JAZ (Self) – EGO IN VIŠJI JAZ (Higher Slef)

 

18. september 2001

 

Sporočilo Maitreye,

 

V preteklem zemeljskem tednu sva moj kanal in jaz prejela ogromno količino pošte, ki se nanaša na dogodke v ZDA. Ta pošta je bila zelo pozitivna in zahvaljujem se tistim med vami, ki ste napisali ta sporočila. Kakorkoli, čutim da je zdaj čas na zemeljskem nivoju, da duše poučim o Jazu. Dokler Jaz ne bo izkoreninjen, zemeljski nivo ne more napredovati. Kaj je Jaz in od kod je prišel? Da bi to lahko pojasnil, se moram vrniti v preteklost v zemeljskem času in opozarjam vas, da bo to dolgo pismo.

 

Nekoč je bil planet v oddaljeni galaksiji, ki je imel dve Sonci. To je bil planet velike lepote in veličine. Dve sonci sta ta planet oskrbovali z energijo in na njem je bila zelo razvita civilizacija. To je bil kraj sreče, zadovoljstva in vedrine. Duše so se v svojem razvoju skozi mnoga tisočletja tega, kar bi na Zemlji imenovali čas, razvila v raso bitij Višjega jaza. Imela so sposobnost zapustiti svoje telo in se dvigniti na še višjo vibracijo, če so želela. Ustvarila so čudovit kraj, ki ga številni imenujejo nebesa ali duhovni svet, kamor so lahko šla in si nabrala novih moči, ko so potrebovala počitek in sprostitev, ali preprosto kadar so potrebovala spremembo. Za ta kraj je skrbela skupina razvitih bitij, imenovana Bratstvo. Visoko razvita bitja s čudovito energijo. Med ostalimi člani so bili znani kot 'Mojstri'. Te duše so se odločile ostati v tem kraju in prisostvovale so pri organiziranju življenja in zabave na planetu z dvema Soncema.

 

Ime tega planeta ni važno, kot tudi ne, kje v galaksiji je bil, in na vprašanja v zvezi s tem ne bom odgovarjal. Namen tega kanaliziranja je razložiti Jaz.

 

Nekega dne so opazili, da obe sonci izgubljata energijo, z drugimi besedami umirata. Bratstvo je bilo zelo zaskrbljeno, saj so vedeli, da brez Sonc ne bodo mogli vzdrževati njihove energije na fizični ravni. Dali so navodila, naj se poišče nov dom. Bitjem planeta so sporočili, da bi lahko preprosto šli v kraj duha in ostali tam. Vendar so duše na planetu uživale biti v fizičnem, zato se je razširila novica, da je treba poiskati nov dom. Vesoljsko plovilo je šlo na pot, iskat ta dom, in po številnih iskanjih na številnih mestih je končno našlo Zemeljski nivo.

 

V tej točki razvoja je bila Zemlja na stopnji jamskega človeka. Človek se je ravnokar razvil v človeško obliko, vendar je imel majhno inteligenco. Bratstvo je bilo nad tem navdušeno. Odločili so se, da se bodo, da bi se povezali s to raso bitij, s to vrsto zlili s pomočjo zlitja DNK in kloniranja. To so storili in sčasoma je bil nov človek oblikovan in je začel rasti. Novo človeško bitje je bilo bolj razvito kot večina njegove vrste in z rastjo je kazal izredne sposobnosti, ki jih navadni jamski človek ni imel. Ta novi človek je poučil ostale o ognju in kmalu se je jamski človek razvijal z zelo hitrim tempom. Novi človek se je kmalu plodil s starim človekom in razvil se je človek, ki ga poznamo danes.

 

Bratstvo je pazilo na nova človeška bitja ter jih je redno obiskovalo, da bi videli, ali uspevajo v svojem razvoju. Ti zgodnji obiski so omenjeni v krščanski Stari zavezi in opisani kot Ezekielovo kolo in drugi dogodki. Znanstveniki so pogosto trdili, da ne morejo najti manjkajočega člena med jamskim človekom in modernim človekom, no, tukaj je! Bratstvo pa so je kmalu zavedlo, da je novo človeško bitje drugačno od tistih na planetu dveh Sonc. Zemlljani so se prepirali, borili ... postali so zelo negativni. Bratstvo je bilo vznemirjeno zaradi tega in naročeno jim je bilo, naj ugotovijo, zakaj se to dogaja. Kmalu so ugotovili, da je bila narejena napaka. Nova rasa bitij je imela Višji Jaz bitij Bratstva, AMPAK, ob ploditvi je prevzela tudi preživetvene nagone jamskega človeka. To osnovno nagonsko energijo dandanes imenujemo Jaz. Ta energija je bila samo v jamskem človeku. Šlo je za naravno energijo, ustvarjeno, da bi pomagala pri preživetju, vendar je bila ob gojenju skvarjena in je bila zdaj izven nadzora. Bratstvo se je zavedlo, da so naredili strašno stvar in pričeli so si prizadevati, da bi to popravili.

 

Odločili so se, da je odgovor v izobrazbi, vendar niso mogli obvladati števila človeških bitij, ki so se zdaj množila ter tudi gibala po planetu. Odločili so se, da bodo redno pošiljali sle, ki bodo pomagali pri učenju. Nekateri Bratje so se odločili priti in se dejansko roditi tukaj, da bi pomagali pri tem izobraževanju. Dogaja se še danes. Človeštvo je zdaj prišlo do stopnje, ko se bo zgodil velik preskok. Toliko duš zdaj išče svojo resnično duhovno identiteto. Pred petdesetimi leti jih je bilo samo nekaj, ki so iskale, zdaj pa se večina človeštva razvija onkraj Jaza, vendar je Jaz mogočen nasprotnik in se bojuje z vso svojo močjo, da bi ostal v vsakem človeškem bitju.

 

Da bi Jaz izkoreninili, mora biti posameznik v energiji visoko izučenega kanala in energiji Mojstra. Samo ta energija bo omogočila, da se bo zgodila transformacija. Moj kanal je izučen in ona in jaz sva pričela s tem delom. Začenja se v Perthu v Zahodni Avstraliji v oktobru zemeljskega leta 2001. Z Margaret sem osnovni glas in to mi bo omogočilo, da bom negativni prostor čiščenja za številne duše, da se bodo lahko preobrazile stran od prevlade Jaza. Energija fotonskega pasu in Chiron, zdravilni asteroid, katerega nekateri zdaj imenujejo planet, prav tako pomagata pri tem namenu. Ko bo Jaz izkoreninjen po vsem svetu, takrat se lahko prične zdravljenje Zemeljskega nivoja. To je najbolj pomembno sporočilo, ki sem ga kanaliziral za vas. Jaza ne morete osvoboditi z navadnimi sredstvi. Skozi zemeljska leta je postal izredno mogočen nasprotnik. Duše, ki so prišle sem na začetku, so s sabo prinesle možnost vrnitve v duhovni svet ali nebesa, kot jim pravijo mnogi. Vendar se to ne more zgoditi, dokler so na duševni ravni madeži, ki jih je ustvaril Jaz. Ampak, ko se boste z le-temi ukvarjali in jih razrešili, se duše ne bodo več vrnile na Zemeljsko raven skozi reinkarnacijo.

 

V zvezi s tem učenjem gre še za mnogo več, ne bom se spuščal v vprašanja v zvezi s tem, moj kanal in njen mož sta tako zaposlena, ne bom ju obremenjeval še bolj. To je razlog, zakaj je bil ustvarjen tečaj Mojstrov. Ustvarjen je bil, da bi pomagal dušam, da bi se končno osvobodile Jaza in prešle na višjo vibracijo, da se ne bi vrnile na Zemeljski nivo. Da bi izobrazili duše v razumevanju metafizike in kdo so na duhovni ravni. Daje odgovore na vprašanja zakaj, kako in kaj. Vendar tudi tu Jaz pride do besede, prepričujoč duše da je tečaj predrag, da je predaleč, da duša ne more biti odsotna iz službe, da je prestara, itd., itd., itd. Naredil bo karkoli, da vam prepreči napredovanje.

 

Zadevo sem poskusil razložiti kolikor preprosto le znam, kanaliziranje ni popolno, ker so se stvari zgodile pred toliko Zemeljskega časa. Mi v duhovnih sferah ne živimo v preteklosti, temveč samo v trenutku. Jaz ljubi preteklost, ker so tam v vsej svoji veličini izgovori, čustva in razpoloženja, ki jih uporablja, da vas podjarmi. Resnično ga lahko imeujemo Hudič in Satan. Ima sposobnost, da vas uniči in skozi tisoče Zemeljskih let se je razvil in postal zelo zapleten - kot bi rekli na Zemeljskem nivoju, zelo premeten. Da bi preživel in ostal v področju udobja, ne bo nikoli prenehal s svojimi prizadevanji, da vam prepreči odkrivanje in delo z Višjim Jazom. Ker ko najdete Višji Jaz, imate vse odgovore.

 

Vsi preroki so bili sli Bratstva. Vsak med njimi je spodbujal človeštvo naprej v razvoju. Jezus je učil toliko čudovitih stvari o strahu. Tudi Mohamed je predaval nova učenja, prav tako Buda in vsi preroki preteklosti. V zadnjih 50 Zemeljskih letih je bil velik pritok duš, ki želijo učiti. To je razlog, da je bilo toliko učenja o duhovnem. Toliko knjig napisanih in toliko ljudi po svetu, ki nam pomagajo pri nalogi premika vibracije Zemeljskega nivoja. Zgodilo se bo, luč bo zajela Zemeljski nivo in tema bo sčasoma prešla. Jaz se bo boril, vendar je tu toliko duš z željo da preidejo v Višji Jaz. Če bi bili vsi brez strahu, bi bila naloga preprosta. To je moje učenje vam. Odkrijte o svojem Jazu, zavedite se ga in najdite duhovnega zdravitelja, ki vam lahko pomaga najti, kje se vaš Jaz skriva in kje vas ima za ujetnika. Takrat se boste sposobni povezati s svojim Višjim Jazom.

 

Maitreya