Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 20
(Read 77724 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Misli
Reply #150 - 15.04.2010 at 18:57:22

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 18:41:34:
Quote:
Zanimivo je, da sprogramiramo tudi mentalno lenobo. Seveda je pa to odvisno tudi od programerja.

Lp,Igor

Mentalna lenoba je evidentna-samo žal ni vedno vzrok v človeku samemu ampak je ta lenoba vesoljno soodvisna. Wink

Al je pa nalezljiva. Kot ošpice.

Lp,Igor

Potem imamo vsi ošpice!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #151 - 16.04.2010 at 08:16:20

Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 16:25:03:
El Poeta

Ti me poteraš v razmišljanje.Če vzamema,da imama vesolje neodvisno zavest, ravno to bi jaz rekel, da vesolje sploh nima nič, ker je Videno

mora ta zavest biti izražena manifestirana neodvisno od vesolja samega???

Zdaj bolj gledam v tej smeri, da je celotno vesolje (in s tem mislim vse kar je vidnega, slišnega, otipljivega, itd. torej naše telo, naše misli, druga telesa, vse kar je manifestirano) v resnici neka manifestirana pojavnost, ki se dogaja. No, in zanimivo pri vsem tem pa je, da jaz zdaj bolj razmišljam v smeri, da je čist možno, da zavest oz. ta energija zavedanja, ki gleda vse ostale, ne izvira iz vesolja.

Alojz, vem da je tole rahlo huda trditev, samo če gledava na vesolje in na vse v njem kot na nekaj kar je možno videti, slišati, otipati, itd., potem na neki točki lahko vidimo, da vesolje samo in vse kar izhaja iz njega ni sposobno na noben način ustvariti zavesti oz. zavedanja. In potem se vprašam, da je povsem verjetno, da je zavest dejansko izven celotnega polja vesolja in samo gleda vesolje, oz. je zavestna pojavov, ki se godijo v vesolju.

To je zdajle malo težko razložit, ker vem, da zavest enačiš z DNK, torej s telesom, praviš da telo proizvaja zavest, ki se zaveda vesolja, samo jaz pa sedaj gledam v drugačni smeri in pravim, da ta Zavest, ki jo vsak od nas zelo dobro pozna in je enaka občutku obstajanja, v tem trenutku pod neko iluzijo samo ustvarja vtis, da izhaja nekje iz telesa, pa je to v resnici samo trenutni trik. Jaz sem zdaj bolj pripravljen reči, da ta Zavest, ki jo človek smatra za osebno, da je ta Zavest dejansko celoten prostor v katerem ti vidiš svet in znotraj tega polja je tudi tvoje telo, iluzija je pa sedaj, da ti kukr gledaš ven iz telesa na svet. In to iluzijo igra Zavest sama.

Torej, Alojz, če strnem, bi jaz rekel, da imamo opravka samo z 2 stvarema: Zavest kot popolnoma nedotakljiva entiteta in potem na drugi strani vesolje in vse kar je lahko videno. Ali še bolj poenostavljeno: 1) Videc (Zavest) ter 2) Videno (vesolje). Samo te dve stvari obstajata, seveda je pa potem znotraj videnega (vesolje) skoraj neskončno mnogo podob in zadev, ki so lahko videne. Ampak vse to vidi, sliši, izkuša Videc, ki pa ni v polju Videnega, ki ne izvira iz vesolja, ker če bi Videc izviral iz vesolje potem bi bil ista materija kot vse ostalo in se ne bi mogel videti - isto kot se kamen ne more videti, ne reka. In jaz bi rekel, da se tudi človeško telo ne more videti, ker je ista materija. No, in potem je iluzija, da je Zavest locirana izza telesa in da telo proizvaja to Zavest.

Sam zdaj bolj gledam v tej smeri, torej v smeri 1) Videc, ki ni v polju vesolja in sedaj igra igro, da pa je v polju vesolja (torej v telesu), in pa 2) Videno, kar pa pokriva celoten spekter vsega kar se lahko vidi in izkusi v vesolju.

Lp, se še pišemo
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #152 - 16.04.2010 at 10:12:01

El Poeta

Čisto ok-razmišljanje. Počasi razmisli tale opis in boš sam prišel do odgovora. Vzrok---!!!! in posledica!!!!!  vesoljnega večno-sedanjega samoobstoja samodelovanja je elektromognetno izmenično em valovanje -rotacija- vse pojavnosti mase energije-akumulirane-realizirane. Vzrok-posledica -vzrok-!!!  DUH!!!Kje je identiteta samega vesolja??? Duh em sila -je vzročno posledična vseobsegajoča sila  vesolja samega.Je v bistvu sočasno v materiji in izven nje!!Se strinjaš s to razlago??Razmisli? Smiley Cool
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #153 - 16.04.2010 at 10:14:45

V bistvu nam pri ukvarjanju z naravo zavesti ne gre toliko za neko filozofsko ontološko vprašanje (kaj je res in kaj ni),  ampak predvsem za  psihološko vprašanje.

Zavest je nujno celostna (obučtenjsko/čustveno/mislena) predstava  o  nečem. Je torej nujno celostna  in hkrati nujno nanašala (intencionalna). Ta nanašalnost na nekaj ustvarja dvojnost (shizmo/disocioacojo zavesti na  zunaj/znotraj, zgoraj/spodaj), ki je nasprotju z zavestjo o  celostnosti  zavesti (ki je nujno celostna ali pa je ni: kar je  zunaj je znotraj, kar je zgoraj je spodaj). Zvest teži zato k odpravi nananšalnosti, kar jo  končni fazi pripelje o tega, da postane zaradi  nujnosti svoje celostnosti edini objekt lastnega zanimanja (ker pač nič ni tako nujno celostnega  kot lastna zavest).  V  nanašanju nase (samonanašalnosti)   zavest preseže prav  svojo intencionalnost, nanšanje na nekaj, ker če je to nekaj isto, to ni več nanašanje, ampak istenje.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #154 - 16.04.2010 at 10:25:28

titud wrote on 16.04.2010 at 10:14:45:
V bistvu nam pri ukvarjanju z naravo zavesti ne gre toliko za neko filozofsko ontološko vprašanje (kaj je res in kaj ni),  ampak predvsem za  psihološko vprašanje.

Zavest je nujno celostna (obučtenjsko/čustveno/mislena) predstava  o  nečem. Je torej nujno celostna  in hkrati nujno nanašala (intencionalna). Ta nanašalnost na nekaj ustvarja dvojnost (shizmo/disocioacojo zavesti na  zunaj/znotraj, zgoraj/spodaj), ki je nasprotju z zavestjo o  celostnosti  zavesti (ki je nujno celostna ali pa je ni: kar je  zunaj je znotraj, kar je zgoraj je spodaj). Zvest teži zato k odpravi nananšalnosti, kar jo  končni fazi pripelje o tega, da postane zaradi  nujnosti svoje celostnosti edini objekt lastnega zanimanja (ker pač nič ni tako nujno celostnega  kot lastna zavest).  V  nanašanju nase (samonanašalnosti)   zavest preseže prav  svojo intencionalnost, nanšanje na nekaj, ker če je to nekaj isto, to ni več nanašanje, ampak istenje.  

Čisto poenostaviš lahko zavest na tale način::: Zavest je živo stanje in izraz človeka znotraj vesolja samega!!! Da pa EL POeta čisto zadovoljiš pa rečeš: Zavest je dejanjsko stanje vesobsežnega večno-sedanjega vesolja (Boga) samega. Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #155 - 16.04.2010 at 10:29:35

Alojz in Sandib wrote on 16.04.2010 at 10:12:01:
 Je v bistvu sočasno v materiji in izven nje!!Se strinjaš s to razlago??Razmisli? Smiley Cool

No, tole mi je že dosti bližje. Ampak potem mora biti samo navidezno v materiji, po mojem nikoli ne more biti prav v materiji. Če že lahko kaj rečem, potem bi rekel, da ves čas vpliva na materijo, samo samo pa ne more postati del materije, ker je čist druga stvar že v osnovi.

Ok, in potem lahko rečem (v svojem besednjaku), da Zavest ves čas vpliva na materijo (vesolje) in potem tudi Zavest sama sproducira vse cikle, ki se kažejo na vesoljnem nivoju. Z drugimi besedami, Zavest dejansko odreja in pelje vse manifestirane cikle v vesolju. Da se materija sploh ne ravna sama po sebi, ampak da jo ves čas uravnava in spodbuja in štopa Zavest. Tukaj lahko rečem Duh, samo problem je v tem, Alojz, ker ti potem rečeš, da je Duh Elektro-magnetna sila, in pri meni ta EM sila ne štima kot Duh, ker ima materialne implikacije, Duh=Zavest pa razumem kot ne materijo, zato ni EM sila ni pogodu.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #156 - 16.04.2010 at 10:34:45

El Pesnik wrote on 16.04.2010 at 10:29:35:
 Je v bistvu sočasno v materiji in izven nje!!Se strinjaš s to razlago??Razmisli? Smiley Cool

No, tole mi je že dosti bližje. Ampak potem mora biti samo navidezno v materiji, po mojem nikoli ne more biti prav v materiji. Če že lahko kaj rečem, potem bi rekel, da ves čas vpliva na materijo, samo samo pa ne more postati del materije, ker je čist druga stvar že v osnovi.

Poet je vzrok in posledica materije!!! Ti misliš na del em valovanja,ki se širi v vakumu vesolja,ali pa pokriva zapolnjuje prazen nematerijalen prostor.To je res!! SmileySaj tvoje življenjsko em valovanje se širi tudi izven tebe-v mavričnem fotonskem telesu-avri.To pomeni tvoje življenje ni samo tvoje fizično telo!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #157 - 16.04.2010 at 10:36:22

titud wrote on 16.04.2010 at 10:14:45:

Sploh ne, za iskustveno spoznanje, hardcore spoznanje v sebi.

Quote:
Zavest je nujno celostna (obučtenjsko/čustveno/mislena) predstava  o  nečem
.

Evo, spet mamo različne pojme. Zame Zavest nima nič opraviti z umom, telesom, ampak je čista energija zavedanja, da obstajaš in da vidiš svet, brez umskih špekulacij kaj naj bi sploh gledal.

Quote:
Je torej nujno celostna  in hkrati nujno nanašala (intencionalna). Ta nanašalnost na nekaj ustvarja dvojnost (shizmo/disocioacojo zavesti na  zunaj/znotraj, zgoraj/spodaj), ki je nasprotju z zavestjo o  celostnosti  zavesti (ki je nujno celostna ali pa je ni: kar je  zunaj je znotraj, kar je zgoraj je spodaj). Zvest teži zato k odpravi nananšalnosti, kar jo  končni fazi pripelje o tega, da postane zaradi  nujnosti svoje celostnosti edini objekt lastnega zanimanja (ker pač nič ni tako nujno celostnega  kot lastna zavest).  V  nanašanju nase (samonanašalnosti)   zavest preseže prav  svojo intencionalnost, nanšanje na nekaj, ker če je to nekaj isto, to ni več nanašanje, ampak istenje.  

Titud, ne vem, če te razumem. A lahko to zapišeš malo bolj po domače in z bolj preprostimi besedami?

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #158 - 16.04.2010 at 10:37:09

Ok, in potem lahko rečem (v svojem besednjaku), da Zavest ves čas vpliva na materijo (vesolje) in potem tudi Zavest sama sproducira vse cikle, ki se kažejo na vesoljnem nivoju. Z drugimi besedami, Zavest dejansko odreja in pelje vse manifestirane cikle v vesolju. Da se materija sploh ne ravna sama po sebi, ampak da jo ves čas uravnava in spodbuja in štopa Zavest. Tukaj lahko rečem Duh, samo problem je v tem, Alojz, ker ti potem rečeš, da je Duh Elektro-magnetna sila, in pri meni ta EM sila ne štima kot Duh, ker ima materialne implikacije, Duh=Zavest pa razumem kot ne materijo, zato ni EM sila ni pogodu.

Lp

Evo, Alojz, še drugi del mojega posta, ki sem ga naknadno dodal.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #159 - 16.04.2010 at 10:37:26

Alojz in Sandib wrote on 16.04.2010 at 10:34:45:

Poet je vzrok in posledica materije!!! Ti misliš na del em valovanja,ki se širi v vakumu vesolja,ali pa pokriva zapolnjuje prazen nematerijalen prostor.To je res!! SmileySaj tvoje življenjsko em valovanje se širi tudi izven tebe-v mavričnem fotonskem telesu-avri.To pomeni tvoje življenje ni samo tvoje fizično telo!! Wink Wink

Sedaj imaš odgovor EL Poeta-razmisli? Cool Smiley Torej imaš tudi čisto duhovno identiteto,ki te obkroža.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #160 - 16.04.2010 at 10:39:59

Quote:

Se strinjam.
Vsak išče svoj (psihološki) mir. Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #161 - 16.04.2010 at 10:42:22

Robi wrote on 16.04.2010 at 10:39:59:
Quote:

Se strinjam.
Vsak išče svoj (psihološki) mir. Smiley

Psihološki mir najdeš ko se vesoljno samospoznaš-saj prej ga niti ne moreš imeti,ker se dejanjsko ne poznaš kot živa ciklična individualna vesoljna identiteta. Smiley
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #162 - 16.04.2010 at 10:43:33

Alojz in Sandib wrote on 16.04.2010 at 10:37:26:

Sedaj imaš odgovor EL Poeta-razmisli? Cool Smiley

Ja, tukaj morava še skup priti.

Ne vidim, kako bi Duh lahko bil vzrok in posledica materije. Jaz razumem tako: Duh=Zavest, ki je popolnoma nematerialno in ki v osnovi omogoča zavedanje, da vesolje obstaja (ker po meni se vesolje, ki je čista materija, ne more zavedati samega sebe in zato mora biti nekaj, kar ni vesolje, kar ni materialno, in je 'energija' zavedanja).

In potem ta Duh=Zavest seveda s svojo prisotnostjo vpliva na materijo in ji v bistvu odreja vse njene cikle in tudi odreja kako se bo telo gibalo in kaj bo sploh počelo. In v bistvu materija sploh nima svoje volje, in naše telo sploh nima svoje volje, ampak od uzadaj vse materialno pelje Duh=Zavest. Tako jaz to vidim.

Zdaj pa moram it, Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #163 - 16.04.2010 at 10:46:08

El Pesnik wrote on 16.04.2010 at 10:37:09:

Lp

Evo, Alojz, še drugi del mojega posta, ki sem ga naknadno dodal.

Poet potem sprejmi pojem zavest- duh.Ali pa-- čista vesoljna duhovna zavest.Jaz si te zadeva znam opravičiti zagovarjati v sebi samemu. Wink WinkCikli se tako dogajajo po duhovnem nareku-vzroka-posledice-samodelovanja.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #164 - 16.04.2010 at 10:52:24

El Pesnik wrote on 16.04.2010 at 10:43:33:
Alojz in Sandib wrote on 16.04.2010 at 10:37:26:

Sedaj imaš odgovor EL Poeta-razmisli? Cool Smiley

Ja, tukaj morava še skup priti.

Ne vidim, kako bi Duh lahko bil vzrok in posledica materije. Jaz razumem tako: Duh=Zavest, ki je popolnoma nematerialno in ki v osnovi omogoča zavedanje, da vesolje obstaja (ker po meni se vesolje, ki je čista materija, ne more zavedati samega sebe in zato mora biti nekaj, kar ni vesolje, kar ni materialno, in je 'energija' zavedanja).

In potem ta Duh=Zavest seveda s svojo prisotnostjo vpliva na materijo in ji v bistvu odreja vse njene cikle in tudi odreja kako se bo telo gibalo in kaj bo sploh počelo. In v bistvu materija sploh nima svoje volje, in naše telo sploh nima svoje volje, ampak od uzadaj vse materialno pelje Duh=Zavest. Tako jaz to vidim.

Zdaj pa moram it, Lp

Ja tu sveti spisi govorijo o vesoljni nadduši -zavesti,(((duša je nosilka zavesti tudi v nas)))),ki samodejno ureja samo vesoljno večno-sedanje samodelovanje-cikle .To se mi zdi še najbolj primeren izraz Smiley Smiley SmileyTu nekje je zame meja v mojem razumevanju!! Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 20