Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 7
(Read 62602 times)
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
12.06.2010 at 01:14:59
 
Vzemite si čas in preberite:

Tema: Srbi  = Sloveni; trdijo da so Srbi izvor Slovanov
http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2836

Tema: Skupno iransko poreklo Hrvatov in Srbov:

http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2830

V skupni temi Slovani - veza s starimi civiliozacijami trdijo, da so Srbi = etruščani; pa da so Srbi = Kelti in so enaki Valižanom; celo, da so direktni potomci Atlantide (Teme o gori RTANJ - npr. "Duh Rtnja" itd .... celo, da so v Sončevi piramidi v Egiptu našli napise v srbščini strae 8000 let)

Urednica Vesna mi v temi Sloveni = Srbi odgovarja na str. 7 tako, citat Vesninega teksta (citira tudi mene, sem isto Dreammer) :
      ...[quote="Vesna"]       ...[quote="Dreammer"]    
POŠTVO VI STE TUKLI I SILOVALI MNOGE LJUDI&NACIJE IZ EX YUGE A NE MI SLOVENACI (BRATOMORNI RAT) A SADA DRŽITE OGLADALO MENI & MOM NARODU DA STE VI SRBI IZVOR . TO JE PUKA LAŽ MOŽEŠ MI CITIRATI 1001 AMATERSKIH VIRA ALI NEMAJU OSNOVE I LAŽNI SU BEZ ISTORIJSKE OSNOVE.
[/quote]

Žao mi je brate Dreammer što si tako ,,neobavešten'' što se tiče nevinosti Slovenaca u ratu 1991.
Stoga smatram svojom obavezom da ti omogućim da pročitaš sledeći tekst, da ne bi bio i dalje neobavešten :Šokantno otkriće iz Slovenije: Rat u Sloveniji nije započela JNA

May 18, 2009 by Daily News Montenegro
Rate This

Quantcast

Izvor: Politika

Prvo istraživanje kršenja međunarodnog prava u oružanim sukobima juna 1991. u Sloveniji donosi „šokantno otkriće”, javlja list „Žurnal”. Uoči Dana saveza veterana rata za Sloveniju, koji danas obeležavaju pripadnici nekadašnje slovenačke teritorijalne odbrane (TO) i policije koji su se borili protiv JNA, procurila je prikrivana strana tih događaja koja okreće na glavu (do sada važeću) zvaničnu verziju.
Ukratko, rat nije počela JNA, već TO (Teritorijalna Odbrana republike Slovenije).

Autor otkrića je Marko Prešeren. Dobio je dozvolu vrhovne državne tužiteljke Barbare Brezigar da pregleda predmete tužilaštva koje je za različite kažnjive radnje proteklih godina gonilo 104 pripadnika JNA zbog učešća u oružanim sukobima 1991. Prešeren je, uprkos opstrukciji nižih instanci tužilaštva koje mu nisu omogućile da istraži sve slučajeve, došao do podatka da je „TO napala jugoslovensku vojsku (JNA), što je utvrdila i CIA, američka obaveštajna služba”. „Podaci potvrđuju da su se pripadnici JNA borili u skladu sa ženevskim konvencijama zbog čega im se ne bi smelo suditi (u Sloveniji)”, tvrdi Prešeren. Otuda su sve presude kojima su okrivljeni pripadnici JNA oslobođeni optužbi – pravilne, upozorava on. Uz to je većina od 104 procesa vođena „u suprotnosti sa ženevskim konvencijama jer su se vojnici i oficiri JNA borili u skladu sa ženevskom konvencijom”, a među optuženima za kršenje ratnog prava bio je samo jedan pripadnik slovenačke TO”, jer „tužioci nisu uvodili postupke protiv naših”, kaže Prešeren.

Rezultati istraživanja „Tužilačka i sudska praksa u Republici Sloveniji po pitanju kršenja međunarodnog prava u oružanim sukobima 1991”, iznenadili su i autora. „Utvrdio sam da (slovenački) sudovi većinom nisu sudili u skladu sa ženevskim konvencijama jer ne znaju da ih primene. Četiri punomoćne oslobađajuće presude su pravilne. Od 71 slučaja – 56 uopšte ne bi smelo da bude procesuirano. Ti vojnici, odnosno oficiri (JNA), uopšte ne bi smeli da budu gonjeni (od strane Slovenije), jer nisu učinili ništa naopako, u poređenju s našim kriminalistima koji su im podmetali dokaze kako bi im se svetili”, objašnjava Prešeren. „Žurnal 24” postavlja pitanje čitaocima znaju li koliko je oficira TO poginulo ili ranjeno tokom tzv. desetodnevnog rata za osamostaljenje Slovenije. Nijedan, glasi odgovor.
Toliko o tom ratu, u kom su Slovenci pobili pedesetak nenaoružanih golobradih mladića, pripadnika JNA...

Dokumenti u koje je Prešeren imao uvid dokazuju nehumano delovanje i domaće filijale Crvenog krsta, jer je „saupravljao zarobljenički logor u zatvoru u Kopru i pomagao u gušenju pobune oficira JNA”. Prešerna je zanimalo i zašto nije uveden nijedan postupak protiv domaće TO. Zaprepastila ga je reakcija tužilaca: „Tužioci su bili užasnuti – pa nećemo valjda protiv naših da radimo?!” Stoga Prešeren smatra da u Sloveniji treba sprovesti „usavršavanje tužilaca i sudija u pogledu ženevskih i haških konvencija”.

Izvor:
http://dailynewsmn.wordpress.com/2009/05/18/sokantno-otkrice-iz-slovenije-rat-u-...


Slovenački ratni zločini

Slobodan Pantelić mučki ubijen na karauli Škofije. Slovenija je “neokaljana ratnim zločinom” ušla u Evropsku uniju,  pa će zato svim sredstvima nastaviti  da negira kako je na graničnom prelazu kod karaule Holmec prilikom raspada SFRJ počinjen ratni zločin, uprkos poznatom podatku da su tokom leta 1991.godine u Sloveniji  poginula 42 pripadnika JNA.


Za snimak austrijske televizije ORF TV, emitovan  marta 2006.godine u srspkim medijima, koji govori o streljanju trojice vojnika JNA. Zorana  Ješića starog 17 godina iz sela Sakule kod Pančeva, Gorana Maletića, 19 godina iz Novog Sada i Antonija  Šimanovića, 18 godina iz  Jablanice(BiH), slovenačka vlada tvrdi da je montaža, i da ne odgovara stvarnom dogadjaju. A zna se da su ova trojica momaka pokušali da se predaju, držeći u rukama beli čaršav. Slovenački zvaničnici negiraju i izjave gospodje Neve Miklavič-Predan, predsednice slovenačkog Helsinškog odbora,  koja navodi da se pre šesnaest godina vodila istraga koja je bila državna tajna, a tadašnji šef kriminalističke ekipe Drago Kos izjavio je da su Slovenci protivavionskim topom gadjali krov karaule  pod kojim su bili vojnici. Kos je takodje  naveo da se toga dana: “vodio viteški boj, i da nije bilo ratnog zločina, već se radilo  o potpuno normalnom sukobu”. Slučnu verziju iznelo je tada i slovenačko tužilaštvo, ali s obzirom da je austrijska televizija  pomenute snimke na svojim kanalima emitovala pre  16 godina, odnosno istig dana kada se dogodilo, u emisiji pod radnim naslovom “prvi ratni zločin počinjen tokom raspada SFRJ”, sumnja u zvaničnu slovenačku verziju prisutna je od početka. Ponovno emitovanje snimaka austrijske televiozije na srpskim medijima, serija tekstova o tim dogadjajima, pokretanje pretkrivičnog postupka od strane Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu, nisu se nimalo dopali slovenačkoj valsti, koja se “zabrinula” da će to pokvariti dobre odnose. Posebnu zabunu je izazvao bivši ministar odbrane Zoran Stanković izjavom da trojica vojnika nisu  27. juna 1991.godine ubijena na karauli Holmec. Ikao je ovaj slučaj neugodan za Sloveniju, ova država datum dogadjaja na karauli, 27. jun slavi kao Dan slovenačke policije, zbog tadašnje pogibije dva slovenačka policajca.


Ratni zločin na karauli Škofije

Ako slučaj Holmec pokušavaju da “zature” i da ga izbrišu sa spiska ratnih zločina  tokom raspada SFRJ,  Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu ne bi smelo da olako predje preko ratnog zločina koji  je počinjen na tadašnjoj jugoslovensko- italijanskoj granici, kod karaule Škofija, 29. juna 1991. godine. Toga dana pripadnici slovenačke teritorijalne odbrane zarobili su i metkom u potiljak ubili Slobodana Pantelića, starog 45 godina, kapetana prve klase, iz garnizona u Ilirskoj Bistrici, rodjenog u zlatiborskom selu  Šljivovica. Tada su ubijeni i Branko Sedlar, star 37 godina, gradjansko lice na službi u JNA iz garnizona Rijeka i  Osmani Mehmedin, star 21 godinu, vozača na redovnom služenju vojnog roka iz garnizona u Ilirskoj Bistrici, a rodom iz Makedonije. Sva trojica su bili u vozilu “picgauer” koje su zaustavili teritorijalci, na silu ih izvukli iz vozila i mučki likvidirali, pucajući im u potiljak. Nakon toga su teritorijalci iscenirali sukob i smrt ove trojice pripadnika JNA  “smestili” u borbenu paljbu, da bi se prikrio ratni zločin. Više od petnaest godina i slovenačko i srpsko pravosuđe ćute o ovom slučaju ratnog zločina. O ovom zločinu prvi je progovorio u svojoj knjizi Uspomene na početku oružanog sukoba u Jugoslaviji 1991. godine Konrad Kolšek. Slovenac Kolšek je inače  te godine bio komandant Pete vojne oblasti sa sedištem u Zagrebu, kojoj j pripadala i Slovenija i poznato je da su ga Sloevnci odmah proglasili za izdajnika, a vojni vrh u Beogradu 29. juna razrešio te dužnosti, a posle tri meseca je penzionisan. O ubistvu Pantelića, Sedlara i Mehmedina, Kolšek piše:
“Indikativan je izveštaj pomoćnika komandanta za političko pravni sektor 13. korpusa, pukovnika Mirka Vukanovića koji je u 11,30 časova poslao službeno nadredjenoj  komandi, pukovniku Predojeviću sledeće: “Na graničnom prelazu Škofije neočekivno su nas napale oružane snage Slovenije, pri čemu su izgubili život kapetan  1. klase Slobodan  Pantelić, leš su našli u karoseriji, vojnik-vozač Mehmedin Osmani, našli smo ga u kabini vozila, i vozač-civil čiji smo leš našli na karoseriji. Svi su bili ubijeni metkom u potiljak. Njihova tela su naknadno ubačena u vozilo. Ovu trojicu pukovnik Krtinić je 29.juna 1991, godine poslao sa karaule Škofije na istoimeni granični prelaz, a izvršena obdukcija pokazala je da je “picgauer” upao u zasedu, a njih terojica sa leđa hicem u glavu likvidirani....” napisao je Kolšek, a u istoj knjizi zabeležio je i sledeće:
“Za ovom trojicom poslato je pojačanje, oklopno vozilo koje su slovenački teritorijalci gađali protivoklopnim ručnim bacačem. Tu su još teško ranjena dvojica starešina, koji su prevezeni u Beograd, ali su podlegli ranama. Ranjeni su još dva oficira i jedan vojnik ali su uspeli da se dočepaju granice gde su im u pomoć priskočili italijanski vojnici....”, zapisao je Kolšek. Ovu verziju događaja na karauli Škofije potvrdilo je i nekoliko svedoka na jednom ročištu u sudu u Ljubljani, medju njima je bio i tadašnji predsednik opštine Kopar. Ali, sve je to bilo uzalud, jer zvaničnoj Sloveniji nije stalo do istine, već da prikrije sve slučajeve ratnog zločina koje su počinili njeni teritorijalci.


Zlatiborac Slobodan Pantelić, kapetan 1. klase, bio je oženjen Slovenkom, njeni sunarodnici su ga mučki ubili

Slobodan Pantelić, mučki ubijeni kapetn 1. klase JNA,  bio je jedan od petoro dece Mileve i Obrada Pantelića iz zlatiborskog sela Šljivovica. Završio je Podoficirsku školu i više od deset godina živeo u Sloveniji, u garnizionu Ilirska Bistrica. Tu se oženio slovenkom Marijom, sa kojom je dobio sina Ljubena. Povremeno su dolazili u Slobodanovu rodnu Šljivovicu. Pripadnici JNA i gradjani Ilirske Bisterice koji su ga poznavali, voleli su ga i poštovali kao časnog čoveka. Slobodanova rodbina u Šljivovici za njegovu pogibiju saznala je 1. jula 1991. godine. Sa tugom tih julskih dana  Slobodanove starije  komšije u Šljivovici sećale su se kako su njihovi očevi i dedovi tokom  Drugog svetskog rata u sv
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #1 - 12.06.2010 at 01:21:13
 
Naprej, ker zoraj manjka zadnji del teksta, verjetno je preveč besedila:

Citat Vesne, str. 7, Objave:


Zlatiborac Slobodan Pantelić, kapetan 1. klase, bio je oženjen Slovenkom, njeni sunarodnici su ga mučki ubili

Slobodan Pantelić, mučki ubijeni kapetn 1. klase JNA,  bio je jedan od petoro dece Mileve i Obrada Pantelića iz zlatiborskog sela Šljivovica. Završio je Podoficirsku školu i više od deset godina živeo u Sloveniji, u garnizionu Ilirska Bistrica. Tu se oženio slovenkom Marijom, sa kojom je dobio sina Ljubena. Povremeno su dolazili u Slobodanovu rodnu Šljivovicu. Pripadnici JNA i gradjani Ilirske Bisterice koji su ga poznavali, voleli su ga i poštovali kao časnog čoveka. Slobodanova rodbina u Šljivovici za njegovu pogibiju saznala je 1. jula 1991. godine. Sa tugom tih julskih dana  Slobodanove starije  komšije u Šljivovici sećale su se kako su njihovi očevi i dedovi tokom  Drugog svetskog rata u svoje kuće primili slovenačke porodice proterane u to  vreme sa svojih ognjišta. Krajem juna prošle godine, na petnaestu godišnjicu od Slobodanove pogibije, razgovarala sam sa njegovim mladjim bratom Milojkom, koji mi je izmedju ostalog pričao kako će se on i još dvojica Slobodanove braće, Petar i Milomir do kraja života sećati kako su išli u Sloveniju jula 1991. godine da nadju mrtvog brata:
“Odmah po saznanju za Slobovu smrt, krenuli smo ka Sloveniji. Došli smo do Splita, a tu je trebao da nas po dogovoru sa snahom Marijom čeka jedan čovek i da nas preveze do Ilirske Bistrice. Svi smo bili u crnini, čekamo. Hrvati nas sa podozrenjem posmatraju, i jedan veli, sigurno su im nekoga ucmekali... Čekamo tog čoveka, nema ga. Onda se snaha Marija javi, i kaže, nije ga smela poslati. Razumemo njen strah, nosi srpsko prezime.. Borila se sa sobom... Nakako dodjemo do Bistrice. Zgrada u kojoj je živo Slobo je pod prismotrom. Onda mi pravo odemo u garnizon, odatle zovemo snahu da je pitamo gde želi da sahranimo Sloba. Kaže, želi da  Slobo “ostane” u Sloveniji, a u garnizonu nam savetuju, terajte ga u Srbiju, ovde će mu skrnaviti grob... Uspemo kod  JNA da Sloba sa telom  vojnika iz Makedonije bude prebačen u Beograd, i sahranili smo ga na Bežanijskom groblju....”.
Slobodanov brat Milojko i ovo mi je prošle godine rekao: “Kada smo u julu 1991. godine stigli u Ilirsku Bistricu raspitivali smo se kako je poginuo naš Slobo, i svi su znali da je ubije metkom u potiljak. Njegovo telo i tela još dvojice poginulih tri dana su ležala na mestu pogibije, jer niko iz JNA nije smo da priđe, a kada smo se u vojnoj komandi dogovarili oko sahrane, nismo se smeli istim putem vraćati za Srbiju. Išli smo preko Mađarske. Eto, vidite, petnaest godina kako nam je brat poginuo, a ni slovenačke, ni srpske vlasti neće da otkriju imena Slobovih ubica...

Iako se prema nekim izvorima znaju imena ubica pripadnika JNA na graničnim prelazima Holmec i Škofije, a s obzirom da Slovenija ne priznaje da je na njenoj teritoriji tokom ratnih sukoba počinjen ratni zločin,  teško je poverovati da će Milojko Pantelić  iz Šljivovice ikada saznati ko je ubio njegovog brata Slobodana. Ipak, Milojko se nada da će biti suđeno ubicama, jer kaže, pravda je spora, ali dostižna.... U procesu raspada SFRJ ruke mnogih su ostale krvave, ali neki su uspeli brže-bolje da ih operu, i da sakriju svoj zločin, a Evropa ih je oberučke primila... Ali, dela ratnih zločinaca ne zastarevaju...
1991. je daleko, a jos NIKO nije odgovarao za ovo....
Zašto neko ima pravo na ratni zločin, dok drugima pripisuju i ono što nisu počinili?
. [/quote]


Na drugih straneh je napisala, da "cela Evropa vrši genocid nad Srbi" ....

Mislim, da bi se vsakega Slovenca ki kolčkaj ceni svojo domovino in ima malo zavedne narodne zavesti, takšno pisanje užalilo.
Mene je in sem se branil, kolikor sem se pač znal in bil sposoben braniti......

Žal pa imam premalo zgodovinskega znanja da bi lahko demantiral vse te citate iz xy amaterskih knjig (večinoma jih citirajo iz 19. stol)

Nekoč so nas v OŠ učili, da  so imeli Srbi težjne po Veliki Srbiji in da so bili dominantni v odnosu do drugih manjših narodov bivše Yuge.... Videti je, da je ta duh in prepričanje v njih še  vedno živ.

LP
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #2 - 12.06.2010 at 01:29:32
 
Tukaj citat Vere (zdraviteljice in duhovno prebujene ženske s svojo metodo zdravljenja  "Elektra"):

      ...[quote="vera072"] Quote:
starost srbice procenjuje na 8.000 do 10.000 godina.


O tome vam pričam da je pre 10.000 godina na planetu zemlju sletela Atlantida, dovela ju je vera a ona je srpkinja u svakom vr emenu.
Čuvajte u svome srcu veru jer ona vas sa Tvorcem povezuje.

Kroz milenijume, nakon porobljavanja čovečanstva, ovom znanju se zatirao trag, ovo znanje je strah za gospodare ovoga sveta.

Evo i sada priča se o Srbima a ne vidi se planina od zlodela tvoraca ovoga sveta. [/quote]

Gre se o tem, da je srbska pisava najstarejša na svetu...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #3 - 12.06.2010 at 01:31:52
 
Drugi napad na mene:

      ...[quote="ema"]Bravo Ans!
Od naizgled miroljubivog i "slatkog" Dreammera, izvukao si nesto veoma mracno i negativno.

[quote="Dreammer"]Mi Slovenci ništa vama nismo napravili lošeg a vi ste zauzeli naše granićne prelaze zbog lažnog izmanipuliranog infosa [/quote]Dreammer, zasto pises neistinu, to jest, LAZES ???
Moj rodjak je ' 91godine bio na redovnom sluzenju vojnog roka u Sloveniji.
Ubijen je na granicnom prelazu Holmec. Imao je samo 19 godina.
ZATO, NE LAZI DA NEKI SLOVENCI NISU NISTA LOSE NAPRAVILI !!!
POBILI STE PUNO MLADIH REGRUTA I NISU TU BILI SAMO SRBI, VEC I MUSLIMANI !!!

Dreammer je klasican primer SOVINISTE!
Tezak je otrov mrznje i zbog toga treba problem resiti u korenu.
Mislim da urednistvo ovog foruma ne bi trebalo da dozvoli da se forumom siri sovinizam.
Po meni, Dreammer je "prezreo" za banovanje! [/quote]
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #4 - 12.06.2010 at 01:37:50
 
      ...[quote="ema"]Bravo Ans!
Od naizgled miroljubivog i "slatkog" Dreammera, izvukao si nesto veoma mracno i negativno.

[quote="Dreammer"]Mi Slovenci ništa vama nismo napravili lošeg a vi ste zauzeli naše granićne prelaze zbog lažnog izmanipuliranog infosa [/quote]Dreammer, zasto pises neistinu, to jest, LAZES ???
Moj rodjak je ' 91godine bio na redovnom sluzenju vojnog roka u Sloveniji.
Ubijen je na granicnom prelazu Holmec. Imao je samo 19 godina.
ZATO, NE LAZI DA NEKI SLOVENCI NISU NISTA LOSE NAPRAVILI !!!
POBILI STE PUNO MLADIH REGRUTA I NISU TU BILI SAMO SRBI, VEC I MUSLIMANI !!!

Dreammer je klasican primer SOVINISTE!
Tezak je otrov mrznje i zbog toga treba problem resiti u korenu.
Mislim da urednistvo ovog foruma ne bi trebalo da dozvoli da se forumom siri sovinizam.
Po meni, Dreammer je "prezreo" za banovanje! [/quote]

Zato jer ste zauzeli naše granićne prelaze, bombardovali naše strateške objekate i nama pretili sa napadom bombnika!!!
Svaki narod ima pravo da se brani!!

Što vama je trebalo da okupirate našu Sloveniju, a ?? !!!!
Ko vama je dao to pravo, a ?? !!!!
A koliko tisuća vi ste ih umorili - Hrvata, Muslimana, Albanaca itd ...?

MI napravimo 1 gram zloćina i vi jednu tonu najgorih zloćina  a onda vi odnosno ti oćeš nama suditi?? Samo gledaj se u ogledalo!!!
Back to top
 
 
IP Logged
 
ajgor
Ex Member
Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #5 - 12.06.2010 at 10:00:05
 
Sanjavi, pozabljaš, da mi nismo imeli vojne s Srbijo ampak JLA. Prav tako ti Srbi tega ne vejo.

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #6 - 12.06.2010 at 10:39:33
 
Quote:
Sanjavi, pozabljaš, da mi nismo imeli vojne s Srbijo ampak JLA. Prav tako ti Srbi tega ne vejo.

Lp,IgorAjgor - pozabljaš, da JNA je bila v veliki večini srbska in upravljana strogo centralno iz Bg ..... v JNA nikoli nismo imeli mi Slovenci svoje veljave. Bila je podaljšek srbskega etnocentrizma, šovinizma in nacionalizma .....

Sicer pa: očitno ti je všeč kako nas blatijo, če si v vsemu našel le mojo napakico (pa še to sem ti sedaj pojasnil) ....

Izvoli: logiraj se sam na objave in se postavi v bran, verjamem, da si bolje obveščen o političnih temah pa verjetno tudi bolj sposoben komuniciranja od mene, morda ti uspe jih prepričati .....
Back to top
 
 
IP Logged
 
ajgor
Ex Member
Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #7 - 12.06.2010 at 10:49:14
 
Nimam potrebe po prepričevanju. Naj živijo v zablodi, to je njihova pravica.

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #8 - 12.06.2010 at 10:49:34
 
Dreammer wrote on 12.06.2010 at 10:39:33:
Quote:
Sanjavi, pozabljaš, da mi nismo imeli vojne s Srbijo ampak JLA. Prav tako ti Srbi tega ne vejo.

Lp,IgorAjgor - pozabljaš, da JNA je bila v veliki večini srbska in upravljana strogo centralno iz Bg ..... v JNA nikoli nismo imeli mi Slovenci svoje veljave. Bila je podaljšek srbskega etnocentrizma, šovinizma in nacionalizma .....

Sicer pa: očitno ti je všeč kako nas blatijo, če si v vsemu našel le mojo napakico (pa še to sem ti sedaj pojasnil) ....

Izvoli: logiraj se sam na objave in se postavi v bran, verjamem, da si bolje obveščen o političnih temah pa verjetno tudi bolj sposoben komuniciranja od mene, morda ti uspe jih prepričati .....


Dreammer kamor prideš narediš ''frko'' ?
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #9 - 12.06.2010 at 13:39:49
 
Alojz in Sandib wrote on 12.06.2010 at 10:49:34:
Dreammer wrote on 12.06.2010 at 10:39:33:
Quote:
Sanjavi, pozabljaš, da mi nismo imeli vojne s Srbijo ampak JLA. Prav tako ti Srbi tega ne vejo.

Lp,IgorAjgor - pozabljaš, da JNA je bila v veliki večini srbska in upravljana strogo centralno iz Bg ..... v JNA nikoli nismo imeli mi Slovenci svoje veljave. Bila je podaljšek srbskega etnocentrizma, šovinizma in nacionalizma .....

Sicer pa: očitno ti je všeč kako nas blatijo, če si v vsemu našel le mojo napakico (pa še to sem ti sedaj pojasnil) ....

Izvoli: logiraj se sam na objave in se postavi v bran, verjamem, da si bolje obveščen o političnih temah pa verjetno tudi bolj sposoben komuniciranja od mene, morda ti uspe jih prepričati .....


Dreammer kamor prideš narediš ''frko'' ?če ti to tako vidiš .... poglej število mojih postov tam na Objavah / pa čas kdaj se je ta "frka" začela / in kot tretje provokativnme teme Sloveni = Srbi nisem odprl jaz.... Kot član foruma pa imam vso pravico da o stvareh-temah pišem svoja razmišljanja in stališča.

Ni mi všeč, če blatijo in če živijo v iluzijah o superiornosti svojega naroda: ne zato ker jih bi to branil ali ker bi jim odrekal to pravico do individualnega mišljenja.

Druge naj ne mešajo v ta subjektivni pogled in naj ne manipulirajo z informacijami, ki se tičejo drugih, npr. nas Slovencev.....  

Sem edini Slovenec tam in moja zavednost in vest mi ne dopušča, da bi stvar preprosto ignoriral.  

Kar pa se je dogajalo tukaj - to Lojz ti kot glavni kuhar tega piskra tukaj sam dobro veš. Sedaj ko te tuklaj ni bilo, je bil na forumu mir in ni bilo provokacij.

LP
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #10 - 12.06.2010 at 13:52:35
 
Ni dolgo nazaj ko si pluval po Slovencih!!!!! Srbi so Slovani-Slovo je staroslovansko označevanje za besedo.Slovljenje-govorjenje.

''Smislu'' -je pa star slovanski pojem za ''tvorca pisca'' same večno in sedaj iste vesoljne samozakonitosti vesoljnega samodelovanja.. SLOVANI nismo dripci,pa tudi če se glih ne spoštujemo med seboj. Nič osebnega Dreammer!! Brez veze se je preklat s komer koli.
Brača Tarabič sta prerokovala: Svi narodi sveta,če da piju  živu vodu izpod trikrstate gore-Triglava. U Srbiji tada neče biti junaka sve muško če biti kjukac do kljukca. Tako nekako gre ta prerokba.Srbija nima junaka. Vsi junaki,ki so jih imeli so neslavno propadli-končali!!!Tako,da se ne splača bosti z našimi južnimi brati.Škoda energije!! Wink Wink
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #11 - 12.06.2010 at 15:23:28
 
Pljuvam po tistih ki si to zaslužijo če niso pridni!! hahahhh

Ampak kaj misliš da v končnem smislu narodna identiteta ni važna? Če sem sam kot "predstavnik" nas na nekem virtualnem forumu sigurno ne bom zadeve ignoriral, sploh če je nastavljena z montažiranim smislom!
Razumeš?

Če si sprovociran, Bog gor ali dol, prvo deluj kot človek in daj cesarju kar je cesarjevega in Bogu kar je božjega!
Ali ne?

Osebno se nikoli nisem odpovedoval enemu zaradi drugega: nasprotno: sinteza je po mojem tista ki daje moč obema stranema (gornji in spodnji).

O "trošenju" energije: vse to je igra .... menjavanja in spreminjanja toka sprememb -  ali sploh obstaja izguba energije?

O vzdržljivosti si se pa tudi že  sam prepričal: tudi če je 100 : 1 lahko igramo igro v neskončnost, če  se nam zahoče in če imamo čas .... Wink Smiley do neke mere si me kar fajn stestiral: kaj pa bomo sedaj počeli?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #12 - 12.06.2010 at 15:57:25
 
Dreammer4 ne imej se za razsodnika!!! Vsi mi na Zemlji smo bolj, ali manj neuki samovšečni vase zaverovani dripci!! Tako,da slabo mnenje imamo zgolj o drugih sebe bolj težko vidimo v pravi luči.Če bi se- bi bili manj ozkosrčni in egoistični!!!

Polako- dolaze bolja vremena-vesoljno neodvisno od nas-ker vesolje samodeluje tudi skozi nas in v nas samih-neodvisno od naših zablod. Wink Wink Smiley
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Dreammer
4
****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 268

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #13 - 12.06.2010 at 16:12:36
 
Alojz in Sandib wrote on 12.06.2010 at 15:57:25:
Dreammer4 ne imej se za razsodnika!!! Vsi mi na Zemlji smo bolj, ali manj neuki samovšečni vase zaverovani dripci!! Tako,da slabo mnenje imamo zgolj o drugih sebe bolj težko vidimo v pravi luči.Če bi se- bi bili manj ozkosrčni in egoistični!!!

Polako- dolaze bolja vremena-vesoljno neodvisno od nas-ker vesolje samodeluje tudi skozi nas in v nas samih-neodvisno od naših zablod. Wink Wink Smiley


PA ti si se prvi postavil v razsodnika že takoj ko sem se pojavil na forumu ("tvoje trditve o tem in onem boš moral v bodoče revdirati" je bil tvoj sodniški ultimat - pozabil ??? )

Ne maram licemerja: tisti ki sodi v tem primeru ti mene, moraš najprej pri sebi stvar obvladati! Smiley mam prav?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Mr.Smith
5
*****
Offline


Posts: 695

Re: SRBI O SLOVENCIH / SLOVANIH NA DUHOVNEM FORUMU OBJAVE
Reply #14 - 12.06.2010 at 16:19:40
 
Dreammer wrote on 12.06.2010 at 13:39:49:
naj ne manipulirajo z informacijami, ki se tičejo drugih, npr. nas Slovencev.....  

Sem edini Slovenec tam in moja zavednost in vest mi ne dopušča, da bi stvar preprosto ignoriral.  


Dreammer mogoče ti bo tole zanimivo
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1276345651/1#1
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 7