Devi wrote on 13.01.2009 at 21:07:25:Vseh sanj najbrž res ni treba razčlenjevat, ker dajejo odgovor že same po sebi. Jes sem mela zadnjič ene, ki jih takrat nisem zapisala, čeprov so me zabavale še par dni.
Nekej sem zabluzla v šoli, nisem se pripravla tk ko bi se mogla in pol sem še nekej pozabila. In laufam nekej iskat (kao domov) gor po cesti v staro mesto in tam nekje na robu ceste je pisalna miza in za njo sedi Marti. Lih ima malco in ko laufam mim nje, lih pogoltne grižljaj, nekej mi zine in se nasmeje in jes ji rečem, aaa, glej jo, kolk si se to fajn organizirala, mal ješ, mal boliš, pol maš pa še čas da se mal nasmejčkaš… in pol poslušam kako začne na moje besede za mano še bolj bolit, tako kot sem vedla da bo in se režim.
Ko grem nazaj, je situacija čist spremenjena. Po cesti gor se približuje volkodlak. In Marti se počas umika nazaj. Vem da nima pojma, kaj nardit. Njenih meter pa pol proti unim trem metrom nima šanse. Kaj se bojiš, sej je sam kuži, ji rečem. Tolk da jo mal prcnem, pa sprostim. Ker ga bom itak zvabila stran od nje in za sabo. In pol ko bo šel za mano na vesoljsko ladjo, bom tam nekje v vesolju odprla vrata in bo zadeva rešena. Sploh ker se trenutno ne spomnim, kako se že ubije volkodlaka. Pa tud v Alienu so to kar dobro porihtali.
Sam zarad besed ‘sej je sam kuži’ mi je šlo na smeh še cel teden. Ker so volkodlaki edina mitološka bitja u kera sem bla kdaj pripravljena tak napol verjet in so bli trenutki ko me je blo res na smrt strah ob polnih lunah kje zunej. Še prej sem gledala cel ciklus ZF filmov z vsem naštetim, kar sem pol vklopila v sanje. Sam res mi je blo pa všeč, da sem delovala tolk neustrašno/predrzno. In se spopadla z enim svojih strahov. Marti je bla po moje zraven, ker je tak način, se mi zdi, bolj njena specialnost.
Na začetku sanj gre za občutek krivde, ker si zabluzila. Tečeš domov. Tu srečaš Marti. Tvoj aspekt, ki predstavlja nekoga, ki se razkomoti, lenuhari in uživa. Gledala si filme, a ne

. A krivda postane vse večja. Spremeni se v volkodlaka. Zakaj? Ker nisi delala, a bi morala. Marti, stara lenuhinja tu seveda nima moči. Krivda nedela jo bo požrla. Marti vbendar ne zna delati, zna biti samo simpatična in prijetna. Na srečo pa ti sceno obvladaš. Tam nekje zgoraj, v duhovnih sferah, boš opravila z občutkom krivde. Moti me edino to, da so sanje vzele za duhovne sfere neki leteči predmet, nekaj imaginarnega, namišljenega, nekaj, kar v resnici ne obstaja. Si ti dobro v stiku s svojimi problemi? Nevarnost je, če so podlaga tvojega duhovnega sveta temelji, ki jih v resnici ne poznaš, ampak jih vzameš za resnične. Če nekaj znaš na pamet, s tem operiraš, a tega ne razumeš, v resnici tega ne poznaš. Po moje sanje govorijo o naivnosti, kako se boš z lahkoto znebila občutka krivde.