Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Smisel življenja to je YIN in YANG, črno in belo, noč in dan, slabo in dobro in navsezadnje najpomembnejše v tej temi MOŠKI in ŽENSKA vsa ta nasprotja predstavljajo neko popolnost šele ko so skupaj.
Se strinjam, da je pomembna uravnovešenost obeh polov, vendar sem prepričan, da smo vsi sestavljeni iz obeh teh polov, v vsakem bitju je tako yin kot yang, le da sta različno poudarjena. Zato jaz raje iščem ravnovesje v sebi.
Quote:Nasprotja ne iščem izven sebe temveč v sebi, uravnovešam yin in yang v sebi, ker sem jaz sama popolna in jaz sama v sebi združujem v sodelovanje svojo žensko intuicijo in svojo moško moč, ker šele tedaj vidim "smisel življenja"
Aleluja!
Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Moški in Ženska predstavljata popolnost katerega rezultat je novo rojstvo otroka. To je že drugi smisel življenja to je razmnoževanje saj je v celotnem sistemu največji smisel razmnoževanje.
O tem, da je razmnoževanje največji smisel, se da na dolgo in široko debatirati. Razmnoževanje je eden od delov življenja, rezultat katerega - otrok - lahko nudi ogromno življenjskih lekcij. Zame pa je smisel življenja posta(ja)ti vedno boljši človek. Pri tem mora vsak izkoristiti življenjske lekcije, ki so pred njim. Če se nekdo rodi kot gej, je to zanj tudi preizkušnja - če jo tako vidi. ne pristanem pa na trditev, da smo ljudje ustvarjeni zgolj kot reproduktivna bitja - če bi bili, ne bi imela evolucija razuma, duhovnosti, znanosti itd. praktično nobenega smisla.
Ljudje lahko svetu, družbi prispevamo na ogromno načinov, ne le z reprodukcijo. V nasprotnem prmeru je enako smiselno trditi, da so nune, menihi in duhovniki za družbo popolnoma odvečen "izrodek", ker živijo v celibatu, pri čemer se je vredno vprašati, koliko časa je ves kulturni in duhovni razvoj slonel prav na samostanih.
Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Torej pederstvo je bolezen kakršnakoli že verjetno psihična in genska zelo kompleksna a s tem se naj ukvarja medicina. Torej pedri naj se borijo za pravice v medicini da se le ta začne ukvarjati z njihovo boleznijo!
Medicina se je dolgo ukvarjala s homoseksualnostjo, prav tako psihologija in druge humanistične znanosti. Vse so prišle do spoznanja, da "ozdravitev" tega stanja ni mogoča - ker to ni bolezen. Obstajajo raziskave genskega materiala, nekaj indicov kaže na možnost, da obstaja gen za homoseksualnost, vendar vsaj po mojem vedenju, vse raziskave pravijo, da ta (pa ne samo ta) gen zgolj zvišuje verjetnost, ne povzroča pa same homoseksualnosti.
Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Torej pedri naj se zdravijo, ker pač niso normalni!
O normalnosti je skoraj brezplodno govoriti, ker je preveč odvisna od kulturnih dejavnikov vsakokratne družbe. Normalnost ni nikoli zabetonirana kategorija, poleg tega za normalno velja pri vsaki družbi nekaj drugega. Vedno pa je normalno to, kar je tisti trenutek v tistem okolju prevladujoče, pretežno, najpogostejše, povprečno... In homoseksualnost to ni, se strinjam.
Zame osebno "ne biti normalen" ni žaljivka - prej kompliment, ker se vedno vidim kot ne-povprečen posameznik. Sem pač individuum s svojimi pravili (vsaj tako si lažem
Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Motijo me le mediji ki to predstavljajo na napačen način in na tak način lahko psihično tudi vpliva na veliko ljudi ki lahko postanejo gayi iz različnih razlogov...
Načinov je veliko, med sabo so DRUGAČNI. Kaj je napak in kaj ne, pa je stvar posameznikovega mnenja. O tem, da nekdo postane gej - iz kakršnegakoli razloga - pa zopet ne bi zgubljal besed. Kaj bi bil po tvojem razlog, da bi se nekdo ODLOČIL biti gej, ko pa vendar vidi, da mu svet pri tem obrača hrbet? Vse, za kar sem se npr. jaz odločil, je, da me ne bo sram, ker sem gej in da bom poskušal razviti vse svoje potenciale, kakršnikoli že so, ter da bom posušal postati boljši človek.
Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Poleg tega je potrebno tudi gledati na nekaj koliko staršev si želi za svoje otroke gaye? Nobeden in to v večini ne iz razloga da nebi pederstva sprejemali ampak iz razloga da vejo da nebo potomcev, sploh če so to starši z edincem.
Moji starši so bili seveda šokirani nad dejstvom, da sem gej. Tega si res niso želeli. Vendar razlog leži drugje - moja mati ne želi, da bi bil jaz nesrečen, ker me bodo ljudje zafrkavali zaradi tega in mi metali polena pod noge. O skrbi, da bo "rodbina izumrla" bi pa rekel to - res je težje edincem v tej situaciji, vendar ne, ker ne bi nihče mogel dedovati za njimi, ampak ker si večina staršev želi kdaj pestovati vnučke...popolnoma čustven in nikakor racionalističen razlog je v ozadju. Ljudje smo pač veliko bolj čustvena kot pa racionalna bitja.
Shamaelus wrote on 28.10.2003 at 03:58:20:Enako je kasneje ko bosta dva gaya stara 50 let jima več nebo do seksa bosta verjetno tako kot mnogi hetero starejši ljudje brez otrok zelo nesrečna ker nimata svojih potomcev...
To torej pomeni, da so potomci nadomestilo za seks ali kako? Seksaš dokler gre (nekateri lahko še dolgo preko 50..samo mimogrede), potem pa pestuješ vnučke in se spominjaš časov, ko si še mogel ?! Ne sprejmem te ideje. Kako pa veš, da so starejši pari brez otrok nesrečni? In kako veš, da so starejši pari z otroki srečni? Otroci niso garancija za srečo - poglej koliko je razbitih družin. Bognedaj, da bi se kdo odločal za otroka samo zato, da bo skušal ohraniti "srečo" - ta otrok se bo rodil v zelo neprijazno okolje. Če sreče ni, je tudi otrok ne bo prinesel - vsaj ne za dolgo. Čudež rojstva je res čudežen, vendar plenice in nočni jok marsikoga postavi na trša tla, kot jih zmore. Čestitam vsem staršem, ki jim gre pri tem dobro. Če boste dali svojim otrokom to, kar sem od svojih staršev prejel jaz - ljubezen brez vsakršnih pogojev - lahko veste, da ste storili vse.