Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 13
(Read 147525 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Črna magija
Reply #15 - 12.05.2001 at 12:35:22
 
ahhh

sorry again - loto machine je NAKLJUČNI STROJ.
moj računalnik pa je deterministični stroj od njega vedno veš (skoraj) kaj pričakovat na

izhodu glede na to kaj si dal na vhod.
loto mašin ni tak. pri njem je vhod vedno isti izhod se pa spreminja.

tko da po definiciji ni črna magija, tisto zgoraj pač je. pa sej mene ne moti. niti ni rečeno da je slabo to kar si naredu, ampak po def. je črna. in pika.
taka je definicija.
po def. smo vsi ki smo ga iskali (dedija) delali črno. sej cel svet dela črno. zato je pa tolk zajeban delat belo. ker ne znamo delat belo. zato smo si določl približna pravila kaj črna je, da se ji (lahko) izogibamo, kadar se da.

Q
Vprašam še nekrat: če lahko rešim življenje s svojim znanjem ali naredim nekaj za nekoga, kar je očitno koristno (ne da bi se prej posvetoval z njim - včasih se tudi ne da), je to črna magija ali ne?
Q
ja, ker osebek se ni navadu in če je tolk zabluzu, to svoje življenje, mora umret in začet znova. kajti do raja je treba pridet medtem ko živiš, ne takrat ko umreš. takrat se ne da več. ker koristno je to reševanje za telo ne pa tudi za dušo.

to si dobr povedu kaj sta si zaslužila ne vesta. niti ne vem kaj sm si jest prislužu s tem ko sm dedija isku. je pa dejstvo da ga nism jest niti sandi najdu. ampak so ga najdl fizično reševalci - reševalec. tko da jest si kej dost nism prislužu niti dobrega niti slabega. če bi ga najdl v nedeljo po navodilih sandija - ker on je vedu kje je, skoraj točno, ~20min hoda v desno v smeri tiste ceste. in tam je bil. nismo pa tja šli v nedeljo. odpravili smo se tja. nismo pa do tja prišli. ker smo prej našli brisačo in smo potem preiskali hudournik - čeprav ni bil oddaljen 20 minut hoda. je bil pa v tisti smeri.

res je da je za črno magijo definicija - ki mogoče sploh ni prava - tko kot pravi mp3ce - tisto kar misliš tisto pa nared.

ne vem zajebana tema ... bom mal pobrsku po znanju, mogoče ne znam povedat pravilno, sm pa zihr da vem pravilno.

kajti:

Resnica je za vsakega posameznika drugačna, in sicer tista, v katero on sam verjame.
Drugi mu sicer lahko pomagajo spregledati univerzalno (skupno) resnico,
to pa je tudi vse.
VERJETI mora sam!

in

Filtriranje informacij:
Vprašajte se ali informacija
nasprotuje cilju ((makro)kozmosa )?
ali v dveh posebnih stavkih
ali zatira razvoj kateregakoli intelekta?
ali posega v svobodno izbiro kogarkoli?
evo in zdej ena superhuda loto in to:::
če bi imel možnost vpogleda v številke (v prejšnjih kolih lota), ki so vplačane in so zapisane v centralnem računalniku in bi videl, da obstaja povezava med tistimi številkami, ki so največkrat izbrane v določenem krogu in med tistimi, ki so kasneje izžrebane, t.j. vplačani listki vsebujejo neke izbrane številke, čez vse te števlike, ki so bile vplačane spustiš algoritem, ki ti pove katere so bile v tem kolu največkrat izbrane in jih primerjaš z izbranimi.
in če se ujemajo imaš direkten dokaz da ljudje (sodelujoči) ta 'naključni stroj' sprogramirajo sami in sicer tako, da si vsak želi svojo številko in v bobnu se vse te energije skoncentrirajo in izvržejo številko, ki je najbolj 'željena' v tistem trenutku.
ne v tistem trenutku, ker nihče ki igra loto, ga ne igra tako: 'zdej bo pa ta številka vn pršla', ampak vsak ve katere številke igra že skoz in nato na tiste 'meditira' - upa cel teden, nekateri vpišejo morje kombinacij in med temi so neke številke take ki si jih bolj zapomnijo in bolj meditirajo, uglavnem že s tem ko številko vpišejo od takrat naprej 'meditirajo' na njo. eni bolj eni manj.
in potem se vse te energije skoncentrirajo v bobnu.
skratka
če bi človek lahko prišel do tega podatka kaj je bilo vplačano v tem krogu (katere številke), do npr. 2 uri pred koncem, bi lahko napisal točno najbolj pogostih npr. 12 številk na listič in zadel 100%.
in to se je zgodilo - bi blo zanimivo zvedet kdo je ta model ki je vpisal listič z 12 kombinacijami 1 uro pred iztekom roka za oddajo listkov in plačal zanj 20 čukov.

dost mam ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
S.
Guest
Re: Črna magija
Reply #16 - 15.05.2001 at 11:27:07
 
Kako nastopit v trenutku, ko 'črna' in 'bela' magija zamenjata obličji?
Back to top
 
 
IP Logged
 
S.
Guest
Re: Črna magija
Reply #17 - 15.05.2001 at 11:45:29
 
Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: Črna magija
Reply #18 - 15.05.2001 at 14:36:44
 
To je zdaj vprašanje... Undecided
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Črna magija
Reply #19 - 15.05.2001 at 14:52:43
 
Abramelina se je zmotla in tole poslala meni namesto semle:::

Zdravo!
Dolgo nisem bilu na forumu...in kaj najdem?  Pravo žolčno razpravo o magiji...bela ali črna...
Zanimivo, stvari se premikajo....naprej....se odpirajo...
Moje mnenje je že dolgo neomajno...črne magije je veliko, veliko več, kot bi si kdo mislil...vem iz svojih izkušenj in izkušenj ljudi, ki prihajajo po pomoč...pravzaprav je prava sramota, kaj vse se dogaja...
Ne vem, kaj naj rečem, da bo prav za vašo razpravo...a naj poskusim...Ali mislite, da ljudje zares nimajo pravice razumeti in vedeti, kaj se dogaja z njimi? Tudi če samo zaspijo in se spotijo, pa so potem morda bolje? Vsem, ki karkoli delajo na drugih, bi želela, da bi samo poizkusili, kako to izgleda...kako neumno se počutiš...veš, da se nekaj dogaja...opazuješ in ne veš, kaj...popolnoma si zbegan...ali ima zares kdo pravico delati takšne stvari in posegati v življenje ljudi...menim, da ne!
Magija je le ena, belo ali črno jo naredimo mi sami...če smo jo izrabili oziroma uporabili narobe(četudi z dobrim namenom po svojem mnenju, ki ni nujno, da se ujema z drugim oziroma mnenjem tistega, na katerem delamo), bomo kaj kmalu občutili na svoji lastni koži...seveda tega nihče ne verjame oziroma ne razmišlja, zakaj se nekaj slabega dogaja kasneje njemu...vse to sem že videla...
Mene ne bi nihče prepričal, da bi uporabila svoje znanje za delo na nekom, ki se tega ne zaveda ali noče...naj se n.pr. zaljubi in poroči, saj je že 40 let star in je že čas...naj bo bolj zdrav, ker mu jaz kot mama ali sestra lahko pomagam...moja odločitev tu ni umestna, jaz nisem tista, ki lahko odloča...
Magija nudi veliko moč in ni nobena igra...zahteva ogromno znanje in še večjo osebnost...le pri preverjenih "z neba" stvari resnično delujejo v vsej svoji moči in veličini...zato bi priporočila vsem, da najprej zares najdejo samega sebe in svoje mesto v tem univerzumu...

Abramelina
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
S.
Guest
Re: Črna magija
Reply #20 - 15.05.2001 at 15:22:07
 
To je vse v redu in prav. Ampak, potemtakem si ti, Abramelina, beli mag. Ker iz tvojega sestavka sklepam, da ne razumeš črne magije. Ker mislim, je samo ENO in to je magic.
Back to top
 
 
IP Logged
 
S.
Guest
Re: Črna magija
Reply #21 - 15.05.2001 at 15:26:45
 
Feel free to correct me. Anybody?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dejana (Guest)
Guest
Re: Črna magija
Reply #22 - 15.05.2001 at 16:16:00
 
Potemtakem tudi beli mag nima pravice popravljati stvari, saj s tem posega v življenje drugega, spreminja smer dogodkov- pa čeprav to oseba sama zahteva.
Miro, kot jaz vidim stvari in odgovor na začetno vprašanje, pa energija, ki si jo tisti punci poslal sploh ni bila magija.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Črna magija
Reply #23 - 15.05.2001 at 16:23:47
 
kolkr jest stvar štekam ni magija nič drugega kot misli, ponavadi pospremljene (ojačane) s simbolom ali simboli, ki so usmerjene proti nekemu intelektu. in čim se ta intelekt tega ne zaveda ali pa to delaš celo proti njegovi volji, je to črna magija, čene je pač bela.

zato tudi govorimo o nezavedni črni magiji, ki ravno tako škoduje obema intelektoma:
http://www.gape.org/gapes/prispevki/urok.htm

kajti misli so vse kar je, drugega sploh ni!
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
herby
5
*****
Offline


Posts: 503
SLO - NM
Gender: male
Re: Črna magija
Reply #24 - 15.05.2001 at 20:15:05
 
Iz tega clanka sodec torej ni nic narobe ce pomagamo drugi osebi ne da bi ona vedela za to. Sicer pa vplivamo na drugo osebo brez njenega vedenja skozi cel dan pa verjetno to ni crna magija. Vsak pogled, misel, energijske povezave so povsod in vse vpliva na vse...

V clanku se pise da nosecnice zbujajo poglede in da so tudi zaradi tega bolj obcutljive in da moramo biti previdni ko dajemo svoje slike drugim. Kaj se pa pol dogaja javnim osebam? Koliko misli v enem trenutku leti na Busha? Ogromno. Kako to na njega vpliva?
Back to top
 

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Črna magija
Reply #25 - 15.05.2001 at 20:52:48
 
če tko piše bo že res, al pa tud ne.

si tole mislu?
Prave čudeže pa dela energija pogleda, če je mišljena kot pomoč drugemu človeku. Ce pošiljamo dobronameren pogled skupaj z opogumljajočimi mislimi, lahko pomagamo ne le svojim bližnjim, temveč tudi neznanim ljudem v avtobusu, na ulici, v trgovini ... Morda se ti ljudje ne bodo niti zavedeli, kaj smo storili zanje, toda njihov duhovni, notranji `jaz' bo sprejel dobro energijo in vam bo hvaležen za podporo. Naj vam ne bo žal energije, kajti vse na tem svetu se stokrat povrne.

to je to kar je manjkalo.
če imaš čiste misli in če pošiljaš drugim ljubezen in druge dobre misli - je to bela magija.

pa se bom mal spet na mirota obesu;
če nekoga sprogramiraš da naredi izpit - je to črna magija.
ampak
če prosiš boga (univerzalno energijo), da če je po njegovi volji, naj pomaga (preko tebe) tisti ženski tam, da naredi izpit - potem je to že bela magija. ker če tega ni v božanskem načrtu, se ta prenos energije za katerega si prosil niti ne bo zgodil.

kaj pol miro, povej, si delu belo al črno, če vzameš za definicijo vse to kar smo kle povedal.vse vpliva na vse.

ogromno ljudi misli na javne osebe. ljudje jim pošiljajo in slabe in dobre misli. pri tako razdvojenih ljudeh kot smo danes, jim to niti ne škodi, niti jim ne dene dobro. edino extremistom. je pa tudi res da tisti, ki so javno izpostavljeni, so po pravilu 'močnejše' osebe kot ostali in zdržijo mnogo več kot ostali, enih in drugih energij. ker tudi preveč dobrih energij ni dobro za človeka, preveč česarkoli je slabo, saj povzroča neravnovesje.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: Črna magija
Reply #26 - 16.05.2001 at 10:14:49
 
<če prosiš boga (univerzalno energijo), da če je po njegovi volji, naj pomaga (preko tebe) tisti ženski tam, da naredi izpit - potem je to že bela magija. ker če tega ni v božanskem načrtu, se ta prenos energije za katerega si prosil niti ne bo zgodil.>

Gape, si reikist in veš, da ne gre brez prošnje bogu oz. univerzalni inteligenci. Po tej definiciji sem pač delal belo magijo. Še bolj pa bi se strinjal z Dejano, ki pravi, da to sploh ni bila magija. Kot sem sam občutil, je bila ljubezen.

Zdaj pa še Abramelina...

<Magija nudi veliko moč in ni nobena igra...zahteva ogromno znanje in še večjo osebnost...le pri preverjenih "z neba" stvari resnično delujejo v vsej svoji moči in veličini...zato bi priporočila vsem, da najprej zares najdejo samega sebe in svoje mesto v tem univerzumu...>

Še dobro, da si vsako jutro ponovim reikijska načela in eno od njih je, da se danes ne bom jezil... Ker bi sicer res popizdil.

O preverjenih z neba slišim veliko, videl pa jih še nisem na pretek. Kadar hoče biti nekdo 'preverjen z neba', naj bo predvsem preverjen na zemlji, kajti sem je prišel z določenim namenom - da živi življenje. Pri t.i. duhovnih ljudeh pa je cel kup ljudi, ki so pobegnili v 'duhovnost' in v njej iščejo uteho, kot v drogi. V resnici pa še najbolj osnovnih medčloveških odnosov ne obvladajo. In še enkrat, kot sem v tem forumu že zapisal: niti toliko jih ni v gatah, da bi povedali kdo in od kje so.

Med ezoteriki je 90% ljudi, ki kar naprej poveličujejo svoje sposobnosti, v resnici pa je edina energija, ki jo oddajo, takrat, kadar prdnejo. In taki najraje dajejo pooblastila 'z neba' oz. razsojajo, česa je kdo sposoben in česa ne. V božjem imenu, jasno.

Črna magija se dela vsak dan. Duhovniki jo delajo pri vsaki maši, z enim samim namenom: utrditi oblast inštitucije. Pa ne bi tukaj dokazov našteval. Prave črne magije, tiste, ki ni ljubezen, je več, kot 'bele'. Magijo se da delati tudi brez ljubezni, brez boga... Pravijo, da če kličeš hudiča, bo tudi prišel.

Žal sem te dni blazno zaposlen - bom pa spremljal debato in se bom potrudil vsakomur odgovoriti.

Imejte se radi
Miro
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Črna magija
Reply #27 - 16.05.2001 at 10:36:40
 
bravo Miro bravooooo
tole si pa noro spisu;
bela je bela; reiki ne more bit drugačen kot bel, maš prav!
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
herby
5
*****
Offline


Posts: 503
SLO - NM
Gender: male
Re: Črna magija
Reply #28 - 16.05.2001 at 12:01:55
 
Grin
duhovniki=črna magija
Grin
Back to top
 

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley
 
IP Logged
 
Matjaz
2
**
Offline

best regards
Posts: 52
infinity
Gender: male
Re: Črna magija
Reply #29 - 16.05.2001 at 13:57:46
 
Miro,
svaka ti čast, dobro si povedal.
Back to top
 

Jaz sem Jaz!
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 13