Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 20
(Read 77700 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Misli
Reply #135 - 15.04.2010 at 15:57:02

El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 15:48:47:
titud wrote on 15.04.2010 at 15:28:06:
El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 14:49:29:
Nop, materija nikoli ni in ne bo imela nobene zveze z zavedanjem. To je samo trenutna iluzija, da naše telo proizvaja zavest, pa jo ne. In to se bo vedno bolj kazalo v svetu, vedno več "zavesti" se bo prebudilo iz "navideznih teles".

Ne trdim, da materija 'proizvaja' zavest. Lahko da je samo 'sprejemnik' in kot tak v toliko večjem (razširjenem) obsegu, kolikor komplesknejše je organizirina, pri čemer sposbnost 'sprejemanja' zavesti povratno vpliva na komplesnost organiziranosti materije in s tem njenje sposobnosti 'sprejemanja' zavesti (ne nujno v pozitivnem smislu).  

Jah, po mojem je niti ne sprejema, ker to bi impliciralo, da je zavest nekako omejeno v svojem izrazu s tem, koliko jo je materija sposobna izražat.

Po mojem se gre res bolj za to kukr sem napisal: da se je zavest kot alfa in omega vsega, sposobna navidezno zreducirat na polje telesa. In potem spet skoči ven iz navidezno omejenega telesnega stanja in se znova razkrije kot polje v katerem "bivajo" oziroma so projicirana vsa telesa in vsi predmeti tega vesolje, in tak tudi vesolje samo.

EL Poeta

Titud je tule razmišljal v čist pravo smer-samo zadeve ni znal opredeliti -pravilno.

Materija je resnično sprejemnik nareka duše,kako naj se veže v DNK vsake življenjske vrste,Akumulirano fotonsko telo-duša narekuje materiji,da ta dobi življenjsko pojavnost.Primarni vesoljni intelekt  je skrit v akumulurani vrednosti(DUŠI)VSAKE ŽIVLJENJSKE VRSTE TUDI ČLOVEŠKE. Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #136 - 15.04.2010 at 15:57:26

Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 15:45:43:
EL Poeta jaz vedno vem kaj ti iščeš.Zato ti bom dal odgovor.Sem ti ga že dal!! Ti ga dam še enkrat in veš zakaj? Zato ker vem,da hočeš priti zadevi do dna!! In to mi je pri tebi všeč iskreno-ne zadovoljiš se tako kmalu-prav imaš!!

Vesoljna intelegenca je skrita v vsaki življenjski vrsti kot akumulirana brezčasna spominska koda življenja te vrste njene samoreprodukcije-duša narekuje materiji DNK snovno-materijalno življenjsko vezje vrste.Duša vesoljnega  življenja vsake vrste posebej izraža -tisti primarni živ intelekt vesolja samega.Razmisli? Wink

Alojz,

sem razmislil, samo sedaj razmišljam oz. poskušam v smeri, da mogoče niti vesolje samo ni toliko pomembno za "nekaj" kot mi mislimo. Dovoli da se na tej točki ne strinjam s tabo in da gledam še malo v neko drugo smer. Če pa kdaj ugotovim, da si imel prav, ti bom pa to tudi odkrito priznal. Zaenkrat pa gledam bolj v smeri, da to zavedanje, ki se zaveda vsega okoli sebe, ne izvira iz telesa in tudi ne iz vesolja, da pravzaprav nima nobene zveze z ničemer, ampak je nekaj čisto drugega.

Lp.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #137 - 15.04.2010 at 16:00:43

Robi wrote on 15.04.2010 at 15:53:50:
Quote:
Jah, po mojem je niti ne sprejema, ker to bi impliciralo, da je zavest nekako omejeno v svojem izrazu s tem, koliko jo je materija sposobna izražat.

Poet,
torej po tvojem človek nikoli ne bo izdelal stroja, ki bi se samo-zavedal ?

Of course not!

Lahko pa da bomo izdelali robota, v katerega bomo sprogramirali odzive, ki bodo sličili na odzive, ki jih ima zavedajoče bitje. Ampak to bodo samo sprogramirani odzivi, prave zavesti pa nikoli ne bo, ker je ne moreš ustvariti s pomočjo materije. Artificial intelligence je vedno samo kaj mi zakodiramo oz. zapovemo neku stroju kako naj se odziva.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #138 - 15.04.2010 at 16:00:51

El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 15:57:26:
EL Poeta jaz vedno vem kaj ti iščeš.Zato ti bom dal odgovor.Sem ti ga že dal!! Ti ga dam še enkrat in veš zakaj? Zato ker vem,da hočeš priti zadevi do dna!! In to mi je pri tebi všeč iskreno-ne zadovoljiš se tako kmalu-prav imaš!!

Vesoljna intelegenca je skrita v vsaki življenjski vrsti kot akumulirana brezčasna spominska koda življenja te vrste njene samoreprodukcije-duša narekuje materiji DNK snovno-materijalno življenjsko vezje vrste.Duša vesoljnega  življenja vsake vrste posebej izraža -tisti primarni živ intelekt vesolja samega.Razmisli? Wink

Alojz,

sem razmislil, samo sedaj razmišljam oz. poskušam v smeri, da mogoče niti vesolje samo ni toliko pomembno za "nekaj" kot mi mislimo. Dovoli da se na tej točki ne strinjam s tabo in da gledam še malo v neko drugo smer. Če pa kdaj ugotovim, da si imel prav, ti bom pa to tudi odkrito priznal. Zaenkrat pa gledam bolj v smeri, da to zavedanje, ki se zaveda vsega okoli sebe, ne izvira iz telesa in tudi ne iz vesolja, da pravzaprav nima nobene zveze z ničemer, ampak je nekaj čisto drugega.

Lp.

El pOETA DOBER PREBERI OPIS FOTONSKO AKUMULIRANO ŽIVLJENJSKO VESOLJNO VREDNOST VSAKE DUŠE-OD KJE IZVIRA ZAVEST-DOBER PREŠTUDIRAJ!!
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #139 - 15.04.2010 at 16:03:24

Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 16:00:51:

Alojz,

Lp.

El pOETA DOBER PREBERI OPIS FOTONSKO AKUMULIRANO ŽIVLJENJSKO VESOLJNO VREDNOST VSAKE DUŠE-OD KJE IZVIRA ZAVEST-DOBER PREŠTUDIRAJ!!

Važi, morda kdaj bom, samo mi bolj zadošča, da jaz izvajam eksperimente na sebi in da potem ne iz opisa ampak iz sebe vidim, iz kje izvira zavest. Vem da razumeš.

Alojz, dejva čist lepo rečt, da se tukaj razhajava in je to to. Kar pa ne pomeni, da kdaj ne bi mogla na pijačo, jeli?  Wink Smiley

Uživi!  Smiley
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #140 - 15.04.2010 at 16:03:55

Alojz,

Lp.

el pOET ČE NIMA ZVEZE Z NIČEMER POTEM JE TISTO NIČ-NEOBSTOJ-VESOLJE SAMO JE SOODVISNO SAMO V SEBI DRUGAČE NE MORE SAMODELOVATI!!! mOGOČE JE SAMA VESOLJNA SAMOZAKONITOST ŽIVLJENJSKA IN ELEMENTARNA TISTA,KI SE ZAVEDA SAMA SEBE IN REALIZIRA SAMA SEBE V ČLOVEKA.?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #141 - 15.04.2010 at 16:06:02

Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 16:03:55:

Alojz,

Lp.

el pOET ČE NIMA ZVEZE Z NIČEMER POTEM JE TISTO NIČ-NEOBSTOJ-VESOLJE SAMO JE SOODVISNO SAMO V SEBI DRUGAČE NE MORE SAMODELOVATI!!! mOGOČE JE SAMA VESOLJNA SAMOZAKONITOST ŽIVLJENJSKA IN ELEMENTARNA TISTA,KI SE ZAVEDA SAMA SEBE IN REALIZIRA SAMA SEBE V ČLOVEKA.?

Važi, mogoče je tako, morda je pa tako.

Kar pa ne spremeni dejstva, da si ti ti, in sem jaz jaz. A ni to  Cheesy Grin Wink Smiley?

Grem, ti pa uživi!  Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #142 - 15.04.2010 at 16:07:23

El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 16:03:24:
Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 16:00:51:

Alojz,

Lp.

Važi, morda kdaj bom, samo mi bolj zadošča, da jaz izvajam eksperimente na sebi in da potem ne iz opisa ampak iz sebe vidim, iz kje izvira zavest. Vem da razumeš.

Alojz, dejva čist lepo rečt, da se tukaj razhajava in je to to. Kar pa ne pomeni, da kdaj ne bi mogla na pijačo, jeli?  Wink Smiley

Uživi!  Smiley

NI PROBLEMA VSEKAKOR.DEJSTVO JE,DA BOŠ SKOZI SEBE ZADEVO NAJBOLJ SPOZNAL.TI PA SI ŽIVA INDIVIDUALNA VESOLJNA SAMOMANIFESTACIJA-KI SEBE NIKOLI NE MORE ZANIKATI IN S TEM SE TUDI VESOLJE NE MORE-ČE SE SAMOSPOZNAŠ žIV BOŠ SPOZNAL RAVNO TO111.NA PIJAČO PA GREVA VSEENO!I
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #143 - 15.04.2010 at 16:14:31

Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 15:57:02:
El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 15:48:47:
titud wrote on 15.04.2010 at 15:28:06:
El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 14:49:29:
Nop, materija nikoli ni in ne bo imela nobene zveze z zavedanjem. To je samo trenutna iluzija, da naše telo proizvaja zavest, pa jo ne. In to se bo vedno bolj kazalo v svetu, vedno več "zavesti" se bo prebudilo iz "navideznih teles".

Ne trdim, da materija 'proizvaja' zavest. Lahko da je samo 'sprejemnik' in kot tak v toliko večjem (razširjenem) obsegu, kolikor komplesknejše je organizirina, pri čemer sposbnost 'sprejemanja' zavesti povratno vpliva na komplesnost organiziranosti materije in s tem njenje sposobnosti 'sprejemanja' zavesti (ne nujno v pozitivnem smislu).  

Po mojem se gre res bolj za to kukr sem napisal: da se je zavest kot alfa in omega vsega, sposobna navidezno zreducirat na polje telesa. In potem spet skoči ven iz navidezno omejenega telesnega stanja in se znova razkrije kot polje v katerem "bivajo" oziroma so projicirana vsa telesa in vsi predmeti tega vesolje, in tak tudi vesolje samo.

EL Poeta

Titud je tule razmišljal v čist pravo smer-samo zadeve ni znal opredeliti -pravilno.

Materija je resnično sprejemnik nareka duše,kako naj se veže v DNK vsake življenjske vrste,Akumulirano fotonsko telo-duša narekuje materiji,da ta dobi življenjsko pojavnost.Primarni vesoljni intelekt  je skrit v akumulurani genski-dedni vrednosti(DUŠI)VSAKE ŽIVLJENJSKE VRSTE TUDI ČLOVEŠKE. Wink Wink

SAM SMATRAM,DA JE TO EDINA VESOLJNA SAMORESNICA.S tem ne osporavam drugih iskalcev.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #144 - 15.04.2010 at 16:25:03

El Poeta

Ti me poteraš v razmišljanje.Če vzamema,da imama vesolje neodvisno zavest,mora ta zavest biti izražena manifestirana neodvisno od vesolja samega??? Je to lahko ,če je vesolje samo(BOG) vseobsežna elementarna in življenjska samodelujoča samopojavnost??TA neodvisna zavest bi se morala odražati samo v vesolju samemu. Zavest izraža življenje-elementarno vesolje je ne izraža-Elementarno izraža nezavednega duha-elementarnega nezavedanja samega . Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #145 - 15.04.2010 at 17:25:56

Quote:
Of course not!

Lahko pa da bomo izdelali robota, v katerega bomo sprogramirali odzive, ki bodo sličili na odzive, ki jih ima zavedajoče bitje. Ampak to bodo samo sprogramirani odzivi, prave zavesti pa nikoli ne bo, ker je ne moreš ustvariti s pomočjo materije. Artificial intelligence je vedno samo kaj mi zakodiramo oz. zapovemo neku stroju kako naj se odziva.

Lp

Kako pa naj razločim med pravo in nepravo zavestjo ?
Kako veš, da ima človek pravo zavest ?
Če trdiš, da obstaja še višja zavest in da se le del zavesti manifestira v človeku...

Kakšen je pogoj, da ima neka elementarna zadeva zavest ?
Je pogoj, da je živo ?

Pa saj je človek tudi zakodiran s pomočjo DNK in so naši odzivi tudi sprogramirani..saj pravimo, da imamo zelo malo svobodne volje....Sprogramiramo se v prvih letih življenja in to nas potem v glavnem določa....
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #146 - 15.04.2010 at 18:34:49

Robi wrote on 15.04.2010 at 17:25:56:
Quote:
Of course not!

Lp

Kako pa naj razločim med pravo in nepravo zavestjo ?
Kako veš, da ima človek pravo zavest ?
Če trdiš, da obstaja še višja zavest in da se le del zavesti manifestira v človeku...

Kakšen je pogoj, da ima neka elementarna zadeva zavest ?
Je pogoj, da je živo ?

Pa saj je človek tudi zakodiran s pomočjo DNK in so naši odzivi tudi sprogramirani..saj pravimo, da imamo zelo malo svobodne volje....Sprogramiramo se v prvih letih življenja in to nas potem v glavnem določa....

Človek lahko ustvari novo zavest-ki se imenuje programirana elementarna umetna zavest,ki jo vodi in programira živa človeška vesoljna zavest.

Bolj umestno je vprašanje-ali človek lahko ustvari pravo novo življenje in novo živo samostojno zavest????

Hočete res odgovor?? Lahko če ustvari dva primerka moški realiziran--- ženski akumuliran  genom nove življenjske vrste,ki bi bila sposobna življenjske samoreprodukcije-nadaljevati svojo vrsto.

Sedaj ste dobili odgovor kje se vesolje samozaveda in kje je skrita njegova lastna vsemogočnost.Dinozavri prvo zemeljsko življenje pred 2 milijardami let je bil produkt takšne genetike-človeka!!!  Wink WinkIn to se dogaja na Zemlji v 15 milijardnih ciklih,ko se ustvarja na novo bio masa-za nastanitev kasnejših razvitejših življenjskih vrst in na koncu se naselimo tu ljudje!!! Wink WinkTo je moje spoznanje,nikogar ne silim,da mi verjame!!
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #147 - 15.04.2010 at 18:39:27

Zanimivo je, da sprogramiramo tudi mentalno lenobo. Seveda je pa to odvisno tudi od programerja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #148 - 15.04.2010 at 18:41:34

Quote:
Zanimivo je, da sprogramiramo tudi mentalno lenobo. Seveda je pa to odvisno tudi od programerja.

Lp,Igor

Mentalna lenoba je evidentna-samo žal ni vedno vzrok v človeku samemu ampak je ta lenoba vesoljno soodvisna. Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #149 - 15.04.2010 at 18:47:33

Alojz in Sandib wrote on 15.04.2010 at 18:41:34:
Quote:

Lp,Igor

Mentalna lenoba je evidentna-samo žal ni vedno vzrok v človeku samemu ampak je ta lenoba vesoljno soodvisna. Wink

Al je pa nalezljiva. Kot ošpice.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 20