Robi je postavil vprašanje
Robi wrote on 20.03.2009 at 21:38:14:v ljudeh, ki jih preziraš, je nekaj, kar si sama želiš imeti in čutiti ?
Kaj pa je tisto ?
in to je bil moj odgovor
Devi wrote on 20.03.2009 at 21:44:47:en tak splošni odgovor bi bil 'celovitost' po moje.
v plusu in minusu.
nisem tolk dobra kot si mislim, niti tolk slaba kot se bojim. lahko sem zelo dobra in zelo slaba. sem kar sem, ampak zdaj se poznam, se živim, razumem, zdaj vem. in vse je v redu.
misla sem da bo povezava med vprašanjem in odgovorom jasno razvidno, zato nisem quotala njegovega teksta prej..
kot sem napisala, bi bil to verjetno en splošni odgovor ki ga bom dobila na koncu, ko bom razumela te stvar okoli prezira. al pa mogoče še boljše, ko bom dobila uvid. ker razumeš hitro, intelektualno so stvari dokaj hitro jasne, če jih lepo razložiš. sam nekako intelektualno ni tolk enostavno reševat takih blokad, kar po moje prezir je. je obenem čustveno in mentalno zavračanje.. al kaj jaz vem kaj je.
in men bi bil uvid mnogo ljubši, zato grem korak za korakom po vseh mislih in razmišljanjih, jih obračam in poskušam naredit v sebi nek preboj. na tak način jes delujem. zlo egoistično sledim svojemu cilju. če se še kdo drug tle kej nauči, prima, ampak men je pomembno da se jaz. ker je mene zanimalo, zato sem odprla topik.
Alojz in Sandib wrote on 21.03.2009 at 12:46:16:Devi
Tole tvoje početje je zame malo vprašljivo. Nihče tule nima ali- pa noče imeti uvida v tvoje početje.
Če bi bilo res kar trdiš,da si želiš razlage ?besede-PREZIR ,potem ne bi ti imela toliko lastnih sodb in replik na naše poste.
To da meni jasno vedeti,da imaš ti o zadevi PREZIR točno določeno že izdelano mnenje.
Torej se lahko večina nas,ki smo sodelovali s teboj ,prime za svoj dolg nos. Potegnila si nas v debato o zadevi o kateri imaš že popolnoma izdelano osebno mnenje. Se motim?
Lp Alojz
valda se motiš. a misliš da nimam kej bolšega za počet, in pol tukej zgubljam čas za stvari, ki jih že vem? za kej takega bi mi blo škoda čas zgubljat.
mislim, logično da imam eno mnenje o preziru, sej v bistvu ga znam prepoznat, ko ga začutim. vem, da je to to, vem kaj je. vem da bi blo bolše ne ga met, vem da je včasih užitek na koga ga zlit. zanima me če se da izdelat nek ključ v umu, s katerim bi se ga dalo, ko ga začutiš, lažje preseč. bp je prezir krasno klasificiral. da lahko nekej presežeš, moraš najprej spoznat. torej ga spoznavam. tud z vašo pomočjo. mal tud sama migam in dost izmenjujem mnenja.
nobenga nisem potegnila za nos. in nobenmu ni treba sodelovat pri temi, če tega ne želi. nej bi blo tako, da vsak dela tisto, kar ga zanima. tud ne morem dat zagotovila, da bom na koncu kej dojela, tako da je mogoče ves tvoj trud, ki ga vlagaš, zaman. premisli torej, zakaj se ukvarjaš s tem in če se ti res splača
ker mogoče se ti na koncu ne bo in res ne bi rada kakih očitkov, da nisem izpolnila nekih pričakovanj. piši pač, če te osebno zanima. če te ne, pa ne.