Le-ona
3
Biti ali ne biti, to zdaj ni več vprašanje...
Celje (okolica)
Little star pozitivizem je res vrlina in bodimo pozitivni! Vendar pa je resnica (vsaj iz mojih izkušenj) popolnoma drugačna. Pregovor pravi: "Pijanec se spreobrne, ko se v jamo zvrne!" in žal, je v veliki večini primerov alkoholizma res tako. Da je bolnik praviš tisti, ki je zasvojen? Se strinjam in nadalje praviš, da se z veliko mero ljubezni in sočutja do sebe in odvisnika, z razumevanjem vzrokov, z veliko vloženega truda vseh v okolici, s strokovno pomočjo, da danes odvisnost uspešno ozdraviti? Ja teoretično to drži - RES - a v praksi pa zeeeelo redko oz. skoraj NIKOLI (če je že preveč zakoreninjeno). Glej Little star življenski primer: " Se zaljubiš, slišiš travo rasti, gradiš gradove v oblakih, se poročiš,imaš otroke....vseskozi pa ne vidiš, da nekdo ob tebi, za katerega bi dal življenje, drvi v prepad odvisnosti - kar tako, brez pravega vzroka... In zakaj ne vidiš? Zato, ker si zatiskaš oči, ker upaš, da bo minilo, ker MOČNO upaš, da se bo partner spreobrnil, ker za VSE kriviš SEBE! Vseskozi ga rotiš, prosiš...mu pomagaš...a dokler se SAM ne ZAVE napake - NIMAŠ moči. In kaj storiš naposled, ko je zaradi ene osebe skoraj uničenih več življenj v družini in, ko čutiš, da ti moči že pojenjajo? Dvoje imaš na razpolago: SE PREDAŠ in se smiliš samemu sebi in gledaš, kako gre vse skupaj v propad ali PA REŠIŠ ostala ŽIVLJENJA in se BORIŠ! In jaz sem naredila slednje! Bilo je hudo a, ko si najbolj na tleh, ko te že vsi pohodijo,ko bi najraje zaspal in se nikdar več prebudil, takrat začutiš neko ogromno notranjo MOČ in vstaneš iz blata MOČAN,kot še nikoli! In takrat se zaveš, da je življenje dragoceno in, da si na ta svet poklican zato, da ne obupuješ, pač pa, da iz življenja potegneš najboljše in se tega veseliš vsaki dan ter si hvaležen za vsak trenutek življenja (življenja v miru)". No tko, pa sem se izkašljala - ne modrujem pač pa govorim iz izkušenj in močno želim, da bi te moje izkušnje lahko koga obvarovale pred slabim, ki ga povzročijo droge vseh vrst.
|