Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 16:25:03:El Poeta
Ti me poteraš v razmišljanje.Če vzamema,da imama vesolje neodvisno zavest, ravno to bi jaz rekel, da vesolje sploh nima nič, ker je Videno
mora ta zavest biti izražena manifestirana neodvisno od vesolja samega???
Zdaj bolj gledam v tej smeri, da je celotno vesolje (in s tem mislim vse kar je vidnega, slišnega, otipljivega, itd. torej naše telo, naše misli, druga telesa, vse kar je manifestirano) v resnici neka manifestirana pojavnost, ki se dogaja. No, in zanimivo pri vsem tem pa je, da jaz zdaj bolj razmišljam v smeri, da je čist možno, da zavest oz. ta energija zavedanja, ki gleda vse ostale, ne izvira iz vesolja.
Alojz, vem da je tole rahlo huda trditev, samo če gledava na vesolje in na vse v njem kot na nekaj kar je možno videti, slišati, otipati, itd., potem na neki točki lahko vidimo, da vesolje samo in vse kar izhaja iz njega ni sposobno na noben način ustvariti zavesti oz. zavedanja. In potem se vprašam, da je povsem verjetno, da je zavest dejansko izven celotnega polja vesolja in samo gleda vesolje, oz. je zavestna pojavov, ki se godijo v vesolju.
To je zdajle malo težko razložit, ker vem, da zavest enačiš z DNK, torej s telesom, praviš da telo proizvaja zavest, ki se zaveda vesolja, samo jaz pa sedaj gledam v drugačni smeri in pravim, da ta Zavest, ki jo vsak od nas zelo dobro pozna in je enaka občutku obstajanja, v tem trenutku pod neko iluzijo samo ustvarja vtis, da izhaja nekje iz telesa, pa je to v resnici samo trenutni trik. Jaz sem zdaj bolj pripravljen reči, da ta Zavest, ki jo človek smatra za osebno, da je ta Zavest dejansko celoten prostor v katerem ti vidiš svet in znotraj tega polja je tudi tvoje telo, iluzija je pa sedaj, da ti kukr gledaš ven iz telesa na svet. In to iluzijo igra Zavest sama.
Torej, Alojz, če strnem, bi jaz rekel, da imamo opravka samo z 2 stvarema: Zavest kot popolnoma nedotakljiva entiteta in potem na drugi strani vesolje in vse kar je lahko videno. Ali še bolj poenostavljeno: 1) Videc (Zavest) ter 2) Videno (vesolje). Samo te dve stvari obstajata, seveda je pa potem znotraj videnega (vesolje) skoraj neskončno mnogo podob in zadev, ki so lahko videne. Ampak vse to vidi, sliši, izkuša Videc, ki pa ni v polju Videnega, ki ne izvira iz vesolja, ker če bi Videc izviral iz vesolje potem bi bil ista materija kot vse ostalo in se ne bi mogel videti - isto kot se kamen ne more videti, ne reka. In jaz bi rekel, da se tudi človeško telo ne more videti, ker je ista materija. No, in potem je iluzija, da je Zavest locirana izza telesa in da telo proizvaja to Zavest.
Sam zdaj bolj gledam v tej smeri, torej v smeri 1) Videc, ki ni v polju vesolja in sedaj igra igro, da pa je v polju vesolja (torej v telesu), in pa 2) Videno, kar pa pokriva celoten spekter vsega kar se lahko vidi in izkusi v vesolju.
Lp, se še pišemo