Katarina
3

Unikat-to si!
|
Lepo pozdravljeni,
Spet...površno sem Vas brala,a vseeno bi nekaj dodala k zadnjemu vprašanju.Namreč,da ni zdravo klicati nekoga,ki umre,o tem da slednji išče svoj mir...
Precej let nazaj mi je umrl oče,kmalu za njim še fant.Težko verjamem,da se "znaš" posloviti ali povedati vse kar bi rad povedal nekomu,ki umira.
Kakorkoli...tako smrt mojega očeta kot smrt mojega fanta,sta bili nepričakovani.Šok,po katerem dolgo nisem znala,verjetno niti želela funkcionirati.Prav zaradi vsega nedorečenega... Oba sta bila pomembni osebi v mojem življenju,zato se velikokrat obračam ali spominjam nanju.Naj bo to krizen trenutek ali veselje,ki bi ju rada delila z njima.
Rada bi Vam povedala,kaj sem doživljala nekaj časa nazaj. Znašla sem se v navidez brezizhodni situaciji.V mislih sem se pogovarjala s svojim očetom,mu postavljala neskončna vprašanja... Priznam...neverjetno blizu sem ga čutila.Tudi jaz sem se (po pogovoru s prijateljico),ustrašila,da motim Njegov mir. Poklicala sem prijatelja iz tujine,ki mi je kakšni dve leti po očetovi smrti ob pogovoru,povedal da vidi mojega očeta stati za mojim hrbtom.Naj povem,da prijatelj mojega očeta ni poznal,nikoli ni videl Njegove slike,a ga je opisal do potankosti.Še več...za mojim hrbtom ga je videl stati v njegovih najljubših oblačilih.
Kakorkoli...povedala sem mu,da se v svoji stiski obračam na očeta in da se bojim,da bi motila Njegov mir. Povedal sem mu tudi,da ga čutim nenormalno blizu. Prijatelj mi je zatrdil,da ne motim Njegovega miru.Kajti oče se je sam odločil,da mi pomaga...Zaradi spleta okoliščin pred Njegovo smrtjo (ko si nisva bila blizu),je vesel da se obračam Nanj. Tisti trenutek je postal bližje meni kot kdajkoli prej,ko je še živel.Tudi On naj bi bil hvaležen za to.
Situacija se je razpletla,splavala sem.Naj se sliši egoistično,a brez misli nanj bi mi bilo še težje...
Katarina
|