murileon
5
I Love YaBB 2!
Kamnik
Devi wrote on 01.12.2008 at 20:03:11:murileon wrote on 01.12.2008 at 09:07:40:Še ene moje današnje sanje: S starši sem na svojem starem domu. Star očetov avto pustim tam in odidemo nekam, mogoče na kak obisk v bolnico. Ta stari dom je kupil nekdo, ki je avtomehanik. Ko pridemo nazaj je avto premaknjen, akomulator je priklopljen na neki zunanji polnilec. Avtomehanik je avto dobro poštimal. Sam si tega nisem želel. Rečem mu, da se zmeniva za račun za parkiranje. Reče mi, da bo treba plačati za dva dni, ker je konec meseca. Povem mu, da nimam namena plačati takega računa, ker sem parkiral samo en dan. lahko pa mu primaknem kak evro, ker je avto malo porihtal, kljub temu, da tega nisem želel. Greva pod neko streho, kjer je neki bazen. V njem je voda, topla, kalna, smrdeča, kot nekoč, mogoče še tudi sedaj, v Moravskih toplicah. Dvomim, da je ta voda primerna za kopanje. mama mi priporoči, naj grem not. Nato se, kot pri filmu, preskoči kader in stojimo v suhem bazenu. Ugotavljam, da je po tleh bazena ta mehanik položil ploščice, zato bi mogoče voda lahko bila za kopanje, včasih je bilo blato. Nesem eno peno, mogoče filter, ki zgleda in smrdi kot dno greznice. Ugotavljam, da je to posledica uporabe bazena. Tudi v realnosti je v svojih časih bila greznica slaba in je včasih malo naplavila izpod pokrova. Sedimo na klopi pred hišo, kjer malo z nostalgijo gledam hišo (sedaj namreč živim v bloku in sem precej razočaran nad kvaliteto življenja v bloku, hrup, malo prostora, koncentracija petard za novo leto, prometna gneča,....). Avtomehanik zatrdi, da si verjetno še želim te hiše. Pri sebi vem, da te hiše ne, mogoče kako drugo, boljšo. Aja, avtomehanik deluje medlo, mlahavo, kot se jaz občasno počutim. Sanje so se pojavile v času, ko se močno smislim samemu sebi zaradi visokega stanovanjskega kredita, ki sem ga najel za, vsaj meni, nekvalitetno blokovsko življenje. Ker sem si privoščil preveč kav, sladkarij, en obisk v bazenu, en nedeljski izlet in bolniško za malega sinčka, sem zabredel v finančne težave. Komaj si še lahko privoščim kak košček hedonizma (dobra hranam, sladkarije, fitnes, kino, kaka pijača, kava,....). Ko sem živel v stari hiši, je bil smisel življenja delo in dobra hrana. Bazen z moravsko vodo pa po mojem sploh simbolizira hedonistično namakanje v toplicah. Te sanje po moje govorijo o treh stvareh: o revščini, o nostalgiji, potrebi po hedonističnih užitkih, ki mi polnijo baterije in o tem, da sem tiste stare domače razmere že prerasel in poti nazaj ni, kljub temu, da me avtomehanik k temu napeljuje. Celo 12 € sem mu plačal za parkiranje in nepotrebno vzdrževanje starega fotrovega jugota . No, ko 12€ povzroči notranje pretrese, se verjetno res lahko govori o revščini . Mogoče si prerastel razmere, stare vzorce pa še vedno uporabljaš. Način, na kateri si polniš baterije in vse to. V bistvu ko si rekel, da se smiliš sam sebi. To je ena stvar, ki jo ljudje ki se smilimo sebi ponavadi rešujemo z določenimi drogami (me included). mogoče je hedonizem ena od tvojih. Mislim, ne mislim, da je narobe si privoščit, včasih je to prov za dušo. Bolj je beg v nekaj znanega, kar nas umiri, mogoče napačen. trdo delaš, in potem hočeš nagrado. Točno tako, ko si je navajen. Nagrad je lahko v bistvu dost, ne rabijo sploh vključevat porabo denarja. sam mogoče ti skoz to, kolk si lahko privoščiš, gledaš kvaliteto življenja in smisel trdega dela. Tako ste mogoče delali doma. Tvoja mama recimo te spodbudi, da greš u bazen kalne smrdeče vode. smreča voda je v bistvu strupena. jes bi tle vidla problem domačnosti starih problemov/rešitev. To je mamina rešitev. In še vedno jo uporabljaš. Popravijo ti fotrov avto, četud nisi hotel. Tudi ti se boš prebil skoz mesec, čeprav boš moral malo potrpet. Ampak a je vredno vlagat denar (ki ti ga pol skor zmanjka) v nekaj, kar sploh ni tvoje? Mehanik si verjetno ti. popraviš in nafilaš avto, položiš ploščice, malo urediš razmere. Boljše živiš, kot ste včasih. Ampak bazen in avto sta stara. In ti nočeš tiste hiše več sploh. Zakaj pol vlagaš not, filaš akumulatorje in sploh vzdržuješ še vse skupaj? Mogoče bi te kej druzga bolj osrečlo in bolj nahranilo. dones komej misli zbiram skup, upam da sem sploh razumljiva Voda ni bila strupena, bila je kot včasih ali pa še mogoče danes v Moravskih toplicah, zdravilna. Verjetno gre za potrebo po domačnosti, ki sem jo čutil v svoji primarni družini. Mama je v teh sanjah pozitivka. Zelo blizu mi je titud-ova razlaga partnerkinih sanj, le dodal bi to, da je njena mama psihološki aspekt, ki straši znotraj družine in preprečuje sproščeno domače življenje. Aspekt, ki zahteva, se bojuje, nič pa ne daje, razen simbolično kvalitetne partije šaha, ki zame tudi veliko šteje. Ampak to igro jaz izgubim, ker ne prenašam razmer, kjer ni miru, sproščenosti in domačnosti. Takšne razmere deloma tudi zavestno zavračam. Pomenijo pa tudi hud pritisk na moje inferiorne aspekte. Seveda z nekaterimi svojimi avtoritarnimi aspekti tudi sam soustvarjam situacijo, kar kažejo sanje, ki sem jih sanjal danes ponoči. Jih bom napisal, naslov pa bo "nori izterjevalec dolgov".
|