DolpHiN wrote on 02.08.2002 at 16:35:53:odkril sem krivca za mojo nesamozavest, se vživel v dogodke, a odpraviti mi tega ni uspelo še dandanes...
velikokrat ob kakšni situaciji, podobni tistim iz preteklosti, padem v isto čustveno stanje...
A IMA KDO RECEPT ZA POBEG ???
hvala vsem....
Ena od misli, ki so se mi vtisnile v spomin, se glasi približno takole: če znaš (katerikoli) problem razložiti, pomeni, da ga je možno rešiti.
Rekla bi, da si našel in problem in izvor problema, s tem pa tudi že rešitev - razčistiti s preteklostjo.
Pobegniti ne moreš. Vsaj ne dobesedno...
Mogoče bi se vrnil nazaj v dotični spomin/spomine z zavedanjem, da to nisi VEČ ti. Ta oseba, ki je doživela ta trenutek je nekdo drug - precej "starejša" verzija tebe. Ljudje se spreminjamo iz trenutka v trenutek, naj se tega zavedamo ali ne... Nadaljujemo pot. Živimo naprej. Ustvarjamo nove spomine.
Sprejmi takratno situacijo tako, kot je bila. Brez krivde, obtoževanja, žalosti, jeze,... Le sprejmi. Dokler boš "mešal" zraven vse občutke, boš ujet v tem trenutku. Na tem področju ne boš mogel napredovati oz. veliko težje.
Tako sem to doživljala oz. doživljam jaz. Mogoče ti utegne pomagati ali pa ti vsaj dati iztočnico za novo idejo...
Veliko uspeha!
Suzana