Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 11 12 13 
(Read 149174 times)
Jst
Guest
Re: Črna magija
Reply #180 - 30.05.2002 at 10:51:50
 
Titud quote:
Je problem pogosteje  obraten: mamo  probleme s psiho zato, ker smo spritualno zabluzil.  Zato ker smo dušo pa njeno potrebe ignoriral, ker smo svojo pozornost pa zavest na milijon in neno stvar razpršil, ne da bi iz enosti izhajal in se sprot nazaj vanjo vračal. Pa tle ne mislim na boga pa religijo, ampak ene vrste religioznost, iz katere je  možno vsako stvar nekako posvetit in ji tapravo  mesto v strukturi sveta najt.

Ej, kako si tole lepo povedal. To v bistvu jst dopovedujem ze ves cajt, sam da malce bolj po domace.
Bom pa kasneje povedal kako lahko clovek, ki v zivljenju ni prebral nic drugega kot zunanjo politiko in sport dosegel stanje, ki ga ti opisujes. Ga poznam zelo dobro osebno.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Črna magija
Reply #181 - 30.05.2002 at 11:19:41
 
Quote:
Gre samo za en velik nesporazum. Gre za tisto klasicno napako, ki je tudi najpogostejsa v sodobni duhovnosti. Enostavno probleme, ki spadajo pod npr. Custveni Plan se resuje s metodami Fizicnega Plana in obratno itd. itd.


Zase lahko rečem, pa tud borca bi zraven uvrstu, da se nagibam  k sumu, da ne gre tolk za napako, ampak za zavestno zaroto. Bi jih blo v po moje  smiselno razglasit za črne mage, če bi  blo kao zarotnikov mal,  amapak jih tko razmišlja po mojem res še zmerom večina. Jim tko  bolj paše. Zato zdaj tko je in ostaja, čeprav je ena možnost za razrešitev tud anarhija in kaos.

Tisto okrog spiritualnega vzroka naših pishoz ni ravno na mojem zeljniku zraslo, ampak ker temu verjamem me vesli, da sem tko napisal, da je tud teb razumljiv.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Jst
Guest
Re: Črna magija
Reply #182 - 30.05.2002 at 12:55:53
 
Hi Titud,

To kar pravis ti in Brus Li je v bistvu res. Ali pa morda medicina se ni toliko napredovala. No, ne vem. Ampak recimo, da gre res za zaroto farmacevtskih korporacij.

Tu moras zopet lociti dve stvari.
Gonilna sila teh korporacij na Fizicnem planu je denar, na Duhovnem planu pa pohlep. Rezultat je zagotovo podoben prkaticiranju crne magije, vsaj na neki dolg rok in iz tega stalisca lahko reces, da gre za crno magijo. Ampak, vseeno mislim, da gre za neko poenostavljanje.

Po Zahodni tradiciji, ki ji jst sledim je Crna magija izredno mocna duhovna praksa, ki zahteva veliko volje in osebne moci, sicer ne prides dalec. Ti managerji korporacij pa poznajo edino ekonomske in pravne zakone, kako nategniti ljudi.

Ampak, da povem v primeru.
Lociti moras cerkev kot politicno institucijo in Cerkev kot duhovno institucijo, pa ceprav jo vsaj navzven vodijo isti ljudje.
Se mi zdi, da sta vidva s Brus Li-jem naredila ravno to.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Črna magija
Reply #183 - 30.05.2002 at 14:11:02
 
Quote:
Po Zahodni tradiciji, ki ji jst sledim je Crna magija izredno mocna duhovna praksa, ki zahteva veliko volje in osebne moci, sicer ne prides dalec. Ti managerji korporacij pa poznajo edino ekonomske in pravne zakone, kako nategniti ljudi


Quote:
Po mojem mnenju je tisto kar Magijo dela crno ali belo predvsem namen. S kaksnim namenom bomo delovali. Same posledice nekega dogodka v katerega hoces z Magijo poseci zopet niso tako pomembne


Če tele dve tvoji izjavi skupaj povežem, bi res težko glih vsakega dobronamernega  dohtaraja pa al lahkovernega pacienta al pa še tolk pohlepenega kemobiznismena sodelovanja pri izvajanja enega  črnomagijanstva obtoževal. Recmo rajš, da  objektivno gledano delajo na fizičnem planu  seb pa drugim sicer slabo ampak naj jim bo odpuščeno zaradi svoje lahkovernosti na recmo temu astralnem planu.

A bi pol  lahko rekli tud, da je  dobro in zlo tkorekoč objektivno prisotno na fizičnem planu, tudi brez manipuliranja  belih pa črnih magov z astralnimi  energijami. Da na fizičnem planu dobrega in zla skratka ne ustvarjajo, ampak ju le šibijo in ojačujejo oz. manipulirajo  s  poosluževanjem sicer nevtralne energije na astralnem planu, pač v skladu s svojimi 'karakternimi' lastnostmi?  
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: Črna magija
Reply #184 - 30.05.2002 at 14:34:53
 
a_hero wrote on 30.05.2002 at 12:55:53:
Po Zahodni tradiciji, ki ji jst sledim je Crna magija izredno mocna duhovna praksa, ki zahteva veliko volje in osebne moci, sicer ne prides dalec. Ti managerji korporacij pa poznajo edino ekonomske in pravne zakone, kako nategniti ljudi.Kaj pa razne tajne organizacije velikih fantkov, s katerimi je Andres dobro seznanjen, ki držijo skoraj vse niti v svojih rokah, in ki so razpredene skozi celotno družbo, in ki se gredo v bistvu eno črno magijo v smislu, o katerem govori titud. Tko da bi se kar se zarote tiče raje kar z njim strinjala. Pa nočem ene fobije zganjat, ampak kar se tega tiče sem kar pesimist.
Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Črna magija
Reply #185 - 30.05.2002 at 15:11:35
 
Smo res nekaj negativno nastrojen, valentina. Sm ravno zdaj pomislu, da je to mogoče  kaj v zvezi s tole  13. stranjo tega zloglasnega topika. Vraže pa to... Shocked
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: Črna magija
Reply #186 - 30.05.2002 at 16:18:07
 
Se mi zdi, da sem bolj realno, kot pa negativno nastrojena. Ker trenutno je tako, da imajo ti magi iz prejšnjega posta dejansko v rokah večino zadev. Pesimist sem pa zato, ker vem, da bo še dolgo tko, vsaj za časa mojega in tvojega življenja. Optimist sem pa, ker vem, če jaz, pa ti, pa še kdo začne razmišljat, da to ni neka danost, ki je ne moremo presečt, ampak jo z našim delovanjem počas pa zihr bomo. Začel se je, naslednje generacije bodo nadaljevale, in tako naprej v novo dobo.

Na trinastko sploh nisem gledala. Ja pa se  mi je res nekaj hudih stvari zgodilo na trinastega. Al pa dobrih, kaj vem.  Wink
Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
BRUS-LI
5
*****
Offline

sanje so več kot sanje...

Posts: 665

Gender: male
Re: Črna magija
Reply #187 - 30.05.2002 at 16:25:45
 
u bistvu je problem nastal v času ko je hipnoza izginila čez noč ...in so se na lepem tabletke pojavila. Ampak je pa tut treba povedat , da je takrat človek verjeu u take vrste napredek, kjer izrabiš , odšraufaš in zamenjaš.....tako kot v terminatorju.........

No in v takem stilu živimo......vzemi.......prehiti......izrabi......odvrzi.......in jovo na novo.

Podobno je tudi z vsemi mističnimi praksami.....vse poskušajo prehitevati....in vse kar je sforsirano....tko kot tablete....je na nek način ....to s čimer ljudje pojmujejo črno magijo......pa le ta to ni.

plp

brus-li
Back to top
 

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Črna magija
Reply #188 - 30.05.2002 at 16:42:42
 
pomoje da je celotna družba danes zgrajena na črni magiji (bi reku beli in črni pol - višji jaz in ego - ...) ampak nekako ne tko da bi ljudje drugim zanalašč škodoval ampak so preprosto tko zlo usmerjeni v svojo dobrobit, da če nekdo pri tem nasrka, je to pač sprejemljivo, žrtev vojne, boja ...

evo pri farmaciji je isto v bistvu oni ne delajo na tem da bi bili ljudje bolni ampak dejao na tem da si čim bolj napolnijo žepe, žrtve pri tem niso tako pomembne, so, pa spet ne tako zelo, in z mislimi nezavedno ustvarjajo bolezen.

bi pa lahko nov thread odprl na to temo
Črna magija - DrugiDel
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=102276...

da ne bo server tolk rabu preračunavat skoz

... PROSIM NADALJUJETE NA ZGORNJEM LINKU
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 ... 11 12 13