Alojz in Sandib wrote on 25.03.2009 at 13:47:56:Vprašam te; Bi si ti želel biti kot Sveti Raman ? Ti jaz odgovorim ti in jaz nikoli ,ker to ni tvoja vizija in razumevanje življenja. Ta čplovek že dolgo ni delal ker to sploh nikoli ni mogel zaradi fiksnih idej in napačnih predstav,kaj sploh je poslanstvo človeka na Zemlji in v vesolju. Človek je varuh življenja,ne pa bolnik pacient življenja.
Upam,da boš mojo razlago sprejel kot dobronamerno?
Lp Alojz
Da, sprejmem kot dobronamerno, ker sedaj nič več ne jemljem kot zdravo za gotovo.
Lahko rečem samo to, da me resnično zanima kaj je v ozadju stvari, tako da nekaj sprejeti čisto zagotovo je brezpredmetno.
Sicer pa Ramana Maharshi ni edini tak primer, zato sprašujem, njega sem zgolj izpostavil: ker ljudje na drugi strani bi pa rekli, da je pa ravno neko blagohotno nedelovanje tisto ta pravo, in bi rekli za druge ljudi, da je pretirano ukvarjanje z akcijo odveč.
Tako da jaz raziskujem naprej, nekih hitrih sodb si pa več pač ne dovolim, ker vidim, da so kontra-produktivne.
Je pa res to, da v kolikor se iluzija Maya razpreda nad celim človeštvom, toliko bolj se tudi mora razpredati nad "možnostjo sestopa iz iluzije", in seveda, ker naj bi duhovnost bila neka odrešitev mora tudi tu imeti iluzija razprte svoje kremplje, ker drugače bi vsi ven pobegnili. No, pa iluzija mislim lastne zablode, naša lastna civilizacijska Tema, ne nekaj kar bi bilo brez našega dovoljenja nam vsiljeno.