Pozdravljeni,
Pred kratkim sem dobil tale kazalec na spletno stran o "resnici o Sai Babi" z močno negativnim komentarjem:
> >Porocila ljudi, ki so bili vec let blizu tega
> > prevaranta, pedofila in morilca.
> >
> >
http://members.tripod.com/the_findings/> >
in to od človeka, ki se ukvarja z duhovnostjo in je tudi organizator vidne skupine pri nas.
Moj komentar je spodaj, kot tudi še nekaj drugih odgovorov. Ker ima Sai baba v Sloveniji kar velik ugled, je dobro, da si stvari pogledamo tudi iz nasprotnih zornih kotov. Trezen premislek ni nikoli odveč. Če bo kdo želel komentirati, naj napiše tudi, ali dovoli, da je njegov komentar objavljen na mailing listi. In kot je zapisano spodaj: pozitiven zakljucek je lahko ta, da naj ima vsak duhovni iskalec svojo pot in da nam niso potrebni nobeni idoli in maliki, ker je resnica samo v nas.
Lep dan, Igor
---------------------------------------------------------------
Jaz sem ze slisal negativne misli o Sai Babi:
- mene osebno je predvsem motilo egocentrično pisanje v njegovih besedah: jaz sem Bog... (to je motilo tudi nekatere moje sogovornike)
- enega prijatelja, ki je bil tam, je motilo, kako so na Babin rojstni dan, ko je bila nepopisna gneca, policaji udrihali po Indijcih (ne tujcih), ki so zeleli priti v asram
- en Indijec (magister znanosti) mi je pravil, da so ga veckrat videli, kako je goljufal pri materializaciji (on sam tega ni videl)...
- nekateri privrženci Sai Babe so se mi zdeli "zaslepljeni", saj so v duhovnosti videli samo Sai Babo in so zavračali vse ostale poti. (to so opazili tudi nekateri moji sogovorniki)
No video posnetki na tisti spletni strani res kazejo na to, da pri materializaciji goljufa... Vem pa, da Indijce to (najbrz) ne prizadene, ker je njihov moto "za dokazovanje dobrega lahko tudi uporabljas trike, da bi ljudi preprical". Seveda pa triki za zahod niso sprejemljivi, ker ljudje želijo "prave" dokaze.
Po drugi strani mi je veliko (kakih 10-15) ljudi povedalo pozitivne osebne izkusnje s Sai Babo, med drugim tudi bioenergetik Slobodan Stanojevic, ki je (do neke mere) jasnoviden in je marsikaj lahko preveril pri Sai Babi, in je imel samo pozitivne izkusnje...
Hkrati so tudi knjige
- Sai Baba govori o odnosih
- Sai Baba govori zahodu
zelo dobre in zelo pozitivne. (je pa res, da jih ni pisal Sai Baba ampak so "kanalizirani", oziroma pisani po navdihu)
Torej, moje mnenje je nekako vmes: verjetno Sai Baba ni idealen in uporablja tudi trike, vendar ni negativen in nikakor mu ne bi mogel prisoditi vseh tistih grdih besed. Hkrati bi bil zelo previden pri obsodbah, saj ko ljudi zacnes spodbujati na pisanje negativnih zadev, zelo hitro zaidejo v neresnicno obtozevanje (ki ima lahko tudi skrito ozadje, ki je lahko naroceno: diskreditiranje duhovnosti nasploh, saj monetarni sistem ne zeli duhovno ozavescenih ljudi)
Lep dan,
Igor
----------------------------------
Zivijo Igor,
zelo lepo si to napisal in se povsem strinjam s tabo. Nobena stvar ni tako
crna kot se zdi in nobeno zlato se ne sveti tako kot se zdi.
O bogu:
Jezus je nekoc rekel: Kdor je videl mene, je videl Oceta!, kar so si
razlagali, kot da je rekel, da je Bog. Nekoc je tudi dejal, da smo lahko vsi
taksni, kakrsen je on ( v bistvu je zelel, da mu postanemo podobni oz.
enaki). In ce takole razmisljam, potem lahko zakljucim, da smo vsi bogovi,
tudi Ti in jaz, le da nekateri tega se ne vemo, imamo pa vse moznosti, de se
tega zavemo ...
Tudi sam sem veckrat obiskal Babine strani, marskaj na netu prebral, cisto
nazadnje (danes zjutraj) sem si zazelel, da bi se na nek nacin preselil v
njegov center v Sloveniji (potem pa sem prejel tvoj mail
), vendar nisem
zasledil nicesar, kar bi me motilo ali vsaj ne tako, da bi dobil kake
pomisleke, skratka le pozitvne ideje in misli.
Resnica pa ... ne da se je povedati, mozno jo je le izkusiti! Vse kar vsak
zase izkusi JE resnica, ceprav lahko isto osebo, dogodek ... dva cloveka
izkusita povsem nasprotno, je to se vedno za vsakega od njiju resnica!
Vse najboljse,
Klemen
---------------------------------
Zdravo Igor,
glede na popularnost Sai Babe, je verjetno prav, da ljudi opozoris na te spletne strani, sploh ce si posiljal tudi pozitivna sporocila o njem. Dokaj neverjetno je, da bi si toliko ljudi (tudi nekateri njegovi bivsi bliznji sodelavci) stvari izmisljalo - je pa v skladu s teorijo zarote
Molk ni resitev. Kakorkoli, ne glede na to kaj je res, pozitiven zakljucek je lahko ta, da naj ima vsak duhovni iskalec svojo pot in da nam niso potrebni nobeni idoli in maliki, ker je resnica samo v nas.
Lep pozdrav
Marko