ZA DEMISTIFIKACIJO MISTIKE
hmmm naj ostane mistika mistična, delo na sebi pa se ja trudimo demistificirat, jest pravim da bi morali otroke v 1. razredu OŠ naučit meditirat in se koncentrirat, če jih starši še niso naučil. pa ne mistično ampak se pomirit pred naporom.
to če se odzemljiš je grdo, na tem tudi delamo (marsikdo le to izkusil), da bi se ljudem to ne dogajalo, da bi o tem nekaj vedeli - ozavestili - že prej.
Kaj si misliš o zgoraj omenjenih načinih in oblikah duhovnih iskanj?
Slaboooooo
Ali duhovne prakse nujno vodijo v mističnima stanja zavesti?
nič ni nujno ; mistično je ko ne razumeš.
odvisno tudi od tega kaj vse šteješ pod duhovne prakse, če se ti zdi tist link od tantre, ki ti lahko spremeni življenje, duhoven, tudi ok, govori pa o tem kako lahko svoj lajf tolk deleč prfuraš, da si ves čas v meditaciji, da se telo nikoli ne prenapreza.
Ali se ti zdi možno ali smiselno iz duhovnih iskanj, praks, tehnik... izvzeti mistične elemente?
MOžno je ni pa smiselno, uporabiš kar ti sede, kar je zate, kar si ti.
Je problem morda v le v zlorabi misticizma, ki ima tudi svojo pozitivno funkcijo, ali pa sem pri vsem skupaj le napačno uporabljal ta pojm?
čudno si uporabu ta pojem, si pa dobr napisu ni kej
Freedom of choice je moja izbira, za vse. O tem govorim(o).
Q
novodobnem duhovnem tržišču
Q
zato se nas je velik začel sploh ubadat s tem da bi čimceneje ali celo zastonj ljudem omogočili povečevanje zavesti, da si sami pomagajo, z ali brez naše pomoči.
Če jim bomo pomagal si bomo čistl karmo, čene pa tud.
tale ana bo zgleda moja prjatlca
PROV LEPO SI NAPISALA
tko kt je blo že povedano:
Lahko živimo po srednji poti, ni težko, zelo lahko je, z vsakim trenutkom je lažje.
ni se nam treba ukvarjati s temi rečmi s čimer se nas večina ukvarja (meditacije, reiki, tantra ... no zdele sm vidu da tega hudo dost velik ne poznam, poznam, pa ne prakticiram), ampak pomaga, pri tem v kakšne vzorce smo oviti, pomaga, verjetno bi pomagalo že vedenje da tko pač je in bi se ljudje spremenili ... začeli spreminjat.
pomagajo tud angeli in tako naprej, če je to misticizem naj bo, pomaga pa.
moja nabolj priljubljena pa je itak una:
vse je v sprejemanju in dajanju.
če boš dajal najboljše kar imaš in sprejemal vse kar dobiš in pri tem mislil (čimbolj) čiste misli, kmalu ne boš RABIL več ničesar sprejemat.
ker boš vse imel.
in če živiš po svoji vesti, se ti ne more slabo godit in lahko glih tko dosežeš razsvetljenje, če hočeš, če je razsvetljenje mistično, naj bo, ampak se boš moral šele takrat začeti ukvarjati z mističnimi rečmi, jih sprejet, in boš do razsvetljenja prišel brez mistike ..... čez pač ne, samo do vrat
mah hudo si tole dregnu ... nimam kej dost 'ugovarjat' komurkoli, lahko samo ploskam, kolk različnih 'pregnanih' ljudi se je nabralo na tem forumu.
to je to o čemer smo govoril, ko je aleš sanju o tem da bi se z drugimi pogovarju o knjigah ki so mu bile všeč ... in zdej to mamo, in on to ma ... pa se nima časa pogovarjat
(mal sm zlobn)
kaj sm hotu že ... ahaaaaa
to ja; zdej naj bi se jest ukvarju z EU in to, s prvim nivojem in to, ti pa klele men prneseš na plan mistiko, vržeš totalno bombo, tri dni me ni in je cela štala !!!
ampak je prov
s skupnimi močmi lahko naredimo več kot sami ... zato se združujemo.
no eto me je klicu en prjatu umes in je prjavu tole zgori, sicer on bi prodaju in to, pa nima veze, več nas je, lažje nam je, tko kot v ekonomiji tako tudi v življenu - lola in to.
skratka mistiko demistificirat, jo v ljudeh ozavestit, da bo postala samo po sebi umevni del življenja, da bo pomagala v transformaciji.
res dobro bi bilo nekaj narediti tudi na zamaljskem področju, tukaj ciljam na duhovneže ki delujejo odzgoraj, in ne izpolnijo svojih nalog tukaj na zemlji.
raji pomagat da se spremeni, ji dat svobodno izbiro, med vsem, ne samo med tistim, kar nekateri imajo za moralno, etično ... itd.
uglavnem da skratim ... smo na pravi poti in čeprav je važna pot, je fajn, da vemo kaj je na koncu poti.
(čist sm razpet med svetovoma, bom rajš nehu)