El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Quote:El Pesnik wrote on 15.04.2010 at 14:48:16:Igor je rekel pred 4 leti: Quote:Človek je bolj komplicirano bitje, kakor se na splošno misli. Nima samo telesa in duše, ampak je duh, ki ima dušo, in ta duša ima več sredstev za izražanje; ta posamezna sredstva imajo različne stopnje gostote, in telo je najnižja oblika izražanja. Ta različna sredstva se razodevajo v različnih >sferah<, kakor v >fizični sferi<, >astralni sferi< itd. Pravi jaz je čisti duh - iskra božanskega plamena. Ta duh je zaprt v številnih okrovih, ki onemogočajo njegovo polno izražanje. Ko človek v razvoju napreduje, preide iz nižjih sfer v višje in se začne vedno bolj zavedati svoje višje narave. Duh vsebuje v sebi vse možnosti, in ko človek napreduje, razvija nove moči, nove lastnosti. Najlaže si predstavljamo človeka tako, da je duh pravi jaz in da so nižji principi samo okrovi, v katerih biva. Človek se lahko razodeva v sedmih sferah, to se pravi visoko razvit človek, kajti večina ljudi sedanje dobe se zmore razodevati samo v nižjih sferah, ker še niso dosegli višjih sfer, čeprav ima vsak človek, neglede na to, kako je nerazvit, potencialno vseh sedem principov. Prvih pet sfer so dosegli mnogi, šesto nekateri, sedmo pa ob tem času tako rekoč peščica sedanjega človeškega rodu. No, veš kaj sem pa jaz čez vikend spoznal, ko sem bil v Minhnu, in je bil tam tud "nekdo" iz Anglije? Torej, je že res, da je ta "duh". In cela fora tega Duha je v tem, da v bistvu ni z ničemer omejen, ker niti ne more biti, da pa se sedaj v tej dobi in pri tej ljudeh izraža tako, da ta Duh sam po sebi ustvarja igro po kateri se zdi, da je omejen na telo. Z drugimi besedami, Duh ni nikjer omejen. Zakaj se potem "zdi" omejen? Ker igra to svojo lastno igro! In tega duha nič kar telo ali um lahko naredita ne more "zbuditi" oz. "osvoboditi", ker telo dejansko nima nobene zveze z duhom. V resnici se telo in um nahajata v Duhu, oz. Duh gleda tako telo in um v sebi. In jaz bi dal za besedo Duh kot sinonim Zavest. Ker jaz ne mislim, da je Zavest kakorkoli povezana s telesom, ali celo da telo proizvaja Zavest. Jaz mislim, da je Zavest=Duh, in v tej Zavesti-Duhu pride do rojstva telesa in uma, ne pa obratno. Telo in um živita v Duhu in se v Duhu prikazujeta in izginjujeta. Zato se telo ne more nikoli sam po sebi zavedati sveta. To je sedaj iluzija Duha, da je zvezan s telesom, oz. da je omejen samo na telo - ker to je pač trenutna iluzija, ki jo igra Duh sam. In sem sedaj vedno bolj prebuja, ker je tudi prebujanje zakodirano v njem samem. Ta Anglež pač misli, da duh igra igro in se s tem sam igra. To je njegova zavest in njegova resnica. Tako misli in tako se obnaša, ter prodaja svoje mišljenje naprej. Če ve kaj govori je to čisto v redu, če pa ne je pa zabluzu. Samo v dolgocajtn Munich, ga pa jaz ne bi šel poslušat. Lp,Igor Munich je res mal dolgocajten, pa še ulice majo tako enosmerno speljane, da moraš prav gledat kje greš lah noter. No, jaz sem ga šel poslušat, pol sem pa spoznal, da to nima nobene zveze s tem, kar navidezno pride ven iz telesa, ki stoji na stolu pred občinstvom. Tak da zadnja stvar da bi blo dolgcajt, Munich pa pač kot Munich, ne moreš pomagat.
|