove an absolute negative against such a big and complex issue.  One can only say that given the evidence the possibility is unlikely.  The burden of proof is on those who believe in the supernatural and there are currently no facts to back up their case.

Evo dokazat se ne da, da ne obstajajo. Zej mi pa povej kako boš dokazal, da obstajajo, razen skozi lastno izkušnjo?

Lahko te pa v obstoj prepriča recimo še jasnovidec, ki ti iz tega življenja pove zelo natančno kaj se ti je dogajalo, ne da bi ti odprl usta. Kaj praviš na to? Sem peljal hude skeptike k takemu jasnovidcu...hehe...vsi so mu verjeli TUDI za "prejšnja življenja" ker jim je povedal take stvari za to življenje, ki jih nikakor ni mogu vedt (pa ni jim blo treba ust odpret). Pa nobene psihologije posred. Samo filmčki se mu vrtijo pred očmi...jaja...

In vsak je mal jasnovidca...razloži mi znanstveno deja vu, če moreš ;) znanost si bo morala mal plašnice snet pa si začet širit obzorja...Einstein je že šel v pravo smer. Z relativnostno teorijo se da logično razložit vzporedna življenja (in to, da se vse dogaja zdaj, da časa in prostora nivo višje ni).

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mikron on 05.03.2005 at 11:38:38

vedno sta dva pola => yin yang  ali + - ali ženska moški
osmica ima dva pola in eno stičišče => nekončnost
stičišče = rojstvo, smrt
ravnina ne obstaja in ravnih črt ni vse je okroglo vse se zaključi in začne s svojim začetkom in koncem

vse je zaciklan
killer loop ;)

;D

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 08.03.2005 at 19:04:17

Reinkarnacija kot taka je pravica bitij, ki so duhovno izpopolnjena. Za nas navadne smrtnike obstaja zakon vracanja, ki nima nic skupnega z reinkarnacijo.

Teoritiziranje pri teh vprasanjih nima smisla, ker so dokazi za te stvari v cloveku samemu, zato si jih mora vsak dokazat in raziskat sam. Golo verovanje ne zadosca.

Vsem iskalcem priporocam naj si preberejo cimvec knjig na tej strani:

http://www.gnosiscentral.com/

Title: Re: Reinkarnacija
Post by db on 09.03.2005 at 13:09:08

zanimive online knjige

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 09.03.2005 at 20:12:58

Se bolj zanimive so, ce teorijo v njih poizkusas spravit v prakso ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by eNoIoNe on 09.03.2005 at 21:27:41

Mak, nadvse dobrodošel v Svet pogovorov!!!! :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 10.03.2005 at 12:30:21

Hvala ;D

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 12.03.2005 at 22:52:19

Tako dolgo dokler si telesno živ si totalno nesmrten, potem ko pa telesno umreš si pa za vedno mrtev, sicer pa te potem itak nihče nič ne vpraša.

Oziroma drugače povedano... Reinkarnacije NI !


Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 13.03.2005 at 14:28:57

Ma kaka reinkarnacija !?

Jaz definitivno dobro vem da sem nesmrten, preprosto zato ker še nikoli nisem umrl oz. se ne spomnim da bi.

:)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 13.03.2005 at 15:27:36

Zato ker se necesa ne spomnis ali ne razumes, zadeva ne obstaja?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by db on 13.03.2005 at 22:24:22

..več kateri osebi je to čisto dovolj da zanika obstoj nečesa ... .  .
itak


Title: Re: Reinkarnacija
Post by bp on 14.03.2005 at 10:34:31


Mak wrote on 13.03.2005 at 15:27:36:
Zato ker se necesa ne spomnis ali ne razumes, zadeva ne obstaja?

Če slepo verjameš v nekaj, zadeva obstaja?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by bp on 14.03.2005 at 14:19:20

No še en nadvse poučen link na to temo:
http://www.jonathantweet.com/jotrelreincarnat.html

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Loops of Infinity on 14.03.2005 at 14:55:08

Kaj v njem bi nas naj pa poučilo oz. kaj je (bi naj) tebe?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by bp on 14.03.2005 at 15:13:53


wrote on 14.03.2005 at 14:55:08:
Kaj v njem bi nas naj pa poučilo oz. kaj je (bi naj) tebe?

Da lahko na reninkarnacijo gledaš kot na nekaj, kar je neposredno povezano s sistemom kast in kar služi kot legitimacija tega sistema.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 14.03.2005 at 20:16:18


wrote on 14.03.2005 at 10:34:31:
Če slepo verjameš v nekaj, zadeva obstaja?Seveda ne, vendar kot sem ze omenil, na ta vprasanja si lahko vsakdo odgovori in dokaze sam, vendar je za to potrebno veliko dela. Vem da slepo verovanje ne pomaga, ampak teoritiziranje prav tako ne, po drugi strani pa so na voljo tehnike, s katerimi si clovek na dolgi rok lahko odgovori na vsa existencialna vprasanja in sam sebe osvobodi.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Madan Gopal Das on 15.03.2005 at 08:45:43


Mak wrote on 14.03.2005 at 20:16:18:
po drugi strani pa so na voljo tehnike, s katerimi si clovek na dolgi rok lahko odgovori na vsa existencialna vprasanja in sam sebe osvobodi.

jaz verjamem da obstajajo in da tudi so ucinkovite tehnike osvobajanja. ampak mene zanima... kaj pa pol? po osvoboditvi?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 15.03.2005 at 12:03:24

Pa si spet pri istem vprasanju ;D

Na to ti ne bo znal nihce odgovoriti, gres po korakih, evolucija..

Pomojem nam je prva naloga da se osvobodimo cikla utelesenj v tej dimenziji.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Madan Gopal Das on 15.03.2005 at 12:20:44


Mak wrote on 15.03.2005 at 12:03:24:
Na to ti ne bo znal nihce odgovoriti, gres po korakih, evolucija..

Pomojem nam je prva naloga da se osvobodimo cikla utelesenj v tej dimenziji.

po Šri Čaitanja Mahaprabhu-ju nam je individualnim spiritualnim zivim bitjem prva, vmesna, koncna in stalna najboljsa mozna naloga sluzenje Bogu/Izvoru in vsem tistim, ki so Mu dragi.

cikel utelesenj (in s tem trpljenje ki pase zraven) se dogaja zarad nase nenaklonjenosti Bogu, Izvoru vsega znanja in le po Njegovi milosti ga lahko prekines, ne le izkljucno sam s svojim trudom. ce se nisi do zdej, pa bos mogu to se nekoc spoznat.

ce pa se spravis direkt prakticirat vecno vdanost/naklonjenost, brez motivov po materialnem uzivanju ali osvoboditvi, pa je osvoboditev le en vmesni in stranski produkt.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mak on 15.03.2005 at 18:43:53


Quote:
cikel utelesenj (in s tem trpljenje ki pase zraven) se dogaja zarad nase nenaklonjenosti Bogu


Cemu pa nasa nenaklonjenost bogu? Mislim da je problem predvsem v komunikaciji, ker je clovestvo zaradi narobnih prioritet nekako izgubilo stik z bogom.
Nasa civilizacija na vsak nacin.

Se strinjam da za osvoboditev rabis tudi bozjo pomoc. S tem da ta ne pride sama po sebi, ampak je treba za njo marsikaj narest, se marsicemu odpovedat in seveda prosit za njo, kot pise v bibliji:

"ask and you shall receive"

Zdi se mi da je najvecji sovraznik duhovnega napredka, zunaj nas materijalizem in znotraj nas ego-ti, se pravi nasi prirojeni defekti (sovrastvo, jeza, pozresnost, itd).

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Loops of Infinity on 16.03.2005 at 08:40:55

q
"ask and you shall receive"
q


Definitivno sem moram naučit to.
Ker gledam bolj tako: kaj čem ask, če pa vse je ???

;D Ker receive že ni problema, ampak what? ;D


Title: Re: Reinkarnacija
Post by Madan Gopal Das on 16.03.2005 at 08:43:53


Mak wrote on 15.03.2005 at 18:43:53:
Cemu pa nasa nenaklonjenost bogu?

to je stvar odlocitve. relativne svobodne volje, ki nam je zivim bitjem dana od Boga, zarad namena ljubezni.


Quote:
Mislim da je problem predvsem v komunikaciji, ker je clovestvo zaradi narobnih prioritet nekako izgubilo stik z bogom.
Nasa civilizacija na vsak nacin.

v bistvu je vsak zase kriv, da/ce je zgubu stik z Bogom. in vsak sam zase se more, ce hoce, odlocit in se obrnit k Njemu. res da dolocena druzba k tej odlocitvi zelo pripomore in dolocena ovira, ampak odlocuje se se vedno vsak sam. zato se nikol ne splaca krivit druge in s tem tud na silo drugih spreminjat ne.


Quote:
Se strinjam da za osvoboditev rabis tudi bozjo pomoc. S tem da ta ne pride sama po sebi, ampak je treba za njo marsikaj narest, se marsicemu odpovedat in seveda prosit za njo, kot pise v bibliji:

"ask and you shall receive"

se strinjam. mi se mormo strinjat in milost sprejet ko/ce nam je ponujena. noben nas v nic ne sili.


Quote:
Zdi se mi da je najvecji sovraznik duhovnega napredka, zunaj nas materijalizem in znotraj nas ego-ti, se pravi nasi prirojeni defekti (sovrastvo, jeza, pozresnost, itd).

ja, se strinjam, ampak te sovraznike smo si mi sami nakopal, niso se kr sami po seb od nekje pojavl in nas napadl. nakopal smo si jih z naso odlocitvijo, da se obrnemo stran od Boga, da bi uzival po svoje. in ker je to ciz nenaravno za nas, smo seveda zdej v skrbeh, strahu, nezadovoljstvu itd.

ce se obrnemo k Bogu pol bomo po Njegovi milosti zlo hitr dosegl osvoboditev od vsega trpljenja. ampak kot sem ze napisu, osvoboditev sama po seb se ni najvisji cilj/potencial zivih bitij. cista vdanost do Boga, brez kakrsnihkoli drugih motivov (po materialnem uzivanju ali osvoboditvi) je tist kar nas lahko dokocno in trajno izpolne.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 22.03.2005 at 21:33:08

If you are dead, you are dead.Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 12.05.2005 at 14:40:06

hhmmmmmmm...

Mogoče pa vendarle je reinkarnacija !!!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by pozitivka on 26.07.2005 at 01:48:20

Za nekaj knjig spominov na prejšnje življenje imam v spominu, a to je samo moje, zato o vsem ne bom govorila. Nekaj drobnih spominov pa bom odprla samo za to debato. Da boste lažje verjeli v nesmrtnost duše.

Stara sem bila manj kot dve leti, ko sem pričenjala razumeti, da imam nov dom. Vse mi je bilo tuje, tako stanovanje kot predmeti in ljudje, vključno s starši in nič mi ni bilo všeč. Zelo sem si prizadevala ugotoviti, kje so ljudje in predmeti, ki sem jih imela rada, ki so mi bili v veselje. Moja igra je bila iskanje izgubljenega in res sem našla dva predmeta, ki sta izvirala iz obdobja mojega spomina, eden je bil prodajni katalog neke veleblagovnice. V njem je bilo veliko "mojih" stvari, o čemer sem kar naprej prepričevala starše in nič mi ni bilo jasno, zakaj mi jih ne prinesejo. Takrat sem tudi slišala babico, ko je večkrat omenila neko moško ime. To  ime me je tako prevzelo, da sem njo in druge kar naprej nadlegovala, naj mi govorijo o njem. Niso mi kaj dosti vedeli povedati, ko pa sem hotela o njem govoriti jaz, me niso nič razumeli. To je bil namreč moj mož iz prejšnjega življenja.

V tistem času sem se velikokrat vračala tja, od koder sem bila poslana na ta svet.  Natančno se še danes spominjam vsega, čeprav je medtem minilo že pol stoletja. Bila sem stara tri leta, način prenosa tja je bil enostaven: "z obema očesoma pogledam istočasno v konico nosu", ko se odpre......Tako sem sama prakticirala in nisem razumela, kako da drugim otrokom  ne uspe.

Zelo težko sem se vračala nazaj na ta svet. Jasna mi je bila moja odločitev za to življenje in tega nisem mogla spremeniti, toda izbrano življenje je bilo težje kot sem si predstavljala. Bilo je res težko, tu nisem hotela biti, vrniti se nisem mogla. To me je tako potrlo, da so mi popolnoma odpovedale noge. Moje telo ni hotelo sodelovati, niti po dolgi hospitalizaciji. V bolnici in doma sem komaj čakala, da sem bila sama, ko sem lahko zaprla oči in odšla tja, v pravi dom. Nič drugega mi ni bilo pomembno, ne igrače, ne prijatelji.

Ker nisem hodila, so me do sedmega leta nosili, tudi v šolo. Takrat sem se le odločila za življenje tu, ga sprejela in se pričela navajati na ta svet. Tej odločitvi so sledile tudi noge, od takrat dalje niso bile nikoli več problem.

Eden od spominov: ko smo šli kupovat čitanko za prvi razred, me je najbolj zanimalo to, kakšne črke bodo v njej. Bala sem se, da  bodo tiste težke, zavite in številne in res mi je odleglo, ko sem zagledala te naše, enostavne.

Če preskočim 25 let, je zanimiv dogodek, ko mi je hčerka za prvo pripravniško plačo kupila knjigo. Ravno tisti dan ji jo je ponudila akviziterka v službi in hčerka jo je kar kupila, čeprav smo se doma zaradi preobilice knjig dogovorili, da jih ne bomo kupovali več. Vseeno sem jo hvaležna sprejela, po nekaj urah branja pa ugotovila, da berem biografijo zakonskega para, katerega ženski del je predstavljala oseba - jaz v prejšnjem življenju. Zbrala sem zapiske o svojih spominih, zbudila domače in do jutra smo primerjali vsebine. Bile so identične.

To življenje ni bilo moje zadnje pred zdajšnjim, je tisto, ki ima na moje sedanje največji vpliv (še za nekaj knjig povezav).

Za vsakega bo prišel čas, ko bo našel svojo povezavo...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by titud on 26.07.2005 at 09:16:53

Reinkarnacija je preveč obremenjena  z vsakokratno ideloško/religiozno/duhovno/filozofsko/psihološko  prakso, da bi se blo smisleno prepirat o tem a je a je ni.

Reanikarnacija v pomenu 'spomin na prejšnje življenje' je tako  lahko vsak deja vu, sanje,  regresija, vizija halucinacija,   disociacija... al pa nč od tega. Ni je politične/cerkvene/duhovne/filozofske/psihološke  avtoritete,  ki bi mi lahko določala, kaj je reinkarnacija in kaj ne in tud nobene potrebe ne čutim po njej. V tem smislu se strinjam z makom, da edino garaško delo na seb lahko uvršča tovrstne 'spomine' na pravo mesto kontekstu celotnega  osebnega spoznanja/gnoze.  

Zadnjič sem  zasledu eno novo teorijo, da se jaz  ne izgubi ampak cepi in preliva v naslednje generacije kot tok reke oz.  rokavi te reke , tko da se v  vsakkemu od nas prelilva množica takih rokavov, ki se zlivajo v moj
naš jaz kot skupen tok teh rokavov, ki se potem  spet cepi v rokave  ... Tko da vsaj  men taka  našemu (demokratičnemu/ nedetermenističnemu?) družbenemu prostoru in času prirejeno pojmovanje  'reinakrnacije'  bolj ustreza dost bolj kot tista hard indijska varianta...

Bom skušal najt več o tej teoriji, če mogoče koga zanima...      


Title: Re: Reinkarnacija
Post by Lilith on 26.07.2005 at 09:27:49

Misliš v tem smislu, da so moji spomini v bistvu spomini mojih pradedov?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by titud on 26.07.2005 at 09:52:28

Ne gre za genetski tok, ampak duhovni tok zavesti,  pri čemer gentetska predisponiranost  lahko tako  'ojača' senzibilnost na zavest prednikov kot tudi  'potlači'. Sicer pa špekuliram oz.  prosto interpretiram, bom res skušov najt zadevo v originalu in jo predstavit  pod novim  topikom.  

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gape on 26.07.2005 at 10:10:16


titud wrote on 26.07.2005 at 09:16:53:
Zadnjič sem  zasledu eno novo teorijo, da se jaz  ne izgubi ampak cepi in preliva v naslednje generacije kot tok reke oz.  rokavi te reke , tko da se v  vsakkemu od nas prelilva množica takih rokavov, ki se zlivajo v moj
naš jaz kot skupen tok teh rokavov, ki se potem  spet cepi v rokave  ... Tko da vsaj  men taka  našemu (demokratičnemu/ nedetermenističnemu?) družbenemu prostoru in času prirejeno pojmovanje  'reinakrnacije'  bolj ustreza dost bolj kot tista hard indijska varianta...

Bom skušal najt več o tej teoriji, če mogoče koga zanima...  

jest se spomnem tega
igra je v tem da vsakdo svoje vzorce, ki jih prisluži v situacijah, 'odda' v 'temno morje zavesti', verjetn isto kot akaša - skupna zavest ...
pred reinkarnacijo, si vsakdo iz tega 'morja' nabere vzorce, katere rabi za učenje ne zemlji ...
najverjetneje je da bo pobral vzorce katere je v prejšnjih lajfih tud sam pomagu sestavljat - vzorčit ...
vsak vzorec je sestavljen iz več manjših ... vzameš lahko katergakoli iz iste 'vrste' ... al čist tazadnjega, al neki umes, al pa korenskega ... začetnega, z odpravo katerga odpraviš tud vse manjše ...

eto zapisa ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1001015794;start=0#0

al si kej druzga zasledu?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by titud on 26.07.2005 at 10:28:05


gape wrote on 26.07.2005 at 10:10:16:
jest se spomnem tega
igra je v tem da vsakdo svoje vzorce, ki jih prisluži v situacijah, 'odda' v 'temno morje zavesti', verjetn isto kot akaša - skupna zavest ...
pred reinkarnacijo, si vsakdo iz tega 'morja' nabere vzorce, katere rabi za učenje ne zemlji ...
najverjetneje je da bo pobral vzorce katere je v prejšnjih lajfih tud sam pomagu sestavljat - vzorčit ...
vsak vzorec je sestavljen iz več manjših ... vzameš lahko katergakoli iz iste 'vrste' ... al čist tazadnjega, al neki umes, al pa korenskega ... začetnega, z odpravo katerga odpraviš tud vse manjše ...

eto zapisa ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1001015794;start=0#0

al si kej druzga zasledu?


Nism mel tega v mislih, tega tud  nisem zaledu  na gape straneh ampak v eni knjigi. Je pa link primerno napotilo hani, ki je v v uvodnem postu hotla osebno izkušnjo/prakso  reinkarnacijo in hkart tud men, ker me pojem reinkarnacije vznemirja teoretično kot skupna/ posamična zavest...

evo še link do novga topika, kjer se nanaša na to temo v smislu  razvejanega jaza http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=vera;action=display;num=1122902078

Title: Re: Reinkarnacija
Post by satya on 21.10.2006 at 14:39:02


Hana wrote on 09.04.2002 at 15:07:41:
Saj najbrž ste to temo že obravnavali, pa vseeno....Kako vemo, da obstaja ta reč? Pustimo zdaj indijsko filozofijo in njej podobne, pa to kar smo prebrali ali slišali. A ima kdo kakšne osebne izkušnje na tem področju?


Reinkarnacija sigurno obstaja, je logičen odgovor za vse zlo na tem svetu. Pač akcija- reakcija, kar si sadil, to boš žel, če ne v tem, pa v naslednjem življenju. Že po fizikalnem zakonu je energija neuničljiva, telo je kot obleka za dušo, sama energija, ki oživlja telo pa je neuničljiva.  :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by kopron on 31.10.2006 at 11:31:54

To, Satya, le tako naprej, zelo dobro razloženo .  :) In lep , sončen dan, še naprej ...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by IceIsNice on 13.11.2006 at 23:01:57


N. wrote on 11.04.2002 at 21:12:26:
Ah, pa še to. Ali ni noben katolik?


jaz sem katolik...pa jezus je reku ucencem da se bo vrnu...
pa radi se mejte ;)
ajs

Title: MOGOČE PA VENDARLE JE REINKARNACIJA...
Post by gemba on 06.12.2007 at 18:34:05


gemba wrote on 12.05.2005 at 14:40:06:
hhmmmmmmm...

Mogoče pa vendarle je reinkarnacija !!!


MOGOČE PA VENDARLE JE REINKARNACIJA...

:)


Title: Re: Reinkarnacija
Post by kopron on 06.12.2007 at 23:59:53

ja, logično, da JE,  8-)... čeprav je bolj "inkarnacija", kot pa re-inkarnacija  ;)

+ tudi Jezus je tako učil, vendar so zapisi o tem izgubljeni, ... + " zopet najdeni "  :-* 8-) :-*

+ good night  8-)

by Boštyx + Lord's Spirits  ::)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by TSCHERNNE on 02.06.2008 at 03:47:08

če bi reinkarnacija obstajala, bi bilo število ljudi na planetu ves čas enako...ker pa narašča temu očitno ni tako...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Dayaran on 02.06.2008 at 10:18:49


TSCHERNNE wrote on 02.06.2008 at 03:47:08:
če bi reinkarnacija obstajala, bi bilo število ljudi na planetu ves čas enako...ker pa narašča temu očitno ni tako...

Kdo pa pravi, da je to edini planet, kjer se lahko duše reinkarnirajo? In zakaj bi se morale vse reinkarnirati v istem času?!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Petra G. on 02.06.2008 at 10:46:15


TSCHERNNE wrote on 02.06.2008 at 03:47:08:
če bi reinkarnacija obstajala, bi bilo število ljudi na planetu ves čas enako...ker pa narašča temu očitno ni tako...

če čebula, ne bi če imela, bi bila bula...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mateja B. on 03.06.2008 at 11:05:59

Naša bistva (duše, višji jazi – kakor koli že imenujete tisto neumrljivo v sebi) prihajajo iz onkraj prostora-časa (vsaj takega, kot ga zaznavamo zdaj, ko smo v telesih), tako čas deluje linearno samo z našega stališča. In reinkarnacija je način, ki glede na naše dojamnje časa in sveta nasploh precej dobro pojasni, zakaj se nam življenje dogaja tako, kot se (kavzalnost + etični princip, da se vse plača). Dejansko pa je lahko samo vse hkrati, saj obstaja le tukaj-in-zdaj, preteklost kot takla ne obstaja, je le spomin, prihidnosti pa tako ali tako ni, ustvarjajo jo samo naša pričakovanja, predvidevanja ...
Ali kot se je izrazil Nietzsche: Trenutek je edina večnost. ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by kopron on 03.06.2008 at 22:31:57


Dayaran wrote on 02.06.2008 at 10:18:49:

TSCHERNNE wrote on 02.06.2008 at 03:47:08:
če bi reinkarnacija obstajala, bi bilo število ljudi na planetu ves čas enako...ker pa narašča temu očitno ni tako...

Kdo pa pravi, da je to edini planet, kjer se lahko duše reinkarnirajo? In zakaj bi se morale vse reinkarnirati v istem času?!


Good word, Dayaran  8-) ::).

Da. Namreč, tile naši prijatelji pozabljajo, da imamo inkarnacije še na mnooooooogih drugih planetih po raznih Vesoljih  :exclamation ::).
In , iz teh ponovnih inkarnacij dobimo tako tudi reinkarnacije 8-).

Vendar, ... ah, bom drugič naprej, ...  :-X :P 8-)

pa lahko nočko Slovenija, kjerkoli že si  ;) 8-)

by Boštyxz + # :-*#

Title: Re: Reinkarnacija
Post by nevi on 19.08.2008 at 15:42:15

mene pa zanima ce kdo verjame v delno reinkarnacijo?
prenos duse osebe po smrti v trenutno ze zivecega cloveka?
nekako gostitelj...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gape on 19.08.2008 at 17:36:51


nevi wrote on 19.08.2008 at 15:42:15:
mene pa zanima ce kdo verjame v delno reinkarnacijo?
prenos duse osebe po smrti v trenutno ze zivecega cloveka?
nekako gostitelj...

jest sm že slišu tud za take variante, pa se ne morem spomnt kje, pomoje pa smo na forumu govoril o tem ... nekje, nekoč ...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 19.08.2008 at 20:36:05


gape wrote on 19.08.2008 at 17:36:51:

nevi wrote on 19.08.2008 at 15:42:15:
mene pa zanima ce kdo verjame v delno reinkarnacijo?
prenos duse osebe po smrti v trenutno ze zivecega cloveka?
nekako geostitelj...

jest sm že slišu tud za take variante, pa se ne morem spomnt kje, pomoje pa smo na forumu govoril o tem ... nekje, nekoč .
..


Nevi

Nemogoče-EM frekvenca ne dopušča vstopu antigravitacijski snovi (naši akumulirani vrednosti-kar naša duša je)v vez z drugačnim gravitacijskim poljem mase,(telesom),ki smo ga sprejeli ob rojstvi v naši življenjski samoreprodukcijski verigi-nemogoče. Mi dušo sprejemamo sedem let preden pridemo,do samospoznanja,to pa zato,ker v naravni reprodukciji vsaka naša elementarna smrt (telo-atomi) pomeni sočasno rojstvo(samoreprodukcija življenja),kar je pa šok za dušo našo večno-sedanjo antigravitacijsko akumulirano EM frekvenco snovi in za novo rojeno telo (maso-gravitacijsko polje na katerega se veže cca. 7 let  duša od našega prvega diha naprej in tako večno sedaj. Nebesna telesa so vezana z EM repi,borba zla in milosti je večno-sedanja vesoljna borba življenja-drek se izloči in pride na Zemljo v naravni ciklus reprodukcije. Duše se selijo-Pitagora številčna rast Zemljanov ni nikakršna ovira.
Moje mnenje je,da mora vsak poznati vsaj osnove fizikalnih zakonitosti ,čeprav je to sedanje zemeljsko vedenje malo problematično-neke izhodiščne osnove pa le so. Poznati mora kaj pomeni elementarna pojavnost (atomi-nebesna telesa) in poznati mora paradoks življenja,ki pravi življenje je iz življenja.
Na vsemu forumu opažam preveč površnih ocen,mnenj in premalo poglobljenega dela- praktičnih osebnih izkušenj v zvezi s tem. Preveč fantaziranja premalo dela. Vsak bi rad samo vedel in poznal a za to ni pripravljen ničesar samo žrtvovati-tipično potrošniško mišljenje. Če želite več,vprašajte!

lP Alojz

Title: Re: Reinkarnacija
Post by snow on 20.08.2008 at 19:53:52

Alojz, jaz sem sicer že nekaj let član foruma, ampak zadnje čase ga bolj pasivno spremljam...

...moram reči da si se mi zdel na začetku še "eden izmed čudakov" z nekimi svojimi teorijami, ampak zadnje čase imam pa res občutek da si eden redkih z neko zdravo duhovno logiko (čeprav razne-meni neznane teorije interpretiraš oz. razlagaš na svojstven način :))

lp

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 20.08.2008 at 20:33:17


wrote on 20.08.2008 at 19:53:52:
Alojz, jaz sem sicer že nekaj let član foruma, ampak zadnje čase ga bolj pasivno spremljam...

...moram reči da si se mi zdel na začetku še "eden izmed čudakov" z nekimi svojimi teorijami, ampak zadnje čase imam pa res občutek da si eden redkih z neko zdravo duhovno logiko (čeprav razne-meni neznane teorije interpretiraš oz. razlagaš na svojstven način :))

lp


snow

Nič slabega ne želim s tem, kar ti bom sedaj povedal.
Vem kdo sem in zakaj hodim po tem planetu. Neznano je vedno čudno-se strinjaš? Ponavljanje je mati modrosti!!! Ti že veš kaj želim povedati! Mora se prijeti. Pojdi na Prometejevo darilo zadnje dve strani, mogoče ti bo zadeva malo bolj domača. Probaj. Drugače pa hvala za tvojo ugotovitev. Ljudi hočem narediti bolj odprte in malo bolj strpne,pa bo vse lažje. Baše nas naša samovšečnost in zlagana vsevednost. Hvala za spodbudo.

Lp Alojz ; ;) 8-)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 04.09.2008 at 12:53:04

REINKARNACIJA

Je običajen pojav življenja v območju naravne življenjske samoreprodukcijske verige npr. Zemlji. Zemlja je gostieljica življenja.Krščanska teološka tradicija pojmujeZemljo kot Devico Marijo,na kateri (iz katere) se bo ponovno rodil človek Bog-samospoznani Elohim -nosilec sejalec,varuh vesoljnega življenja. Zemljani smo v bistvu najprej vesoljna-galaktična življenjska večna (morfogena-matrica),ki v zemeljski naravni življenjski samo reprodukciji menjamo elementarno fizično telo,morfogena matrica življenja pri vseh življenjskih vrstah pa je večno-sedaj istpo ea-tudi v nas samih. Flori in favni vlada ista zakonitost elementarne (telesne-pojavne)samo reprodukcije kot
vlada nam samim ,če se nahajamo v tem samoreprodukcijskem ciklu.
Večne morfogene življenjske vesoljne matrice,pa imajo posebno Em frekvenčno hiarhijo-rastline so prilagojene v lastni matrici  planetarnim pogojem bivanja.Njihova pojavnost deluje na EM frekvencah planeta Zemlje ko ta valovi izmenično S/J v svojih štirih letnih časih.Matrica in elementarna pojavnost rastlin deluje na tej planetarni EM frekvenci. Favna -živali imajo morfogeno življenjsko matrico,ki v njihovi kompletni življenjski pojavnosti deluje na EM frekvenco našega osončja,ki isto tako valovi skozi lastne štiri letne čase,kjer eno leto traja 123 zemeljskih let. OD teh morfogenetičnih Em matric izhaja tudi pojav življenjske zavesti.Iz tega vzroka je flora pogojno zavedna življenjska pojavnost.Iz tega vzroka je favna delno samozavedna pojavnost,ki živi deluje na višji EM frekvenci -osončja.Zato je lev v naši teološki zapuščini (vedi o logosu stvarstvu) sončna žival,ker simbolizira kot KRALJ živali to življenjsko vesoljno samobitno matrico. Pri flori je ta simbol drevo kot najvišja pojavnost te matrice.  
Ljudje pa nosimo morfogenetično matrico,ki deluje na najvišji možni EM frekvenci to je na izmeničnem EM valovanju-rotaciji enega 28000 z.let,kar je enako enemu  galaktičnemu letu. Mi kot ljudje samozavedna življenjska morfogenetična matrica imamo znotraj te galaksije obdobja,ko smo praktično nesamozavedni (zima) neandertalci,ki spomladi na našem polu galaksije Jug vzbrstimo(drevo) v homo sapiensa,poleti se razcvetimo(drevo) homodei Elohim samospoznamo in jeseni rodimo plod(enakonočje S/J),ko že padamo nazaj v homoneandertaca.

Sedaj pridemo šele do vprašanja zakaj sploh smo na Zemlji? To sem že odgovoril na topici Izvenzemeljske civilizacije.

Logično je tudi vprašanje: Ali je zemeljsko življenje samonastalo in,ali držiDarwinova teorija nastanka razvoja vrst?

Paradoks življenja je,da življenje izhaja iz prenosa reprodukcijske verige življenja ,ki jo opravlja sam KRALJ življenja (od tu Jezusovo božje kraljestvo)ČLOVEK-BOG,kot edina življenjska samopojavnost,ki je kot individualna življenjska vesoljna samobitnost sposobna samozavedanja in samospoznanja. Iz tega vzroka se Jezus ponovno samorodi Devici Zemlji kot Kralj življenja. Kje smo sedaj mi kot ljudje,
,ki so naselili Zemljo zato,da sami preživimo in se življensko ponovno regeneriramo,da bomo ponovno sposobni lastne fizične RE-animacije (opis na Izven zemeljske civilizacije),ki nam omogočajo skrbeti za vse ostalo vesoljno življenje.

Toliko za sedaj,drugič več!!!

Lp Alojz ;) 8-)

 

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 04.09.2008 at 21:06:23


Alojz in Sandib wrote on 04.09.2008 at 12:53:04:
REINKARNACIJA

Je običajen pojav življenja v območju naravne življenjske samoreprodukcijske verige npr. Zemlji. Zemlja je gostieljica življenja.Krščanska teološka tradicija pojmujeZemljo kot Devico Marijo,na kateri (iz katere) se bo ponovno rodil človek Bog-samospoznani Elohim -nosilec sejalec,varuh vesoljnega življenja. Zemljani smo v bistvu najprej vesoljna-galaktična življenjska večna (morfogena-matrica),ki v zemeljski naravni življenjski samo reprodukciji menjamo elementarno fizično telo,morfogena matrica življenja pri vseh življenjskih vrstah pa je večno-sedaj istpo ea-tudi v nas samih. Flori in favni vlada ista zakonitost elementarne (telesne-pojavne)samo reprodukcije kot
vlada nam samim ,če se nahajamo v tem samoreprodukcijskem ciklu.
Večne morfogene življenjske vesoljne matrice,pa imajo posebno Em frekvenčno hiarhijo-rastline so prilagojene v lastni matrici  planetarnim pogojem bivanja.Njihova pojavnost deluje na EM frekvencah planeta Zemlje ko ta valovi izmenično S/J v svojih štirih letnih časih.Matrica in elementarna pojavnost rastlin deluje na tej planetarni EM frekvenci. Favna -živali imajo morfogeno življenjsko matrico,ki v njihovi kompletni življenjski pojavnosti deluje na EM frekvenco našega osončja,ki isto tako valovi skozi lastne štiri letne čase,kjer eno leto traja 123 zemeljskih let. OD teh morfogenetičnih Em matric izhaja tudi pojav življenjske zavesti.Iz tega vzroka je flora pogojno zavedna življenjska pojavnost.Iz tega vzroka je favna delno samozavedna pojavnost,ki živi deluje na višji EM frekvenci -osončja.Zato je lev v naši teološki zapuščini (vedi o logosu stvarstvu) sončna žival,ker simbolizira kot KRALJ živali to življenjsko vesoljno samobitno matrico. Pri flori je ta simbol drevo kot najvišja pojavnost te matrice.  
Ljudje pa nosimo morfogenetično matrico,ki deluje na najvišji možni EM frekvenci to je na izmeničnem EM valovanju-rotaciji enega 28000 z.let,kar je enako enemu  galaktičnemu letu. Mi kot ljudje samozavedna življenjska morfogenetična matrica imamo znotraj te galaksije obdobja,ko smo praktično nesamozavedni (zima) neandertalci,ki spomladi na našem polu galaksije Jug vzbrstimo(drevo) v homo sapiensa,poleti se razcvetimo(drevo) homodei Elohim samospoznamo in jeseni rodimo plod(enakonočje S/J),ko že padamo nazaj v homoneandertaca.

Sedaj pridemo šele do vprašanja zakaj sploh smo na Zemlji? To sem že odgovoril na topici Izvenzemeljske civilizacije.

Logično je tudi vprašanje: Ali je zemeljsko življenje samonastalo in,ali držiDarwinova teorija nastanka razvoja vrst?

Paradoks življenja je,da življenje izhaja iz prenosa reprodukcijske verige življenja ,ki jo opravlja sam KRALJ življenja (od tu Jezusovo božje kraljestvo)ČLOVEK-BOG,kot edina življenjska samopojavnost,ki je kot individualna življenjska vesoljna samobitnost sposobna samozavedanja in samospoznanja. Iz tega vzroka se Jezus ponovno samorodi Devici Zemlji kot Kralj življenja. Kje smo sedaj mi kot ljudje,
,ki so naselili Zemljo zato,da sami preživimo in se življensko ponovno regeneriramo,da bomo ponovno sposobni lastne fizične RE-animacije (opis na Izven zemeljske civilizacije),ki nam omogočajo skrbeti za vse ostalo vesoljno življenje.

Toliko za sedaj,drugič več!!!

Lp Alojz ;) 8-)

 
To berite in razmišljajte.Tudi pljuvate lahko, pa ne bo nič strašnega.Bomo že prišli skupaj.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Boštyxz on 05.09.2008 at 08:08:02

Reinkarnacija je ponovno utelešenje duše, ki je nekoč že živela materialno življenje na nekem planetu .

Ker pa tam ni uspela opraviti svojih nalog, ji je po nekem obdobju znova dana ta možnost , da se izkaže.

Sicer pa reinkarnacija ne poteka v nedogled - večno , ker potem nebi bilo nobenega duhovnega napredka .

Zato so vse inkarnacije modro vodene od Stvarnika, preko duhov-angelov vodnikov .

Ti vodijo duše v onstranstvu in tudi tu, na naši Zemlji .

Vse je dobro predvideno, tudi vse težave, katere mora neka duša prestati v obdobju inkarniranja .

Pa dober + netežaven dan, vam želimo, ...

Boštyxz + # spirits + # :-*#


Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 05.09.2008 at 12:22:42


Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 08:08:02:
Reinkarnacija je ponovno utelešenje duše, ki je nekoč že živela materialno življenje na nekem planetu .

Ker pa tam ni uspela opraviti svojih nalog, ji je po nekem obdobju znova dana ta možnost , da se izkaže.

Sicer pa reinkarnacija ne poteka v nedogled - večno , ker potem nebi bilo nobenega duhovnega napredka .

Zato so vse inkarnacije modro vodene od Stvarnika, preko duhov-angelov vodnikov .

Ti vodijo duše v onstranstvu in tudi tu, na naši Zemlji .

Vse je dobro predvideno, tudi vse težave, katere mora neka duša prestati v obdobju inkarniranja .

Pa dober + netežaven dan, vam želimo, ...

Boštyxz + # spirits + # :-*#


No Bošty, je tako težko nekaj normalno povedati?

Če bi tvoj spis uključeval našo samobitno večno-sedaj neodtuljivo po komer  koli 'Sobodno voljo' potem bi si že upal( delno) podpisati tvoje besede. Vidiš ta naša Svobodna volja ne izključuje vesoljne žive samobitnosti,ampak jo ravno potrjuje v nas samih,ki smo večno-sedaj
sami individulna vesoljna živa samobitnost.

To dojemi in 'stvarnika' spoznaj v sebi in ne boš ločeval vesoljne  žive samobitnosti od sebe samega, ker to si ti sam večno-sedaj nikoli začeta nikoli končana življenjska samobitnost. Atome pozabi-telo. Telo  samo ciklično menjaš, kjer je vsaka tvoja smrt sočasno tvoje novo rojstvo.Bošty telo te zavaja ne življenjska vesoljna samobitnost (matrica-duša akumulacija) nezavedni atomi te zavajajo, podredi si jih,pa boš samospoznan v enosti lastne večno-sedanje samobitnosti..

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Boštyxz on 05.09.2008 at 15:56:22

Ja, postaja že težje, ker mi zate že zmanjkuje besed , žal ...  :P

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 05.09.2008 at 17:06:14


Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:56:22:
Ja, postaja že težje, ker mi zate že zmanjkuje besed , žal ...  :PVidiš meni pa ne zmanjka besed ne vedenja.Kako smo si različna, a vendar isto.

Lp Alojz ;D

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 05.09.2008 at 17:06:36


Alojz in Sandib wrote on 04.09.2008 at 12:53:04:
REINKARNACIJA

Je običajen pojav življenja v območju naravne življenjske samoreprodukcijske verige npr. Zemlji. Zemlja je gostieljica življenja.Krščanska teološka tradicija pojmujeZemljo kot Devico Marijo,na kateri (iz katere) se bo ponovno rodil človek Bog-samospoznani Elohim -nosilec sejalec,varuh vesoljnega življenja. Zemljani smo v bistvu najprej vesoljna-galaktična življenjska večna (morfogena-matrica),ki v zemeljski naravni življenjski samo reprodukciji menjamo elementarno fizično telo,morfogena matrica življenja pri vseh življenjskih vrstah pa je večno-sedaj istpo ea-tudi v nas samih. Flori in favni vlada ista zakonitost elementarne (telesne-pojavne)samo reprodukcije kot
vlada nam samim ,če se nahajamo v tem samoreprodukcijskem ciklu.
Večne morfogene življenjske vesoljne matrice,pa imajo posebno Em frekvenčno hiarhijo-rastline so prilagojene v lastni matrici  planetarnim pogojem bivanja.Njihova pojavnost deluje na EM frekvencah planeta Zemlje ko ta valovi izmenično S/J v svojih štirih letnih časih.Matrica in elementarna pojavnost rastlin deluje na tej planetarni EM frekvenci. Favna -živali imajo morfogeno življenjsko matrico,ki v njihovi kompletni življenjski pojavnosti deluje na EM frekvenco našega osončja,ki isto tako valovi skozi lastne štiri letne čase,kjer eno leto traja 123 zemeljskih let. OD teh morfogenetičnih Em matric izhaja tudi pojav življenjske zavesti.Iz tega vzroka je flora pogojno zavedna življenjska pojavnost.Iz tega vzroka je favna delno samozavedna pojavnost,ki živi deluje na višji EM frekvenci -osončja.Zato je lev v naši teološki zapuščini (vedi o logosu stvarstvu) sončna žival,ker simbolizira kot KRALJ živali to življenjsko vesoljno samobitno matrico. Pri flori je ta simbol drevo kot najvišja pojavnost te matrice.  
Ljudje pa nosimo morfogenetično matrico,ki deluje na najvišji možni EM frekvenci to je na izmeničnem EM valovanju-rotaciji enega 28000 z.let,kar je enako enemu  galaktičnemu letu. Mi kot ljudje samozavedna življenjska morfogenetična matrica imamo znotraj te galaksije obdobja,ko smo praktično nesamozavedni (zima) neandertalci,ki spomladi na našem polu galaksije Jug vzbrstimo(drevo) v homo sapiensa,poleti se razcvetimo(drevo) homodei Elohim samospoznamo in jeseni rodimo plod(enakonočje S/J),ko že padamo nazaj v homoneandertaca.

Sedaj pridemo šele do vprašanja zakaj sploh smo na Zemlji? To sem že odgovoril na topici Izvenzemeljske civilizacije.

Logično je tudi vprašanje: Ali je zemeljsko življenje samonastalo in,ali držiDarwinova teorija nastanka razvoja vrst?

Paradoks življenja je,da življenje izhaja iz prenosa reprodukcijske verige življenja ,ki jo opravlja sam KRALJ življenja (od tu Jezusovo božje kraljestvo)ČLOVEK-BOG,kot edina življenjska samopojavnost,ki je kot individualna življenjska vesoljna samobitnost sposobna samozavedanja in samospoznanja. Iz tega vzroka se Jezus ponovno samorodi Devici Zemlji kot Kralj življenja. Kje smo sedaj mi kot ljudje,
,ki so naselili Zemljo zato,da sami preživimo in se življensko ponovno regeneriramo,da bomo ponovno sposobni lastne fizične RE-animacije (opis na Izven zemeljske civilizacije),ki nam omogočajo skrbeti za vse ostalo vesoljno življenje.

Toliko za sedaj,drugič več!!!

Lp Alojz ;) 8-)

 


Title: Re: Reinkarnacija
Post by Boštyxz on 06.09.2008 at 15:49:34


Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 17:06:14:

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:56:22:
Ja, postaja že težje, ker mi zate že zmanjkuje besed , žal ...  :PVidiš meni pa ne zmanjka besed ne vedenja.Kako smo si različna, a vendar isto.

Lp Alojz ;D


No, glede tvojega "vedenja" bodi pa kar lepo tiho, ker sem ti že včeraj lepo dokazal, da ti ga hitro zmanjkuje  ;D :P :D 8-).

Lp  8-)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 06.09.2008 at 16:57:11


Boštyxz wrote on 06.09.2008 at 15:49:34:

Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 17:06:14:

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:56:22:
Ja, postaja že težje, ker mi zate že zmanjkuje besed , žal ...  :PVidiš meni pa ne zmanjka besed ne vedenja.Kako smo si različna, a vendar isto.

Lp Alojz ;D


No, glede tvojega "vedenja" bodi pa kar lepo tiho, ker sem ti že včeraj lepo dokazal, da ti ga hitro zmanjkuje  ;D :P :D 8-).

Lp  8-)


Bošty

Zmanjkuje ne pomeni,da ga je zmanjkalo!!!!  :o Občutna razlika,a ne g.Cefizelj lažnivi.
Vedno ti dokažem,da si premajhen za svoje namišljene čevlje in vedno padeš,ker so ti dokazano po meni,preveliki.!!! :o

Lp Alojz :D :o :-*

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Boštyxz on 07.09.2008 at 08:52:40


Alojz in Sandib wrote on 06.09.2008 at 16:57:11:

Boštyxz wrote on 06.09.2008 at 15:49:34:

Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 17:06:14:

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:56:22:
Ja, postaja že težje, ker mi zate že zmanjkuje besed , žal ...  :PVidiš meni pa ne zmanjka besed ne vedenja.Kako smo si različna, a vendar isto.

Lp Alojz ;D


No, glede tvojega "vedenja" bodi pa kar lepo tiho, ker sem ti že včeraj lepo dokazal, da ti ga hitro zmanjkuje  ;D :P :D 8-).

Lp  8-)


Bošty

Zmanjkuje ne pomeni,da ga je zmanjkalo!!!!  :o Občutna razlika,a ne g.Cefizelj lažnivi.
Vedno ti dokažem,da si premajhen za svoje namišljene čevlje in vedno padeš,ker so ti dokazano po meni,preveliki.!!! :o

Lp Alojz :D :o :-*


Heh, hja, he, seveda, vendar ob vsej svoji "vsevednosti" - ŠE VEDNO SEDAJ -   N E    veš, kolikšni so ti moji čevlji po številki  ;D :D ;D...

Pa dober + vsaj malo večveden dan ti želimo, Alojzij, ...

še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjj, ... :D   8-)  :D...

from Boštyxz + # spiritual team + # :-*#

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 07.09.2008 at 11:53:16

Bošty

Preveliki so ti tisti čevlji,ki jih danes nosiš v svoji glavi.

Daj povej mi kolikšno letno prizvodnjo zdravilnega vodikovega sira v obliki vodikov bombic proizvedeš z onimi letečimi kravami na Saturnu? Ali jim še spuščaš muziko ob movži?

Lp Alojz ;D ;D ;D čiv-čiv

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ajgor on 07.09.2008 at 12:00:57


Alojz in Sandib wrote on 07.09.2008 at 11:53:16:
Bošty

Preveliki so ti tisti čevlji,ki jih danes nosiš v svoji glavi.

Daj povej mi kolikšno letno prizvodnjo zdravilnega vodikovega sira v obliki vodikov bombic proizvedeš z onimi letečimi kravami na Saturnu? Ali jim še spuščaš muziko ob movži?

Lp Alojz ;D ;D ;D čiv-čiv

Krave so sedaj v strahu pred Boštijevo inkvizicijo in ne dajejo mleka.

Lp,Igor

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 07.09.2008 at 15:23:15


wrote on 07.09.2008 at 12:00:57:

Alojz in Sandib wrote on 07.09.2008 at 11:53:16:
Bošty

Preveliki so ti tisti čevlji,ki jih danes nosiš v svoji glavi.

Daj povej mi kolikšno letno prizvodnjo zdravilnega vodikovega sira v obliki vodikov bombic proizvedeš z onimi letečimi kravami na Saturnu? Ali jim še spuščaš muziko ob movži?

Lp Alojz ;D ;D ;D čiv-čiv

Krave so sedaj v strahu pred Boštijevo inkvizicijo in ne dajejo mleka.

Lp,Igor


Bošty tudi inkvizicijo več ne vodi. So ga čist odžagal na Saturnu,ker je njihovo planetarno skrivnost 'o letečih kravah' razlagu tu po Zemlji.

Lp Alojz :D :o 8-)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Nahatee on 07.09.2008 at 15:39:25

Pa tudi časa nima    8-)

Nedelja je in  Bošty ima danes specialne molitve, za bližnjo prihodnost ki šele prihaja.   ;D


Lep pozdrav   :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 07.09.2008 at 18:26:14


wrote on 07.09.2008 at 15:39:25:
Pa tudi časa nima    8-)

Nedelja je in  Bošty ima danes specialne molitve, za bližnjo prihodnost ki šele prihaja.   ;D


Lep pozdrav   :)


Nahate

Mogoče bo pa Bošty tole dojel preteklost odhaja realiziran čas ima gravitacijo nanj se veže antigravitacija prihodnost obe vrednosti navzven tvorita enotno vrednost časa -večno-sedaj!!!!! In ko bo Bošty to dojel bo poznal dimenzijo časa (večno-sedaj),ki se izraža v vsaki individualni vrednosti večno-sedaj. Vsak konec je sočasno začetek in vsak začetek je konec vsake x pojavnosti večno-sedaj.  8-)čiv-čiv Bošty.Uči se ! Nahatee te bo pripeljala do okrevanja, od sindroma RKC.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Boštyxz on 20.09.2008 at 14:26:00


wrote on 07.09.2008 at 15:39:25:
Pa tudi časa nima    8-)

Nedelja je in  Bošty ima danes specialne molitve, za bližnjo prihodnost ki šele prihaja.   ;D


Lep pozdrav   :)


Tudi ju3, kot tudi prejšnji teden,  bomo delali, ker smo v zaostanku.

Sicer ne preveč, ker je Gospodov dan, in se je treba izogibati težkega dela  8-) .

No, pa dober današnji sabatni dan vam želim, ... še napreeejjjjjjj, ... ::)...

from Boštyxz + # :-*#

Title: Re: Reinkarnacija
Post by satis on 29.04.2010 at 19:32:20

Eden številnih zanimivih primerov, ki bi lahko služil tudi kot dokaz za reinkarnacijo. Očitno je deklica v enem prejšnjih življenj govorila nemško.  :)

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042351939

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 29.04.2010 at 20:19:29


satis wrote on 29.04.2010 at 19:32:20:
Eden številnih zanimivih primerov, ki bi lahko služil tudi kot dokaz za reinkarnacijo. Očitno je deklica v enem prejšnjih življenj govorila nemško.  :)

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042351939


Takšen 10 letni otrok se lahko nauči tujega jezika v pol leta. Verjamem,da medicina nima odgovora na takšne pojave-možgani tvorijo tudi v takšnih primerih-neka nova medsebojna vezja povezave itd.Mogoče ima pa deklica tudi kaj nemškega porekla? Vedi ga!! Možno! ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 30.04.2010 at 13:49:33


satis wrote on 29.04.2010 at 19:32:20:
Eden številnih zanimivih primerov, ki bi lahko služil tudi kot dokaz za reinkarnacijo. Očitno je deklica v enem prejšnjih življenj govorila nemško.  :)

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042351939

Piše, da je že prej vedela nemško, vendar ne tekoče...Je pa res, da možgani podzavestno shranijo skoraj vse, kar doživimo.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 21.05.2010 at 22:10:19


Reinkarnacija se mi zdi se zadnje čase najbolj prakticira na temle forumu. Ne vem ,če ima še kdo občutek,da ima ena in ista oseba kar pet šest imen tule na forumu.

Po stilu pisanja sumim kar nekaj ljudi,da se pojavljajo -kot reinkarnirani nenačelni skrivači!!!  ;) ;) ;)

Če si ne upajo povedati kar imajo za povedati pod svojim imenom potem je boljše,da molčijo. ;) ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Petra G. on 21.05.2010 at 22:27:47


Alojz in Sandib wrote on 21.05.2010 at 22:10:19:
Reinkarnacija se mi zdi se zadnje čase najbolj prakticira na temle forumu. Ne vem ,če ima še kdo občutek,da ima ena in ista oseba kar pet šest imen tule na forumu.

Po stilu pisanja sumim kar nekaj ljudi,da se pojavljajo -kot reinkarnirani nenačelni skrivači!!!  ;) ;) ;)

Če si ne upajo povedati kar imajo za povedati pod svojim imenom potem je boljše,da molčijo. ;) ;)

to ni nič novega na tem forumu alojz. :D se dogaja od časa do časa, saj pol se hitro naveličajo in obupajo. :p k smo baje ful grozni, al kako že.  [smiley=evil.gif]

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 21.05.2010 at 22:55:35


Petra. wrote on 21.05.2010 at 22:27:47:

Alojz in Sandib wrote on 21.05.2010 at 22:10:19:
Reinkarnacija se mi zdi se zadnje čase najbolj prakticira na temle forumu. Ne vem ,če ima še kdo občutek,da ima ena in ista oseba kar pet šest imen tule na forumu.

Po stilu pisanja sumim kar nekaj ljudi,da se pojavljajo -kot reinkarnirani nenačelni skrivači!!!  ;) ;) ;)

Če si ne upajo povedati kar imajo za povedati pod svojim imenom potem je boljše,da molčijo. ;) ;)

to ni nič novega na tem forumu alojz. :D se dogaja od časa do časa, saj pol se hitro naveličajo in obupajo. :p k smo baje ful grozni, al kako že.  [smiley=evil.gif]


Ne razumem! Meni osebno bi bilo iz podčasti,da se zavestno menjam kot kakšen kameleon. :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 21.05.2010 at 23:06:12

Mogoče človek misli, če bo spremenil svoj username ali se zbrisal, da se bo potem reinkarniral in postal drug človek... :)

Ta virtualni svet je že preveč stopil v glavo nekaterim...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ajgor on 22.05.2010 at 14:09:15

Reinkarnacija in druge oblike posmrtnega življenja je upanje, verovanje v drugačnost in nesmrtnost lastne osebe. Je čudež, ki je dan človeku, da beži pred realnostjo. Prav tako usoda ali karma. Spoznanje realnosti umiranja ti da moč, ki te postavi nad druge, vendar ima past samozadostnosti.
Kameleonstvo je le zavajanje lastnega strahu pred spoznanjem, kako majhno in nebogljeno bitje si. poizkus prelisičiti lastni strah, kar je nemogoče, vendar v lastni miselnosti za kratek čas uspeva.

Lp,Igor

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Etrex on 22.05.2010 at 21:29:22

Igor to si res lepo povedal, se povsem strinjam.

Drugace pa del duhovnosti, ki govori o (re)inkarnaciji, duhovnemu nivoju,... To je zame duhovna filozofija za boljsi obcutek, upanje, verovanje na drugi strani pa kot pravi Igor pa ti ravno spoznanje minljivosti, enkratnosti, majhnosti da moc.

Duhovna filozofija je le eden od EGO vzorcev uma, ki pravi, saj ce ne v temu zivljenju pa v drugem, saj se ne zivi samo 1x in podobne duhovne filozofske puhljice.

Sele spoznanje in sprejetje na nivoju da na koncu izgubis vse, ne le hiso, avto, prijatelje, svoje najdrazje ampak tudi tisto najbomembnejse SEBE samega (ne nepomemben EGO ampak ZAVEST samo!), tudi to moras neegoisticno predat, narediti prostor da zrase novo.

Jaz vem da se noben duhovnez ne bo strinjal z mano, bo rekel, kje pa EGO ja vzemi, ti ga se podarim samo nosi visak materijala! Zavest pa je neunicljiva, jaz svoje ne dam ;D hehe

L.p.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 22.05.2010 at 22:15:05


Quote:
Jaz vem da se noben duhovnez ne bo strinjal z mano, bo rekel, kje pa EGO ja vzemi, ti ga se podarim samo nosi visak materijala! Zavest pa je neunicljiva, jaz svoje ne dam Grin hehe

Saj....kdo pa te vpraša, če daš ali ne daš.... ;D

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Etrex on 22.05.2010 at 22:27:16

Seveda, saj ravno to je smesno ;D Ampak utvara, da bojo po smrti izgubili samo ego in je zavest tudi brez telesa samostojna, zadosca ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Petra G. on 22.05.2010 at 23:02:18

jah ne vem no. je vedno več dokazov, da reinkarnacija je. realnost.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ajgor on 22.05.2010 at 23:46:01


Petra. wrote on 22.05.2010 at 23:02:18:
jah ne vem no. je vedno več dokazov, da reinkarnacija je. realnost.

Realnost reinkarnacije gor ali dol. Ti si sedaj živa tu na zemlji za računalnikom. Kaj se boš sedaj ukvarjala, kaj je po smrti, sedanjost ti bo pa uhajala.
Verovanje v reinkarnacijo je dobra samo iz tega vidika, da si prepričan, da se boš vrnil na to zemljo in zato ne uničuješ narave in živih bitij. Pri verovanju v nebesa tega pogoja ni in ti je lahko vseeno, kaj bo z zemljo po tvoji smrti. Zato je morala, ki naj bi to preprečevala. Pri verovanju v karmo ali usodo je zanašanje in občutek nemoči, kar ti povzroča trud, se trudiš, da ne bi zemlje in življenja uničeval v lastno korist, užitek.
Zato spoznanje.

Lp,igor

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Petra G. on 23.05.2010 at 00:08:33


wrote on 22.05.2010 at 23:46:01:

Petra. wrote on 22.05.2010 at 23:02:18:
jah ne vem no. je vedno več dokazov, da reinkarnacija je. realnost.

Realnost reinkarnacije gor ali dol. Ti si sedaj živa tu na zemlji za računalnikom. Kaj se boš sedaj ukvarjala, kaj je po smrti, sedanjost ti bo pa uhajala.
Verovanje v reinkarnacijo je dobra samo iz tega vidika, da si prepričan, da se boš vrnil na to zemljo in zato ne uničuješ narave in živih bitij. Pri verovanju v nebesa tega pogoja ni in ti je lahko vseeno, kaj bo z zemljo po tvoji smrti. Zato je morala, ki naj bi to preprečevala. Pri verovanju v karmo ali usodo je zanašanje in občutek nemoči, kar ti povzroča trud, se trudiš, da ne bi zemlje in življenja uničeval v lastno korist, užitek.
Zato spoznanje.

Lp,igorne, sama ne gledam na ta način na reinkarnacijo.  ;) veliko pa verjetno jih. ampak lih zato moraš pa pol, če na tak način verjameš v njo, verjet tud v to, da karma obstaja. ker bi drugače res vedno počel čist vse bedastoče, ki bi ti prišle na pamet, brez posledic.
al kakorkoli že.

moja namera pa je, da je to moje zadnje življenje na Zemlji. ^^

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ajgor on 23.05.2010 at 00:11:55


Etrex wrote on 22.05.2010 at 21:29:22:
Igor to si res lepo povedal, se povsem strinjam.

Drugace pa del duhovnosti, ki govori o (re)inkarnaciji, duhovnemu nivoju,... To je zame duhovna filozofija za boljsi obcutek, upanje, verovanje na drugi strani pa kot pravi Igor pa ti ravno spoznanje minljivosti, enkratnosti, majhnosti da moc.

Duhovna filozofija je le eden od EGO vzorcev uma, ki pravi, saj ce ne v temu zivljenju pa v drugem, saj se ne zivi samo 1x in podobne duhovne filozofske puhljice.

Sele spoznanje in sprejetje na nivoju da na koncu izgubis vse, ne le hiso, avto, prijatelje, svoje najdrazje ampak tudi tisto najbomembnejse SEBE samega (ne nepomemben EGO ampak ZAVEST samo!), tudi to moras neegoisticno predat, narediti prostor da zrase novo.

Jaz vem da se noben duhovnez ne bo strinjal z mano, bo rekel, kje pa EGO ja vzemi, ti ga se podarim samo nosi visak materijala! Zavest pa je neunicljiva, jaz svoje ne dam ;D hehe

L.p.

Seveda- ustvarjalnost, novo.

Lp,igor

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 09:35:27


Petra. wrote on 22.05.2010 at 23:02:18:
jah ne vem no. je vedno več dokazov, da reinkarnacija je. realnost.


Petra imaš prav t,i. reinkarnacija našega brezčasnega spomina ,ki je ujet v našo reprodukcijsko verigo-genom je večno in sedaj kot kolektivna duša soprisotna.

V nas je vse, samo vesoljno ni prebujeno,ko  bomo mi spoznali,da je naša individualno samospoznana (duša) živa večno in sedaj v nas vseh kot kolektivni spomin,ki se v trenutku spočetja individualizira bomo razumeli tudi pojem reinkarnacije-brezčasnega spomina (duše),ki je večno in sedaj soprisotna v nas samih-sedaj še neprebujena-zato se tako malo ljudem ''odpre'' ta brezčasen spomin. Upam,da se da razumeti?
Lp Alojz :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mr.Smith on 23.05.2010 at 12:03:39


Petra. wrote on 23.05.2010 at 00:08:33:
ne, sama ne gledam na ta način na reinkarnacijo.  ;) veliko pa verjetno jih. ampak lih zato moraš pa pol, če na tak način verjameš v njo, verjet tud v to, da karma obstaja. ker bi drugače res vedno počel čist vse bedastoče, ki bi ti prišle na pamet, brez posledic.
al kakorkoli že.

moja namera pa je, da je to moje zadnje življenje na Zemlji. ^^
Kali imate prav. Reinkarnacija in Karma sta. Reinkarnacia na ta isti planet se vam dogaja do trenutka ko ne ustrezate več našim potrebam (+ -) ali se Arhitekt odloči da ste bolj primerni in koristni drugje, ali pa vam samim uspe spoznati matrico v kateri živite in stopiti iz nje, teh primerov je na srečo še dokaj malo a opažam da si ljudje vedno več pomagajo z rdečimi tabletkami. Kar je neprijetna frustracija in šok za vas. Niste pripravljeni sprejeti vse resnice v trenutku.
Karma. Ko pride vaša ura kakor se radi izrazite, vas Arhitek preveri s programom "If - Then", pobrska v spominu in včasih pogleda v svojo beležko, nato se odloči kje boste živeli. Odloči se v kateri geografski predel Zemlje vas bo namestil in določi še ostale karakteristike kot so zdravje, zunanja podoba telesa in ostale.
Če ne ustrezate več našim potrebam (+ -) ali pa sami spoznate matrico se ne reinkarnirate na Zemlji.

Te vaše namere, tako se začne.
Želim vam vso srečo Kali, ste mi simpatični in delujete mi dobri.

(upam da Arhitekt ne bo bral tega ker če bo adijo dopust)


Mr. Smith

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 12:15:07

Mr Smith poznate Arhitekta osebno?

Ima šetilo, svinčnik in trikotnik? ALI KAR NA PAMET DELA-BREZ NAČRTA?
AHA še eno vprašanje; je Arhitekta kdo ustvaril in kako- iz česa?

Da ni iz rdeče tabletke? Sprašujem sem bolj radovedne sorte-ne mi zamerit!! :) :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ajgor on 23.05.2010 at 14:34:26


Petra. wrote on 23.05.2010 at 00:08:33:

wrote on 22.05.2010 at 23:46:01:

Petra. wrote on 22.05.2010 at 23:02:18:
jah ne vem no. je vedno več dokazov, da reinkarnacija je. realnost.

Realnost reinkarnacije gor ali dol. Ti si sedaj živa tu na zemlji za računalnikom. Kaj se boš sedaj ukvarjala, kaj je po smrti, sedanjost ti bo pa uhajala.
Verovanje v reinkarnacijo je dobra samo iz tega vidika, da si prepričan, da se boš vrnil na to zemljo in zato ne uničuješ narave in živih bitij. Pri verovanju v nebesa tega pogoja ni in ti je lahko vseeno, kaj bo z zemljo po tvoji smrti. Zato je morala, ki naj bi to preprečevala. Pri verovanju v karmo ali usodo je zanašanje in občutek nemoči, kar ti povzroča trud, se trudiš, da ne bi zemlje in življenja uničeval v lastno korist, užitek.
Zato spoznanje.

Lp,igorne, sama ne gledam na ta način na reinkarnacijo.  ;) veliko pa verjetno jih. ampak lih zato moraš pa pol, če na tak način verjameš v njo, verjet tud v to, da karma obstaja. ker bi drugače res vedno počel čist vse bedastoče, ki bi ti prišle na pamet, brez posledic.
al kakorkoli že.

moja namera pa je, da je to moje zadnje življenje na Zemlji. ^^

Nisem zanikal reinkarnacije, le želel sem povedati, da ni tako pomembna za življenje, kot ne za tvojo namero.

Lp,Igor

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 16:10:17

Moj namen ni,da se sedaj prlizujem komu.Igor ima prav-Petra je pa že odločena,da se ne bo več pojavljala po svojem življenju na Zemlji.

Neglede ali verjamete ali ne verjamete v reinkarnacijo vam zaupam,da je vaša duša že pred vami in za vami ujeta kot kolektivni brezčasen akumuliran genski spominski zapis na nivoju same življenjske reprodukcijske verige naše vrste.

Če imate potomce in jih boste imeli se ta spomin bolj, ali manj direktno prenaša naprej -tako kot ste ga vi prejeli v trenutku spočetja,bo vašega prejelo vse kar bo za vami živih neodvisno ali so ti živi direktna,ali indirektna krvna vez z vami.

Razmislite-desetkrat mogoče se bo moje pisanje dalo razumeti!

Reinkarnacijo Vzemite kot refleksijo akumuliranega kolektivnega spomina (duše) na individualni ravni živega človeka. V človeku se zbudi ta spominska vesoljna brezčasna genska koda-in on sanja,da je že živel,a v bistvu ne ve,da nosi njegova bit ta spomin v sebi. ;) ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 23.05.2010 at 17:11:55


Petra. wrote on 22.05.2010 at 23:02:18:
jah ne vem no. je vedno več dokazov, da reinkarnacija je. realnost.

Tako deluje človeški um..Če iščeš dokaze za neka svoja hotenja, jo boš prej ali slej tudi našel(našla).
In ko kopičiš dokaze, seveda vedno bolj dobivaš občutek, da je to realnost.

Zakaj pa si želiš, da bi bila reinkarnacija ?

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 23.05.2010 at 17:20:49


Quote:
ne, sama ne gledam na ta način na reinkarnacijo.  Wink veliko pa verjetno jih. ampak lih zato moraš pa pol, če na tak način verjameš v njo, verjet tud v to, da karma obstaja. ker bi drugače res vedno počel čist vse bedastoče, ki bi ti prišle na pamet, brez posledic.
al kakorkoli že.

Karmo je ustvaril človeški um, ki v vsem išče nek smisel in logiko. :)
In zato, ker ne razumemo vesoljnega samodelovanja.

Saj ne moreš rečt ali je neko tvoje dejanje vzrok ali posledica....

Poistovetenje z naravnimi pojavi, je lastnost našega uma, da si širi zavedanje, vendar še to ne pomeni, da razume vesoljno delovanje. :)


Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 17:27:35

Robi
Sam razumem zadevo trinivojsko-um-duša-vesoljno samodelovanje. Nikoli ne more um sam priti do resnice če mi v sebi ne bi imeli že zakodirano (spominsko kodo duše).Um bi nas vedno zavajal ravno tako nas bi zavajala duša.Usklajeno delovanje omogoča samo večno-sedanje vesoljno ciklično samodelovanje,ki omogoča,ali onemogoča usklajenost v izmeničnem delovanju uma-duše preko duha Em sile.Vse to pa zatamnjuje ali razsvetljuje našo bit in našo življenjsko zavest. Ne vem če sem kaj pomagal-trudim se! ;)
Razmisli :Kako lahko pridemo do vesoljnega samospoznanja zgolj z umom? Nikakor 111ker mora imeti naš um osnovo za iskanje-osnova je spominska brezčasna koda (duša),ki jo naš genom nosi akumulirano že v sebi naš um mora izpostaviti preko življenjskega duha stik s tem našim brezčasnim spominom. Reinkarnacija se dogaja na tem nivoju-individualno in kolektivno hkrati-če upoštevaš em frekvence-vesoljno samodelovanje in galaktične cikle,ki so tu usodni in odločujoči ;) ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by ajgor on 23.05.2010 at 17:32:52


Robi wrote on 23.05.2010 at 17:20:49:

Quote:
ne, sama ne gledam na ta način na reinkarnacijo.  Wink veliko pa verjetno jih. ampak lih zato moraš pa pol, če na tak način verjameš v njo, verjet tud v to, da karma obstaja. ker bi drugače res vedno počel čist vse bedastoče, ki bi ti prišle na pamet, brez posledic.
al kakorkoli že.

Karmo je ustvaril človeški um, ki v vsem išče nek smisel in logiko. :)
In zato, ker ne razumemo vesoljnega samodelovanja.

Saj ne moreš rečt ali je neko tvoje dejanje vzrok ali posledica....

Poistovetenje z naravnimi pojavi, je lastnost našega uma, da si širi zavedanje, vendar še to ne pomeni, da razume vesoljno delovanje. :)

Usoda ali karma obstaja je realna. Vendar zopet ni odločujoča prav zaradi tvoje proste izbire v delovanju.

Lp,Igor

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 23.05.2010 at 17:36:52


Quote:
Sam razumem zadevo trinivojsko-um-duša-vesoljno samodelovanje. Nikoli ne more um sam priti do resnice če mi v sebi ne bi imeli že zakodirano (spominsko kodo duše).Um bi nas vedno zavajal ravno tako nas bi zavajala duša.

Seveda je spomin pogoj za zavedanje.
Če ne bi bilo spominske kode, bi se vsak dan rodili na novo in ničesar ne bi mogli spoznati.
Tu je zanimiv članek o tem:
http://www.kvarkadabra.net/article.php/Brainman

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 17:37:21


wrote on 23.05.2010 at 17:32:52:

Robi wrote on 23.05.2010 at 17:20:49:

Quote:
ne, sama ne gledam na ta način na reinkarnacijo.  Wink veliko pa verjetno jih. ampak lih zato moraš pa pol, če na tak način verjameš v njo, verjet tud v to, da karma obstaja. ker bi drugače res vedno počel čist vse bedastoče, ki bi ti prišle na pamet, brez posledic.
al kakorkoli že.

Karmo je ustvaril človeški um, ki v vsem išče nek smisel in logiko. :)
In zato, ker ne razumemo vesoljnega samodelovanja.

Saj ne moreš rečt ali je neko tvoje dejanje vzrok ali posledica....

Poistovetenje z naravnimi pojavi, je lastnost našega uma, da si širi zavedanje, vendar še to ne pomeni, da razume vesoljno delovanje. :)

Usoda ali karma obstaja je realna. Vendar zopet ni odločujoča prav zaradi tvoje proste izbire v delovanju.

Lp,Igor


Tu se tudi strinjam.Mnogo ljudi je,ki zavestno zatrejo svoje sebstvo,ker ta hoče izven ustaljenih družbenih-življenjskih norm. To je ta osebna odločitev po kateri poti boš hodil skozi življenje.Mnogi si niti ne upajo prestopiti izven običajnega življenja je udobneje ždeti in igrati to življenje. ;) ;) Ti dam milijon % prav Igor!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 23.05.2010 at 17:41:19


Quote:
.Mnogo ljudi je,ki zavestno zatrejo svoje sebstvo

To je drugo. To je omejeno na to življenje.
Karma pa bi naj bila utemeljena na podlagi reinkarnacije.
Da moram sedaj v tem življenju trpeti zato, ker sem v prejšnjem nekoga ubil..na primer...
In če bom zdaj priden, se bom osvobodil ponovnih rojstev...

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 17:53:29


Robi wrote on 23.05.2010 at 17:41:19:

Quote:
.Mnogo ljudi je,ki zavestno zatrejo svoje sebstvo

To je drugo. To je omejeno na to življenje.
Karma pa bi naj bila utemeljena na podlagi reinkarnacije.
Da moram sedaj v tem življenju trpeti zato, ker sem v prejšnjem nekoga ubil..na primer...
In če bom zdaj priden, se bom osvobodil ponovnih rojstev...


Ja Robi to je čista zabloda uma,ki ni usklajen z našo akumulacijo(dušo). Ti dam prav!!!

Robi še nekaj ti bom zaupal-mogoče še nisi opazil.Mene osebno sploh ne zanima tuje vedenje-razna pametarjenja drugih.
Jaz vedno in vse kar počnem vedno sporočam iz sebe-meni je popolnoma vseeno, ali obstaja še kakšna knjiga, ali link ,ali učena oseba na Zemlji.
Jaz sem sebi edino merilo ,ki se popolnoma zaveda svojega življenja.  In sem oseba,ki je življenje zavestno posvetila življenju iz lastnega vzgiba.

Jaz poznam samo življenje in samo življenju služim-nikogar ne podcenjujem samo ne pustim se kontaminirati z nepomembnimi filozofijami in filozofi.

Sedaj me že toliko poznaš,da veš,da ne govorim samo tebi in te ne podcenjujem.Me ne zanima tuje vedenje jaz sledim zgolj tistemu kar se je v meni samo rodilo. ;) ;)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 23.05.2010 at 19:16:03


Quote:
Me ne zanima tuje vedenje jaz sledim zgolj tistemu kar se je v meni samo rodilo. Wink Wink

Sem na istem. :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 23.05.2010 at 19:37:36


Robi wrote on 23.05.2010 at 19:16:03:

Quote:
Me ne zanima tuje vedenje jaz sledim zgolj tistemu kar se je v meni samo rodilo. Wink Wink

Sem na istem. :)


Sem ugotovil in me veseli! :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Mr.Smith on 24.05.2010 at 10:34:12


wrote on 23.05.2010 at 17:32:52:
Usoda ali karma obstaja je realna. Vendar zopet ni odločujoča prav zaradi tvoje proste izbire v delovanju.
Vsak trenutek se lahko odločite kako boste delovali. In to se prenese in vpliva na vaše naslednje živlenje. Arhitektu so ljubši pridni, morilcev nima rad, že zaradi birokracije ki jo ima z njimi.


Robi wrote on 23.05.2010 at 17:20:49:
Karmo je ustvaril človeški um, ki v vsem išče nek smisel in logiko.
Karme ni ustvaril človeški um, karma je Zakon ki je prisoten v prostoru kjer trenutno bivate.

Mr. Smith

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 24.05.2010 at 10:50:55


Mr.Smith wrote on 24.05.2010 at 10:34:12:

wrote on 23.05.2010 at 17:32:52:
Usoda ali karma obstaja je realna. Vendar zopet ni odločujoča prav zaradi tvoje proste izbire v delovanju.
Vsak trenutek se lahko odločite kako boste delovali. In to se prenese in vpliva na vaše naslednje živlenje. Arhitektu so ljubši pridni, morilcev nima rad, že zaradi birokracije ki jo ima z njimi.


Robi wrote on 23.05.2010 at 17:20:49:
Karmo je ustvaril človeški um, ki v vsem išče nek smisel in logiko.
Karme ni ustvaril človeški um, karma je Zakon ki je prisoten v prostoru kjer trenutno bivate.

Mr. Smith


Malo Morgen MR vesoljni agent- Čevapčič. Karma je teološki opis -samo problem je,da vi ne veste česa. :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by El Poeta on 24.05.2010 at 11:58:23

Waw!

Karma je preprosto zakon akcije-reakcije-akcije v materiji. Materija se ravna po tem zakonu, ker drugega itak ni. Da pa bi se karma prenašala iz življenja v življenje pa ne more držati, ker se "ti" ne reinkarniraš, lahko bi delovala edino na ravni družine v katero se rodi telo in potem pretekle akcije neke družine vplivajo na to kar se z družino godi sedaj.

Samo neko verigo akcije-reakcije-akcije je možno v vsakem danem trenutku zavestno presekati, samo mora zavest prevzeti pobudo ne pa, da jo materija premetava sem ter tja.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 24.05.2010 at 12:04:45


El Pesnik wrote on 24.05.2010 at 11:58:23:
Waw!

Karma je preprosto zakon akcije-reakcije-akcije v materiji. Materija se ravna po tem zakonu, ker drugega itak ni. Da pa bi se karma prenašala iz življenja v življenje pa ne more držati, ker se "ti" ne reinkarniraš, lahko bi delovala edino na ravni družine v katero se rodi telo in potem pretekle akcije neke družine vplivajo na to kar se z družino godi sedaj.

Samo neko verigo akcije-reakcije-akcije je možno v vsakem danem trenutku zavestno presekati, samo mora zavest prevzeti pobudo ne pa, da jo materija premetava sem ter tja.


Zavest lahko prevzame pobudo---BREZ ŽIVEGA TELESA s KATERIM JE V SOODVISNOSTI??? POšlji malo svojo zavest na sprehod-brez telesa- ti ne rata ????

Da ne boš zamenjal zadevo z mislijo!!! Misel je samo sistem prenašanja informacij.

Od kje do kje in po komu! Misel je vsebina življenja!! El Poeta veliko ti manjka a hkrati nič ,da bi se razumel!!

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Robi on 24.05.2010 at 12:38:23


Quote:
Karme ni ustvaril človeški um, karma je Zakon ki je prisoten v prostoru kjer trenutno bivate.

Človek je s svojim umom izluščil iz širne resnice le delček, ki mu rečeš karma.

Če karmo enačiš splošnimi pravili o akciji in reakciji, potem je res, kar praviš.
Jaz je nisem, zato sem tisto zgoraj napisal.

Title: Re: Reinkarnacija
Post by Alojz in Sandib on 24.05.2010 at 13:26:36


Robi wrote on 24.05.2010 at 12:38:23:

Quote:
Karme ni ustvaril človeški um, karma je Zakon ki je prisoten v prostoru kjer trenutno bivate.

Človek je s svojim umom izluščil iz širne resnice le delček, ki mu rečeš karma.

Če karmo enačiš splošnimi pravili o akciji in reakciji, potem je res, kar praviš.
Jaz je nisem, zato sem tisto zgoraj napisal.


Tale karma je trenutno fina za zemeljsko elito.Tako,da- 96% ljudi ima slabo karmo zaradi požrešnih egoistov!!
Ja akcija-reakcija je tako na splošno tudi vesoljna večno-sedaj ista zakonitost. Karmo nam delajo pa poštenost-pravičnost-ljubezen-etičnost-moralnost,ki jo vsak dan doživljamo in prakticiramo.Samo problem je da je karma ugodna za lopove ne pa poštene  in izkoriščane ljudi.Kdo nam odreja karmo je odveč ponavljati!!!! :) :) :)

Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 19.06.2021 at 12:11:44

Jaz se niti za včeraj ne spomnim kaj je blo...

;) ;) ;) :) :)


Title: Re: Reinkarnacija
Post by gemba on 05.08.2021 at 10:11:12

Jaz se ne spomnim niti včerajšnjega dne...

;) :) ;)


Title: Re: Reinkarnacija
Post by Petra. on 22.10.2021 at 13:26:23


gemba wrote on 05.08.2021 at 10:11:12:
Jaz se ne spomnim niti včerajšnjega dne...

;) :) ;)a bejž bejž

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.