@Etrex, Gape:
Ja, saj konflikte dela in povzroča ona, jaz jih le skušam katalizirat in mirit. Sam problem je v tem, da to ne zaleže dosti, ker potem počne isto. Kar pa se tiče tega, da ona ne bi vedela kaj dela, počne, govori: ve natančno in to zelo dobro. Ve točno kaj človeka moti, kaj ga živcira in česa ona ne sme, te s tem spravi s tira, kot bi se lahko reklo. In če vas zanima njena reakcija, ko ji to poveš?
Recimo danes zjutraj sem ji že povedala, naj ne stoji na hodniku in čaka mojega očija ves čas, ko pride, ko gre, potem spet ko pride, ker ima tako delo. Ker ga je seveda že navsezgodaj zjutraj čakala in potem jaz to poslušam, ko skoraj izgubi živce, ko vstopi skozi vrata, ona pa že na vratih čaka. Halo, kaj nima svojega moža?? Am, ja ima, mojega dedija. In sem šla na hodnik in ji to iz višjega nadstropja tudi povedala, za opombo, ni me pa videla, samo govorila sem ji. In veste kaj mi je ona odgovorila? Najprej se je upirala in ni želela sploh slišati in se je pretvarjala, da me ni, bila je tiho in je obstala v koraku. Potem pa ko sem jo pozvala da vem, da je tu in naj me ne ignorira ko ji govorim, pa je rekla: Citiram: "(Moje ime v pomanjševalnici; za opombo: nikoli me tako ne kliče) jst te ne zastopim. Prid' k men' pa se bova pogovor'le." In sem ji rekla, da ona točno ve kaj ji govorim in da me popolnoma zastopi in naj se ne dela neumne, tako kot pri ostalih, ker pri meni ne vžge tako sprenevedanje. No, potem sem ji enostavno rekla, da če ima res toliko časa kot očitno izgleda, da ga ima, če je ves čas na straži za nami, da naj opravi najprej raje svoje gospodinjske dolžnosti(beri opere perilo, ker mi je včeraj dedi reklel, da mu ga ne pere dovolj pogosto, on pa ima rad sveže perilo, ammm, kdo ga pa nima rad? Halo?) in da naj poskrbi za čistočo svoje kuhinje, namreč zadnjič, ko sem ji jaz prišla sčistit kuhinjo, jo od takrat naprej sama več ne čisti.
In sploh ne vem kaj ji je. Ker taka ni bila nikoli, le ko sem se i začela upirat. In potem je odvrnila: "Joj, kak si nesramna, kako moraš kaj takega reči." Am, sem se mislila, čaki, a zdej me pa razumeš, prej si rekla, da me ne zastopiš. Skratka...
No, kak nasvet za tole? Že x-krat sem ji povedala kaj me moti, česa ne sme. Kaj bo povzročalo slabo voljo pri mojih najdražjih, a on a počen ravno to. In ko jo "dobiš" na hodniku, ko dejansko pride do konftrontacije, te pogleda, češ, haha, nič mi ne moreš, da ti tisti zloben nasmeh, o katerem sem pisala prej, potem ji valda rečeš, da te moti, da je ponovno tu, da se počutiš utesnjenega. Pa pravi: "Kaj? Jaz nič ne razumem, kaj mi praviš. Jst te ne zastopim kaj govoriš. Prav nič te ne razumem." Now fight that!
In da vam bo slika še kristalneje jasna s kakim demonom, ne dvomno ima negative energy, imamo tu opravka. Potem jo čez sekundo ali dve, ko se odpravljaš po stopnicah, slišiš v svoji dnevni, ko govori mojemu dediju: "No, a si videl kaj mi je rekla? Je rekla, da kaj da tam delam, da ona že ne bo mene gledala na hodniku ko pride. Pa kaka je! Kako je ošabna ta tamala!" Torej, misliš sedaj še vedno, da se ne zaveda?
To so bitke ki jih bijem, pa raje jih jaz kot moji najdražji. Mene ne more nadvladati in ne more me zmanipulirat. Vem da če bi odnehala bi bilo še slabše. Živela bi v prepričanju, da je to prav.
Odpustila sem že, sprejmem tudi, ker izbire ni, a sedaj naj sprejme še ona moje. Druge variante ni. Bila sem zelo prijazna zelo dolgo in preveč popustljiva. Nikoli se ji nisem uprla. Pa mi je, lahko mi verjamete naredila precej grdih in poniževalnih situacij. A sedaj sem stara toliko, da ji povem nazaj.
Včasih razmišljam, da bi to bila high paid komedija, oz drama, kar on a dela, da bi morala to posnet in folku prdvajat, ker ni za verjet. Če ne doživiš in vidiš tega potem ne moreš verjeti.
Sem pa šla tudi v en precej drastičen ukrep: No ja, on nam je to počela non stop, ko sem bila še majhna. Da nas je po 8h uri, še posebej, ko smo bili za vikende na izletih, na obiskih, da nas je zaklepala zunaj. Četudi smo ji povedali naj tega ne počene. Potem smo morali zvoniti, v lastni hiši. Si predstavljate? In če smo vzeli ključ s seboj je ona drug ključ pustila iz notranje strani, tako da nisi mogel dati ključa iz zunanje strani.
In seveda, ni mi potrebno povedati, da se je, ko ji je oči to povedal, enostavno sprenevedala in rekla, da nič ne ve.
Najbrž bi bili moji posti preobsežni, če bi pisala o vseh neverjetnih stvareh, ki jih počne ta oseba. Sem pa že razmišljala da bi napisala vsaj knjigo, ker sicer pišem veliko in to ne bi bil problem, vsaj zase da dam to vem in za svoje potomce(čeprav se sprašujem ali jih je vredno filat s tem nagativizmom, ki ga nehote preneseš, ko govoriš o njej), ker pomembno je omeniti to, da se pred ostalimi družinskimi sorodniki obnaša hinavsko do nas in seveda vse vztrajno zanika oz igra žrtev. Zelo tragično žrtev. Varianta Jezus, ki je trpel za nas, ker ona sedaj isto trpi z nami. Po njeno seveda. Ampak nihče od sorodnikov, njenih otrok z družinami se ne želi z njo ukvarjati dalj kot pol ure ko pridejo na obisk. Samo sem se spraševala kdo bi ta bullshit sploh hotel objavit, kaj šele brat.
Ni pa ravno u easy, ko se moraš na polno učit, pa še to žensko prenašat.
lp