mind
5
Always remember Krishna and never forget Him !
MB
Jaz in milijoni ljudi, ki so ziveli pred stoletji in ki zivijo danes, muziki, ubogi na duhu in modrijani, ki so o tem mozgali in pisali in ki v svojem nejasnem jeziku govorijo isto - smo vsi istega mnenja o eni sami stvari: za kaj je treba ziveti in kaj je prav. Z vesmi ljudmi vem trdno, nedvomno in jasno samo eno, in tega ne more razloziti razum, ker je zunaj razuma in nima nobenih vzrokov ne posledic.
Ce ima dobro vzrok, ze ni vec dobro; ce ima posledico - placilo, tudi ni vec dobro. Torej mora biti dobro zunaj verige vzrokov in posledic.
In to dobro poznam, (vsi to poznamo).
Jaz sem zahteval cudeze in mi je bilo hudo, ker nisem pricakal cudeza, ki bi me preprical. To pa je cudez, edini mogoci, nenehno pricujoci cudez, ki me obdaja z vseh strani pa ga nisem opazil!
Kateri cudez bo mogel biti vecji od tega?
Nic nisem odkril. Spoznal sem samo to, kar ze vem. Spoznal sem silo, ki mi ni samo v preteklosti dala zivljenja, temvec mi daje zivljenje tudi zdaj. Osvobodil sem se prevare, nasel sem si gospodarja.
Iskal sem odgovor na svoje vprasanje. Toda odgovora na moje vprasanje mi ni mogla dati misel - misel ni v skladu z vprasanjem. Odgovor mi je dalo zivljenje sámo s tem, ko vem, kaj je dobro in kaj slabo. Toda tega, da to vem, si nisem z nicemer pridobil, dano mi je bilo kakor vsem drugim, dano zato, ker tega nisem mogel od nikoder vzeti. Od kod pa to vem? Sem morda z razumom prisel do spoznanja, da je treba bliznjega ljubiti, ne zatirati? V otroskih letih so mi to povedali in sem to veselo verjel, ker so mi pac povedali tisto, kar sem ze imel v dusi. In kdo je to odkril? Razum ne. Razum je odkril spopad za obstoj in zakon, ki zahteva, da zatiram vse, ki mi branijo, da bi si zadovoljil vse zelje. Tako sklepa razum. Tega, da naj ljubim bljiznega, pa ni mogel odkriti razum, ker je to nerazumno.
LP
MIND
|