murileon
YaBB Moderator

I Love YaBB 2!
Kamnik
Uporabljaš besedo seciranje v pomenu, da nekdo nekoga na živo reže in v njega gleda. Ne znam si predstavljati, da te naše amaterske analize, ki so celo kao čisto mimo, nekdo tako doživlja, ker sam tega niti najmanj tako ne doživljam in se me kakeršnakoli analiza nikoli ne dotakne z iobčutki, da me nekdo razrezuje. To mora biti res grozno. Včasih sem kaj prizadet, jezen, žalosten, zainaten, vesel, navdušen, presenečem,....nikoli pa še nisem imel občutka, da me nekdo reže. Mogoče imam obrambne mehanizme v smislu relativizacije toliko razdelane in znam vse opravičit ali imam predstavo o subjektivnosti interpretatorja tako razvito, mogoče projiciram dobronamernost, mogoče je moja samopodoba tako super, čeprav ni,.... Zdaj sem se spomnil enih sanj izpred let, ko sem začel s svojo partnerko. V nekaterih nekaterih stvareh bistveno močnejšo od mene. Povozila me je, ne da bi upoštevala drobtinico mojih občutkov. S čustvenim izsiljevanjem seveda, kjer sem bil najšibkejši. Kujala se je kot zmešana in se še, če kaj ni po njenem. Le da sem zdaj močnejši in ve, da bom zaradi tega prekinil odnos, če bo pretiravala. Sanjal sem mojo pokojno zmešano babico, ki je bila vrhunska čustvena izsiljevalka in me je kot otroka s tem načinom čisto pohabila. Sama je bila seveda totalno stravmirana in pohabljena (patriarhalno okolje, mož padel v nemški vojski, povojna šikaniranja, revščina, poškodbe, samohranilka....). Preživela je s pomočjo histerije in garanja, drugega ni imela. Sanjalo se mi je, da se velika za ped pelje na primerno velikem biciklu, mislim, da je celo zgledala brez kože, cela jokava in cmerava, jaz pa sem jo mlatil. Svoj čas sem zaradi zatrte agresije to kanaliziral v silno zajedljiv in pikajoč sarkazem, ki je vračal milo za drago. Kot najstnik sem se s takim bolečine polnim sarkazmom z veseljem znašal nad mamo in babico, ki sta trmasto vztrajali v svojih napačnih razmišljanjih za ceno, da raje crkneta kot spremenita svoje razmišljanje ali vedenje. Mislim, da so sanje govorile o tej mučni vojni, ki se, čisto mogoče, vleče v moj način analiziranja, čeprav tega ne opazim.
|