uVODNJAK

Tako, zadnji beta izvod @pisa Sončeve pozitivke je pred tabo.
Lahko nam sporočiš svoje pripombe, predloge, graje ... in kar je še tega, na temu namenjen thread na Svetu pogovorov.

Ker mi je Miro 'ukradu' temo za uVODNJAK, ga ne bom ponavlju in bom raje skušal bit kratek, ker pač točno vem, kako hitro gre čas, kako je vsak dan krajši.

Težava današnjega sveta je, da je usmerjen v svoj ego. Vsak posameznik v svojega. To vemo vsi, če komu to še ni jasno, naj prebere Mirov članek in naj nato nadaljuje z branjem na Svetu pogovorov.
Ta @pis je, v nasprotju z večino časopisov, namreč namenjen rasti posameznika kot celote, ne rasti posameznikovega ega. Naša namera je priti do tistega dela nas, ki se ga v celoti še ne zavedamo. Kdor se tega vsaj zaveda, je že na pravi poti. Komur pa je to nekaj novega, lahko tukaj najde mnogo smerokazov na svojo pot.
Še več jih sledi ...

Ustvarjalci tega @pisa smo si edini v eni stvari: da drugim NE SMEMO pomagati tako, da ribe namesto njih lovimo, ampak edino tako, da jih naučimo ribe loviti.
Prvi poskus tega so bile naše strani, raztresene po širnem internetu, naslednji poskus je bil zgraditi skupno stran, za podporo tega je zrasel forum Svet pogovorov, ki je prerasel svoje okvire, in delo se je logično nadaljevalo do @pisa Sončeve pozitivke - časopisa na internetu.

Seveda te vabimo k sodelovanju v duhu ozaveščanja.
Danes, na soboto 13. 4. 2002, je po celem tednu oblačnosti spet posijalo sonce. Tokrat precej močneje kot ponavadi. Namesto enega sonca sta vzšli dve. Eno še vedno vsak dan sproti zahaja, drugo ostaja in sveti - sveti tudi ponoči s sijem, ki ga zbira čez dan. In sveti tudi v oblačnih dneh ... Več ko nas bo sijalo skozi to sonce, ki je pravkar vzšlo, bolj bo svetlo, saj ima vsak izbiro, da sveti ali pač ne.
Odločitev je tvoja.

urednik

u bistvu sm samo gape :)

 

 

VSEBINA NOVIC
NOVICE >>>


[an error occurred while processing this directive]
NOVICE >>>

 

Šport

Šport – sodobne gladiatorske igre

Ko slišimo besedo šport, navadno pomislimo tudi na zdravje. Poznamo mnogotere aktivnosti, povezane s športom: Najboljša droga je žoga, Brž na kolo za zdravo telo, in še bi lahko naštevali. Vse več znanih športnikov se pojavlja v reklamnih akcijah, ki spodbujajo zdrav način življenja

Več >>>...

 

Aktivacija kristalne mreže

Eto, aktivacija kristalne mreže (crystal grid) oz. kristusove mreže (Christ grid), eni ji rečejo celo golden light grid, se je začela.

Očitno.

Za kaj točno gre?
Point je, kolikor štekam, v nalogi, ki jo imamo tukaj, na planetu Zemlja. In ta je, da odkrijemo način, kako živet, da bodo potem lahko vsa spirirtualna bitja po univerzumu lahko živela po tem ključu in 'se bodo mela fajn'. Ves čas.

Več >>>...

 

Zdrava zabava

The Stroj in Shyam
so bili gostje prve letošnje prireditve v okviru projekta 'Z glavo na zabavo', ki se je zgodila v petek, 22. marca 2002 na mariborskem Štuku. Projekt "zdrave zabave" se zaenkrat osredotoča na osveščanje glede alkohola in prometne varnosti. To je pomenilo večer brez prodaje alkoholnih pijač ...

Več >>>...

 

the Planet

PLANET POZITIVKE
Ta luč bo nekega dne eksplodirala in videli jo boste vsepovsod. Videli boste, da v njenem območju biva vse vesoljstvo. Božanska svetloba zavesti vam bo postopoma napolnila oči in videli jo boste povsod, kamor se boste ozrli. Videli boste njen sij v ljudeh, v drevju, v skalovju in v zgradbah. ...

Več >>>...

 

Bio

Sadovnjak vodnarjeve dobe

Prehranjevalni proces je eden najpomembnejših sistemov izmenjave snovi med živimi bitji in brez dvoma eden tistih, ki ga je človek - v želji za kovanjem lastnega dobička na račun narave - najbolj ogrozil.
Katastrofalne posledice izkoriščevalskega početja se kažejo povsod, intenzivna pridelava hrane - s kemijskimi poseganjem v naravno rast in razvoj rastlin in živali - je povzročila opustošenje naravnih virov in razvoj novih virusov bolezni, ki jih naši predniki niso poznali in ki so ponekod v svetu dobili že razsežnost mednarodnega političnega problema kot npr. bolezen norih krav.
Tako, kot se velike ideje običajno rojevajo v malih glavah, se zdi, da tudi rešitev našega planeta leži v rokah malih ljudi, ki s svojimi "individualnimi" projekti za pomoč naravi skušajo narediti to, kar bi se sicer v idealni družbi moralo dogajati na nivoju nacionalnih gospodarstev.
Več >>>...

 

vPogled

DUŠNI ZAPIS MODERNEGA ČLOVEKA
Zasidrani smo, vsaj zase lahko trdim, v enem luteranskem pogledu na svet, ki predpostavlja predanost delu in hkrati odrekanju užitkom z namenom čim večje materializacije vloženih energij. S to usojenostjo pa se je najbolje sprijaznit ali pa z njo vsaj portpet, saj edino materizalizirano energijo hoče ukrotit, olastninit in jo pod nadzorom razplojevat.
Več >>>...

 

samoPomoč

JAZ (Self) – EGO IN VIŠJI JAZ (Higher Slef)
Namen tega kanaliziranja je razložiti Jaz.
Jaz ljubi preteklost, ker so tam v vsej svoji veličini izgovori, čustva in razpoloženja, ki jih uporablja, da vas podjarmi. Resnično ga lahko imeujemo Hudič in Satan. Ima sposobnost, da vas uniči in skozi tisoče Zemeljskih let se je razvil in postal zelo zapleten - kot bi rekli na Zemeljskem nivoju, zelo premeten. Da bi preživel in ostal v področju udobja, ne bo nikoli prenehal s svojimi prizadevanji, da vam prepreči odkrivanje in delo z Višjim Jazom. Ker ko najdete Višji Jaz, imate vse odgovore.
Več >>>...

 

Ekologija

NAJBOLJ ONESNAŽENO MESTO NA SVETU
BO KMALU BOGATEJŠE ZA 40.000 TAKSIJEV,
KI JIH BO POGANJAL ZRAK

Kaj dobite, ko združite najbolj onesnaženo mesto na svetu in novo vlado, ki imenuje kot ministra za okolje predsedniškega kandidata Zelene stranke?
Avto, ki ga poganja svež zrak in ki izloča še čistejši zrak.
To, kar nekateri v šali imenujejo »nočna mora Georga Busha«, je dejansko slišati kot sanje. Vendar niso sanje. Takšno vozilo obstaja in mehiška vlada jih je naročila 40.000 ter jih namerava uporabiti kot taksije v Mexico Cityju.
Več >>>...

 

Misli

SONČEK

Hiteč po mestu po opravkih, ki se mi čez teden naberejo za sobotno dopoldne, mi korak zastane ...

THINK POSITIVE THINK POSITIVE
Več >>>...


Zaobljuba ob svetovnem dnevu voda

Sprejemam odgovornost za svoja stalisca in izbiram, da je danes vsaka moja misel na vodo prezeta z ljubeznijo in veseljem do zivljenja. Z vsakim kozarcem popite vode sprejemam ljubezen iz neusahljivega izvira. Z vsakim pozirkom vode sprejemam izobilje, ki ga v mislih vracam v potok, reko, jezero - krog ljubezni in radosti je tako neskoncni tok za vse in vsakogar.

(Olga) - poslji naprej

 

Potovanja

"WWOOFANJE" /wuf /
PO KANADI
NA ZAČETKU NOVEGA TISOČLETJA

V 5-ih mesecih sva bila pri devetih gostiteljih.
Čas sva preživljala pri ljudeh, ki po izobrazbi v glavnem niso bili kmetje, vendar je večina v življenju prišla do prelomnice, ko ni želela živeti tipičnega življenja v škatlici, kot je mestno življenje in vsakodnevno vožnjo v službo in domov ter ostale pripadajoče "prednosti" sodobnega življenja imenovala ena od najinih gostiteljic - Anna.
Več >>>...

 

Politika

Ameriška vlada je sklenila, da mora nujno izboljšat javno mnenje o Ameriki v svetu. V ta namen naj bi ustanovila poseben urad, ki bo skrbel za izboljšanje le-tega ... no, če bi brali Osha ali pa forum Svet pogovorov, bi izvedeli vsaj kje se začne urejat, pa še "urad" ne bi bil več potreben!
Vida ; Več >>>

tole res ne vem kako bi uštemu tuki notr - mogoče bi blo treba rečt kje jih začet urejat pač recimo z ozaveščanjem itd, magar usako reč nalinkamo, sej mamo o vsem že kej napisan, za primer sm naredu kr link, za več sm pa prlimu en članek k sm ga glih dons najdu.

pač mene in vido zanimajo mnenja :)

 


Sekta Moon v Braziliji in Paragvaju kupila že prek 800.000 hektarjev zemljišč

Rio de Janeiro (STA/AFP) - Sekta Moon v Braziliji in Paragvaju kupuje zemljišča, kar močno vznemirja brazilsko vojsko. Cerkev za združitev, kot se sekta uradno imenuje, je kupila že 833.000 hektarov zemlje na obeh straneh meje, od tega 83.000 hektarov na ozemlju Brazilije, piše brazilski tednik Isto, ki se sklicuje se na vojaške vire. Direktor brazilskega vladnega urada za varnost, general Alberto Cardoso je že ukazal obsežno preiskavo o nakupu zemljišč, navaja časnik. Pozornost oblasti je po poročanju Ista pritegnilo predvsem dejstvo, da predstavniki sekte trdijo, da se želijo ukvarjati z ekološko kmetijsko pridelavo, po pridobitvi zemljišča pa z njega preženejo živino in kmete, zemlje pa ne obdelujejo. Vodja sekte Sun Myung Moon je pred kratkim v New Yorku zatrdil, da namerava kupiti 1,2 milijona hektarov rodovitne zemlje v južnoameriških državah in "tako prispevati k nadomestitvi zemlje, ki jo te države utegnejo izgubiti po vzpostavitvi območij miru, ki naj bi jih nadzorovali ZN," še piše Isto.

 

Film

Nikogaršnja zemlja najboljši tuji film leta
Pariz, 19. februarja (STA) - Nikogaršnja zemlja Danisa Tanoviča je dobila še nagrado francoskih filmskih kritikov, Prix Moussinac, kot najboljši tuji film minulega leta. Prestižno nagrado Prix Melies za najboljši domači film leta pa je žirija 230 francoskih kritikov dodelila uspešnici Amelie Jean-Pierrea Jeuneta. Imena nagrajencev je sporočila Zveza francoskih filmskih kritikov, ki te nagrade podeljuje od leta 1946. Oba filma sta nominirana tudi za ameriško nagrado oskar v kategoriji najboljši tujejezični film. Za najboljši prvi film so kritiki izbrali delo "De l'histoire ancienne" Orsona Mireta, za najboljši kratki film pa delo "Intimisto" v režiji Licie Eminenti. Enakovredni nagradi za filmsko publicistiko sta, kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, prejela Youssef Ishaghpour za knjigo "Orson Welles, cineaste" in Michael Henry Wilson za knjigo "Raoul Walsh".
Več >>>...

 

Internet

Evropska komisija poziva k razvoju
interneta nove generacije

Bruselj, 21. februarja (STA) - Evropska komisija je danes pozvala k razvoju tehnologije za internet nove generacije, kajti na sedanjem internetu bo po napovedih prostora zmanjkalo že leta 2005. Ključ po mnenju komisije leži v razvoju internetnega protokola verzije šest, ki bo, kot je poudaril komisar za informacijsko družbo Erkki Liikanen, predstavljal kvantni skok v številu internetnih naslovov. "Razvoj tega protokola pa je ključen tudi za konkurenčnost Evrope. Ta mora svojo prvovrstno raziskovalno dejavnost dopolniti s politično zavezo, ki bo pripomogla k razvoju nove verzije protokola," je še poudaril komisar.

 

 

Udarna novica

Pozabi na dvome, uresniči sanje!

Preizkusi varno, prijateljsko in ustvarjalno okolje: svojim idejam dodaj krila.

Ko te v glavi prešine ideja, je sveža, že neoblikovana in popolnoma nezrela. če te prevzame dovolj možno, začneš; o njej razmišljati, jo vrteti po glavi in si jo začnešogledovati iz vseh strani. Nekaj časa se počutiš odlično, nato pa te začnejo grizljati prvi dvomi.

Pot od prvega prebliska do popolnoma uresničene ideje je polna ovinkov, stopnic in prepadov. Zamisliti in preveriti moraš veliko novih, tebi še neznanih stvari, odgovoriti morašna morje vprašanj.

Katere so slabosti moje ideje, katere so njene prednosti? Kakšni so moji cilji? Kje in kako bo moja ideja zaživela? Katere so največje ovire in kako jih preskočiti?

Ko ti začnejo težiti prvi dvomi, izgovori in nesmiselni ugovori, je najbolje vrniti udarec. Tvoje dobre ideje so tu namrečsamo zato, da jih uresničiš
Prijavi se na delavnico in začni uresničevati svojo idejo!

TiPovej je tu zato, da ti pomaga odgovoriti na vsa neprijetna vprašanja. TiPovej je tu zato, da ti ne pusti odnehati in da ti pomaga dotakniti se tvojih sanj.

prijavi se na delavnico
www.tipovej.org

Več >>>...

 

Zanimivosti

History today
As the clock ticks over from 8:01 p.m. today, you will experience, for a mere sixty seconds, an historic moment :
The date and time will be perfectly symmetrical They will read the same forwards as they do backwards - i.e. 20:02 20/02/2002
This has happened only twice before: at 10:01 a.m. on 10/01/1001 and at 11:11 a.m. on 11/11/1111, not to mention 00:00 a.m. on 00/00/0000.
It will happen again only once at 21:12 on 21/12/2112
SAVOUR THE MOMENT!!!

 

Novice >>>


 

 

 

!!! DIREKTORIJ @ gape.org!!!
deskačaodskočnjača
če ti je pomagala, povej tudi drugim
(since 7.1.2000 ;;; last upd. 16.12.2001)
the tim