Miro
Ex Member
|
Dragi gospod Ivan Strelnikoff (nedvomno je to vaše pravo ime, kajne??)
Če ste sposobni brati v slovenščini, vam bom torej odgovoril v slovenščini.
1. Da, Dr. Mikao Usiu je bil katoliški teolog. In nič nimam proti katoliškim teologom, da se razumemo. Govoril sem o katoliški cerkvi kot inštituciji, kar ste nedvomno tudi vi razumeli, pa malo preobrnili.
2. V Reiki sem iniciiran prav po Usuievi liniji, moj mojster pa je eden najbolj priznanih reikistov v Sloveniji. Sem član Reiki društva Slovenije, moj učitelj pa ima priložnost vsak teden na sestankih društva preverjati moje napredovanje. Razen tega v Reiki društvu srečujem mnoge druge priznane mojstre, ki do sedaj še niso imeli nobenih pripomb na moje delovanje. Torej o preverjanjih s strani mojstrov ne moreva razpravljati. Povrhu vsega pa imam tudi sam mojstrski simbol. Mimogrede, kdo ste pa vi, gospod Ivan Strelnikoff?
3. Reiki ni magija, je univerzalna energija in najbolj naraven način zdravljenja, kar jih poznamo. Reikija se lahko nauči vsak - to je vedel tudi Dr. Mikao Usui. Zato se mu ni treba ukvarjati z uroki, talismani itd. V tej debati seveda nismo govorili o Reikiju kot magiji, temveč o načinu delovanja, ki bi lahko bil 'črna magija', po definiciji tega pojma. Reiki pa enostavno je in deluje, pa če ga imenujemo magija ali ne.
4. Če torej primerjam vaše in moje razmišljanje o Reikiju, kot ste me prosili, ugotovim, da nimam česa primerjati. Žal.
5. V kolikor želite nadaljevati to razpravo z menoj, se prosim predstavite, kot se spodobi. To je javna razprava, v kateri se ve, kdo sem jaz. Moje podatke najdete v forumu in na spletni strani, katere naslov sem objavil tukaj. Z anonimusi pač ne mislim polemizirati.
6. Draga gospa Abramelina! Po vaši spletni strani sodeč ste zmožni največjih čudežev, samo enega ne. Namreč tistega, da bi se predstavili. Zato bi vam samo na kratko odgovoril glede magije: Da, magija je mednarodna, žal pa človeška neumnost tudi.
|