bor
1
What use is a belief if you have no faith in it.
Ljubljana
[quote author=Le-ona [/quote] <B>re_ LE-ONA:</B> povedali so mi takole: kontrola, custva, dnevno dogodki, ki nas prevec bremenijo, etc...se mesajo med sanje, ko uspemo dnevni balast odstraniti iz sanj, se pricne zavestno sanjanje; na zacetku morda gledanje sebe, dlani, rok, kasneje letenje z sanjskim telesom, druzenje z ljudmi, katerimi hoces, potovanje tja kjer hoces, aktivnost v tistem kar hoces, etc... morda so potrebna leta in leta dela? nekateri so bolj, nekateri manj zavestni v sanjah.
prva pozornost (ta svet, vse kar vidimo) naj bi bila le izsek druge pozornosti (svet sanj, etc..). vem pa: da, ko sem bil bolj zavesten, manj obremenjen z dnevnim zivljenjem, ko sem bolj zavestno sanjal; smo se srecavali ljudje iz 1 skupine (v kateri smo se srecavali tudi podnevi). dnevne delavnice, ucenja smo nadaljevali ponoci-v sanjah. takrat sem sanjal tudi prihodnost, obenem probleme, ki sem jih moral razresiti zase (delo na-v meni). ce bi imel boljse moznosti, bi ponovno 'bolj zavestno sanjal'... ker menim, da je sanjanje nekaj najboljsega kar lahko pocnemo; ozavescanje, etc..
mnogi odgovori lahko pridejo v sanjah (einstein, tesla, etc). 'tam' naj bi bilo morje vseznanja? nekateri ga uporabljajo tudi v vsakdanjem zivljenju. nekateri so celo tako izvezbani, da so aktivni in hkrati sanjajo! kar bi pomenilo, da so prisotni na 2 mestih hkrati in zavestno. nekateri sanjajo v nekako pol budnem spanju, tako, da se zavedajo kaj pocenejo z sanjskim telesom (ga kontrolirajo, usmerjajo), hkrati so aktivni v prvi pozornosti (tem svetu) z fizicnim telesom in sanjskim telesom v povsem drugem delu zemlje ali morda v sosednjem prostoru. (morda za lazjo predstavo privedem v spomin kaksno popoldansko spanje, ki ni bilo globoko, vendar se ga spomnis?) ali moj primer: frendi so sli na zabavo, ostal sem doma, sel spat. spanec ni bil globok. sanjal sem, da sem sel na mesto zabave, si ogledoval prostore, hkrati se zavedal, da doma spim. torej sanjal sem zavestno, se zavedal, da spim, da letim z sanjskim telesom, etc...(nazalost pa ga nisem mogel upravljati v celoti).
razlaga sanj, tolmacenje, zavest, etc... pa je morda tisto, kar je tudi zanimivo in morda povezano v celoti z naso usmerjenostjo ziveti zavestno?
|