Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 33 34 35 36 37 ... 90
(Read 330536 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Sanje
Reply #510 - 31.08.2008 at 14:19:10

Človekova zavest se zadnjih nekaj tisoč let prav veliko ni spremenila.
Biološko smo danes ljudje enaki, kot so bili ljudje pred tisočletji.

Z nam zaznavno hitrostjo se spreminja le tehnologija in z njo človekova spoznanja. Spoznanja pa niso isto, kot zavest.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #511 - 31.08.2008 at 14:33:49

Saj to ti pravim.

Zavest bo prekosila tehnologijo. Pretežni del človeške zavesti so misli. Sedaj, imamo tehnologije že počasi dovolj. Izbira je ogromna. In kaj nam (razen pralnega stroja) nuca? Vse bolj smo nesrečni, odtujeni, žalostni. Ko se boš tega zavedel in spoznal, da tehnologija je samo en del za pomoč človeku se bo spremenila tudi tvoja zavest. Zato govorim o etičnem redu, ne raznih različnih etikah. Etični red je samo eden, na kratko-prijateljstvo.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #512 - 31.08.2008 at 14:50:45

Mene pa v to ni še nihče prepričal, da se bo človeška zavest kaj bistveno spremenila, če se ne bo človek tudi biološko spremenil.

Prav gotovo (pa upam it z vsakim staviti za kolikor hoče), pa tega mi ne bomo dočakali, čeprav nekateri še tako ognjevito upajo in svoje upe naznanjajo tudi z napovedmi bližnjih apokalips, ki, samo da se še niso zgodile.

Ja, pa ja da, ravno na nas srečkote so te apokalipse, ki bodo kao dvignile zavest, čakale  Cheesy

Prelomno leto 2000 je sicer že mimo, naslednja apokalipsa bo menda leta 2012, potem ne vem več, katera bo za njo, itd ...

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #513 - 31.08.2008 at 15:12:59

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 14:50:45:
Mene pa v to ni še nihče prepričal, da se bo človeška zavest kaj bistveno spremenila, če se ne bo človek tudi biološko spremenil.

Prav gotovo (pa upam it z vsakim staviti za kolikor hoče), pa tega mi ne bomo dočakali, čeprav nekateri še tako ognjevito upajo in svoje upe naznanjajo tudi z napovedmi bližnjih apokalips, ki, samo da se še niso zgodile.

Ja, pa ja da, ravno na nas srečkote so te apokalipse, ki bodo kao dvignile zavest, čakale  Cheesy

Prelomno leto 2000 je sicer že mimo, naslednja apokalipsa bo menda leta 2012, potem ne vem več, katera bo za njo, itd ...

Pa kaj ti govoriš? Omenjaš neke apokalipse in preroke. Pojdi k šlogarci, če te to zanima in naj te ona potem v nekaj prepriča, če si tako butast.

Govorim o vsakem posamezniku. Sam moraš doumeti, sam moraš spoznati. Ne pa verjeti vsakemu suhemu vegetarijancu, ki pride mimo tebe in te nekaj prepričuje.
Ti moraš spremeniti miselnost, ne biti papagaj in čakati nekih letnic, ko bo ne vem kaj. Nihče ne more napovedati prihodnosti. Lahko ti že jutri pade na glavo opeka in boš odšel. Kdo ti lahko to napove?
Dejstvo je, da nam vsem tehnologija ni v ne vem kako pomoč, gledano globalno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #514 - 31.08.2008 at 15:25:56

Nasprotno pa jaz mislim, da bo ravno tehnologija naredila naslednji korak ali preskok, če hočeš,  v evoluciji.

Spremembo miselnosti si lahko pa kar za klobuk zatakneš.
Iz te moke ne bo kruha.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #515 - 31.08.2008 at 15:37:17

Saj sem si jo zataknil, pa ne za klobuk. Ko si že toliko v tehnologiji, seveda je pripomogla, samo jaz si ne delam iluzij. Mogoče je k temu pripomogla tudi moja odločitev za študij enega najtežjih poklicev. V tem poklicu se uporablja ogromno tehnologije in to špice v strojnem in elektronskem znanju.

Ti, ki vidiš vse v tehnologiji in nočeš spremeniti miselnosti, boš pač živel s tem. Čakal in se čudil, se boš jutrišnjemu dnevu, življenje pa bo steklo  neopaženo. Mislim tvoje življenje.

Vsi ves čas razmišljamo o svojem življenju o nas samemu. To ja naša največja okupacija. Kdor trdi drugače je hinavec, zopet do sebe.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #516 - 31.08.2008 at 15:41:53

Saj ti nihče ne brani, da "spreminjaš miselnost". Svojo, saj druge tako ne moreš.  Ti kar korajžno  Cool

Samo ne biti potem preveč razočaran, če boš na koncu ugotovil, da je bila sprememba miselnosti brez tehnologije jalovo početje.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #517 - 31.08.2008 at 15:49:31

Ti, razočaranje sem pustil vetru naj jo odnese. Tudi pri drugih sem uspel, da so začeli razmišljati drugače. Tako, da ni vse za odmet. Sicer pa me ljudje sami vprašajo in jaz jim pač povem, kar vem in se mi zdi primerno. Neb borim se več za boljši jutri.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #518 - 31.08.2008 at 16:03:18

Miselnosti drugih ne moreš spreminjati, lahko daš le vzpodbudo tistemu, kar je že v njih.

Če pomislim malo drugače, o čemer se mi pa zdaj ne da na dolgo razlagati, tudi svoje miselnosti ne moreš spreminjati.

Kar je v tebi, je že tam in bo tako tudi ostalo. Ne moreš narediti, da bi imel namesto dveh, kar štiri roke ali namesto dveh oči dvajset.

To so, ravno tako, kot miselnost, tvoje biološke danosti, ki jih brez neke izredno razvite tehnologije ni mogoče kaj prida spremeniti.

Ok, lahko si iztakneš eno oko in potem namesto z dvema gledaš samo z enim očesom, samo to je potem že bolj antievolucija, kot evolucija (nazadovanje namesto razvoja)

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #519 - 31.08.2008 at 18:35:25

Tako kot razočaranje, lahko prepustiš tudi spomin (misel se sestoji iz spomina) vetru in naj ga odnese.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #520 - 31.08.2008 at 19:03:31

Mislim se ni dobro kar tako odreči, saj imajo, tako kot oči, svoj globji biološki namen.

Z mislimi lahko gledamo tudi tisto, kar očem ni dano videti.
Kdor si z lahkoto iztakne oči, pa verjamem, da verjetno tudi misli ne bi pogrešal.  Roll Eyes

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #521 - 31.08.2008 at 20:03:56

Bardo

Živiš v totalni zmoti,ki pa je izraz tvoje svobodne volje in tvojih hotenj. Samo malo v razmislek ti bom povedal naslednje neovrgljivo dejstvo.
Naša (duša morfološka EM frekvenca življenja)si ničesar ne želi, (je večno-sedaj ista)želi si zgolj naše minljivo telo.To uganko življenja reši Bardo,potem pa verjemi v Darwinovo evolucijo.
Tisti trenutek ko boš to spoznal,boš vse do sedanje vedenje in razumevanje samega sebe in sveta okoli sebe zavrgel kot čisto zmoto.
Veliko bi ti še lahko razložil.Neandertalec ima 8oo ml prostornino možgan. Homo sapiena (ti) 1200-16oo,homo dei -Elohim 1600-2ooo kdo je sedaj verodostojen prvi-drugi tretji v enem 28000 letnem civilizacijskem ciklu. In še in še bi se dalo sporočati.Prvi živi 33 let,drugi 66 tretji kolikor hoče. Kaj pa sedaj? Kje je sedaj Darwin in tvoja znanost?

Lp Alojz Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #522 - 31.08.2008 at 20:13:53

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 19:03:31:
Mislim se ni dobro kar tako odreči, saj imajo, tako kot oči, svoj globji biološki namen.

Z mislimi lahko gledamo tudi tisto, kar očem ni dano videti.
Kdor si z lahkoto iztakne oči, pa verjamem, da verjetno tudi misli ne bi pogrešal.  Roll Eyes

Saj še poskusil nisi, pa že negacija, strah. Piši enkrat iz sebe, ne da bi mislil, preskakoval v svoj spomin in neke izkušnje. Piši tisto, kar ti pade, ne kalkulirat. Boš zaznal resnico. Seveda pa se bo misel upirala.

Prav imaš, čutila so podaljšek misli.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #523 - 31.08.2008 at 20:21:39

Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 20:03:56:
Neandertalec ima 8oo ml prostornino možgan. Homo sapiena (ti) 1200-16oo,homo dei -Elohim 1600-2ooo kdo je sedaj verodostojen prvi-drugi tretji v enem 28000 letnem civilizacijskem ciklu.

Iz tega bi sledilo, da je najbolj verodostojen Slon, ki ima pa kar 3.800 cm3   Grin

Alojz, tale tvoja Elohimska teorija bi lahko bila celo skladna s teorijo evolucije.
Tako, kot so imeli človekovi predniki manjše možgane in se je sodobni človek z večjimi možgani razvil šele kasneje, bi lahko bil tudi človek prednik takoimenovanih Elohimov, ki šele prihajajo na biološko sceno.

Če so pa Elohimi že kje tukaj, bi pa z veseljem rad kakšnega spoznal?
Dokler ga ne vidim, pač ne morem verjeti, da že obstajajo.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #524 - 31.08.2008 at 20:26:56

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 20:21:39:
Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 20:03:56:
Neandertalec ima 8oo ml prostornino možgan. Homo sapiena (ti) 1200-16oo,homo dei -Elohim 1600-2ooo kdo je sedaj verodostojen prvi-drugi tretji v enem 28000 letnem civilizacijskem ciklu.

Iz tega bi sledilo, da je najbolj verodostojen Slon, ki ima pa kar 3.800 cm3   Grin

Alojz, tale tvoja Elohimska teorija bi lahko bila celo skladna s teorijo evolucije.
Tako, kot so imeli človekovi predniki manjše možgane in se je sodobni človek z večjimi možgani razvil šele kasneje, bi lahko bil tudi človek prednik takoimenovanih Elohimov, ki šele prihajajo na biološko sceno.

Če so pa Elohimi že kje tukaj, bi pa z veseljem rad kakšnega spoznal?
Dokler ga ne vidim, pač ne morem verjeti, da že obstajajo.

Slon si edino ti Bardo,ki ne zna izračunati elementarne telesne mase s težo možganov.Slon bi moral imeti 12000 ml možganov minimalno,da bi bil miselno enakovreden človeku ti  slon Bardojski zahojeni-butel,ki misli,da je genij in človeka,ki je večno-sedanje čudo stvarstva in kralj življenja primerja z slonom. Noj butast..
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Pages: 1 ... 33 34 35 36 37 ... 90