titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Dve zanimivi izkušnji mešanja sanjske in budne zavsesti.
Pridem zadnjič domov in žena takoj da obtožujočo opazko, da smrdim po cigaretah. Nezavedno očitno zardim, ona pa to zardelost seveda takoj vzame kot znamneje slabe vesti zaradi izdajstva, ker sem spet prelomil najin dogovor, da ne bova kadila. Priznam ji, da včasih na šihtu res kakšnega zrolam, da sem ji to tudi že priznal (seveda po tem, ko je podoben način že sama odkrila) in da ena cigareta še ni nobeno kajenje, zaradi katerega bi se smatralo, da sem jo izdal. Ponoči istega sanjam, da imamo polno stanovanje obiskovalcev, ki vsi kadijo ko turki. Scena se mi zagabi, zato povabim nekatere ožje znance v manjšo sobo pod pogojem, da se tam ne bo kadilo. Že čez nekaj trentkov ti zananci v tej sobi še posebej strastno prižigajo svoje cigarete eno za drugo, da se od dima komaj kaj vidi. Ko jim očitam, da sem jih sem popvabil pod pogojem, da se tu ne bo kadilo, me samo zarotniško pogledajo češ, da so itak vedeli da nisem mislil resno in da smo prišli sem v miru kadit. Bili so tako prepričljivi, da sem sem še sam zaprepastil nad dejstvom, da sem jim očitno dal napačen signal glede na to, se m sam pri sebi s povabilom v nekadilsko sobo mislil resno....
Danes ponoči sanjam skupno kolegico in njenega moža. Ona ima do mene značilno pokroviteljsko držo (bo že ona za vse poskrbela, ne skrbet..), ki meji že na spogledovanje, čeprav njenih uslug niti ne potrebujem in jih ponuja kar sama. S tem izziva sojega moža, ki ima spet svojo značilno škodoželjno urdaniško držo (bo on že preveril in ugotovil, da to, kar nameravamo počet ni legalno in nam bo zrihtal inšpekcijo). Počutim se neprijetno kot žrtev njunih igric, vendar ker mi je ta kolegica v študisjkih letih (predvsem ženi na ljubo kot njena prijateljica) res napravila precej uslug (informacije o izpitnih rokih in pogojih, zapiski...), me je v sanjah nekako 'držala', da sem se trudil biti vljuden, a sem s tem samo poslabševal svoj položaj, da sem se se zbudil v precej morečem vzdušju. Sanje povem ženi, malo poanalizirava zadevo, kasneje pa me precej zaprepaščena pokliče v službo, da je na nenapovedan obisk k njej v službo prišla prav ta kolegica, s katero se sicer nista videli že več mesecev...
|