Robi wrote on 15.04.2010 at 17:25:56: Quote:Of course not!
Lahko pa da bomo izdelali robota, v katerega bomo sprogramirali odzive, ki bodo sličili na odzive, ki jih ima zavedajoče bitje. Ampak to bodo samo sprogramirani odzivi, prave zavesti pa nikoli ne bo, ker je ne moreš ustvariti s pomočjo materije. Artificial intelligence je vedno samo kaj mi zakodiramo oz. zapovemo neku stroju kako naj se odziva.
Lp
Kako pa naj razločim med pravo in nepravo zavestjo ?
Kako veš, da ima človek pravo zavest ?
Če trdiš, da obstaja še višja zavest in da se le del zavesti manifestira v človeku...
Kakšen je pogoj, da ima neka elementarna zadeva zavest ?
Je pogoj, da je živo ?
Pa saj je človek tudi zakodiran s pomočjo DNK in so naši odzivi tudi sprogramirani..saj pravimo, da imamo zelo malo svobodne volje....Sprogramiramo se v prvih letih življenja in to nas potem v glavnem določa....
Človek lahko ustvari novo zavest-ki se imenuje programirana elementarna umetna zavest,ki jo vodi in programira živa človeška vesoljna zavest.
Bolj umestno je vprašanje-ali človek lahko ustvari pravo novo življenje in novo živo samostojno zavest????
Hočete res odgovor?? Lahko če ustvari dva primerka moški realiziran--- ženski akumuliran genom nove življenjske vrste,ki bi bila sposobna življenjske samoreprodukcije-nadaljevati svojo vrsto.
Sedaj ste dobili odgovor kje se vesolje samozaveda in kje je skrita njegova lastna vsemogočnost.Dinozavri prvo zemeljsko življenje pred 2 milijardami let je bil produkt takšne genetike-človeka!!!

In to se dogaja na Zemlji v 15 milijardnih ciklih,ko se ustvarja na novo bio masa-za nastanitev kasnejših razvitejših življenjskih vrst in na koncu se naselimo tu ljudje!!!

To je moje spoznanje,nikogar ne silim,da mi verjame!!